Fotbal, in regim de avarie!

De Daniel Scridon
1Comentariu
Vasile Rad
Vasile Rad
În insolvenţă, fără un sediu adecvat şi abandonată de autorităţi, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Arad se îndreaptă spre faliment.

ARAD. Condiţii primitive pentru fotbalul mic. În clădirea de birouri din zona demolatului stadion UTA – unde Asociaţia Judeţeană de Fotbal Arad îşi desfăşoară activitatea – e frig ca şi afară. Cu paltoane şi căciuli, secretarul general Vasile Rad, casiera Petronela Marian şi omul bun la toate, Ghiţă Sfăt, încearcă să pregătească returul de campionat. Afiliaţii vin cu diferite probleme, dar părăsesc repede „peştera”. Şi se întreabă, cum poate exista atâta nepăsare din partea autorităţilor locale…

Uite sediu, nu e sediu

Aduşi în pragul falimentului de „gestiunea penală Cura”, ajefiştii au sperat că vor primi sprijinul autorităţilor locale. Promisiuni au existat, neconcretizate însă. Pentru primarul Falcă, AJF Arad reprezintă o miză insignifiantă, mai ales de când „portocaliul Cura” a fost umilit la ultimele alegeri. Pentru specialiştii Dugăeşescu-Ignat – ne vom ocupa în perioada următoare de (in)activitatea acestor funcţionari care se lăfăie pe bani publici şi aplică legea bunului plac în cazul bazelor sportive din patrimoniul Municipalităţii – identificarea unui spaţiu corespunzător pentru sediul AJF Arad nu e prioritară. Cât despre consilieri…, unii au mimat interesul, alţii nici măcar nu ştiu semnificaţiile iniţialelor AJF.

În aceste condiţii, Vasile Rad, secretarul general al AJF Arad, e pesimist: „Funcţionăm în regim de avarie. Aşteptăm din decembrie anul trecut să fim primiţi de primarul Falcă la o discuţie. Degeaba. În situaţia în care ne aflăm, nu din vina noastră, vrem să tragem un ultim semnal de alarmă. Când Primăria ne-a deposedat de sediul din buricul târgului, în care am investit pentru amenajare şi dotări bani de la FRF şi ne-a trimis la stadionul UTA, nu am comentat. Acum însă ne tratează cu dispreţ. În situaţia în care lucrurile nu se schimbă, vom anunţa reprezentanţii cluburilor de sistarea activităţii. Cu consecinţele de rigoare”.

„Miuţe” pe platou

O altă măsură pe care afiliaţii AJF Arad vor să o pună în practică, în semn de protest, este organizarea de „miuţe” ad-hoc pe platoul din faţa Palatului Administrativ. Nici nu vrem să ne imaginăm ce tam-tam naţional ar ieşi, dacă cele peste 70 cluburi afiliate la AJF Arad şi-ar trimite reprezentanţi pentru un campionat pe marmura din faţa Primăriei. Totul pentru a trage un semnal de alarmă faţă de dispreţul cu care este tratat fotbalul mic…1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor