Încă puţin până la noul TBC

De Alin Gherasim
1Comentariu
Încă puţin până la noul TBC
© Secţia TBC pleacă de pe Episcopiei FOTO: A.G.
Inaugurarea noului spital TBC se amână de luni de zile, dar ar putea fi făcută într-o lună de zile.

O investiţie de aproape patru milioane de euro stă nefolosită, deşi ar fi nevoie de ea ca de… aer. Consiliul Judeţean Arad (CJA) a decis să ridice un nou spital TBC, după ce clădirea în care funcţionează secţia în prezent este într-o stare deplorabilă. Mai mult, Consiliul Judeţean plăteşte chirie aproximativ 3.000 de euro lunar către Episcopie, proprietarul clădirii, deşi cea din urmă nu a făcut nicio investiţie în imobilul respectiv niciodată. Cu toate aceste lucruri scrise pe hârtie, CJA a început să ridice un nou spital TBC la ieşirea din oraş, în cartierul Grădişte, în apropierea cimitirului. Reprezentanţii instituţiei judeţene au cerut ajutor financiar din toate direcţiile posibile, în special de la Ministerul Sănătăţii, însă nimeni nu a răspuns afirmativ la solicitările venite de la Arad. Aşa că, an de an, au fost alocate sume de bani pentru ridicarea noului spital. Iar, după vreo doi ani de lucrări, construcţia este finalizată. Dar secţia TBC funcţionează tot pe strada Episcopiei, în clădirea Episcopiei. Şi asta pentru că noul imobil nu are nici mobilier şi nici aparatura necesară funcţionării. Totuşi, semnalele dinspre CJA sunt unele bune, dacă este să ne luăm după declaraţiile lui Adrian Ţolea, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al instituţiei.

În linie dreaptă

La trei ani de la demararea lucrărilor de construcţie, toţi pacienţii, medicii, asistenţii şi personalul din cadrul secţiei TBC s-ar putea muta în noua construcţie. Ţolea a anunţat că, în prezent, se derulează o licitaţie pentru achiziţionarea mobilierului. „Suntem în procedură de achiziţie a mobilierului, a paturilor, a saltelelor, a dulapurilor, a tot ceea ce este necesar. Teoretic, licitaţia va fi finalizată în viitorul apropiat şi sperăm să nu existe contestaţii. Totodată, avem deja un aparat nou de radiologie dar şi un aparat PCR, special pentru secţia TBC. Toate sumele necesare sunt alocate, aşteptăm doar finalizarea licitaţiei. Şi, ţinând cont că imobilul este finalizat în întregime, sperăm ca inaugurarea să aibă loc prin luna martie”, a spus Adrian Ţolea.

Vine ministrul

Tot vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al CJA a anunţat că, cel mai probabil, la inaugurare va fi prezent şi ministrul Sănătăţii. „Această investiţie este unică în ţară. Nicio administraţie locală sau judeţeană nu a construit vreun spital nou, aşa cum am făcut noi. Parte din fondurile necesare pentru achiziţia aparaturii au fost alocate de către Ministerul Sănătăţii, aşa că am decis să îl invităm şi pe ministru la inaugurare”, a anunţat Adrian Ţolea.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor