Licenţe anulate în dosarul „Diplome de licenţă fără studii”

De Alin Gherasim
12Comentarii
Licenţe anulate în dosarul „Diplome de licenţă fără studii”
Profesoara Ramona Gligor şi-a recunoscut faptele şi a fost condamnată la trei ani de închisoare.

„Curg” sentinţele în dosarul „Diplome de licenţă fără studii”, un dosar amplu, instrumentat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ultima persoană ajunsă pe lista celor condamnate este Ramona Gligor, profesor universitar la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad, aceasta recunoscând în faţa anchetatorilor faptul că a luat mită. Mai mult, odată cu sentinţa emisă pe numele Ramonei Gligor, judecătorii Tribunalului Arad au luat o decizie în premieră: au anulat nouă lucrări de licenţă ale studenţilor acuzaţi că au dat bani pentru a absolvi facultatea. Un rezumat al hotărârii luate de Tribunalul Arad arată că: „admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de urmărire penală şi criminalistică, cu inculpata Gligor Ramona, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. Condamnă inculpata Gligor Ramona, la: 3 (trei) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o durată de 3 ani. În perioada termenului de supraveghere inculpata Gligor Ramona trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la serviciul de probaţiune Arad, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea lor; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei si orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă. Impune inculpatei Gligor Ramona să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Gligor Ramona va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Consiliului local Arad sau Consiliului local al comunei Vladimirescu, pe o perioadă de 60 de zile”.

Şi licenţele anulate

Tot în sentinţa emisă de instanţa din Arad, se specifică exact şi lucrările de licenţă care vor fi anulate. „Dispune anularea următoarelor lucrări de licenţă susţinute la examenul de licenţă din iulie 2017 din cadrul Universităţii «Vasile Goldiş» din Arad de următorii studenţi: «Modificări biochimice în hepatite», susţinută de Assadi Jamaal; «Modificări biochimice în pancreatită acută», susţinută de Ropan Liviu; «Diabetul zaharat şi inflamaţia», susţinută de Abu Saleh Y Abo Elhad; «Modificări de laborator în sindromul metabolic», susţinută de Sanela Hafez; «Modificări de laborator în hepatita cu virus B», susţinută de Taha Jalal; «Infarctul miocardic», depus de Haib Khattab; «Modificări biochimice în glomerulonefrită», susţinută de Khatib Mahmoud; «Modificări ale metabolismului fierului în bolile renale cronice», susţinută de Khatib Rmadan; «Modificări ale metabolismului fosfocalcic în insuficienţă renală cronică», susţinută de Abu Abid Amir”, se arată în sentinţa Tribunalului Arad. Odată cu anularea acestor licenţe, instanţa a decis şi anularea adeverinţelor de absolvire pe numele studenţilor menţionaţi mai sus deoarece, spun judecătorii, odată anulate licenţele, studenţii nu au mai promovat examenul de absolvire.

Banii

În cuprinsul sentinţei Tribunalului Arad se vorbeşte şi despre sumele primite de Ramona Gligor cu titlu de şpagă. Instanţa a decis confiscarea sumei de 5.450 de euro de la profesoara universitară. Totodată, Ramona Gligor va trebui să plătească şi suma de 4.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor