Maduta: Falca e responsabil pentru situatia scolii generale “Mihai Eminescu”

De Monica Ardelean
9Comentarii
Flavius Măduţa
Flavius Măduţa
ARAD. Proiectul USL, promovat de deputatul Flavius Măduţa, pentru cumpărarea imobilului nu a trecut de votul consilierilor locali. Reacția deputatului PSD Arad nu a întârziat să apară:

„Din acest moment, consider că întreaga responsabilitate pentru ce se întâmplă la şcoala generală Mihai Eminescu îi revine primarului Falcă. Acesta s-a opus soluţiei noastre fără să vină cu o soluţie alternativă. Votul dat astăzi în CLM cu privire la mutarea şcolii generale pe strada Mărăşeşti, în spaţiul Ministerului de Interne, este inutil. Este un proiect promovat doar pentru a găsi o justificare pentru respingerea proiectului nostru. Un astfel de proiect de hotărâre, în care se afirmă intenţia municipalităţii de a solicita sediul de pe strada Mărăşeşti pentru şcoală a mai fost votat şi este în vigoare deja, HCLM nr. 147 din 13 iulie 2012. Nu mai era nevoie de un alt proiect de hotărâre. Între timp, aşa cum bine se ştie, Prefectura Arad a făcut demersuri pentru transferul imobilului respectiv către comunitatea locală, pentru a muta acolo şcoala. Din păcate, Ministerul de Interne a comunicat în mai multe rânduri că nu se poate dispensa de imobilul respectiv, unde funcţionează tot instituţii care îi deservesc pe arădeni. Astfel de răspunsuri au venit din partea secretarului de stat Constantin Cătălin Chiper, în 24 aprilie 2013, din partea inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Ioan Buda, în 26 februarie 2013. În absenţa unor acte oficiale care să ateste voinţa ministerului de a ceda clădirea autorităţilor locale, totul este vorbă goală” a declarat Măduța.

În ceea ce privește acuzațiile aduse deputatului arădean în tot acest schimb de replici pe temă, Măduța a declarat: „Acuzaţiile care mi s-au adus cu privire la faptul că aş fi blocat transferarea imobilului de pe strada Mărăşeşti administraţiei locale sunt minciuni ordinare scornite de politicieni care şi-au făcut din impostură, minciună şi dezinformare instrumente obişnuite de lucru. Le solicit dacă au probe că aş fi intervenit în acest sens, să le prezinte, dacă nu să nu mai mintă. Diferenţa între mine şi cei care mă acuză este că eu nu am profitat de funcţii publice pentru a mă îmbogăţi. Nu am fost şi nu voi fi un om corupt. Toate demersurile mele pe acest subiect au fost strict în interesul elevilor, părinţilor şi profesorilor”.

CITESTE SI:

Maduta vrea ca CLM sa cumpere scoala “Mihai Eminescu9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor