Mii de pelerini la Maria Radna

De Valentin Goran
Reactualizat la:
Peste 15.000 de pelerini sărbătoresc în cel mai important loc de pelerinaj catolic din vestul ţării, Mănăstirea Basilica Maria Radna din orașul Lipova, județul Arad.

Zi specială astăzi, 15 august, în cel mai mare loc catolic de pelerinaj din vestul României. Cea mai veche mănăstire catolică din vestul țării, Maria Radna, a primit 15.000 de pelerini care vin în acest loc de rugăciune an de an, de la zeci și chiar sute de kilometri depărtare, atât din țară cât și din străinătate. Slujba este oficiată în mai multe limbi, printre care maghiara, germana, româna și croata. Astăzi, Sfânta Liturghie solemnă a fost oficiată în limbile română-mahiară-germană de către ES Monsegnorul Martin Roos, episcop de Timişoara. Slujbele speciale au început încă de vineri seara şi ţin până duminică seara. Deși este o mănăstire catolică aceasta este vizitată și de credincioși ai altor confesiuni religioase care vin aici pentru a sărbătorii Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Marie Mare. Unii pelerini aleg să vină la mănăstire pentru două 2 zile şi petrec noaptea în biserică. După ce ascultă slujba, credincioșii culeg din pădurea de stejari din spatele mănăstirii, niște muguri asemuiți cu lacrimile Fecioarei Maria, care îi feresc de boli şi necaz.

Icoana făcătoare de minuni

Basilica Papală Maria Radna este cel mai de succes obiectiv turistic din județul Arad, aceasta fiind vizitată în medie, în fiecare zi, de peste 200 de turişti, atât catolici, cât şi de altă religie, atât din țara noastră, cât şi din alte ţări. La Maria Radna există o icoană a Maicii Domnului, despre care se spune că e făcătoare de minuni şi cu toate că a trecut printr-un puternic incendiu, a scăpat neatinsă. Legenda spune că cei care se roagă la icoana Maicii Domnului sunt vindecați în mod miraculos de boli. Atestată docunentar de peste 700 de ani, mănăstirea a primit în anul 1992 de la Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea titlul de Basilica Papală Minor. Basilica Papală Maria Radna a Fost resfinţită, în urmă cu 2 săptămâni, după ce cea mai mare parte a lucrărilor de restaurare au fost terminate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !