O scoala aradeana a primit o donatie de 25.000 euro

De Monica Ardelean
2Comentarii
O scoala aradeana a primit  o donatie de 25.000 euro
Banii vin din partea unui agent economic arădean pentru a fi folosiți în amenajarea unui laborator modern de sudură.

Arad. Au investit în educație. Nu sunt nici autorități locale, nici centrale ci sunt oameni de afaceri. O donație de 25.000 euro din partea societății SC Astra Rail Industries SRL (Vagoane Marfă) a fost virată în conturile Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” pentru a fi investită în laboratoare performante de sudură. O investiție pe care oamenii de afaceri germani, cei care dețin societatea arădeană, au dorit să o facă pentru a ajuta școală arădeană să pregătească profesioniștii în două meserii: cea de sudor și cea de operator la mașină cu comandă numerică.

„Avem o colaborare excepțională cu SC Astra Rail Industries SRL, prin administratorul societății, domnul Bernd Boese. Societatea este unul dintre partenerii noștri pentru clasele din cadrul învățământului profesional. Școala noastră pregătește și va pregăti elevi care vor face practica în cadrul acestei societăți și care au șanse serioase să devină angajații companiei. Donația pe care am primit-o este extraordinară și mulțumim partenerilor noștri pentru gestul făcut” a declarat directorul colegiului arădean, Michaela Borza.

Bursă suplimentară

Ajutorul financiar al celor de la Vagoane Marfă nu se oprește însă aici. Directorul colegiului ne-a informat că pentru anul școlar următor, elevii din cele două clase solicitate (56 elevi) de agentul economic (sudori și operatori la mașină cu comandă numerică) vor primi din partea societății o bursă suplimentară , pe lângă cea oferită de către statul român pentru toți elevii care urmează cursurile școlii profesionale. Pentru anul I de studii, SC Astra Rail Industries SRL este dispusă să acorde o bursă elevilor de 200 lei, în anul II de 250 lei iar în anul III 300 lei. Iar dacă se vor descurca bine în perioada de practică, au șanse serioase de a avea și un loc de muncă după finalizarea studiilor.

Este unul din puținele gesturi făcute de agenții economici pentru dezvoltarea școlilor profesionale. Cel puțin la nivelul colegiului arădean este prima donație considerabilă venită din partea unei societăți arădene. Un gest care merită apreciat și care cu siguranță va contribui la creșterea calității actului educațional.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor