Potecile din Munții Zărandului își așteaptă turiștii

De Valentin Goran
1Comentariu
Potecile din Munții Zărandului își așteaptă turiștii
Anul trecut, au fost reabilitați 150 kilometri de poteci turistice, au fost montate 174 de indicatoare turistice și 14 panouri informative în Munții Zărandului.

Motive de bucurie pentru iubitorii de natură și mișcare. Oferta turistică pe care județul nostru o propune iubitorilor de natură în 2016 este mai diversificată și de calitate. Pe parcursul anului trecut, membrii Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Arad au continuat lucrările de amenajare la traseele turistice montane. Principalele obiective au fost zona de vest a Munților Zărandului în jurul Complexului Turistic Căsoaia cu acces dinspre Șiria, Feredeu, Covăsâț, Ghioroc, Cladova și Șoimoș și din arealul Stațiunii Moneasa, Munții Codru-Moma, zonele cele mai frecventate de către amatorii de drumeții montane și mountainbike.

150 kilometri de poteci

Astfel, în 2015, au fost reabilitați aproximativ 150 de kilometri de poteci turistice prin refacerea semnelor de marcaj, montarea de indicatoare și de panouri informative. Pentru a ușura orientarea turiștilor au mai fost instalate 14 panouri informative și 74 de stâlpi cu 174 de indicatoare turistice, iar pentru a facilita orientarea turiștilor pe timp de noapte au fost utilizate materiale reflectorizante. Indicatoarele conțin informații despre direcția de mers, distanța ce a mai rămas de parcurs din traseu, timpul de mers necesar pentru parcurgerea traseului, iar pe indicatoare au fost incluse și pictograme cu recomandări pentru drumeție, mountainbike, speologie, alpinism și parapantism.

Panouri informative

Pentru o mai bună orientare în teren, la intrarea în traseele care pornesc din Stațiunea Moneasa, Complexul Turistic Căsoaia și localitățile Șiria, Covăsânț, Ghioroc și Șoimoș au fost montate panouri informative cu hărțile zonei, iar la cele trei cetăți medievale ale județului, Șiria, Șoimoș și Dezna, au fost montate panouri informative cu istoricul cetăților. „Realizarea panourilor nu ar fi fost posibilă fără sprijinul Asociației Condor Club Arad și a secției de arheologie a Complexului Muzeal Arad, care au pus la dispoziția serviciului hărțile și informațiile necesare la realizarea panourilor. Pentru anul 2016, dorim ca odată cu sosirea primăverii, să putem continua lucrările de amenajarea a traseelor turistice din Munții Zărandului, Codru-Moma și zona Muntele Găina, astfel încât turiștii să aibă parte de o drumeție cât mai plăcută în condiții de siguranță”, au declarat reprezentanții Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Arad.

Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Arad, este un serviciu de utilitate publică aflat în subordinea Consiliului Județean Arad, iar lucrările de amenajare au fost suportate din bugetul alocat de către Consiliul Județean Arad.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor