Purcaru spune ca Falca nu are treaba cu Mureselul

De Simion Todoca
3Comentarii
Mircea Purcaru Foto : JA
Mircea Purcaru Foto : JA
ARAD. Reînscăunat director la ANIF Arad, Mircea Purcaru reacţionează la afirmaţiile lui Gheorghe Falcă, primarul Aradului, care a declarat că va iniţia un referendum pe seama canalului Mureşel.

“Disperat că I se duce popularitatea de râpă, primarul Gheorghe Falcă a găsit un nou motiv să arunce praf în ochii arădenilor : cică, vrea să organizeze referendum, să spună arădenii dacă sunt sau nu sunt de accord cu modernizarea şi curăţarea canalului Mureşel. Este ca şi când i-ar întreba dacă vor ca taxele şi impozitele sau preţul Gigacaloriei la Arad să scadă sau dacă vor să le crească salariile şi pensile. Dacă nu ştie, îi spun eu: da, arădenii sunt de acord, ba chiar insistă ca acel canal să nu-i mai terorizeze cu mirosurile pestilenţiale, să nu mai fie un focar de infecţie. Falcă spune că, dacă arădenii vor răspunde “da” la referendum, îi va da temă de casă deputatului Flavius Măduţa, să ceară sprijin de la Guvern. Îl asigur că nu e nevoie să ceară el cuiva să facă demersuri pentru rezolvarea acestei probleme, pentru că acestea au fost deja demarate, fără ca el să aibă vreo contribuţie. Dacă, într-adevăr, vrea să facă şi el ceva, să se ocupe de firmele de casă apropiate lui care otrăvesc şi colmatează porţiunea întubată a Mureşelului. Se ştie că Falcă doreşte ca tot canalul să fie întubat, pentru ca operaţiunile de deversare a deşeurilor toxice şi a gunoaielor să nu mai poată fi depistate.

Personal, în cele două luni cât am fost director detaşat la ANIF Arad, am analizat cu maximă atenţie şi responsabilitate această problemă. Nu o voi abandona, ci, dimpotrivă, voi face demersuri în continuare, pentru găsirea celei mai bune soluţii privind canalul Mureşel. Aşa cum am mai precizat, soluţia găsită de Falcă- ascunderea gunoiului sub preş- nu este doar foarte proastă, ci şi ilegală. Pentru Falcă, însă, nu contează, tot ce doreşte este să păcălească electoratul- prin perdele de fum, cum este şi aceasta- ca în 2016 să-l trimită în Parlament, pentru a ajunge ministru. Eu cred că încearcă degeaba să-I mai mintă pe arădeni, pentru că aceştia s-au lămurit demult cât îi pasă lui Falcă de ei. Dacă ar fi vrut cu adevărat să asculte vocea arădenilor, în cei zace ani de când este primar ar fi putut convoca referendum pe tema canalului Mureşel, dar nu pentru a-şi impune soluţia favorabilă intereselor sale, ci pentru a găsi, împreună cu cetăţenii, varianta optimă pentru ei”, spune liderul PC Arad.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor