Refugiaţi, da, imigranţi, nu

De Simion Todoca
Farago Peter
Farago Peter
Preşedintele UDMR Arad, Farago Peter, consideră că problema valurilor de imigranţi în ţările europene este una extrem de delicată, în special pentru ţările mai sărace din Uniunea Europeană.

În opinia sa, trebuie făcută distincţie între refugiaţii din zonele de război şi imigranţii din motive economice. „Sunt 100% de acord cu poziţia Germaniei privind stabilirea unor cote de refugiaţi pentru fiecare ţară din Uniunea Europeană. Primirea refugiaţilor din zonele de război este o problemă umanitară, de care Uniunea Europeană nu poate să se delimiteze. Nu cred, însă, că ţări precum Ungaria, România sau Bulgaria pot face faţă miilor de africani care pleacă din ţările lor pentru că trăiesc în sărăcie. Aceştia nu se pot numi refugiaţi, iar Uniunea Europeană trebuie să găsească o soluţie de stăvilire a fenomenului, pentru că este într-adevăr un fenomen, iar dacă nu se iau acum măsuri, el nu se va diminua, ci, dimpotrivă, se va amplifica”, spune preşedintele UDMR Arad. Întrebat cum vede, în acest context, controversa pe tema construirii unei megamoschei islamice în Bucureşti, Farago Peter a răspuns că s-ar putea ca la mijloc să fie interese electorale de moment, chiar dacă momentul pentru asemenea discuţii este nepotrivit: „Din câte ştiu, discuţiile între biserica ortodoxă din România şi Turcia au început cu câţiva ani în urmă, dar nu s-au făcut paşi concreţi, tema fiindefectiv abandonată. În condiţiile de astăzi, şi nu vorbesc doar despre valul de imigranţi, ci şi de extinderea terorismului islamic, momentul mi se pare destul de nepotrivit. Reluarea discuţiilor ţine, probabil, de diverse interese electorale”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !