Replică live la un comunicat cu dejecţii

De Adriana Barbu
27Comentarii
Replică live la un comunicat cu dejecţii
Falcă a chemat pe nepusă masă presa la întrevederea cu reprezentanţii Companiei de apă, pentru a lămuri cui îi revine responsabilitatea inundaţiilor din pasaj.

Ce replică a dat primarul comunicatului remis de Compania de Apă Arad prin care problemele din pasajul Micălaca erau puse în cârca Municipalităţii iar remedierea urma să fie făcută de aceasta pe banii săi? I-a chemat pe mai marii Companiei de Apă la şedinţă, pentru a vedea care sunt soluţiile care să facă ca pasajul din Micălaca 300 să nu mai fie inundat la fiecare ploaie. Dar a chemat şi presa peste ei, ca totul să fie public şi în public cei de la companie să recunoască că vina le aparţine, aşa cum spune edilul că au recunoscut în secret la ultima întrevedere de gen. Ce a reieşit foarte clar în urma replicii live a primarului? Că directorul Gheorghe Bănăţean e din nou în concediu. Iar, după spusele lui Falcă, cam aşa va fi şi de acum înainte, pentru că aşa a şi condus compania, din concediu de odihnă, fapt care are repercusiuni acum.

Ce s-a mai spus în cele trei minute cât presa a fost lăsată la show? Că cei de la Companie sunt chiar cei care şi-au însuşit lucrarea prost executată din pasaj, între anii 2002-2004, adică şi-au dat avizul pentru ea. Cu alte cuvinte, au acceptat-o, fapt ce nu a fost negat de reprezentanţii companiei. Aşa cum nici Gheorghe Falcă nu a negat că pasajul este al Municipalităţii şi că lucrarea care să remedieze problemele trebuie făcută pe banii Primăriei. Un mic conflict a izbucnit la momentul la care s-a pus problema conductelor de pluvial, în condiţiile în care Falcă spune că acestea sunt administrate de companie, iar compania că doar le exploatează. O chestiune de nuanţă peste care au trecut repede cu toţii, pentru că, dacă Bănăţean (etichetat drept omul politic din firmă) lipseşte, totuşi vor să fie parteneri cu toţi în războiul pasajului. Şi să îndrepte lucrările, pe banii Municipalităţii şi pe proiectul Companiei.

Nu au lipsit nici acuzele, dar parca nu adresate celor de la masă, ci tot lui Gheorghe Bănăţean. Falcă le-a prevăzut un viitor greu celor de la regie: „Lasă că veţi veni voi la avize de săpătură. Oricum, am programat verificări la lucrările regiei, pe gradul de compactare; le vom verifica ca să fie aşa cum se cer ele de către noile reglementări şi nu cred că măcar una dintre lucrări se aliniază”.

Soluţii temporare

La final, Falcă şi reprezentanţii companiei s-au pus să caute soluţii pentru inundaţiile din pasajul Micălaca, departe de ochii presei. Soluţii care vor fi valabile până la următorul comunicat de presă, următoarea inundaţie, următorul concediu etc. în acelaşi război fratricid.27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor