S-a deschis Festivalul Doinas

De Vasile Filip
1Comentariu
S-a deschis Festivalul Doinas
Astăzi a început, la Arad, prima ediţie a festivalului „Zile şi seri de literatură Doinaș”.

ARAD. Deschiderea oficală a primei ediţii a festivalului „Zile şi seri de literatură Doinaș” a avut loc astăzi, în sala Concordia a Bibliotecii Judeţene „Alexandru D. Xenopol”. Au participat: poeta Lia Faur, coordonatoarea proiectului, istoricul Adrian Cioroianu, în calitate de invitat, şi prof. Florin Didilescu, directorul bibliotecii şi gazda evenimentului.
Poeta Lia Faur ar vrea „ca încă din acest an, de la prima ediţie, să existe o dorinţă de a-l cunoaşte pe Doinaş” şi „Aradul să-l asimileze ca pe un om al locului, cu care să ne mândrim”. Ea a prezentat principalii invitaţi din prima ediţie a festivalului şi cele mai importante momente din program.
Ca invitat special, Adrian Cioroianu a apreciat că „este o idee admirabilă şi mi se pare admirabil ca Aradul să-şi aducă aminte de Doinaş, pentru că Ştefan Augustin Doinaş este parte din istoria acestui oraş”.

Prima zi

Primul punct al festivalului s-a derulat astăzi, înainte de amiază, în sala festivă a Colegiului Național „Elena Ghiba Birta”, unde scriitorii arădeni, Vasile Dan şi Ioan Matiuț le-au vorbit elevilor despre Doinaș şi opera sa.
Chiar la amiază, elevii de la Colegiul Național „Moise Nicoară” şi cei de la Seminarul Teologic Ortodox Arad s-au putut întâlni cu istoricul Adrian Cioroianu, de la care au putut afla „Despre comunism și alte pacoste”.
La Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” s-a deschis o expoziţie de carte „Doinaș” şi, sub genericul „Ştefan Augustin Doinaş – luntraşul dintr-un ciob de sticlă” a avut loc – moderator fiind Lucia Bibarț – un recital de poezie, discuții, evocări despre Ștefan Augustin Doinaș, la care au participat membri din Liga scriitorilor , profesori şi elevi din licee arădene dar şi de la şcoala din satul natal al poetului, Caporal Alexa.

Lansare de carte

Prima zi se va încheia, azi la ora 18, cu o lansare de carte, la Librăria Scienta. Este vorba despre „111 cele mai frumoase poezii – Ștefan Augustin Doinaș”, volum apărut la Editura Nemira, într-o ediţie alcătuită de criticul literar Daniel Cristea – Enache.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor