Sume uriaşe la graniţă

De Alin Gherasim
1Comentariu
Uniunea ne pune la dispoziţie sute de milioane de euro
Uniunea ne pune la dispoziţie sute de milioane de euro
Comisia Europeană a adoptat un nou program transfrontalier România-Ungaria, iar fondurile puse la bătaie sunt uriaşe.

Judeţul Arad s-a dezvoltat în ultimii ani foarte mult pe fonduri transfrontaliere. Drumuri asfaltate, investiţii în resurse umane, asistenţa socială, toate aceste obiective au beneficiat de fonduri importante venite de la Uniunea Europeană. Comisia Europeană a adoptat miercuri, 9 decembrie, un nou program comun România-Ungaria. Iar sumele puse în joc sunt uriaşe, aproape 232 de milioane de euro. „Mă bucur că am adoptat astăzi acest program, prin care îi ajutăm o dată în plus pe cetățenii români și maghiari să continue cooperarea, pentru a putea crea noi oportunități în regiune. Investițiile realizate în cadrul acestui program vor avea un impact pozitiv și direct nu numai în ceea ce privește competitivitatea economică din zona de frontieră și crearea de locuri de muncă, ci și asupra calității vieții de zi cu zi a cetățenilor”, a declarat comisarul european pentru politică regională Corina Creţu.

Priorităţile programului

Comisia Europeană a stabilit şi o serie de priorităţi ale acestui program, criterii pe care autorităţile din România şi Ungaria trebuie să le îndeplinească pentru ca proiectele să fie declarate eligibile şi să fie finanţate. Printre priorităţi se numără protecția comună și utilizarea eficientă a resurselor comune, îmbunătățirea conectivității în regiunea de frontieră într-un mod inteligent și durabil, stimularea ocupării forței de muncă și promovarea mobilității transfrontaliere a forței de muncă, îmbunătățirea serviciilor de asistență medicală, consolidarea prevenirii și gestionării riscurilor sau promovarea cooperării transfrontaliere între instituții și cetățeni.

Judeţele incluse

În cadrul acestui program transfrontalier pot depune proiecte judeţele Arad, Bihor, Timiş şi Satu Mare din România şi regiunile Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés și Csongrád din Ungaria.

Taguri: , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor