aradon.ro Web analytics

Ai nevoie de asfalt? Vă vom sfătui

Ai nevoie de asfalt? Vă vom sfătui

Menținerea unei infrastructuri bune este esențială pentru progresul unei zone sau a unei comunități, de aceea lucrările de asfaltare pe drumurile pe care se desfășoară transportul sunt foarte importante.
Menținerea unei infrastructuri bune este esențială pentru progresul unei zone sau a unei comunități, de aceea lucrările de asfaltare pe drumurile pe care se desfășoară transportul sunt foarte importante.

Chiar dacă cei mai mulți se gândesc la drumuri, șosele, ori porțiuni cu trafic intens atunci când se face referire la asfaltare, această lucrare se poate face și pe porțiuni mai mici cum ar fi alei sau chiar propria curte.

Câte tipuri de asfalt există

Atunci când ai nevoie de asfalt, recomandat este să apelezi la specialiști. Cei care se vor ocupa de asfaltare sunt și cei care vor determina tipul de asfalt cel mai potrivit pentru lucrarea pe care o au de făcut. Mai exact, care este mixtura asfaltică ce urmează să fie turnată. Pricipalele tipuri de asfalt cu care se poate lucra la asfaltare drumuri:

BA8 – acest tip de asfalt se recomandat pentru curți și alei, unde traficul este în mare parte pietonal, însă dacă sunt porțiuni în care se vor parca mașini, atunci va fi nevoie de un alt tip de material. Prețul este accesibil.

BA16 – acest tip de asfalt este indicat inclusiv în zonele în care există trafic auto. Poate fi folosit la asfaltarea aleilor dintre blocuri, parcări, zone de depozitare.Nu este destinat traficului greu.

BA25 – acest tip de asfalt este folosit la acoperirea porțiunilor de drum destinate mașinilor de tonaj mare.

Cum se pune în opera asfaltul

Există două modalități prin care se poate face o asfaltare: mecanizată și manuală. În funcție de lucrarea pe care o ai de făcut, se va decide echipa de lucru și utilajele necesare. Atunci când lucrarea presupune acoperirea cu asfalt a drumurilor și aleilor de mari dimensiuni va fi nevoie de asfaltare mecanizată.

Pentru a asfalta porțiuni din curte, trebuie luat în calcul dimensiunea utilajului de asfaltare, pentru a putea intra în curte.

Asfaltarea manuală este destinată situațiilor în care suportul este de dimensiuni mici și nu se poate acționa cu un utilaj mecanizat. Asfaltarea manuală este la fel de eficientă și rezultatele vor fi cele așteptate, singura diferență este dată de timpul de execuție, care poate fi ceva mai mare spre deosebite de asfaltarea mecanizată. Cu toate că asfaltarea manuală poate părea o operațiune simplă, este mult mai sigur să ajungi la rezultatul dorit, dacă apelezi la un profesionist.

Care este prețul unei lucrări de asfaltare

Prețul unei lucrări de asfaltare diferă și este influențat de mai multe aspecte. Principalele criterii de care va ține cont firma de asfaltare în oferta sa, sunt următoarele:

 • Dimensiunea suprafeței pe care se va turna asfaltul.
 • Grosimea stratului de asfalt.
 • Starea inițială a terenului pe care se va efectua lucrarea de asfaltare.
 • Lucrările preliminare necesare dacă infrastructură are nevoie de reabilitare (în funcție și de competență firmei în executarea unor astfel de lucrări).
 • Locația și dificultatea geologică a terenului pe care se va asfalta.
 • Termenul final până la care este nevoie să fie predate lucrarea.
0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Patinoarul, deschis începând de weekend-ul viitor
  Promisiunea îi aparţine primarului Călin Bibarţ, dar este condiţionată de condiţiile meteorologice. Accesul se poate face fără certificat verde, dar masca de protecţie e obligatorie.

  UT Arad

  UTA știe programul până la finalul anului
  ARAD. După ce am anunțat ziua meciului cu FC Botoșani, au apărut și datele de disputare a celorlalte jocuri din Liga I, până la finalul anului.

  Local

  Modernizarea Policlinicii CFR, la final
  Lucrările de recompartimentare şi modernizare a fostei Policlinici CFR au fost finalizate. 1

  Local

  Afacerişti chinezi la Consiliul Judeţean

  Local

  A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Franța și Portugalia, în zona roșie, Spania, în zona galbenă
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat, vineri, lista țărilor și teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. 2

  Local

  Bradul de Crăciun a ajuns în fața Primăriei!
  Iluminatul festiv al bradului de Crăciun va fi pornit, ca în fiecare an, pe data de 5 decembrie, la ora 19.00, când în fața Primăriei este așteptat și Moș Nicolae. 3

  Local

  Peste 4.500 de elevi arădeni fac ore online
  În săptămâna 6-10 decembrie 2021, peste 4.500 de elevi din județul Arad vor urma cursurile online.

  Local

  Liderii studenților din România se decid la Arad
  În acest weekend, studenții din 30 de universități din țară și-au dat întâlnire la Universitatea Aurel Vlaicu, cu scopul de a-și alege viitoarea conducere.

  ARADON Sport local

  „Galben-albastrele” revin în fața fanilor cu Phoenix
  FCC Baschet UAV Arad repetă formula cu o dublă la Arad și Timișoara cu Phoenix CSU Simona Halep Constanța.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.