aradon.ro Web analyticsCare sunt modurile în care sunt folosite gazele naturale?

Care sunt modurile în care sunt folosite gazele naturale?

Reactualizat la:

Gazele naturale reprezintă unul dintre cele mai eficiente, ieftine și puțin poluante combustibili. Avantajele pe care le oferă sunt considerabile:

• Sunt pregătite întotdeauna pentru utilizare, fără a fi nevoie de vreun efort în momentul în care sunt exploatate de utilizatorul final;

• Sunt economice. Prețurile gazelor naturale sunt considerabil mai mici decât prețurile lemnului sau ale curentului electric. În plus, fiecare poate să își aleagă acel furnizor gaze naturale care are cea mai bună ofertă;

• Sunt prietenoase cu mediul. Poluarea generată de gazele naturale este mult mai mică decât poluarea generată de alte surse de energie;

• Nu sunt periculoase pentru om. Gazele naturale sunt curate, nu sunt otrăvitoare și nu prezintă riscuri atât de mari de accidente, cum se întâmplă în cazul altor combustibili;

Unde pot fi folosite gazele naturale?

Pentru utilizatorii casnici, gazele naturale sunt folosite în încălzire și în gătit. Rețelele de gaz sunt din ce în ce mai prezente în localitățile din România, în așa fel încât oricine să se poată folosi de acest combustibil.

În general, încălzirea cu gaze este mai ieftină decât încălzirea cu lemne și mult mai ieftină decât încălzirea cu energie electrică, mai ales dacă se optează pentru o centrală termică de bună calitate.

Nu doar utilizatorii casnici folosesc gaze naturale, însă. Acestea pot fi folosite în numeroase alte domenii, cum ar fi:

În producție de electricitate. Gazul natural este o sursă excelentă pentru producția de energie electrică. Nu este cea mai verde variantă, însă de multe ori, parcurile eoliene sau solare nu sunt foarte eficiente în asigurarea întregului necesar de energie, ceea ce face gazul să fie o alternativă bună, cu emisii reduse de CO2.

În transport. Vehiculele care funcționează pe bază de gaz natural emit cu până la 20-30% mai puțin CO2 decât cele care funcționează pe benzină sau motorină. Pe lângă acest fapt, GPL-ul (Gaz Petrolier Lichefiat), este mai ieftin, generând costuri mult mai mici cu transportul.

În industrie. Gazul natural este folosit în foarte multe procese industriale cum ar fi producerea fertilizatorilor și a medicamentelor, pentru producerea plasticului, pentru producerea materialelor textile sau pentru producerea diverselor produse chimice ca, de exemplu, amoniacul, butanul și propanul. În foarte multe procese (topire, uscare, coacere etc.), gazul joacă un rol important.

În agrement. Chiar și activitățile de agrement se pot bucura de avantajele gazelor naturale. Spre exemplu, buteliile cu gaz reprezintă o sursă de energie în activitățile de camping și un combustibil care ajuta baloanele cu aer cald să zboare.

Este foarte important să înțelegem beneficiile gazelor naturale și să le folosim din ce în ce mai mult în detrimentul altor combustibili. Acestea sunt foarte eficiente, sunt foarte puțin poluante și sunt ușor de folosit în orice gospodărie.

Dacă ești un consumator final și analizezi cu atenție ofertele furnizorilor de gaze, vei descoperi că poți obține prețuri mici și eficiență maximă.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  25 de studenţi medicinişti, voluntari la UPU Arad
  Cei mai mulţi dintre ei sunt de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. 1

  Local

  Tânăr transfug afgan, operat de urgenţă la spitalul din Arad
  În vârstă de 15 ani, Qasim prezenta o necroză în zona pelviană. A fost operat cu succes, urmând a fi externat la sfârşitul săptămânii.

  Local

  La Hălmagiu se vaccinează cu armata
  Cadre medicale de la spitalul militar din Timișoara vor vaccina, fără programare, populația din zonă. 1

  România

  Şoc anafilactic după vaccinarea cu Pfizer. Tânărul de 23 de ani a rămas sub supraveghere medicală
  Un tânăr de 23 de ani din Braşov a suferit un şoc anafilactic după vaccinarea cu Pfizer-Biontech, aceasta fiind una dintre reacţiile severe post-vaccinare. Tânărul a fost sub supraveghere medicală. 1

  Local

  Crima de Anul Nou, de pe strada Ursului, pedepsită
  Tribunalul Arad a decis pedeapsa în cazul copilului de 16 ani care a omorât un adolescent de aceeași vârstă în noaptea de Anul Nou, pe strada Ursului.

  ARADON Sport local

  Singura femeie preşedinte al unui club de fotbal în Arad!
  La 23 de ani, Bianca Maria Butur are planuri mari cu Frontiera Pilu. 1

  Local

  Bîlcea: „lege pentru sistemul electronic de monitorizare”
  ARAD. Deputatul PNL de Arad Sergiu Bîlcea anunţă că a votat legea prin care victimele violenței domestice vor fi protejate prin dispozitive electronice de monitorizare.

  Local

  Sebiș, Livada și Conop ies de sub restricțiile de weekend
  Cele trei unități administrativ-teritoriale rămân în scenariul roșu până la scăderea incidenței sub 3 la mie.

  Advertorial

  Cele mai cool accesorii ale primăverii 2021
  Tendințele vin și pleacă, însă stilul rămâne ca o confirmare a valorii vestimentare a fiecărei ținute pe care o abordezi.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.