aradon.ro Web analyticsARADON Opinii. Valurile veșnicei iresponsabilități

De Andreea Pintea

ARADON Opinii. Valurile veșnicei iresponsabilități

„Trebuie să rezistăm!” „Trebuie să-i avem pe copii în școli!” „Copiii noștri sunt responsabili!” Scurte îndemnuri auzite deja de luni de zile, sfaturi care mai de care mai atotștiutoare pentru părinți și tineri, îndemnuri la responsabilitate socială și civică. Dar pentru cine să fim responsabili?
Scris de Andreea Pintea - „Trebuie să rezistăm!” „Trebuie să-i avem pe copii în școli!” „Copiii noștri sunt responsabili!” Scurte îndemnuri auzite deja de luni de zile, sfaturi care mai de care mai atotștiutoare pentru părinți și tineri, îndemnuri la responsabilitate socială și civică. Dar pentru cine să fim responsabili?

Tot pentru cei care, deși răspund „prezent” la toate categoriile de risc, nu se sinchisesc nici măcar să poarte o nenorocită de mască în tramvaie? Nu vorbesc de ore întregi de lucrat cu masca pe figură, de predat și învățat cu fețele acoperite, de făcut sport doar în condiții speciale și cu măsuri „de siguranță”, vorbesc de maxim vreo 15 minute cât merg cu tramvaiul.

Eh, pentru ei este prea greu și prea complicat, e mai simplu să arunce priviri tăioase școlarilor care, având în spate ghiozdanul de câteva kilograme bune, nu se ridică să le dea întâietate. Buna creștere. Asta li se reproșească. Dar buna lor cuviință? Dar responsabilitatea pentru viața lor, unde e? Dar respectul lor față de ceilalți?

Pandemia ne-a împărțit, încă de la început, în cei care trebuie să fim responsabili și cei vulnerabili. Tineri, copii și adulți deopotrivă au fost incluși în categoria celor care trebuie să aibă grijă de semenii lor, să stea în case pentru a nu-i infecta pe cei în vârstă, pe cei cu boli și cei predispuși la a face forme fatale ale bolii. Ne-am conformat, am ținut copiii închiși în case, am mutat școala în sufrageria fiecăruia dintre noi și ne-am izolat.

Ce-am văzut în schimb? Și atunci, la fel ca și acum, chiar cei ce ar fi trebuit să sufle și-n iaurt înainte de a ieși în oraș, au făcut-o fără nicio grijă. Încă din primele luni, cei vârstnici făceau cozi la intrarea în piețe, tot ei umpleau tramvaiele și îți suflau în ceafă în magazine.

Astăzi situația se repetă. Vaccinarea a eșuat lamentabil, iar din responsabilitate socială nu a mai rămas nimic. Indiferent de cât de greu îi e unui copil, acesta își poartă cu responsabilitate masca timp de cel puțin patru ore, la școală; cei mai mari o fac chiar și pentru șapte-opt ore. În tot acest timp, în tramvaie, cel puțin jumătate dintre vârstnici sunt cu masca purtată lejer pe bărbie, fără nicio grijă de a se proteja pe ei, dar mereu atenți să-i urecheze pe ceilalți.

Tocmai cei care reclamă că „educația nu mai e ca pe vremea noastră”, tocmai aceștia nu dau dovadă de un minim respect față de cei de lângă ei. Și-atunci întrebarea „De ce să îi protejez eu pe ei dacă ei nu vor să se protejeze singuri?” e firească și normală.

Iresponsabilitatea, egoismul și egocentrismul vor rămâne, cu siguranță, amintirea amară a acestor vremuri. Între timp, valurile vin și trec.

41 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Ins says:

  Majoritatea au imbatranit degeaba.

 2. vero says:

  adevarat.
  de multe ori am vazut tineri mai responsabili decat cei mai vechi.
  incepand de la aruncatul de gunoaie pe strada.

 3. Mocofan-club says:

  Dintr-un spirit de frondă, dintr-un sentiment de auto (in)suficiență propriilor neîmpliniri, nu acceptă nimic din ce nu pot înțelege.

 4. Mortdecai says:

  Dacă te rog să mă ajuți, ce crezi, mă ajuți?
  Invers, dacă pretind de la tine să te execuți și să faci pentru mine același lucru,
  care abordare va avea mai mult succes?
  Iresponsabilitatea oamenilor erste proporțională cu tratarea lor ca vite de povară, de oameni care au obligații, care trebuie siliți, care trebuie educați, ei fiind proști, prea proști să poată alege singuri și doar statul prin JoHaus, Mîțu, Malcă, Arahat și trupa au nivelul să aleagă pentru noi, ei fiind deștepți și titualri a unor drepturi feudale suverane de a decide în locul fraierilor.
  Și vorbeșlti de iresponsabilitate!?
  Am o singură întrebare:
  – am dreptul să nu mă vaccinez sau nu?
  De răspunsul la întrebarea asta se leagă orice teză oficială privitoare la impuneri de restricții.
  Pe de altă parte este la Arad un nenea, Horia Timiș, care ia o plasă de bani ca responsabil pentru sănătatea populației. Spre deosebire de el eu nu primesc nimic decât indicații, ordine, critici și interdicții. De eu sunt iresponsabil neavând responsabilități și băiatul ăla de la DSP estre plătit să fie responsabil el are dreptul să-m impună mie ce să fac, el neavând alte responabilități decât să-mi transmită mie responsabilitățile sănătății populației?
  Aș fi preferat un articol în care cei responsabili de declararea stării de alertă și impunerea de restricții își manifestă responsabil responsabilitatea și nu prin acte normative care încalcă drepturile individului șio în concret art.53 din constituție.

 5. Free dom says:

  Opiniile sunt doar atât… Opinii.
  Numai Dumnezeu care este Calea Adevărul și Viața va decide. Iar nouă muritorilor să ne dea acum Dumnezeu mintea de pe urmă că să nu ne tânguim la urmă că murim din cauza unor vaccinuri create special împotriva omului și pentru depopulare.
  Intenția a fost de la început criminală și toată vrajba asta și segregarea doar îmi confirmă asta.

 6. my body my choice says:

  Am avut covid și am fost responsabil. M-am autoclaustrat și am stat închis. Deci nu îmi vorbi mie că dacă nu mă vaccinez nu sunt responsabil. Este corpul meu și eu decid. Punct.

 7. Virusache says:

  Vaccinarea nu a esuat, te poti vaccina la orice ora din zi sau noapte. A esuat in realitate doar imaginea noasta ca natie despre noi insine, frumosi destepti atoatestiutori. Aceasta imagin ea esuat la contactul cu realitatea. Iar multora le creaza frustrare si nervi, daca nu striga deja dupa oxigen, insa nu mai au plamanisa-l proceseze.

 8. True_null says:

  Ma intreb oare de unde au aparut tinerii astia asa constiinciosi din senin? I-am importat cumva? si ‘bastinasii’ batrani ? Nu cumva din batrinii care zicem ca nu respecta ce le zice guvernul au aparut urmasii lor noi care postam articole si care ‘discutam’? Poate ar trebuii sa-i multumim la acesti batrani ca ies pe strada sa cumpere bunataturi pentru nepotei ca moartea le pandeste mai degraba pe ei nu pe cei tineri. TOTI batranii ar trebuii sa poata sa stea acasa si sa savureze pensia dar nu traim in asa o societate : Copii la lucru (cine mai are) nepotii in gradinita sau scoala (in caz fericit) cine altcineva sa mearga la cumparaturi sanatoase (care sunt la piete si dimineata)?
  Nu pandemia ne-a impartit ci guvernul cu idei confuze despre boala , vaccin si discriminare vaccinati nevaccinati.
  Au trecut 2 ani de la Inceperea ‘pandemiei’. Unde este vaccinul nostru Romanesc? Ceasca’ frate avea vaccin pentru noi cand eram mici. Acuma importam ceva sintetic. Cine controleaza CTC ul pentru loturile de ‘Vaccin’ strain?
  Daca s-a stiut ca virusul nu dispare niciodata si ca oamenii nu se vaccineaza cu cine stie ce substanta PE PROPRIA RASPUNDERE! atunci de ce nu s-au facut ‘mai multe locuri’ pentru valurile urmatoare?

 9. Nealcosu says:

  Pt Mortdecai și restul asemenea! Nu ai dreptul să nu te vaccinezi! Nu ai dreptul sa riști să te imbolnavesti, tu sau să-i îmbolnăvește pe altii! Dreptul tau individual este un part, vis a vis de dreptul general la sanatate publica! Ai dreptul sa faci cea ce vrei atata timp cat nu incalci dreptul celor de lângă tine! De exemplu dreptul meu și al altora, la sanatate! DECI NU VA MAI BATETI CU DREPTUL IN PIEPT…..ca nu stiti despre ce vorbiti! Mai bine v-ați vaccina….. Dacă nu la o moarte avem toti dreptul! Sa nu-l amestecăm pe Dumnezeu în mocirla noastră! O vorba sănătoasă, neaoșă, zice: Dumnezeu iti dă, da nu-ți bagă-n straita! Sa trăiți mult….si bine!

  • Mortdecai says:

   Bă dar stai rău de tot cu logica. Dacă și vacinații se pot infecta și pot transmite atunci interdicțiile doar pentru nevacccinați echivalează cu:
   ”dreptul tău la sănătatate de a fi infectat doar de către vaccinați”.
   Altfel spus: dacă te infectează un vaccinat este bine, în schimb dacă te infectează un nevaccinat este rău.

   • Coasa Chinezeasca says:

    Corect, de aia nevaccinatii trebuie izolati permanent, pana la trecerea pandemiei, pe banii lor, ca sa nu fie infectati, atat de catre nevaccinati cat si de nevaccinati.

    Vaccinatul poa sa umble liber, el daca se infecteaza nu va ajunge pe ATI sa urle dupa oxigen, cu plamanii ca dupa Hirosima, cum se intampla cu nevaccinatul. Va doresc imunizare la sectia -2 la toti nevaccinatii, mai scapa si tara asta de preadestepti.

    • true_null says:

     Mai degraba vaccinatul care este infectat si care nu are simptome este mai periculos decat cei nevaccinati. Ei ar trebuii izolati pentru ac infecteaza in nestire TOTI pe care-i intilneste si nici nu se vede pe el.
     Covid ca si TOATE celelalte infectii nu o sa dispara. O sa revina din cand in cand. Daca ti-e frica de moarte cumpara-ti (primele 2-3 doze sunt pe gratis ca la droguri) de vaccin si bucura-te de iluzia sigurantei. Ca la spital sunt si vaccinati ba chiar mai mor din ei! Ce te deranjeaza de aia care nu se drogheaza pardon nu se vaccineaza?

   • I says:

    Subscriu și răspunsul pentru vaccinurile lu ceașca ( dacă erau ale lui) sau defapt fusese descoperite mai demult, e ca vaccinurile tradiționale te feresc100% de boala, iar asta “ se crede ca faci forma mai ușoară”. Deci un vaccinat se plimba cu virusul și face forma pe care trebuie sa o facă, cine dracu știe ca e mai ușoară sau mai gravă??!?care e termenul de comparație?

  • True_null says:

   Hey Nealcosu-le A facut si o firma din Bangladesh un Vaccin anti Covid-19 ‘super eficient’, sa te prezinti la vaccinare ca nu ai dreptul sa te opui! Conform vorbelor tale:)
   Vaccinul nu este ANTI imbolnavire (“nepurtatorii de masca vaccinati si asemenea”) ci este pentru reducerea efectelor bolii. Rog documentare. Depinde de sistemul propriu imunitar cat efect are vaccinul si cat de grava va fi boala.
   Ok inapoi la vorbirea civilizat si NU continuam cu “eu am dreptul sa iti zic tie ca tu nu ai dreptul ca eu am dreptul …”.
   “Ai dreptul sa faci cea ce vrei atata timp cat nu incalci dreptul celor de lângă tine!” exact =Toti avem dreptul sa alegem ! Daca e democratie. Daca e comunism ..atuni ma scuzati soimul patriei se prezinta la datorie ca glontul e mai rau decat vaccinul(poate).
   Nu exista “drept la sanatate” ci este un ‘privilegiu’ ce apare din noroc (ca unul sau altul s-a nascut sanatos nu a patit un accident) si atentie din partea fiecaruia(se spala pe dinti sa nu se carieze, nu sta dezbracat in frigider, nu fumeaza etc). Daca ar fi “drept la sanatate” cine il da ? Guvernul? Se trateaza toti bolnavii pe gratis undeva aparte? ca au dretul la asta? Ziceti-mi si mie unde e asta sa merg la un eco gratis la ovare sau la plamani o imagine asa sa vad cum afecteaza poluarea autoturismelor alveolele pulmonare.
   Calm. Nu e sfarsitul lumii : Procent mic mor din cei infectati aprox 2% (Global din 237 mil cam 4.8 mil mor) asta incluzand si tarile fara ajutor medical deci este si mai mic procentajul la noi unde avem spitale si doctori (care nu au plecat din tara).
   Cati crezi ca mor de la gripa ? ” gripă comună sezonieră, adică 0.1%, moare din cauza bolii.” Riscul de a muri din cauza COVID-19, ” 0,6–1,6% ” deci covid este intre 6-16 ori mai periculos DAR sa nu uitam ca ne-am antrenat chiar si fara vaccin fata de gripa sezoniera zeci daca nu sute de ani. (https://uefiscdi.gov.ro/news-este-noul-coronavirus-mai-periculos-decat-virusul-gripal )
   “pe Dumnezeu în mocirla noastră!” (cum crezi ca putem face ceva fara voia lui?:) )? am facut noi cumva covidul? e facut in laborator ? “Oare si variantele zici ca sunt in laborator facute sa ceara mai multi vaccin ? si nu e tras nimeni la raspundere? hmm …” sau l-o fi facut Dumnezeu ca si celelalte vietati? (pisici, gaini, cholera, cancer etc. Indiferent de unde este nu conteaza! lasa-l pe Dumnezeu ca nu-ti da vaccin, trebuie sa mergi la o corporatie daca vrei TU sa te vaccinezi.
   Multumim pentru urare ..incercam.

  • anonim says:

   Prietene ! tu esti idiot sau esti idiot ??? care varinata ti se potriveste ??????? ….. deci ! mai idiotule care esti tu idiot , de unde pana unde ai scos asta cu … Nu ai dreptul sa nu te vaccinezi !!!!?????…….esti cretin cat n am cuvinte …pai mai cretin altoit , in ce priveste sanatatea mea ma priveste doar strict pe mine , clar ? de unde mm de cretin scoti tu asta ca strict doar cei nevaccinati raspandesc boala ? de unde mm de cretin sti tu ca voi cei vaccinati nu puteti transmite virusul si altora din moment ce producatorul afirma ca si vaccinat te poti infecta si transmite altora boala ! m am tot intrebat , oare toti cei vaccinati sunt idioti ca cei care apar pe aici si fac apologia vaccinului ??? pe zi ce trece vad ca idiotii din tabara vaccinopatilor apar tot mai multi , inca cred ca si in tabara asta sunt majoritari cei inteligenti si bine intentionati , insa observ ca pe zi ce trece apar tot mai multi idioti asemeni tie care se crede nemuritori din momentul in care a fost intepati …. mai tolomacule ! am o veste trista pentru tine , vei crapa in plm de idiot indiferent cate vaccinuri iti vei face , daca nu anul asta , poate la anul , sau peste 10 fie chiar si 50 …la ce naiba esti cretin si traiesti cu spaima de moarte ?

 10. Aradean says:

  Unii comentatori invocă libertatea…. NU EXISTĂ LIBERTATE ABSOLUTĂ! Libertatea mea, a ta, a oricui, este îngrădită de DREPTUL CELUILALT! DREPTUL LA VIAȚĂ este PRIMORDIAL! Și da, statul are dreptul să îngrădească unele drepturi, pentru o anumită perioadă, pentru BINELE COMUN. Cine nu înțelege acest lucru, acela este ori tâmpit ori rău voitor!

  • vaccin...import says:

   Perfect de acord nu exista libertate absoluta! Astept vaccinul facut de statul Roman de efectele negative alea caruia raspunde statul Roman! Daca peste x ani fac cancer sau boala autoimuna din cauza ‘vaccinului’ (proteinei sintetice experimentale) atunci vreau sa stiu ca copii mei o sa primeasca compensare ca eu o sa fiu mort si nu o sa pot primii pensia.
   “Binele Comun” este un termen relativ. ex: Binele comun ar fi daca nu ar trebuii sa ne injectam 80% pentru aia 2% care mor. Ca doara 80%>2% cu mult deci e comun nu ?

  • KVK says:

   Ia arata-ne unde scrie ca un drept fundamental e mai presus ca altul in cazul asta ca libertatea este ingradita de alt drept si defineste termenul “VIATA”. Pentru unii OAMENI(si au fost destui in istorie) libertatea era(sau e) mai importanta ca viata ca si-au dat(sau riscat) viata pentru libertate dar tu educatul binevoitor vrei ca unii sa-si dea libertatea pentru “viata” ta de sluga obedienta paranoica si aroganta care ai decis pentru toti ce inseamna BINELE COMUN. Cine nu intelege asta e si tampit si rauvoitor.

   • Mortdecai says:

    Genial: unii și-au dat viața pentru libertate și vin acuma alții mai speriați și le cer altora, nu lor, să-și dea viața pentru liniștea lor tembelă, nici măcar pentru viața lor ci doar pentru bandajarea fricii, panicii, anxiozității care le determmină logica de rahat.

    • Aradean says:

     A te compara pe tine cu martirii care și-au dat viața pentru credință sau cu eroii care și-au dat viața pentru libertatea patriei este ca și cum am compara diamantul cu gunoiul.

   • Aradean says:

    A te compara pe tine cu martirii care și-au dat viața pentru credința creștină, sau cu eroii neamului care și-au dat viața pentru patrie este ca și cum am compara diamantul(martirii și eroii) cu gunoiul.

  • anonim says:

   Aradean , chiar ca esti tampit !….pai mai martalogule ! cum adica dreptul meu este ingradit din cauza dreptului tau ??? pai mai cercopitecule ! pentru mine primeaza dreptul meu , clar ? iar dreptul meu nu iti incalca tie dreptul la viata prin faptul ca eu refuz sa ma vaccinez ….esti tampit de nu poti intelege macar atata lucru ??? ….prostane care esti tu prost ! dreptul meu nu iti ingradeste tie nici libertatea de a te vaccina si nici nu ti ingradeste tie dreptul de a te proteja asa cum crezi tu de cuvinta fara sa incalci libertatea altuia …ai inteles mai conopida ??? iar din moment ce esti vaccinat si te consideri la adapost , ce mm te intereseaza pe tine ce decizie iau eu in dreptul meu ??? …dracu stie dar am vaga impresie ca in acest vaccin este si ceva urma a virusului rabic , prea va inmultiti astia idioti vaccinopati

 11. anonim says:

  Duduie Andreea ! tot timpul v am citit articolele cu placere , insa de aceasta data a ti dat cu stangul in dreptul , va aratatirevoltata si nemultumita ca bunicii , parintii nostri …. FAC COADA LA PIATA !!! sau UMPLEAU TRAMVAIELE !!! …. si cam cum credeti ca ar trebui sa decurga viata bunicilor nostri ? …. inchisi in case , deci ei nu mai au nici macar dreptul de a iesi in public , de a se aproviziona cu cele necesare vietii de zi cu zi ??? …ma gandesc ca poate ar trebui aprovizionati de pe balcoane , cineva sa le duca o amarata de franzele si un kg de cartofi , batraneii sa desire o sfoara si sa traga cumparaturile sus , nu ???? sau cam la ce v ati gandit ???? …… majoritatea poate mai au de trait 5 max 10 ani , ce vreti sa faceti cu ei ???? ceva lagar de exterminare sau ce ? deci ei nu mai au drept la viata daca nu se conformeaza panicii unora ce traiesc cu spaima de pe o zi la alta ca se va infecta ….. tocmai ca fiind batrani poate ca nu pot suporta masca avand fel si fel de afectieni medicale care le ingreuneaza respiratia …. in fine !!!! pacat duduie Andreea , mare pacat ! chiar nu ma asteptam venind de la dv un astfel de articol , insa sunt si eu om , si eu ma pot insela ca toti dealtfel

 12. Mortdecai says:

  Când nu mai ești decât umbra a ce ai fost în tinerețe, când ai o grămadă de afecțiuni care în orice moment se pot agrava și asocia cu altele, cu ghinionul, cu vremea rea și pot determina decesul trebuie să faci ceva să zaci terminat de angoase de scenarii mai mult sau mai puțin probabile privind siguranța vieții tale care pentru tine nu mai este siguranță ci improbabilitate și minunea de a te fi trezit încă o zi în viață și în timpul ăsta puțin pe care-l mai ai ai descoperit că încă viața merită trăită așa cum este.
  Calea de a suporta incertitudinile privind ziua de mâine o reprezintă adesea și pentru mulți împăcrea cu moartea – pentru depășirea fricii și angoaselor.
  Întrebare: crezi că omul ăsta împăcat cu ieri, cu ziua de azi și posibilitatea să nu mai existe mâine va intra logica ta speriată de bombe, că va purta mască să nu facă covid, el având la activ poate 80 de viroze depășite? Ei mai au puțin și vor ca puținului ăla să-i mai smulgă o clipă de bucurie pe care masca voastră vrea s-o stingă.
  Ce ușor e să judeci pe alții din vârful patului, cu telecomandă dătătoare de identitate culturală și cu șosete de lână să nu răcești.

 13. Nealcosu says:

  Doamne ce depresivi p’aci! Tratativa! Tratativa! Zici ca sunteti Miorița balaie… gura nu va face! Iarba nu va place! Așteptați cutatu de la bace! Numai voi aveti bătrâni!? Mama are 83 de ani, bolile bătrîneții și vieții grele din turele în fabrica comunistă ca mai toti părinții și bunicii nostrii…. s-a vaccinat și nu are nici o problemă! Da voi atât de deștepți, de analitici, de harsaiti intr-ale democratiei…. nici pt spălat curul proștilor vaccinati din Germania, Franța, Italia, Spania nu sunteti buni! Ungurii s-au vaccinat! Prostii! Portughezii vaccinati is sclavii lu Jeff! Ce sa mai zic de evrei! Mosadu ii controlează cu mousu! Voi, deștepți lumii…. rămâneți la spălat cururi….soferi de tir și macelari în Germanica! Spor la lucru!

  • Charlie says:

   Nealcosule,mai sugi pula ba! Ma pis pe tine si pe ma-ta aia vaccinata! Ba sclavule,sa porti tu cu jegoasa aia de ma-ta masca! Daca tu crezi ca aia te protejeaza sa o porti pana te baga in groapa,dar nici un om normal la cap n-o poarta si nici nu se vaccineaza cu mizeriile lor. Inca odata,sugi pula si din partea mea toti astia speriati de moarte sa aveti parte de ea cat mai curand.

  • true_null says:

   Cred ca esti platit doar sa faci tamtam. Ignora ideile logice date ca raspuns la postarea matale de mai de sus. Si nu le gandii ca ..nu e bine sa gandim sa dezbatem sa ajungem la adevar.
   Nush cine e depresiv pe acolo?
   Un primul rand respect pentru munca in fabrica pentru ea in al doilea rand Ce exemplu aiurea, la 83 de ani si daca ar muri maine de ‘atac cerebral'(posibil efect secundar al vaccinari) tot nu s-ar face autopsie sa vada daca ar fi fost vaccinul de vina. O sa zica ca a murit de cauze naturale si bine ca a luat vaccin ca nu a luat covid. De unde stii ca a primit vaccin si nu apa sarata? este ‘articolul’ “Suspiciuni de vaccinări fictive la Spitalul CFR din Timisoara” tot pe Aradon 🙂
   Cata dorinta de rau ca nu vor altii sa faca cum vrei matale.

   Pe de alta parte cred ca cei vaccinati din Germania etc. nu vor sa li se spele curu niste nevaccinati ci dimpotriva treci la lucru.
   Si inca un bonus: rog respect pentru soferi de transport care au lucrat la inceputri si atunci cand inca nu se stia cat de grav sau inofensiv este de fapt acest virus si s-au riscat sa aduca in tara de toate ca nush unde este productia autohtona.

  • trollisme de retardati says:

   Da ce ar fi sa intrebi tu pe cetatenii de rand din tarile enumerate in special pe Unguri si Israelieni de ce s-au vaccinat majoritatea? de educati ce sunt sau din alte motive. Cand spun ca varu-meo care a fost tanar si sanatos a facut infarct la 2 zile dupa vaccin si mai sunt cazuri similare sar vaccinomaniacii ca nu e relevant in schimb vad ca e relevanta ma-ta si o tanara care a murit in spital fiind nevaccinata e mare senzatie. Pai au supravietuit anul trecut fara vaccin impreuna cu 99.97% din populatia globului deci era bine si fara. Ia beleste ochii aici https://healthimpactnews.com/2021/uk-medicine-regulator-confirms-there-have-been-four-times-as-many-deaths-due-to-the-covid-19-vaccines-in-8-months-than-deaths-due-to-all-other-vaccines-combined-in-20-years/ e fake news cu poze trucate asa-i?

  • anonim says:

   Baiete ! stiu ca ti sa spus de n ori ca esti idiot , insa totusi , mai ia o gura de apa si mai respira ! …daca mama ta sa vaccinat , ce e cu asta ??? sau cumva mama ta e etalonul intelepciunii ? mai nenea frigarui ! …staibland in plm de fazan ca nu ai pus nici tu nici mama ta coada la pruna , clar ? fiecare batran e liber sa isi traiasca ultimii ani din viata asa cum crede de cuvinta ( atat doar sa nu lezeze drepturile altuia ) nu veni tu un ciuri-buri sa dai exemplu pe fosta femeie de servici a nu stiu carei fabrici comuniste ca stalpul intelepciunii absolute ….
   mai tampit calificat !!! ai vrea sa i ai la masa pe toti nemtii , portughezii ,francezii , americanii etc.etc. care s au vaccinat doar prin prisma faptului sa nu mai fie nevoiti tot timpul sa faca un pisat de test si sa poata calatorii fara bariere si care in realitate se pise pe propaganda pro-vaccinare si nu cred nici o virgula din minciunile autoritatiilor ??? …. fac ca faci bascalie de cei care lucreaza in domeniu transporturilor , a ingrijirii batranilor , a macelarilor si cine stie cate alte profesii le privesti cu dispret ….pai mai paduche blindat , tu cine mm esti ? sa nu mi spui ca tu esti incarnarea lui Einstein , sau Stephen Hawking , sau te pomeni ca a lui Newton ??? sau te pomenesti ca tu esti Arhimede ? ma conopida fiarta , cine mm esti ma cu uite cum rateaza un intreg judet sa se mandreasca cu tine si cu realizarile tale profesionale de rasunet mondial , esti o pielea pwlii ma parlit cu soric

 14. Astrid says:

  Pe tramvaie sunt fără masca atât tineri cât și bătrâni. Nu ca ofenseaza pe cineva articolul dar ăsta e realitatea.Problema devine mai interesanta când încep sa și tușească. Nu îmi dau seama dacă e de la covid sau raceala.Ar trebui pornita căldură ca prea mulți sunt răciți , tușesc, strănuta,sufla nasul apoi flutura batista.

  • I says:

   Cine renunța la libertate, pentru putina siguranța, nu merita nici una, nici alta. Reflectați puțin asupra acestei axiome !!!

  • True_null says:

   Si pe tramvaiele astea verzi de cac_t incalzirea e la suflanta de la cap si nu in scaun cum era perfect mai de mult. Deci daca unul tuseste aerul o sa-l sufle la TOTI 😀 Nu cred ca nu puteau sa puna cate un senzor de presiune sa porneasca incalzirea in scaun cand se aseaza cineva.

 15. Local

  Familie din Arad atacată de propriii câini. Jandarmii au venit în ajutor
  Incidentul a avut loc miercuri după-amiaza, în locuința unei familii din Arad. Acasă se aflau bunicii împreună cu nepoțica lor. La un moment dat, unul dintre cei doi câini pe care aceștia îi dețin, a devenit agresiv și a mușcat-o pe bunică. Soțul a sărit în ajutorul ei, însă a fost și el mușcat în repetate rânduri. Mai mult de atât, și cel de-al doilea câine a devenit agresiv. Bunicii au reușit să-și ia nepoțica în brațe și să ajungă în casă, baricadându-se într-o cameră de la parterul locuinței.

  Local

  O lună de... distanţă în relaţia arădenilor cu Primăria
  ARAD. În perioada 25 octombrie - 24 noiembrie, accesul contribuabililor în incinta Primăriei Municipiului Arad, precum și în sediile structurilor subordonate este permis doar pe baza certificatului verde care atestă vaccinarea, trecerea prin Covid sau rezultatul negativ al unei testări recente, în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 1013 din 22 octombrie 2021. 1

  Local

  Îndemn la folosirea mijloacelor online de comunicare și a celor electronice de plată
  Recomandarea vine în contextul accesului restricţionat la sediul Direcţiei Venituri, determinat de pericolul infectării cu coronavirus.

  Local

  Vot pentru plafonarea curentului şi gazelor
  Deputaţii arădeni Sergiu Bîlcea şi Glad Varga anunţă că au votat pentru plafonarea și compensarea prețului curentului și gazelor.

  Local

  Europarlamentarul Vlad Botoș cere anchetă europeană privind știrile false
  Scrisoare oficială adresată Comisiei Europene pentru combaterea campaniei de știri false cu privire la pandemia de COVID-19. 11

  Local

  Se licitează primul Fast Park! Vezi care este prețul de pornire pentru un loc de parcare
  Recons anunță preluarea cererilor pentru cele 112 locuri de parcare disponibile în Fast Park 3 din Micălaca. 3

  Local

  Acces doar cu certificat verde în Compania de Apă
  Şi accesul în Compania de Apă Arad va fi interzis celor care nu sunt vaccinaţi sau nu au trecut oficial prin boală. 7

  România

  Legea pentru compensarea facturilor la curent electric și gaze naturale a fost adoptată 
  Legea pentru compensarea facturilor la curent electric și gaze naturale a fost adoptată de Parlament. 1

  România

  Certificatul verde respins la limită, în  Senat
  Senatul a respins obligativitatea certificatului verde la locul de muncă. Proiectul a primit 67 de voturi pentru, 60 împotrivă și 2 abtineri. Pentru a fi aprobat erau necesare 69 de voturi pentru. 15

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.