aradon.ro Web analytics

Sfaturile lui Reli. Focus pe mişcare, renunță la deprinderi greșite

De Aurelia Gabor

Sfaturile lui Reli. Focus pe mişcare, renunță la deprinderi greșite

Fiecare zi de toamnă miroase nițel a iarnă, a legume și fructe transformate în conserve, a curățenie generală. Câte o rază de soare rătăcită mai zâmbește timid de după nori, așa ca o mică păcăleală! Dincolo de cortină se pregătește cu fast, spectacolul iernii.
Scris de Aurelia Gabor - Fiecare zi de toamnă miroase nițel a iarnă, a legume și fructe transformate în conserve, a curățenie generală. Câte o rază de soare rătăcită mai zâmbește timid de după nori, așa ca o mică păcăleală! Dincolo de cortină se pregătește cu fast, spectacolul iernii.

Ceasul nostru interior suferă enorm, suntem permanent în urma timpului, nevoiți să facem totul la ore fixe, renunțând la condiția fizică, sănătate și frumusețe. Ne închidem în birou sau în casă ca într-o carapace, ieșim tot mai puțin în natură, visăm doar la must, alune, pere și gutui. Reluăm vechile obiceiuri: circulăm mult cu mașina, folosim liftul, din cauza frigului renunțăm la plimbare. Mișcarea este esențială pentru a declanșa, ușura sau accelera mecanismul pierderii în greutate. Făcând efort ardem calorii, țesutul adipos se transformă în mușchi consumând mai multă energie. Mișcarea întreține organismul sănătos, are grijă de sistemul muscular, cardio-respirator, circulator. Consumând zilnic energie se crează reflexe, se ameliorează igiena de viață, iar silueta se modifică încet, dar sigur. Dacă vrem să slăbim, ori reducem aportul de energie ori mărim consumul de calorii prin activități sportive. Învățăm să ne cunoaștem și să ne ascultăm organismul, renunțând la unele deprinderi greșite. „Nu știi, te învățăm, nu poți, te ajutăm, nu vrei, te obligăm” – așa suna, cândva, îndemnul școlar, părinții și bunicii poate-și mai amintesc! Noi rămânem doar la ajutat și învățat; cereți sfatul specialiștilor – medici, antrenori, nutriționiști – și nu veți da greș. Nu există formule miraculoase în privința unei vieți sănătoase, sunt doar câteva principii care, dacă sunt respectate ne asigură sănătatea pe termen lung. Aplicarea lor în procesul dobândirii și menținerii stării de bine durează, nu se obține într-o zi, se respectă toată viața!

Ce formă de mișcare să alegem? Tot ce ne place pentru a obține modelarea armonioasă a corpului! Plimbare, alergare, înot, gimnastică, bicicletă, drumeție, dans. Putem alege sala de forță, aerobicul sau jogging-ul. Avantajul practicării unui sport cu suport muzical este că arderile se produc într-un mod plăcut. Este o mare diferență între a lucra la o sală de forță strângând din dinți, urând rotunjimile care ne-au adus aici sau alergând urmăriți de ideea că suntem prea corpolenți și numai astfel vom ajunge să fim zvelți și supli. Putem alege să ne descoperim nevoia de mișcare a trupului căutând cele mai armonioase gesturi, atitudini corporale, căutând în interiorul nostru un ritm care se cere exprimat. Majoritatea decid brusc să-și modeleze trupul, dar după un timp renunță din lipsă de motivație. Orice început este greu, dar mai apoi s-ar putea să-ți placă și numai din acest moment modelarea corporală se transformă din scop în efect!

Mișcarea ritmată accelerează procesele metabolice, elimină toxinele accelerează arderile. Respirația devine profundă aducând relaxare psihică. Transpirația este abundentă ajutând la eliminarea toxinelor și topirea țesutului adipos. Se întărește musculatura, corpul se modelează armonios. Există un mod de a înțelege lumea prin mișcare, iar acestui mod de viață îi suntem tributari cu toții, copii, femei și bărbați deopotrivă!

Mișcarea întreține organismul sănătos, are grijă de sistemul muscular, cardio-respirator, circulator

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Patru primari plecați de la PSD la PNL s-au întors la Social-Democrați
  Patru primari care au fost aleşi din partea PNL „se întorc” la PSD, anunţă liderul PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina. 2

  Local

  Aglomerație la frontieră: sute de minute de așteptare pentru automarfare
  Șoferii de „TIR” au nevoie de răbdare, în continuare, în drumul lor spre țările vecine. Poliția de Frontieră Română anunță valori de trafic crescute la automarfare, la granița dintre România și Ungaria, dar și între România și Bulgaria.

  Local

  Un deținut din Arad, suspectat că ar fi folosit metoda „accidentul” din spatele gratiilor
  Înșelăciune prin metoda „Accidentul”: o femeie în vârstă de 85 de ani, din Sibiu, a fost sunată de un deținut din Penitenciarul Arad, cerându-i-se suma de 4 mii de lei pentru o operație a fiului său. O fată de 16 ani a ridicat banii de la victimă, însă a fost prinsă de polițiști. 1

  ARADON Sport local

  Remarcaţi pe tatami din Serbia

  UT Arad

  UTA a căzut pe locul 9!
  2

  ARADON Sport local

  Pas cu dreptul în Liga Elitelor U19

  ARADON Sport local

  Încă o pierdere pentru boxul arădean!
  Adolf Ivanovici a pierdut cel mai important meci, cel cu virusul COVID-19! 3

  Local

  Curtici, orașul cu cea mai mare incidență din țară. Municipiul Arad, pe locul 3
  Orașul arădean Curtici continuă să înregistreze cea mai mare incidență din țară, în rândul orașelor.

  Local

  93 de cazuri, din care două reinfectări, la Arad
  93 de cazuri de Covid-19 au fost raportate în județul Arad, de luni până marți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică Arad. 21

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.