aradon.ro Web analyticsSfaturile lui Reli. Sportul alungă oboseala şi ajută să arătăm „altfel”

De Aurelia Gabor

Sfaturile lui Reli. Sportul alungă oboseala şi ajută să arătăm „altfel”

Reactualizat la:
Trăim într-o lume care a uitat să se bucure de lucrurile simple. Într-un colţişor al sufletului am depozitat fericirea de a trăi, iubirea, forţa de a învinge, încrederea. Uităm de noi, dăruindu-ne energia celor din jur: familie, prieteni, colegi. Toţi aşteaptă sprijin, încurajare, refugiu în momente de cumpănă.
Scris de Aurelia Gabor - Trăim într-o lume care a uitat să se bucure de lucrurile simple. Într-un colţişor al sufletului am depozitat fericirea de a trăi, iubirea, forţa de a învinge, încrederea. Uităm de noi, dăruindu-ne energia celor din jur: familie, prieteni, colegi. Toţi aşteaptă sprijin, încurajare, refugiu în momente de cumpănă.

Dar unde se ascunde izvorul nesecat al binelui şi înţelegerii pentru cei care depind de noi? Care este modalitatea de a ne reâncărca bateriile, de a şterge praful din acel colţişor uitat din sufletul nostru? La ce folosesc banii şi poziţia socială dacă sufletul este pustiu şi sănătatea ne ocoleşte?

Să preţuim fiecare clipă din viaţa pe care am primit-o în dar, să ne bucurăm de răsăritul soarelui, de frumuseţea florilor, de zâmbetul copiilor, să ne revizuim priorităţile. Cu calm şi hotărâre, să facem schimbări în viaţa noastră, să ne desprindem din inerţie, din tristeţe, să devenim noi, aşa cum suntem: puternici şi siguri în faţa încercărilor. O persoană puternică emană în jur siguranţă, calm, bucurie.

Vrem să rămânem tineri, frumoşi, sănătoşi. Pentru asta este nevoie de schimbarea modului de viaţă, dacă nu am făcut-o încă. Peste tot auzim de alimentaţie sănătoasă, program obligatoriu de mişcare, eliminarea stresului şi suntem de acord dar, câţi facem asta? Câţi ne trezim dimineaţa cu zece minute înainte de ora obişnuită pentru a face gimnastica de înviorare? Câţi mergem pe jos la serviciu măcar o staţie de tramvai, câţi renunţăm la lift?

Când ne gândim la sănătate ne dăm seama că, de cele mai multe ori, o neglijăm. În caz de suferinţă, corpul nostru ne avertizează şi ar fi bine să ţinem cont de problemele ce apar adresându-ne specialistului. Dacă este vorba de frumuseţe, sperăm să o dobândim prin modelarea corpului prin sport, descoperind că dincolo de trup există acea energie vitală de care avem atâta nevoie. Prin sport ne deconectăm, ne redobândim calmul, alungăm oboseala şi… arătăm „altfel”. Cât despre tinereţe, aceasta vine din noi, din puterea de a ne descoperi iar şi iar, de a trăi frumos şi a ne bucura de tot ce ne înconjoară.

redactia.jurnalaradean@informmedia.ro

Cu calm şi hotărâre, să facem schimbări în viaţa noastră, să devenim puternici şi siguri în faţa încercărilor

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Un teatru din Japonia propune o modalitate inedită de vizionare, printr-o deschizătură asemănătoare fantelor cutiilor poştale
  Un teatru din Japonia propune o modalitate inovatoare de vizionare a reprezentaţiilor sale de dans, printr-o fantă asemănătoare celei cu care sunt prevăzute cutiile poştale, iniţiativă prin care compania niponă speră să aducă din nou publicul la spectacole avangardiste, respectând în acelaşi timp distanţarea socială, informează Reuters.

  Lifestyle

  Piesa ''Amnesia'', interpretată de Roxen, va reprezenta România la Eurovision Song Contest
  Piesa "Amnesia" interpretată de Roxen, va reprezenta România la cea de-a 65-a ediţie a Eurovision Song Contest, în urma deciziei membrilor juriului, informează un comunicat TVR transmis AGERPRES.

  Local

  Se vizează carnetele de rentă viageră
  În perioada 1 martie – 31 august APIA va viza toate carnetele de rentă viageră.

  Local

  Ioan Cristina: „Un miliard de lei pentru fermieri, prin AGRO IMM INVEST”
  Senatorul liberal Ioan Cristina susţine că Guvernul Cîţu alocă un miliard de lei pentru fermieri, prin intermediul subprogramului AGRO IMM INVEST.

  Local

  Primăria Lipova, în luptă cu patrupedele fără stăpân
  Câinii vagabonzi au fost adunați de pe străzile din Lipova în cadrul unei ample acțiuni demarate de primărie.

  România

  Elevii claselor a VIII-a şi a XII-a şi a XIII-a de liceu vor merge în continuare la şcoală
  Elevii din clasa a VIII-a şi clasele a XII-a şi a XIII-a de liceu vor putea merge în continuare luni la şcoală, a declarat vineri pentru AGERPRES ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. 2

  România

  Lista ţărilor în care se impune carantină la întoarcerea în România. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic
  Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista statelor şi zonelor considerate ca fiind cu risc crescut epidemiologic,. În listă a reintrat Bulgaria şi au ieşit Elveţia şi Portugalia. Pentru persoanele care sosesc în România din aceste ţări, zone sau teritorii cu risc epidemiologic ridicat se instituie la domiciliu/ în locaţia declarată timp de 14 zile. 1

  România

  Fetiță din Timișoara, abuzată sexual de ambii părinți. Mama și tatăl, reținuți
  Caz șocant la Timișoara, unde o fetiță de 13 ani a fost abuzata sexual de ambii părinți, timp de mai multi ani. Victima a ajuns la reprezentanții Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, unde a povestit cele intamplate. Politia a intrat pe fir. Potrivit Tion.ro, copila face deja ședințe de consiliere psihologică. 6

  România

  Proiect de ordonanță privind gratuitate pentru elevi la transportul local rutier, naval, cu metroul şi feroviar
  Ministerul Educaţiei propune într-un proiect de ordonanţă gratuitate pentru elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat, cu vârsta de până la 26 de ani, la serviciile publice de transport local rutier, transport naval, transport cu metroul, precum şi transport feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic. 2

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.