aradon.ro Web analytics1.261 de locuri de parcare, pregătite pentru a fi date către Recons

De Adriana Barbu

1.261 de locuri de parcare, pregătite pentru a fi date către Recons

Parcările de acum vor fi scoase la licitație, asemeni celorlalte parcări din cartiere/Foto: JA
Aceste parcări sunt situate în centru, Vlaicu dreapta și Alfa și, pe viitor, vor fi scoase la licitație. Parcările supraetajate mai așteaptă. Spațiile verzi lipsesc cu desăvârșire.
Scris de Adriana Barbu - Aceste parcări sunt situate în centru, Vlaicu dreapta și Alfa și, pe viitor, vor fi scoase la licitație. Parcările supraetajate mai așteaptă. Spațiile verzi lipsesc cu desăvârșire.
ARAD. 412 locuri de parcare în centru, 543 de locuri de parcare în Vlaicu și alte 306 locuri de parcare în Confecții (lotul II) fac obiectul unui proiect de hotărâre ce va fi pus pe masa de vot a aleșilor locali municipali pe 28 mai. Proiectul vizează, în fapt, întocmirea celui de al patrulea act adițional la “Contractul de delegare a gestiunii serviciului public privind administrarea, întreținerea și exploatarea zonelor de parcare cu plată din Municipiul Arad, a parcărilor de reședință și ridicări vehicule nr. 75.323/2019”, cel de al treilea fiind aprobat în CLM săptămâna trecută (acesta a venit cu modificări importante în orarul de funcționare al parcărilor cu plată din Arad).
Actul propus acum aleșilor are un singur articol, care face referire la modificarea și completarea „Procesului verbal de predare – primire nr. 99964/2019 a bunurilor proprietate publică și privată ale Municipiului Arad aferente serviciului administrarea, întreținerea și exploatarea zonelor de parcare cu plată din Municipiul Arad, a parcărilor reședință și ridicări vehicule (…)” prin introducerea unor locuri de parcare în zona Centru, Vlaicu dreapta și Confecții, după cum urmează: parcări cartier Centru – 412 locuri de parcare; parcări cartier Vlaicu dreapta – 543 de locuri de parcare; parcări LOT II Confecții –306 locuri de parcare.
Parcările regenerării urbane, finalizate
Despre ce locuri de parcare este vorba, în fapt? Despre cele existente probabil în cartiere de mult timp, dar nemarcate, care acum au fost asfaltate și marcate în cadrul proiectului de regenerare urbană. Faptul este evidențiat în raportul de aprobare al proiectului. Potrivit acestuia, “întrucât o parte din lucrările de amenajare a parcărilor rezidențiale la sol ce fac obiectul proiectului <Regenerare urbană a spațiilor dintre blocuri din cartierele Alfa, Faleza Mureș, Confecții, Micălaca, Vlaicu și Centru, inclusiv zona protejată din municipiul Arad> au fost finalizate și pentru a fi utilizate cât mai eficient și a fluidiza traficul, au fost cuprinse în patrimoniul public al Municipiului Arad, după cum urmează: parcări Centru, parcări Vlaicu dreapta, parcări Confecții. Ulterior, acestea vor fi predate operatorului economic SC Recons SA, în vederea administrării, întreținerii și organizării procedurii de închiriere a acestora”.
La finalul anului 2017, de pildă, Aradul avea peste 5.100 de parcări rezidențiale în cartiere.
Parcările supraetajate mai așteaptă
Proiectul de regenerare urbană cuprindea, pe lângă asfaltări și crearea de locuri de parcare la sol în cartiere, pe lângă modernizarea iluminatului public și realizarea de spații verzi noi, și ridicarea mai multor parcări supraetajate. Deși unele dintre acestea sunt gata sau sunt aproape de final și a fost deja stabilit și prețul la care locurile de parcare vor fi închiriate aici, iar într-un caz există montat chiar și un sistem de supraveghere, niciunul dintre Fast Park-urile gândite pe acest proiect nu a fost dat în folosință.
Spații verzi lipsă
Dacă la capitolul Fast Park-uri, proiectul de regenerare urbană nu stă deloc bine, la capitolul spații verzi create acesta este chiar pe minus: a distrus mai multe spații verzi decât a creat. În fapt, de creat, nu reținem să fi creat niciunul, dar e posibil să ne înșelăm. Acest capitol din proiect este, însă, cu siguranță, cel care lasă cel mai mult de dorit. În fapt, toate proiectele mari ale Primăriei Arad din ultimii 12 ani au avut de suferit la acest capitol. Pentru a susține această afirmație, amintim că, inițial, proiectul BERD I presupunea realizarea unei linii de tramvai înierbate din Vlaicu până la Podgoria.
10 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. aradean says:

  Au desfiintat o serie de parcari din centru pt a face loc teraselor, ba au mai si inchis niste strazi tot pt terase care stau mai mult goale …………..

 2. Krull says:

  Parcările etajate sunt o bătaie de joc, ca sa nu mai vorbim de spălare de bani. Jos abia poți sa intri cu masina la cati stâlpi sunt, plus ca locurile sunt foarte strâmte. Dacă scapi nezgariat ori nelovit din acele parcări, e mare minune. De ce era nevoie de doua parcări una lângă alta in Micalaca in locul Pieței Soarelui? De acolo începe cimitirul și zona de case, nu erau necesare atâtea locuri de parcare. Nu exista nici un avantaj in a parca in aceste parcări hidoase.

 3. Gargamel says:

  Ce oras de prosti!!!!!
  un nenica de la țară, un oltean din Brad a venit la noi și ne-a spus așa:
  ”eu cu banii voștrii o să amenajez, pe terenul vostru niște parcări. Terenul cu parcări îl voi lua de la voi și-l voi da celor care locuiesc în apropiere pe bani. Fac asta ca să fie bine fiindcă trebuie să fie bine ca să nu fie rău”.
  1. terenurile pe care s-au amenajat parcări erau terenuri publice – publice nu ale imobilelor din zonă.
  2. amenajarea este scumpă și absolut minimală. NU vorbim de parcări supraetajate sub sau suprateran.
  3. pot să foloseasxcă parcările doar cei care locuiesc în zonă. Orice altă persoană ăși pierde drteptul ăsta și astfel terenul puiblic se transformă într-unul privat.
  4. veniturile încasate nu intră la bugetul local ci la o firmă privată: RECONS care îl va administra destoinic (va da cu vopsea pentru marcare după câțiva ani când se mai șterge din vopsea, poate mai vinde și o ghiară din aia minunată). Ideea este ca banii să nu intre la bugetul local fiindcă ar deveni bani publici și ar fi mai vizibili pentru eventguale controale și mai riscant pentru politruci. Banii intră la RECONS unde se consumă în mare parte pe pulifricii care freacă menta pe-acolo. Ce rămâne după minunata administrare hipercompetentă se varsă la buiget – cine știe, cine poate verifica, cine comunică cifrele, cine? Nimeni! Bani frumoși pentru campanii ilegale.
  5. scopul declarat este de creșterea a numărului de parcări. În realitate o parcare din asta cu fierătanii arată mai tot timpul pe jumătate goală și apare situația cretină și inversă scopului declarat în care:
  – 100 locuri de parcare contractate toate 100
  – la ore de varf (rezidenții sunt plecați cu mașina la servici) 50 din 100 de locuri sunt goale.
  – vin alți 50 de oameni nerezidenți care ar vrea să parcheze pe locurile goale dar nu pot fiindcă deși sunt goale ele sunt ocupate – locxuri goale ocupate!? Noaptea minții!!!!!!!!!!!!!!
  II. Mi-as face si eu o firmă sa primesc in administrare locurile amenajate de aradeni, pe banii lor, pe terenul dar nu se poate. RECONS are monopol. Atribuirea nu se face prin licitație – conform legiilor de căcat din țara de rahat în care se zbate în prostie un oraș de idioți utili PDL-ului deghizat.

  • Roly says:

   Asa au vrut lipsitii de creierii care i-au votat: sa avem iar pedelistii la guvernare inhaitati cu partidul sorosist antinational , sa ne saraceasca si sa ne faca viata tot mai scumpa si mai grea! I-au votat lipsitii de creier,dar de suportat,va trebui sa-i suportam cu totii!!

 4. model says:

  Un model de talharie calificata,hotie pe fata,cu marcaje pe carosabil si luat bani moca.A venit un neica nimeni de prin munti si a prostit locuitorii Aradului,care acum au ce merita…Mai votati si pe urmasii lui Bratianu(sa ne scuze…),cit si pe asa zisii pesedisti,care impreuna va baga mana in buzunar si va fac de nu va vedeti.

  • mike says:

   trebuie sesizate treburile astea ori la tribunal ori la curtea constitutionala legile si hotaririle de consiliu local trebuie desfiintate deoarece incalca drepturile cetatenilor un marea lor majoritate!

 5. mike says:

  daca tot se pretind bani pt un loc de inchiriere ar trebui asigurata si paxa macar prin sisteme wi fi webcam nu credeti?prea multi bani pt nimic!

 6. Colea Rautu says:

  RUSINE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Nesimtitii de la Recons darama garajele oamenilor si in loc sa construiasca alte garaje decente, cu pret de inchiriere mai mare decat acele “locuri de parcare cu gheara”, ei doar monteaza pavaje (de la fabrica lui Videanu, unde este actionara sotia lui Falca) si apoi monteaza nenorocita aia de “gheara”.
  Asta se intampla in mileniul 3 domnilor, in timp ce alte tari construiesc parcari supra/sub terane cu 4 sau mai multe etaje.

  RUSINE MAXIMA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. Paul says:

  Dacă vrei loc de parcare mergi la Recons sa licitezi și sa dai bani,dacă îți parchează altcineva pe loc ei te trimit la Politia Locala,sa nu mai vorbim de mașini parcate neregulamentar în parcările cu plata dintre blocuri,într-un cuvânt sunt niște escroci.

 8. Aradeanu’ says:

  Cea mai mare hotie cu parcarile astea.. regenerarea pacii pe vlaicu a taiat la mai bine de jumatate locurile de parcare…
  Cel mai bine ar sa nu se prezinte nimeni in semn de protest dar nu ai cu cine romanu ar manca si pe ma-sa

 9. UT Arad

  Meszar anunță că nu va fi nimic spectaculos în noul sezon, chiar dacă vin noii investitori la UTA
  „Va fi continuitate și stabilitate, nicidecum performanțe sportive spectaculoase. Vom avea același buget salarial și pentru anul viitor, precum în acesta! Nu avem petro-dolari, ci bani munciți de parteneri”.

  Local

  Ultimele somaţii pe Mărului
  Au mai rămas de demolat 24 de construcții ilegale pe strada Mărului. Familiile care locuiesc aici și care sunt privite ca ultima piedică în calea modernizării nu vor primi însă alte locuințe.

  Mapamond

  Ryanair avertizează că preţurile zborurilor către Europa vor creşte în această vară
  Preţurile biletelor de avion vor creşte în această vară din cauza cererii mari pentru vacanţele pe plajă în Europa, a anunţat Ryanair.

  Local

  A murit fostul senator arădean Ioan Crețu
  3

  Local

  Zeci de baxuri cu țigări de contrabandă ascunse după lăzi cu mere, la Timișoara
  Captură însemnată a polițiștilor, la Timișoara. Oamenii legii au găsit 75 de baxuri cu țigări de contrabandă într-un autovehicul încărcat cu mere. Marfa ilegală era ascunsă în spatele lăzilor cu fructe. 1

  Local

  Mai bine de jumătate din populația județului s-a autorecenzat
  Direcția de Statistică îi sfătuiește pe arădeni să verifice în platformă, după șapte zile, dacă autorecenzarea a fost validată sau trebuie reluată.

  ARADON Sport local

  Atletico Arad are potențial juvenil
  Două finale jucate și un trofeu câștigat arată că există o rețetă a succesului.

  ARADON Sport local

  Se conturează campioanele din Liga 5

  Local

  Direcția Regională de Drumuri avertizează: se lucrează inclusiv pe autostrada Arad - Nădlac!

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.