aradon.ro Web analytics

100 de mii de lei amendă, dacă construiești fără autorizație

De Valentin Goran

100 de mii de lei amendă, dacă construiești fără autorizație

Reactualizat la:
Legea 7/2020 le conferă polițiștilor locali noi prerogative de a sancționa contravențional eventualele abateri de la condițiile prevăzute în autorizațiile pentru construcții.
Scris de Valentin Goran - Legea 7/2020 le conferă polițiștilor locali noi prerogative de a sancționa contravențional eventualele abateri de la condițiile prevăzute în autorizațiile pentru construcții.

Arad. Publicată în Monitorul Oficial al României la data de 8 ianuarie 2020, Legea 7 din data de 6 ianuarie 2020, aduce o serie de modificări și completări atât conținutului Legii 10/1995, privind calitatea în construcții, cât și Legii 50/1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

Pe scurt, cetățenii depistați de către polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal încălcând termenii autorizațiilor de construire prevăzute de Legea 50/1991 sunt pasibili de aplicarea unor măsuri sancționatorii în cuantum de 5.000 până la 20.000 de lei. În ceea ce privește executarea unor construcții fără autorizație, maximul prevăzut de actul normativ menționat a rămas neschimbat, respectiv 100.000 lei.

Dacă polițiștii locali constată deficiențe legate de calitatea în construcții ce intră în competența Inspectoratului de Stat în Construcții, Primăria Municipiului Arad va proceda la sesizarea acestei instituții.

„În context, Legea 7/2020 prevede următoarele modificări ale Legii 10/1995: predarea către proprietar a construcției se realizează numai după admiterea recepției, la terminarea lucrărilor de construcții și punerea în funcțiune a branșamentelor autorizate și definitive la rețelele de utilități publice ale infrastructurii edilitare, atât în cazul investițiilor noi, cât și în cazul intervențiilor la construcțiile existente care nu au fost utilizate pe timpul execuției lucrărilor de construcții. Încălcarea acestor prevederi atrage după sine amenzi cuprinse între 1.000 și 100.000 lei”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Arad.

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Crs says:

  Da oare pt santierul stadionului Francisc Neuman si technodomus firma de casa ale primariei… se aplica aceeasi lege… Vrem sa vedem….

 2. Valabil doar pt romani says:

  Pt alte etnii nu

 3. anonim says:

  Cand ne spuneti si ce prevede legea in cazul in care un locatar modifica total impartirea apartamentului de bloc, prin spargerea de ziduri de rezistenta cauzand daune apartamentelor de la etajul inferior si cel superior ?

 4. ARADON Sport local

  Supermaratonul Békéscsaba-Arad-Békéscsaba se amână pentru 2021
  Supermaratonul Békéscsaba-Arad-Békéscsaba se alătură competițiilor sportive importante anulate în acest an din cauza pandemiei de coronavirus.

  Local

  Se aruncă cu țigle de pe acoperișul Direcției Venituri din cadrul Primăriei Arad!
  Modul în care se execută lucrarea de reabilitare a clădirii ce ține de Municipalitatea Arad pare desprins parcă din... junglă. Situația nu este însă „nelalocul” ei, pentru cei de aici.   10

  Local

  47.000 de persoane la frontiera cu Ungaria
  ARAD. Doar pe sensul de intrare în România, dinspre Ungaria, în ultimele 24 de ore, s-au prezentat 24.400 de persoane cu 9.800 de mijloace de transport. 4

  ARADON Sport local

  Duc dorul competiţiilor
  ARAD. Pistolarii de la CS Municipal Arad se pregătesc conform protocoalelor medicale în vigoare, dar se axează mai mult pe partea fizică, decât pe antrenamente specifice.

  Local

  Încep lucrările la sera conacului de la Bulci
  Între 15 și 19 iulie, Ambulanța pentru Monumente – Arad campează la conacul de la Bulci, într-o primă intervenție pentru sera conacului.

  Local

  Permanenţă pe şantierul Pâncota-Buteni
  Firma constructoare a anunţat că va lucra 24 de ore din 24 pe şantierul de pe Pâncota-Buteni.

  Local

  Parcul “Bujor Buda”, prădat de hoţi
  ARAD. Parcul “Bujor Buda”, amenajat de Consiliul Judeţean Arad, în parteneriat cu societatea civilă, a fost prădat de hoţi. Şi asta la numai o lună şi jumătate distanţă de la momentul la care a fost inaugurat. 6

  Local

  Focar la Sâmbăteni, bolnavii au plecat din spital
  Aradul are, în prezent, 20 de cazuri active de Covid-19, jumătate dintre ele fiind la Sâmbăteni, unde avem un focar. 25

  Local

  Au agresat fizic și verbal o persoană și au amenințat un cuplu arădean
  Recent reveniți din Italia, unde ar fi fost implicați în prostituție și proxenetism, doi concubini au intrat în atenția Poliției Locale Arad prin comportament violent. 5

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.