aradon.ro Web analytics11 mii de elevi arădeni, evaluați zilele viitoare

De Eugen Rogojan

11 mii de elevi arădeni, evaluați zilele viitoare

Foto: EPA-EFE/Robert Ghement
Peste 11 mii de elevi din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor trece, în perioada următoare, prin evaluări naționale.
Scris de Eugen Rogojan - Peste 11 mii de elevi din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor trece, în perioada următoare, prin evaluări naționale.

În perioada 10 mai – 26 mai 2022, Ministerul Educației organizează evaluarea competenţelor fundamentale pentru toţi elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în toate unităţile de învăţământ care au învăţământ primar şi gimnazial. În județul Arad, 11.168 elevi vor participa la evaluările naționale: 3.484 elevi de clasa a II-a, 3.822 de elevi de clasa a IV-a și 3.862 elevi de clasa a VI-a.

Calendarul de administrare a evaluărilor naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a în anul şcolar 2021-2022, arată că evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a II-a va avea loc astfel: Scris – Limba română – 10 mai; Scris – Limba maternă – 10 mai; Citit – Limba română – 11 mai; Citit – Limba maternă – 11 mai; Matematică – 12 mai; Scris-Citit – Limba română pentru minorităţile naţionale – 13 mai.

Evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a vor avea loc pe 17 mai – Limba română, 18 mai – Matematică și 19 mai – Limba maternă – 19 mai. Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a va avea loc pe 25 mai – Limbă şi comunicare, respectiv 26 mai – Matematică şi Ştiinţe ale naturii.

Rezultatele elevilor la evaluările naţionale vor fi supuse unui proces de analiză de către cadrul didactic şi de către colectivul de catedră din fiecare unitate şcolară. În urma acestei analize, cadrul didactic decide, acolo unde este cazul, elaborarea planului individualizat de învăţare al elevului, instrument fundamental de remediere/dezvoltare/orientare care cuprinde informaţii diagnostice şi prognostice în vederea orientării şi optimizării învăţării. Rezultatele evaluării şi planurile individualizate se comunică părinţilor elevilor şi constituie documente din portofoliul educaţional al elevului”, transmit reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Arad.

1 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Risipă says:

  Un efort financiar fără niciun câștig pentru elevi. Absolut irelevante aceste teste!

 2. tombola lunii

  ARADON Sport local

  Salbă de medalii pentru atleții arădeni la „Naționale”
  Luchianov, Coman, Both, Vidrea, Severin și Oriaku au fost pe podium la CN de seniori și U23 pentru cluburile arădene.

  România

  Comisia Europeană aprobă o schemă de ajutoare de 60 milioane de euro pentru transportatorii rutieri români
  Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutoare a României cu o valoare de 60,7 milioane euro (300 milioane lei) pentru sprijinirea întreprinderilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul transportului rutier de mărfuri şi persoane în contextul invaziei Ucrainei de către Rusia. 1

  Mapamond

  Guvernul scoţian vrea să organizeze un vot pentru independenţă în octombrie 2023
  Prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon a anunţat marţi planurile pentru organizarea unui al doilea referendum privind independenţa Scoţiei în octombrie anul viitor, promiţând că va lua măsuri legale pentru a asigura desfăşurarea votului dacă guvernul britanic va încerca să îl blocheze, scrie Reuters.

  România

  Încă trei cazuri de variola maimuței în România
  Ministerul Sănătății a anunțat că pe teritoriul României au fost confirmate încă trei cazuri de variola maimuței. Toți pacienții sunt din București. 1

  România

  Premierul anunţă că depozitele de gaz ale României sunt la 41% din capacitate
  Premierul Nicolae Ciucă a anunţat marţi că depozitele de gaz ale României sunt în prezent la 41% din capacitate, dar că procentul va ajunge la 80% până la 1 noiembrie.

  Local

  Încă o investiție ratată de Arad: STIHL investește 125 de milioane de euro la Oradea
  Managementul bun al orașului Oradea și județului Bihor dă, din nou, roade. Dar și o lecție Aradului, despre cum ar trebui tratați potențialii invetitori. 5

  Local

  18 noi cazuri de Covid, în ultimele 24 de ore, la Arad
  Cazurile de Covid-19 sunt din nou în creștere, atât la nivel național, cât și european.

  Local

  Nu le pasă de nimic
  O lună, două sesizări, o amendă, o promisiunea ratată şi bălăriile cresc pe mai departe în Micălaca 300, în vecinătatea supermarketului Supeco. 1

  Advertorial

  Tipuri de salam mai puțin cunoscute, dar care merită atenția ta

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.