aradon.ro Web analytics


Alte investiții în apa din Lipova

De Adriana Barbu
Reactualizat la:

Alte investiții în apa din Lipova

Reactualizat la:
Compania de Apă Arad face precizări cu privire la investițiile noi în rețelele de apă și de canalizare din județ.
Scris de Adriana Barbu - Compania de Apă Arad face precizări cu privire la investițiile noi în rețelele de apă și de canalizare din județ.

Arad. Potrivit Companiei de Apă Arad, peste 10 milioane de lei au fost investite prin Proiectul Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în județul Arad” din cadrul POS Mediu numai în orașul Lipova, iar investițiile de aici vor continua și în viitorul proiect regional, pregătit de instituție în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare ( POIM).

Despre ce este vorba? „Lucrările la rețelele de apă și de canalizare în Lipova s-au făcut în cadrul Contractului de Lucrări CL 9, «Reabilitare și extindere rețele de apă și de canalizare Ghioroc, Cuvin, Miniș, Păuliș, Lipova», contract a cărui valoare a fost de 41.850.064,96 lei. Valoarea investiției, doar în orașul Lipova, s-a ridicat la 10.503.899 lei. În cadrul acestui contract, finalizat în 2016, s-au extins și s-au reabilitat 8,3 km de rețele de apă și 16,92 km de rețea de canalizare.

Investițiile în infrastructura de apă și de canalizare vor continua în Lipova. Compania de Apă Arad are în derulare Proiectul «Îmbunătățirea managementului calitativ al râurilor transfrontaliere: Criș (Körös), Mureș (Maros) și Tisa (Tisza)» accesat în cadrul Programului Interreg România Ungaria. În cadrul acestui proiect, Stația de Epurare din Lipova se reabilitează, schema tehnologică fiind completată cu o treaptă de epurare mecanică”, se arată în comunicatul remis de Compania de Apă.

Ce va urma?

În viitorul proiect regional din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), aflat acum în faza de pregătire a aplicației de finanțare, Compania de Apă Arad face investiții la Lipova, Șoimoș, Cladova și Radna. Sunt propuse lucrări de extindere și reabilitare a rețelelor de canalizare de peste 8.636.400 euro. „În zonă, costurile de investiție sunt ridicate datorită configurației terenului, care nu permite funcționarea gravitațională a rețelei de canalizare și sunt necesare 11 stații noi de pompare apă uzată care să ajute la funcționarea sistemului. În cele 3 localități – Lipova, Șoimoș și Radna – vor fi extinși și reabilitați peste 23.000 metri de rețea de canalizare și conducte de refulare a apei uzate și vor fi reabilitate 3 stații de pompare apă uzată. De asemenea, pentru subsistemul de alimentare cu apă Ghioroc -Lipova, investițiile propuse se ridică la 15.111.409 euro, din care 8.481.594 euro reprezintă costul de investiție pentru aducțiunea propusă Arad – Ghioroc- Lipova. Doar în Lipova și în localitățile învecinate: Cladova, Radna și Șoimoș se vor face extinderi de rețele de apă de peste 14.000 de metri”, detaliază mai marii societății.

Rețele noi

La finalul comunicatului se mai arată doar faptul că „toate aceste lucrări de investiții, propuse în noul proiect regional al Companiei de Apă Arad, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), vor avea ca rezultat creşterea gradului de conectare a populaţiei la reţeaua de alimentare cu apă, alimentarea cu apă potabilă la standarde de calitate, extinderea rețelelor de canalizare existente, dar și înființarea de rețele de canalizare noi”.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Venife says:

  RADNA SI SOIMOS NU SUNT “LOCALITATI INVECINATE” ALE LIPOVEI!!! CEL PUTIN DIN PDV AL UAT … iNSA IN REALITATE CAM ASE VAD SI CEI DIN ADMINISTRATIA LOCALA A LIPOVEI.

 2. ARADON Sport local

  Debut ezitant pentru Crișul în Liga Florilor
  Crișul Chișineu Criș a pierdut cu SCM Craiova la debutul în Liga Florilor, scor 30-19 (13-5).

  Local

  Patru tramvaie produse la Arad circulă prin Cluj
  ARAD. Municipiului Arad, unde îşi are sediul Astra Vagoane Călători, i se alătură Oradea, Timişoara, Galaţi, Cluj-Napoca. Aici pot fi văzute modernele şi silenţioasele tramvaie fabricate de producătorul arădean de material rulant. 1

  Local

  Se judecă mai puțin la Tribunal
  Scădere a volumului activității Tribunalului Arad cu peste 9 procente de la începutul acestui an.

  ARADON Sport local

  AMEFA a strâns un lot tânăr pentru turneul doi
  AMEFA Arad a marcat câte șase goluri în primele două meciuri de Superligă. 1

  Local

  Amendă dată de polițiștii arădeni pentru organizarea de activități în spațiu închis
  Polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 500 de lei unui operator economic pentru organizarea de activități în spațiu public/privat/închis pentru care au fost instituite restricții, în timp ce alte amenzi au fost date pentru nepurtarea măștii de siguranță, totul în urma unor controale efectuate în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2. 1

  Local

  Municipiul Arad a depășit pragul de 4 cazuri la mia de locuitori
  245 de cazuri noi și 6 decese s-au înregistrat în ultimele 24 de ore la nivelul județului.

  Local

  Mii de locuri din cimitire, neplătite
  Gospodărirea Comunală Arad anunţă că a expirat concesiunea pentru aproape 5.000 de locuri de veci. 11

  Local

  Acțiune în trenurile și în stațiile CFR din județul Arad
  Polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Arad, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Arad și reprezentanți C.F.R. au desfășurat, miercuri, 28 octombrie, o acțiune în trenurile de călători și stațiile CFR, din județul Arad, pentru limitarea efectelor pandemiei și creșterea siguranței călătorilor. 5

  UT Arad

  UTA e "pe val"! Cum va fi la Botoșani?
  Neînvinsă de patru runde, trupa lui Laszlo Balint merge încrezătoare în Moldova. "Respectăm adversarul, dar avem încredere în potențialul nostru, nu ne este frică de nicio echipă din prima ligă". 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.