aradon.ro Web analytics13 centre din județ – pregătite pentru vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani

De Sorina Ambruș

13 centre din județ – pregătite pentru vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani

Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN
În municipiu, lista nu a fost încă definitivată. Vaccinarea ar putea începe la mijlocul lunii decembrie.
Scris de Sorina Ambruș - În municipiu, lista nu a fost încă definitivată. Vaccinarea ar putea începe la mijlocul lunii decembrie.

VACCINARE. Pentru susținerea ritmului de vaccinare și atingerea indicelui de imunizare necesar limitării pandemiei COVID-19, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat administrarea vaccinului Pfizer împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani.

Astfel, în urma finalizării evaluării datelor științifice, a fost emisă recomandarea potrivit căreia raportul beneficiu/risc este pozitiv, mai ales la copiii care au comorbidități și care prezintă un risc crescut de a dezvolta forme severe ale infecției cu SARS-CoV-2. Reglementările menționate se bazează pe studiile de siguranță și recomandările care arată că răspunsul imun rămâne maximal pentru beneficiari în cazul administrării vaccinului Pfizer împotriva COVID-19.

Doză mai mică

La copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, doza de Comirnaty va fi mai mică decât cea utilizată la persoanele cu vârsta de peste 12 ani (10 µg comparativ cu 30 µg). Potrivit ultimei comunicări venite de la UE, vaccinul pentru copii va fi disponibil din data de 13 decembrie. Ca și în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile. Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților privind Vaccinarea spune că studiul realizat la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani arată că răspunsul imun la Comirnaty administrat la o doză mai mică (10 µg) a fost comparabil cu cel observat la doza mai mare (30 µg) administrată celor peste 16 ani (măsurat prin nivelul de anticorpi împotriva SARS-CoV-2).

România a contractat deja 1,2 milioane de doze pentru vaccinarea minorilor, din care se poate acoperi schema completă pentru cel puțin 50 la sută dintre copiii care se încadrează în această grupă de vârstă. Momentul în care va începe propriu-zis vaccinarea ține de livrarea dozelor, de când România, împreună cu celelalte țări europene, va recepționa dozele care sunt special destinate pentru grupa de vârstă 5-11 ani.

Centre pregătite la Arad

Vaccinarea copiilor se va face atât în cabinetele de vaccinare organizate în centrele actuale, în centre din unitățile sanitare, cât și în cabinetele medicilor de familie.

În județul Arad sunt pregătite toate centrele de vaccinare cu Pfizer, cu excepția celui de la Chișineu-Criș, unde nu există spațiu fizic pentru amenajarea unei încăperi separate pentru vaccinarea celor mici. Recomandarea Direcției de Sănătate Publică Arad către centre este de a amenaja un flux separat, într-un spațiu delimitat, iar medicul care face triajul ar trebui să aibă experiență pediatrică. Prin urmare, în județ, centrele de vaccinare pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani vor fi la Vladimirescu, Nădlac, Macea, Ineu, Lipova, Vinga, Săvârșin, Pâncota, Pecica și Sebiș. De asemenea, alte trei centre de vaccinare vor fi amenajate în spitalele din Ineu, Lipova și Sebiș, unde există secții de pediatrie.

Municipiu – în pregătire

Deocamdată nu se știe exact care vor fi centrele de vaccinare din municipiu unde vor fi operaționalizate fluxuri pentru vaccinarea copiilor. Dacă ar fi să ne luăm după vaccinul administrat, vaccinarea cu Pfizer a copiilor s-ar putea face la centrele din Aradul Nou, Cinema Arta, Cinema Solidaritatea, Cinematograful din Grădiște. Lista pentru municipiu nu este încă definitivată și va fi transmisă ulterior.

Programare prin platformă

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a început optimizarea platformei de programare astfel încât părinții care vor, să și poată programa copiii. Programarea în platformă nu este, însă, obligatorie.

40 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  • Batarse CorintenBum says:

   Dupa ce mor cativa copii o sa va lecuiti voi de vaccinarea asta experimentala pe copii.
   Este genocid curat ce se petrece. Va bateti joc de vietile oamenilor.

   • anonim says:

    🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

    • True_Null says:

     La copii 11 copii din 100’000 fac miocardie de la vaccin. Si este doar UNA din efectele secundare. Risculrile cresc cu fiecare doza booster! Si expui copilul pentu ce ? cand ei au rata de mortalitate de aproape 0 de la vocid!

     • anonim says:

      Dacă și gândești precum te exprimi… m-ai lămurit definitiv: ești o adevărată nulitate 😁

     • True_Null says:

      @Anonim Dupa atacurile personale Ar fi fain de sa vii cu argumente pentru ideile care le contrazici sa ca sa fii umpic macar credibil. Dar este clar ca nu este de unde .

     • anonim says:

      Ar trebui să studiezi “umpic” 😁 ca să înțelegi că atunci când faci niște afirmații nesustinute cu date verificabile, povara argumentării e la tine, nu la celălalt. Tu confunzi afirmațiile tale năstrușnice cu argumente. Ești total în afara cadrului unei discuții care să merite efortul. Din nou mi-ai demonstrat că gândești la fel de prăpăstios precum te exprimi.
      A propos, exprimarea corectă este un pic nu umpic. Și comiți eroarea asta de fiecare dată, deci nu e doar un typo.

 1. anonim says:

  România a contractat deja 1,2 milioane de doze pentru vaccinarea minorilor, din care se poate acoperi schema completă pentru cel puțin 50 la sută dintre copiii care se încadrează în această grupă de vârstă. Oare ce comisioane s au incasat aici ???? …. sau guvernantii sunt atat de cretinozati inca chiar spera ca sa fie nevoie de atatea doze ???? …… nu cred ! sunt convins ca idiotii au incasat bani frumosi in urma acestei comenzi absurde

  • kruger says:

   Asta este grija ta ?????

   • anonim says:

    Nuuuu !!! pe contribuabili nu trebuie sa i intereseze ce se face cu banul pubic , el ca si simplu om trebuie sa aibe o singura preocupare , sa isi achite la timp impozitele si taxele catre stat , mai departe e stricz problema politicului ce face cu banul public , nu ??? Fugi ma tare , ca mirosi a canalizare !

   • True_Null says:

    Her Kruger grija vine din faptul ca atunci cand leafa, spaga si ‘profitul’ este atat de IMENS atunci nu poti avea incredere oarba in cuvantul lor. In aceeasi ordine de idei adaugam ca e clar ca nu este de folos sa injectezi copii ca sa reduci mortalitatea de la aproape 0 la aproape 0.
    Dar care este grija matale? ca nu ai expus “problema adevarata?”

 2. Leu says:

  Și Mengele făcea experimente pe copii.
  Lăsați copii in pace, criminali naziști

 3. Scapa cine poate says:

  E faina asta “….atingerea indicelui de imunizare necesar limitării pandemiei COVID-19 Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat administrarea vaccinului Pfizer împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani.”… 🤯 Asa cum l-au atins pana acum in special campionii vaccinarii care sunt pe lista rosie???… astia vor limitarea pandemiei prin vaccinarea copiilor? Parintii “responsabili” poate analizeaza niste cifre oficiale https://childrenshealthdefense.org/defender/vaers-cdc-adverse-events-deaths-5-year-old-died-pfizer-vaccine/

  • SN says:

   Cifre oficiale, my arse. E doar portalul organizației antivacciniste conduse de R. Kennedy Jr. și clasica, deja, dezinformare prin interpretarea aiuristica a datelor din VAERS.
   Părinții responsabili nu sunt antivacciniști, doar cei iresponsabili sunt antivacciniști.

   • Anonim says:

    SN-ule esti chiar grețos cu propaganda pro-otrava…

   • Cat de cretin poti fi??? says:

    Clasica e vaccinomania ta obsesiva in care negi cifre din VAERS in schimb te inchini la cele manipulate raportate de INSP. Las ca stiu mai bine altii cum sa fie responsbili sau nu, in nici un caz sa-si faca copiii cobai la niste seruri controversate, e plina lumea de incidente, pe vietnamezi i-am mai dat exemplu ca parca nici nu era covid la ei pana sa nu inceapa campania de vaccinare iar acum asta https://e.vnexpress.net/news/news/120-children-hospitalized-province-suspends-pfizer-vaccine-batch-4397748.html.

   • True_Null says:

    Deci zici ca un parinte care nu are dovada ca ‘drogul experimental’ este sigur este iresponsabil. (Mai faci si alte experimente pe copii ? ) PFizer o sa dea rezultatele testelor peste 55 ANI! o sa primeasca rezultatele la pensie copilul daca mai apuca.
    sau cu alte cuvinte : Vii acasa intro dimineataza si te intreaba sotia: “unde ai fost ?” iar tu zici :”Iti zic peste 55 ani ” … mai vad eu ce copii o sa ai tu sa-i fortezi la injectat.
    Apropo de vaccinuri cele vechi da sunt functionale si au si fost testate. Aceste noi nu le-as pune la vaccinuri ci la substante care poate creeaza rezistenta temporara.
    In 2021 s-a schimbat definitia vaccinurilor doar pentru a fi compatibila cu noile substante produse de Pfizer and company. https://www.citizensjournal.us/the-cdc-suddenly-changes-the-definition-of-vaccine-and-vaccination/
    Asa ca vaccinurile in definitie nu mai creaza imunitate ci doar raspuns imunitar sau cu alte cuvinte: aceasta soba nu mai este imuna la foc ci este doar rezistenta la foc. Daca crezi ca e ‘responsabil sa folosesti o soba din asta bravo tie. Altii nu vor sa-si arda casa. Multumim.

    • anonim says:

     😂😂😂🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

    • SN says:

     Nu neg cifrele din VAERS, “expertule”, ci interpretarea ta, care e eronată deoarece faci confuzie între date raportate și date validate. Apoi faci și confuzia, clasică deja, cu anonimul cu ziare.com și datele din INSP. Dar nu mă surprinde deoarece starea de confuzie e starea ta de bază 😁.
     Și în final o dai cu modelul static al pandemiei. Trăsnăi PCA.

     • Cat de cretin poti fi??? says:

      Platitudini fara argumente clare ca de obicei troll bovin, VAERS e asa cum e de cand s-a infiintat, prezinta cazuri raportate… in Vietnam a inceput vaccinarea in martie 2020, mai vezi o data(sau de 10 ori) poate intelegi ceva ca nu e unicul caz ci relevant ca inainte erau bine merci https://www.worldometers.info/coronavirus/country/viet-nam/ tocmai ca privesc imaginea de ansamblu care tie iti scapa perpetuu ca “fenomenul” te depaseste mental si depasit vei ramane cat timp il crezi pe vanden Bosche un simplu veterinar fara sa obsercvi ca pana acum a avut 100% dreptate… da las ca stii tu mai bine, asta e D-K “de manual” nu ce crezi tu prostane ca sunt sigur ca manualul nu l-ai citit sau daca din greseala l-ai citit nu ai inteles nimic ca si in cazul “apelului la autoritate” pe are-l folosesti in mod eronat. 🔚

   • stafna51 says:

    citeste :EFECTE SECUNDARE:MOARTEA,o carte scrisa de un fost director de vinzari la eli lilly&company sa vezi cit de sigure si verificate sint medicamentele
    un fragment din prefata
    dedic aceasta carte nenumaratelor victime al industriei farmaceutice si tuturor copiilor care,sa speram,nu vor impartasi soarta de a fi cobaii trusturilor famaceutice gigant John Virapen
    pentru detalii http://www.john-virapen.com

 4. Anonim says:

  Cat de nebun sa fii sa-ti duci copilul la otrava?

 5. Petrica says:

  Cocoanelor….caci mame nu puteți fi ( doar pe alocațiile lor) …dacă va iubiți atit de mult copii ocrotiți voi caci statul nu o va face ….va mint numai sa va duceți copii la nenorocire ( chiar daca ele vor veni ….(nu imediat)
  DACA AȚI IUBESTI COPILUL OCROTESTE- L TU NU IL DA LA ALTUL SA O FACĂ….IA AMINTE SI INVATA DE LA ANIMALE

  • anonim says:

   🤦🏻‍♂️ Alt zguduit

  • True_Null says:

   Noi suntem responsabili de copii nostrii ! Aveti grija de copii vostrii . Nu ii lasati sa fie injectati cu tot felul de substante experimentale.

   • anonim says:

    😂😂😂Tu sigur ești foarte responsabil, dle. Nulitate…la ce tâmpenii emiți în lipsa educației stiintifice…🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

    • True_Null says:

     Dupa atacurile personale Ar fi fain de sa vii cu argumente pentru ideile care le contrazici sa ca sa fii umpic macar credibil.

     • anonim says:

      M-ai lămurit definitiv: gândești precum te exprimi. Ești un “geniu” neînțeles sau doar un D-K de duzină.

 6. Scapa cine poate says:

  Vedeti marturii ale unor parinti care s-au crezut “responsabili” si au realizat tarziu ca au fost imbecili sau doar manipulati(ceea ce e cam tot aia)…cam asa cum vor realiza(sau nu) tot tardiv si vaccinomaniacii dezumanizati de pe aici(sper sa nu aiba copii minori) https://vaccineimpact.com/2021/german-study-finds-zero-covid-19-deaths-in-healthy-children-but-the-children-are-now-dying-from-the-vaccine/

 7. tombola lunii

  UT Arad

  Greșelile au costat-o pe UTA cu Vojvodina
  „Bătrâna Doamnă” a pierdut cu 1-2 amicalul cu Vojvodina Novi Sad, primind ambele goluri după greșeli individuale. 1

  Advertorial

  PNL se opune suprataxării
  3

  Local

  Incendiu la un lan de grâu între Horia și Arad. Focul a pornit de la un utilaj agricol
  10 hectare de grâu și 5 hectare de miriște au ars în urma incendiului. Focul a pornit de la un utilaj agricol, spun reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad. 1

  UT Arad

  Atacantul Postolachi a semnat cu UTA pe trei ani!
  1

  UT Arad

  Fidelitate răsplătită cu autografe de la utişti!

  Local

  12 intoxicați cu alcool și trei consumatori de substanțe interzise, în weekend, la Urgențe

  ARADON Sport local

  Felnacul începe acasă aventura din Cupa României

  Local

  E-mailuri false în numele Fiscului. Nu le deschideți!
  2

  Local

  Fără apă caldă, pe mai multe străzi din centrul Aradului
  1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.