aradon.ro Web analytics14 zile de restricții la Frumușeni, Birchiș și Brazii

De Adriana Barbu

14 zile de restricții la Frumușeni, Birchiș și Brazii

La Ignești rămân restricțiile privitoare la închiderea magazinelor de la ora 18 și suspendarea  circulației de la ora 20 doar în zilele de weekend, localitatea scăzând sunt incidența de 7 la mie.
Scris de Adriana Barbu - La Ignești rămân restricțiile privitoare la închiderea magazinelor de la ora 18 și suspendarea  circulației de la ora 20 doar în zilele de weekend, localitatea scăzând sunt incidența de 7 la mie.
ARAD. Covid începe să-și facă din nou de cap în județ și amenință încet municipiul și viața relativ fără grija virusului trăită de arădeni în această vară. Ultimele vești venite din zona celor care gestionează pandemia la nivel local anunță noi restricții în localitățile județului. Mai exact, în urma incidențelor raportate luni de DSP Arad, au fost adoptate două hotărâri ale CJSU, cu modificări ale situațiilor în localități, după cum urmează: la Ignești au rămas în vigoare restricțiile de închidere a magazinelor la ora 18.00 și a circulației la ora 20.00, dar doar în zilele de weekend, ca urmare a scăderii incidenței sub 7 la mie. Aici au rămas în vigoare și restricțiile impuse localităților a căror incidență depășește 4 la mie, restricții impuse pe încă 14 zile în cazul Ignești. Au fost introduse restricții pe 14 zile, ca urmare a depășirii incidenței de 3 la mie în Frumușeni și ca urmare a depășirii incidenței 2 la mie la Birchiș și Brazii.
Potrivit tabelului prezentat de oficialități, incidența pe ultimele 14 zile, la o mie de locuitori era crescută la Cărand (7.43 la mia de locuitori), la Ignești (5.81), la Dezna (3.54), Frumușeni (3.22), Conop (3.16), Birchiș (2.77), Archiș (2.71) și Brazii (2.47).
În cazul localitățile în care incidența a depășit 2 la mie, dar nu a ajuns la 3 la mie, cum este cazul Birchișului, a Brazilor și a Archișului, măsurile arată astfel: nunțile și botezurile sunt permise cu maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior. În plus, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness este permisă până la capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană, sălile de jocuri de noroc pot funcționa la capacitatea maximă a spațiului, dar piscinele interioare pot funcționa fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului. Funcționarea restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 05:00-02:00, însă activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 05:00-02:00, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
În localitățile în care incidența este peste 3 la mie dar nu trece de 4 la mie (cazul Dezna, Frumușeni, Conop) se aplică scenariul roșu. În localitățile de pe lista roșie, activitatea în interior a restaurantelor și cafenelelor se suspendă, se închid sălile de spectacol, cinematografele și teatrele, jocurile de noroc, cluburile și discotecile. Rămân însă deschise terasele situate pe terenul aparținând domeniului public și/sau domeniului privat, care au un acoperiș, plafon și care sunt delimitate de cel mult doi pereți.
Regulile sunt și mai dure și restricțiile și mai aspre în cazul localităților unde incidența a depășit 4, respectiv 7 la mie, cum este cazul Igneștiului. Este vorba de restricții de weekend în cazul în care rata de infectare depășește 4 cazuri la mia de locuitori (dar mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori), moment la care se interzice circulația persoanelor în afara locuinței în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20,00-5,00, iar magazinele își desfășură activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 5,00-18,00. De asemenea, este suspendată activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness.

Dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor depășește 7,5/1.000 de locuitori (cazul Cărand) se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20,00-5,00, pe toată durata săptămânii, iar operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, își vor organiza și desfășura activitatea în intervalul orar 5,00-18,00, pe tot parcursul săptămânii.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  ARADON Sport local

  Victorie pentru „galben-albastre” la revenirea fanilor 
  FCC Baschet UAV Arad s-a impus la o diferență de 22 de puncte cu KSE Târgu Secuiesc, la revenirea fanilor în tribune.

  Local

  Selecție de elevi pentru Centrul Județean de Excelență
  Între 27 septembrie și 1 noiembrie se va desfășura selecția elevilor „capabili de performanță”, pentru constituirea grupelor din cadrul Centrului Județean de Excelență Arad. 1

  Local

  58% dintre profesorii arădeni sunt vaccinați
  Din totalul cadrelor didactice angajate în instituțiile de învățământ preuniversitar din județul Arad, peste jumătate sunt vaccinate cu schemă completă. 4

  Local

  Aradul, peste media națională la numărul profesorilor tineri
  Procentul profesorilor tineri din totalul celor care predau în școlile din județul Arad este mai mare decât media națională. 1

  UT Arad

  Sancțiuni financiare și o excludere la UTA
  Antrenorul Laszlo Balint a anunțat care au fost măsurile propuse conducerii după rușinea de la Filiași. 10

  Local

  194 de cazuri de Covid în Arad, de vineri până sâmbătă
  De vineri până sâmbătă s-au înregistrat în județul Arad 194 de cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2. 34

  Local

  Invitație la atelierul de gravură al lui Adrian Sandu
  Asociația Grupul pentru Management şi Mediere Culturală, în parteneriat cu APA / Asociația producătorilor de Artă şi Muzeul de Artă Arad, organizează în Arad un workshop de gravură coordonat de artistul vizual Adrian Sandu.

  România

  Timiș, pe locul 4 în topul vaccinărilor pe județe, sub Cluj și Sibiu. Peste 80% din vârstnicii din România nu sunt imunizați
  Conform unor date oficiale ale autorităților, Timișul ocupă locul 4 în topul vaccinărilor anti-Covid pe județe, cu doar 32,1% din populație imunizată la mijlocul lunii septembrie. Suntem sub Cluj și Sibiu. În plus, peste 80% din persoanele din România care au trecut de 80 de ani nu au fost vaccinate. 12

  Local

  Cele mai multe focare noi de pestă porcină, în Arad
  Județul Arad conduce în topul județelor în care s-au înregistrat focare noi de pestă porcină africană (PPA), în perioada 16-22 septembrie. 2

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.