aradon.ro Web analytics

150 de arădeni au fost infectați cu noul coronavirus

De Eugen Rogojan

150 de arădeni au fost infectați cu noul coronavirus

Foto: EPA
Reactualizat la:
Conform ultimelor raportări ale autorităților, numărul de arădeni confirmați ca fiind infectați cu SARS-CoV2 a ajuns la 150.
Scris de Eugen Rogojan - Conform ultimelor raportări ale autorităților, numărul de arădeni confirmați ca fiind infectați cu SARS-CoV2 a ajuns la 150.

Continuă să crească numărul arădenilor confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus. Dacă în prima raportare care indica numărul de cazuri pe județe, Aradul avea 110 persoane infectate, sâmbătă, informațiile furnizate de autorități indicau 128 de infectări în Arad. Duminică, numărul acestora crescuse la 150 de cazuri confirmate.

Creșterea vine, cel mai probabil, și ca urmare a faptului că, de la finalul acestei săptămâni, Aradul are tehnica necesară pentru a face teste pe plan local, probele recoltate nemaifiind transmise la Timișoara.

De menționat și faptul că din cele 150 de persoane confirmate ca fiind infectate, 12 au fost declarate decedate. Din cele 150 de cazuri se scad, totodată, și cele vindecate, al căror număr nu a fost publicat centralizat de către autorități.

Cele mai multe cazuri, la nivel național, se înregistrează în Suceava – 1.215, județul fiind urmat de București (552 de cazuri confirmate), Timiș (176 de cazuri confirmate), Neamț (160 de cazuri confirmate), Arad (150 de cazuri confirmate), Brașov (131 de cazuri confirmate) și Hunedoara (124 de cazuri confirmate). Și Constanța, Cluj și Galați au peste o sută de cazuri confirmate. La celălalt capăt al listei se află județul Harghita, cu un singur caz confirmat.

34 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Aradean says:

  Din care câte cadre medicale locale ? Eu am impresia că se c-am ascunde situația reală! Acum că tot sunt aceste aparate de testare a avut loc o testare “în masă ” a acestora, apărând și rezultatele după scurt timp,unele muncind cu persoane sensibile !!!

  • Bubu says:

   In medie în România mor anual cca 200.000 persoane. De pneumonie cca 5-6.000 anual, restul de boli cardiovasculare, diabet etc
   Căutați po google informații despre starea de sănătate în România și trageți concuzii

   • mada says:

    Esti pe linga. Concluzia e ca acest virus e cel mai contagios din istoria omenirii si inca n-are tratament. Noi i-l avem pe iohanis care a dus toata diaspora si corona impreuna in Romania.

  • crisi says:

   INCHIDETI FRONTIERELE ! Liberalilor ati infestat Aradul !

   • fiona says:

    E numarul urias de purtatori care intra zilnic in tara si care nu vor face altceve decat sa …infecteze. Ati votat europa aveti ce va trebuie.

    • Adelin Stoianov says:

     Sa nu uiți că virusul a pornit din China și a ajuns în Europa deoarece comuniștii chinezi au ascuns informațiile o lună (25 dec2019 – 20 Ian 2020) și mințind că nu se transmite de la om la om; abia apoi au început sa închidă orașe progresiv începând cu a doua zi după anul Nou chinezesc. Deci după petrecerile de anul Nou când mulți s-au contaminat, au închis orașele. Ca sa nu strice imaginea partidului incompetent

     • Zonescu says:

      Vulturul a vazut ce se antampla in lume si nu a facut nimic,cred ca acest fapt este si mai rau….

     • caly says:

      dar in Romania ,diasporezii au generalizat aceasta boala ! haide sa fim corecti …Tu scrii de “partidul incompetent’ ! Nu se poate spune deloc asta,din moment ce china este prima sau printre primele puteri mondiale,ca e militara,sau economica..deci ,iar scrisesi prostii ,postac stoianov-anonim ! In schimb ,la noi , “partidele competente” postdecembriste, ne-au cam adus la sapa de lemn ! asta asa ca o constatare,sper ca nu te superi iarasi si sa injuri!

  • Cali says:

   Si-au batut joc haitasii lui iohanis si de medici si de toata lumea.

  • olina says:

   A venit globalizarea chinezeasca peste noi. Cu voie de la bruxles 🙂

   • marce says:

    Johannis face doar ce vede că fac nemtii. După două săptămâni…
    Așa că nu-l mai bateți la cap. El se ține după Merkel ca câinele după căruță.
    Mergem in hauri cu ei de gat.

 2. Minciuni says:

  100 internați la TBC…. Vreo 20 la Timișoara… Morți fără număr… Nu se spune numărul exact… O venit maestru de Timiș la DSP sa vedem ce face… Inafara de a lua apărarea soției… Dr Timiș epidemiolaga spitalului…

  • aghi says:

   intrebati la guvernul nemtesc ca va spune ce face. si vedeti si cit e de mare dezastrul cu ochiul liber.

  • west-side says:

   Vorbești prostii
   Cunoști tu o persoana..o rudă etc care are corona Virus?
   Sau cunoști pe cineva care a fost sănătos și a murit de la corona Virus
   Sunt sigur k nu! Asa ca nu mai scrieți prostii!
   Acum toți morții sunt diagnosticați cu Covid19
   Crezi k doctorii mai au nervi și timp sa stabilească cauza morții?
   Toți sunt cu Covid19 și aia e

 3. Giani says:

  Numarul de infectati se datoreaza la doua motive 1. Avem aparat si mai multe teste 2. Se testeaza in special internatii si personalul medical. Desigur cei vreo 150 de pozitivi, au fiecare contacti si macar 2-3, la fiecare va face boala. Daca s-ar respecta carantina si izolarea difuziunea in populatie, ar fi mai mica. Din fericire, cunoasc pacienti internati si tratati la Arad, vindecati, veniti deja acasa. Bravo medicilor aradeni, daca au medicamente si materiale de protectie sint la fel ca cei mai buni din tara, la rezultate.

 4. Maria says:

  Ne imbolnăvim cu mult mai mulți de fumul provenit zilnic de la fer vechi si de la țiganii alipiți ferului vechii de pe Mărului, da cui ăi pasă! Toată lumea este fericită că ne imbolnăvim se coronavirus,că suntem constrânși sa trăim ca animalele si să ne imbolăvim de plictiseală si sa murim cu toți de corona virus,alte bolii incurabile sau accidente nu mai există ,toată lumea moare la comandă numai de coronavirus,nu mai există cardiaci , nu mai există diabetici si alte bolii cronice sau accidente numai coronavirus,iar lumea tace si se lasă intimidată de acest coronavirus ,de peste 10 anii i ghițim fum si au murit cu sutele,poate cu miile,dar oficialitățile nu vede,sunt bucurosî ca avem coronavirus care de fapt va duce la colaps situația economică a României dar nu numai, bătrânii sunt programați pentru exterminare,pentru că ori cum nu mai produc nimic,ce dacă au plătit o viață intreagă aproape jumătate din salarii taxe,unde sunt banii aceia,cine i-a halit, iar cemilalți izolați obligații e lege,de armată să stea in case ingrozindu-i cu stirile morților in totalitate numai de coronavirus iar peste un an si jumătate când se va ridica carantina populația va fi secătuită economic,demoralizată si dispusă să fie sclavii celor puternici care conduc lumea pe un salariu mult mai mic ca in prezent, si asa va incepe foametea că agricultura românrască e de mult la pământ si cei ce nu vom pieri de coronavirus si nici de fumul cauciucurilor sub nepăsarea acelorasi autorități care acum se prefac că ne vrea binele oblgându-ne să stăm in case ,urmărindu-ne pe drum pe străzi ne vor da foc la case prin cei slabi ce le sunt sclavi ca in cazul meu , si dacă tot scapă si nu va muri de nici una nu stiu ce va mai urma, surpriză….sau nu va mai urma pentru că suntem cu toții vlăguiți economic si vom pieri de “cauze naturale”. Inecați de fum, de ce medici nu prezintă nici o dată bolile care le provoacă inhalarea de dioxizi ,de ce toată lumea tace făcându-că nu stie nimic,de ce nepăsarea asta a autorităților vizavi de sănătatea aradenilor,a bucurestenilor unde se intâmplă la fel,de ce gărzile de mediu desi cunosc acest flagel il ignoră,ajută la sănătatea noastră cumva?! Suntem ucisi lent cu toții sunt mai multe cauze,dar nu pot vorbi că lumea te crede nebun suntem ținuți in ignoranța si sfidați de autoritățile care acum se prefac a ne apăra,de fapt de cine?.

  • magdalena says:

   bla-bla-bla.. Ai tu grija la Covid !

   • Someru says:

    Maria si Magdalena… Un a singura si ne, una prea… Va scot la o cafea, anul viitor? :)))Sigur, pe rand…

   • Maria says:

    Mulțumesc pentru sfat,dar mai ales pentru că mi-ai citit comentul.

   • Maria says:

    Hai că iți ofer intâetate,te las pe tine prima la intâlnire cu șomerul să nu zici că sunt rea…da ai grije să nu te ineci cu ea!.

    • magdalena says:

     nuuu ,maria ,deja esti data,te-ai angajat la treaba,deja ai exclamat: “cu placere” ! pai daca-ti face placere,du-te la protap si zbatareste-l !succes

     • Maria says:

      Bine magdaleno, mersi să ne fie de bine atunci,! Invidioasa? Rea? Sau proastă de dai in gropi!

     • Victor says:

      Magdalena!ce iarbă fumezi? Că vreau și eu!

     • magdalena says:

      nuuu,maria,sunt doar admiratoare de fraiere ca tine !
      iar pentrun tine,victor, un XXL-lunga si groasa..ca tot vrei si iti place

     • Maria says:

      Ascultă magdaleno, șomerul a venit cu o glumiță de bun gust, zic eu, iar eu am răspuns la fel dar sari tu ca arsă in cur si insulți si jignesti cum iți vine la gură,ți -se pare un comportament normal civilizat?!eu cred că esti in sevraj ,iar nu ți-ai luat medicamentele javră mică ce esti ! Ori ai evadat de la Podea de la subsol! Dacă nu dute fată de urgență si consultă un pshiatru de urgență ! Esti un mare pericol socio-pshiopat ,vai de mama celui ce-ți iese in cale pe drum,distruso care esti, dă fugă la medic urgent până nu te găsesc ei,că nu mai scapi de cămasa de forță si de pivnița spitalului de pshiatrie,esti nebună de legat ,doamnă…si frustrată se vede că duci lipsă de ….ceva mare si gros ,vorba ta jegoasă nenorocită si rebut social ce esti…ce cauți afară liberă printre oamen i normali, vai de capul tău, te-a scăpat tutorele de sub supraveghere si ai nimerit aici pe sitte?! Se pare că da.Cer scuze celorlați cititori pentru cuvintele care ti-le am scris,ei nu sunt vinovați cu nimic pentru comportamentul tău antisocial ca să suporte asta.

 5. Nealcosu says:

  Despre confirmatele de la Matern si Genesys nimic!? DSP-ul a facut cercetare epidemiologica!? S-au luat masuri? Pauza! Ha?

  • Aradean says:

   EXACT ce spuneam și eu,dar mai pe ocolite!Înseamnă că avem cunoștințe comune la matern!!!)))) Sâmbătă au fost testate o tură si se pare că vreo 20 au fost + !

 6. Marcel says:

  Lăsați profesionistii sa isi faca treaba. Vouă din spatele tastaturilor va e mai usor. Dacă sunteți revoltați si aveti energie de nu mai puteti sta in casă mergeți în locul lor chiar acum. O zi. Nu e mult. Astept voluntari. Nu trebuie pregătire neapărat. Se duce lipsă de brancardieri si infirmieri. Haideți curaj.. sau doar din gura?

  • Aradean says:

   Toti în spital dintre cadrele medicale s-au infectat datorită indolenței celor care TREBUIAU SĂ ASIGURE ECHIPAMENTUL NECESAR ,DAR și a pacientelor care TREBUIAU să recunoască când și se unde au venit!

 7. tina says:

  Aradul si cel mai mare punct de frontiera din Romania. Pe unde a deschis neamtul robinetul cu diapsora de migranti. Voua va place europa asa ca multumiti frumos. Ce mai conteaza contaminatii romani.

 8. Nealcosu says:

  Marcel, sa stii ca din impozitele mele….si ale altor intreprinzatori, se platesc echipamentele de protectie si tratamentele. Si lucrez chiar si acum! Si am pretentia sa iti faci treaba la care te-ai angajat, daca esti medic/ asistent/ auxiliar. Ca si eu lucrez si platesc taxele chiar si in prezentele conditii! Daca esti pe net ca sa iti largesti cunostintele medicale iti doresc succes si sanatate! Daca nu, lasa profesionistii sa lucreze!

 9. Andrei says:

  Nici o vorba despre infirmiera de la Speranta pentru Viata din Ineu. Oare cati a infectat in spital? Sa facut ancheta ?

 10. Local

  Parteneriat Primărie - Consiliul Judeţean pentru Sănătate
  În ciuda abţinerilor PSD, acordul a fost aprobat în şedinţa CLM. În baza lui, se va solicita finanţare europeană.

  Local

  Hai la mare! Zboruri Oradea - Constanța, începând cu luna iulie
  Din 16 iulie, Tarom introduce o cursă directă, ce va lega Oradea și alte orașe din Vestul țării de litoralul românesc. Este o măsură luată pentru repornirea turismului pe litoral. 2

  UT Arad

  Penibilul și ridicolul de la stadionul UTA
  De la casele de bilete, la parcare, minihotel, birouri, fan-shop și – mai nou – gazon, toate sunt praf sau... nu există. 12

  România

  Marcel Vela: Din 15 iunie urmează o nouă etapă de relaxare
  Din 15 iunie urmează o nouă etapă de relaxare, a anunţat, sâmbătă, ministrul de Interne, Marcel Vela, care a precizat că totul se va decide în funcţie de analiza statistică epidemiologică. 4

  Mapamond

  Ce a făcut prinţul William în secret în timpul carantinei
  Prinţul William a mărturisit că a fost voluntar secret la o linie de consiliere psihologică. A vorbit deschis despre cum s-a simţit după moartea mamei sale, prinţesa Diana.

  Local

  Judeţul Arad, locul 6 pe ţară la COVID
  Nu am mai înregistrat niciun caz nou de îmbolnăvire din 2 iunie şi nu am mai raportat niciun deces din 23 mai. 5

  Local

  Mai multe acte în Spațiul Privat Virtual
  ANAF a suplimentat documentele acceptate pentru aprobarea înregistrării de la distanță, în SPV.

  Mapamond

  Accident grav în Italia. O maşină în care se aflau opt români s-a izbit puternic de un TIR. 4 persoane au decedat
  Opt români au fost implicaţi într-un grav accident produs în Italia, în urma căruia 4 au murit, iar 3 au fost răniţi şi au ajuns la spital, precizează MAE. Un alt român este în afara oricărui pericol. 4

  Local

  10 amenzi în valoare de 6.000 de lei, în contextul stării de alertă
  Au fost aplicate în ultimele 24 de ore, în baza Legii 55/2020 şi a Hotărârii de Guvern 394/2020. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.