aradon.ro Web analytics19 copii cu Covid, internați la Județean. 17 dintre ei au nevoie de oxigen!

De Sorina Ambrus

19 copii cu Covid, internați la Județean. 17 dintre ei au nevoie de oxigen!

Numărul copiilor cu Covid 19, care au nevoie de spitalizare, a crescut brusc în ultimele zile. Cel mai mic „pacient” are doar o lună.
Scris de Sorina Ambrus - Numărul copiilor cu Covid 19, care au nevoie de spitalizare, a crescut brusc în ultimele zile. Cel mai mic „pacient” are doar o lună.

Arad. Directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Cătălin Hreniuc, a prezentat, în conferința de presă de miercuri, evoluția internărilor pacienților infectați cu Covid-19, pe secțiile unității medicale, în valul 5 al pandemiei.

Secție aproape plină

Cea mai bruscă evoluție s-a înregistrat în ceea ce privește numărul copiilor infectați cu SARS-CoV-2, internați pe secția Pediatrie II – Infecționase copii. Dacă săptămâna trecută, patru copii pozitivi se aflau internați la Județean, miercuri dimineața pe secție se aflau 19 minori și patru adulți (aparținători ai copiilor de vârste mici). Dintre aceștia, 17 au nevoie de administrare continuă sau intermitentă de oxigen.

Am constatat o creștere destul de mare a cazurilor de Covid la copii, 19 paturi din cele 20 disponibile sunt momentan ocupate. Vorbim de copii cu vârste cuprinse între o lună și 16 ani, din care doar doi nu au nevoie de oxigen. Deocamdată, medicul șef al secției nu a solicitat deschiderea celei de-a doua secții cu 20 de paturi, care a mai funcționat și în valul 4, dar suntem pregătiți în cazul în care numărul pacienților minori care au nevoie de spitalizare va continua să crească”, a explicat directorul medical.

Grădiște – zonă roșie

Cât privește pacienții adulți internați în spital, numărul acestora este în stagnare, deși cazurile au început să crească semnificativ în ultimele zile, semn că cei mai mulți fac forme ușoare de boală, specifice variantei Omicron. Cei aproape 100 de pacienți sunt internați la Spitalul Covid din Grădiște, singurul care se mai află în zonă roșie. Dintre aceștia, 10 au certificat care atestă vaccinarea anti-Covid, iar restul sunt nevaccinați.

Rămânem, deocamdată, doar cu spitalul din Grădiște în zona roșie, pentru că numărul pacienților se menține cam același. Suntem pregătiți să deschidem, la nevoie, zone roșii atât la Spitalul Municipal, cât și la Județean, dacă va fi cazul. Dar este important, în același timp, să păstrăm zonele verzi pentru ca un număr cât mai mare de arădeni, cu alte afecțiuni, să poată fi tratați la Județean. Momentan, pe secțiile verzi sunt internați 588 de pacienți. Oricum, pe fiecare specializare sunt 2 până la 4 paturi pentru pacienți pozitivi, dar care se prezintă la spital cu alte afecțiuni”, a mai precizat Hreniuc.

Tot fără Omicron

Din luna decembrie și până în prezent, au fost trimise spre secvențiere probe de la 28 de pacienți cu Covid, pentru care exista suspiciune de infectare cu Omicron. Toate rezultatele au venit pozitive pentru varianta Delta, prin urmare noua variantă nu a fost depistată oficial la Arad.

40 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Scapa cine poate says:

  Medicii constata, pacat ca nu au constatat public de la inceput si motivul si sa le spuna cu voce tare politrucilor ceea ce e explicat stiintific de un expert: “….De exemplu, s-a raportat și s-a dovedit științific că expunerea la alte Coronavirusuri, destul de inofensive, care se manifestă doar ca „o răceală comună”, poate oferi protecție imună, chiar dacă de scurtă durată, împotriva COVID-19 și împotriva „acoliților” săi loiali (variantele virale mai infecțioase).
  În consecință, suprimarea imunității înnăscute, mai ales la grupurile de vârstă mai tânără, poate să devină foarte periculoasă. Nu există nici o îndoială că lipsa expunerii la mediu datorată măsurilor stricte de izolare implementate încă de la începutul pandemiei nu a fost benefică pentru menținerea unui sistem imunitar înnăscut bine antrenat. Ca și cum acest lucru nu ar fi compromis deja serios apărarea imună înnăscută în acest segment al populației(tineri, copii), intră în joc o altă forță care sporește dramatic rata de morbiditate și mortalitate în grupurile de vârstă tânără: vaccinarea în masă a vârstnicilor. ….” zice acest domn https://37b32f5a-6ed9-4d6d-b3e1-5ec648ad9ed9.filesusr.com/ugd/28d8fe_9bb701b3fd734d7895bc9b502752684f.pdf , in scârna din cortexul unora e doar un simplu veterinar.🤯

  • anonim says:

   Ești un FFF. Fanatic, frustrat, furios. Un ipochimen frustrat.
   Iar pretenarul tau Bormașină un șarlatan.

   • Cat de cretin poti fi??? says:

    🤣🤣 Bine ca nu sunt doar “ipochimen” prostane DDDD(decrepit, debil, dezumanizat, demagog)… in loc sa-mi multuesti ca te-am mai invatat romaneste de cand ne contrazicem pe aici tu tot continui cu ineptiile tale… acum esti si psihanalist sau ma confunzi cu ala care-ti sopteste la ureche? Gata, nu te mai “hranesc” troll debil 🔚

    • anonim says:

     Tu și limba romana🤣Esti licențiat și în domeniul asta?
     Chiar din ultimul tau comentariu reiese frustrarea ta, transpusa in superioritatea ( falsa, evident, prezenta doar in mintea ta nebuna) pe care o afișezi într-un mod agresiv. Licentiatu’ în săpat șanțuri da lecții de medicina și-n fanatismul lui se închină la idoli( semn de dileala, de lipsa de discernământ și rațiune): Baba Flavina Caprina și Sarlatanul Polizor Bosch .

    • Zapcea says:

     Cit de sosocar poti fi

  • True_Null says:

   19 in spital “Dintre aceștia, 10 au certificat care atestă vaccinarea anti-Covid, iar restul sunt nevaccinați.” Deci sa inteleg ca e mai bine ‘nevacacinat?

   • anonim says:

    Cei aproape 100 de pacienți sunt internați la Spitalul Covid din Grădiște, singurul care se mai află în zonă roșie. Dintre aceștia, 10 au certificat care atestă vaccinarea anti-Covid, iar restul sunt nevaccinați.
    Ce ai citit, tolomacule?

    • True_Null says:

     Am vrut sa vad daca si cati se ambaleaza daca las afara si eu “o parte din” ‘informatie’ asa cum se face de obicei in articolele astea de ‘senzatie. Articolul ar fi fost ok daca ziceau cati din acestia au fost ‘vacacinati si cat dintre parintii acestora au fost ‘vacacinati? Comorbiditati ? Pentru ca este un numar exagerat de mare. Pentru ca in mod normal fara ‘ajutorul serului magic doar 1 din 10’000 de copii sanatosi daca e infectat ajunge acolo. https://www.rebelnews.com/interview_nick_hudson_chairman_of_pandemics_data_and_analytics

 2. cucu says:

  e de la vaccin!

 3. Anonim says:

  Pai de la atata stat in casa,carantine,scoala online….sistemul imunitar e de cacat,astia ajung acum la spital si daca se beșeste măța langa ei…

 4. Tarzan says:

  Nu mai stiu cum sa injecteze in copii serul experimental!

  • anonim says:

   Ștefan Dascălu: ”Nu ne așteptăm nici măcar la cele mai comune reacții adverse pe care le vedem la adulți”
   Expertul a explicat că în cazul copiilor de vârstă mică posibilitatea ca boala COVID să dea complicații grave este de 1.000 de ori mai mare față de o posibilă apariție a acestor afecțiuni după administrarea vaccinului.

   ”În primul rând, ceea ce cunoaștem din studiile clinice este că la categoriile de vârstă mici, reacțiile post-vaccinale sunt mult mai blânde. Nu ne așteptăm nici măcar la cele mai comune pe care le vedem la adulți: febră, dureri de cap, etc. Sistemul imunitar al copiilor răspunde mult mai bine la expunerea prin vaccinare.

   Totodată, acele reacții adverse foarte rare și toată spaima care a fost indusă referitor la inflamații ale inimii, cazurile înregistrate au fost extrem de puține. În același timp, complicațiile cauzate de boală, aceleași complicații, adesea mult mai grave se află la o incidență de aproape 1.000 de ori mai mare.

   Un copil, dacă intră în contact cu virusul, se infectează, dezvoltă simptome sau nu, pentru că sunt multe cazuri în care copiii nu dezvoltă simptomatologie dar poartă virusul și îl transmite mai departe.

   Însă, la câteva săptămâni, după ce infecția este eliminată, pot dezvolta un sindrom inflamator general, o complicație foarte gravă, iar copiii respectivi pot rămâne cu sechele, și viața lor este pusă în pericol. Este, într-adevăr o complicație rară dar se întâmplă în cazul infecției cu COVID-19 și la vârste mici”, a explicat cercetătorul Ștefan Dascălu

   • Cat de cretin poti fi??? says:

    🤣🤣🤣 Nu am cuvinte sa descriu nimicnicia ta🤮 .. stalcesti numele si il faci impostor sau veterinar pe un adevarat expert in vaccinuri si il citezi pe acest domn https://www.zoo.ox.ac.uk/people/stefan-dascalu?filter_types-2769921%5B%5D=&filter_series-2769921%5B%5D= cu afirmatii despre impactul covid sau a vaccinurilor asupra COPIILOR, o fi mare medic pediatru?… pai nu tu behaiai la altul sa intrebe zidari despre zidarie nu despre virusologie s.a.m.d? Despre copii sa vorbeasca specialistii nesponzorizati de Big Pharma:

    “Doctorul pediatru specializat în vaccinologie Damian Baciu trage un semnal de alarmă privind vaccinarea copiilor, preconizată a începe în România pe 26 ianuarie pentru grupa de vârstă 5-11 ani. El susține că aceste seruri experimentale pot afecta grav sănătatea copiilor, primejduindu-le chiar și viața, de aceea părinții ar trebui să le refuze.

    Dl. Dr. Damian Baciu este medic pediatru de 44 de ani, cu o activitate de 10 ani în 3 spitale universitare din Franța, medic de copii cu o supraspecializare în vaccinologie, cu diplomă inter-universitară la Facultatea René Descartes, Paris V, reîntors în țară din 2005 și stabilit la Brașov.

    „Dragi părinți,

    Refuzați cu orice preț injectarea copiilor! Sunteți ultimul lor zid de apărare în fața acestei insistențe înverșunate de a injecta un produs care le poate afecta grav sănătatea, care le poate pune în primejdie viața!

    Sunteți mințiți cu nerușinare că este un vaccin. Nu, nu este un vaccin, este o otravă în curs de experimentare pe copiii voștri cel puțin doi ani de-aci încolo.

    Copiii nu sunt afectați de boală și nu trebuie otrăviți. Sigur vă doriți copii sănătoși. Sigur vă doriți nepoți sănătoși. Refuzați categoric injectarea lor!

    Sunt medic pediatru cu specializare în vaccinologie și afirmațiile sunt responsabile.

    Doamne, ajută!”, a transmis luni doctorul Damian Baciu.” Hai, stalceste-i si la asta numele troll debilizat

    • anonim says:

     Un șarlatan și acest Baciu. Cu ce a greșit Dascălu? Cercetări care au demonstrat exact ce spune el. Baciu in schimb aberează, ca și tine de altfel.
     Nu uita că tocmai nea Polizor Bosch a spus că vaccinurile sunt sigure și eficiente.

     • Cat de cretin poti fi??? says:

      Unde a spus vanden Bosche ca aceste mizerii sunt “sigure si eficiente” ia dovedeste prostane… pana acum iti dovedesti doar ipocrizia crasa cum ca toti care nu-ti convin sunt sarlatani, care cercetari au demonstrat ce spune “expertul” tau?… pai nu mai e valabila teoria cu zidarii troll dement?

     • anonim says:

      Ba e foarte valabilă chestia cu zidarii, dar ești prea prost să înțelegi.
      Dovada că ești prost? Uită-te în oglindă, se vede de la o posta, ți se citește prostia pe fata.
      Afirmație axiomatică🤣

    • anonim says:

     Cum dracu nu știi când și unde a declarat Șarlatan van Polizor asta? Tocmai tu care ai icoane cu el🤣🤣🤣
     Urat din partea ta, licențiatule!
     Pe de altă parte chiar daca nu știi, a zis. Cu subiect și predicat. Exact așa:,,sunt sigure și eficiente”. Dar ești prea prost…

     • Cat de cretin poti fi??? says:

      🤣🤣🤣 Da, e clar, pe langa schizofrenie si oligofrenie mai suferi si de mitomanie. Hai pa ca iar exagerezi dar macar ai demonstrat “auditoriului” la ce nivel de trollism cretinoid esti 🔚

     • anonim says:

      Nu e vorba de nicio mitomanie. Idolul tau a declarat exact așa. Nu vrei sa crezi, treab ta, penis decalotat.

     • Cat de cretin poti fi??? says:

      🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Era si culmea sa te cred pe tine, mitomanul gogoman

    • anonim says:

     Pretanarului tau ii filează lămpile, acușica ne vorbește și despre tunelurile dacice de sub Bucegi( nu era cu care te matolesti,munții).🤣

     Medicul pediatru Damian Baciu, specialist în vaccinologie, pare un antivaccinist convins, dacă privim la postările de pe pagina personală de Facebook.

     În una din ultimele sale postări susține că, potrivit Programului Național american de supraveghere și securitate vaccinală VAERS, dirijat de CDC și FDA (Food and Drug Administration), în SUA au fost de aproape două ori mai multe decese legate de vaccinul anti-Covid, în ultimile trei luni (1755), decât pe parcursul ultimilor 10 ani (toate vaccinurile împreună, 994 de decese).

     Medicul omite însă să spună că raportările din VAERS nu sunt raportări de decese legate de vaccin, ci, pur și simplu, raportări de decese după vaccin, fără legătură de cauzalitate cu procedura vaccinală. Într-o altă postare, distribuie un articol de pe un site dubios în care o anumită persoană susține că israelienii sunt prinși ca șobolanii în cursă.

     Ne îmbolnăvim de cine știe ce boli, murim și din cauza falsului vaccin. Bineînțeles, ziarele, mediile de informare mint și ascund aceste lucruri groaznice. Pentru diverse avantaje și bani, numeroși medici, ziariști și alte lichele și-au vândut sufletul Satanei, adică întreprinderii Pfizer, spune persoana respectivă, despre care nu aflăm în ce calitate vorbește.

     Comentând situația din Marea Britanie, unde, între 2 și 3 aprilie au fost înregistrate doar 10 decese din cauza Covid-19, Damian Baciu scrie un mesaj nu doar alarmist, ci și agramat: Post vaccinare, numărul deceselor va scade dramatic! Vor fii declarate DOAR (sic!) decesele provocate de coronavirus și NU TOATE DECESELE, ca in perioada februarie-decembrie 2020(cu sau fără legătură cu viroza)! Sunt ei șmecheri, dar nu le merge cu oricine!!!

     • Cat de cretin poti fi??? says:

      Si “fact-checkul” asta cine l-a facut prostane? insisti sa te faci de kkt, e bine asa 🤣 🔚

     • anonim says:

      Tu ești kkt , nu mai ai cum sa te faci🤣🤣🤣
      De tunelul dacic nu ne spui nimic?🤣🤣🤣
      In domeniul ăla precis ești licențiat cu diplomă de Mocrea🤣

 5. Basil says:

  Credeti ca-i pasa cuiva ? Parintilor lor in nici un caz.

 6. Zapcea says:

  Pentru mizeriile antivacciniste, si propagandiste no vax, sa ii aveti pe constiinta pe toti care i-ati influentat sa nu se vaccineze. Sosocari cu tatuaje! Conspirationisti constipati.

 7. Garbages says:

  si 16 din 17 copii sunt cu alte afectiuni la oxigen nici decum cu covid mincinosilor ce sunteti miar fi rusine sa mai ies sa zic minciuni din astea, cine dracu va mai crede

 8. anonim says:

  Cunoscutul biostatistician român Octavian Jurma consideră că negaţionismul a devenit o componentă intrinsecă a pandemiei şi negaţioniştii sunt cei mai eficienţi aliaţi ai virusului.

  „Fără negaţionişti pandemia era gata deja din 2020 după valul 2. Cu ajutorul lor am ajuns la valul 5 şi vor mai fi. Acum au ajuns la un asemenea nivel de ticălosie încât îndemna oamenii să se infecteze şi să facă boală COVID19 în formă ei maximă sub pretextul că Omicron este un «vaccin natural». Astfel scapă de «pericolul» vaccinului terapeutic al cărui scop este să prevină tocmai infectare şi boală în formă să gravă în urmă «vaccinului natural»”, scrie medicul Jurma, pe Facebook.

  Specialistul face refecerire la cazul cântăreţei din Cehia, care s-a infectat intenţionat cu COVID, ca să nu se vaccineze. Ulterior, femeia a murit.

  „Un exemplu tragic dar care vorbeşte pe limba tuturor. Nu asculta de proşti că o sa mori ca prostul. (…) Prin urmare avem şi multe cazuri de genul celui ilustrat în această ştire în care omenii îşi pierd viaţă în urmă sfaturilor unor necunoscuţi care nu dau doi bani pe viaţă lor sau a unor cunoscuţi care nici măcar nu înţeleg conţinutul materialelor pe care le distribuie. Motivaţia nu mai este doar ideologică. Sunt deja oameni politici care fac carieră răspândind dezinformare şi emisiuni care fac rating promovând negaţionişti şi antivaccinisti care îndrugă inepţii în jargon medical. Sunt milioane de euro în această industrie subterană care după ce te convinge să abandonezi medicină modernă îţi oferă şi alternative costisitoare de la «antivirale minune» la «vaccinarea la chiuvetă»”, afirmă Jurma.

  • Cat de cretin poti fi??? says:

   🤣🤣🤯🙃 “cunoscutul biostatistician” face exegeze socio-psihologice … sigur e mai specializat in vaccinologie decat cel pe care il faci “impostor” in ipocrizia ta de cote galactice care e depasita doar de gradul de debilizare de care dai dovada.

 9. tombola lunii

  ARADON Sport local

  ACB Ineu promovează în Liga 3, câștigând și returul
  Elevii lui Cristian Sculici au câștigat la scor și returul și au promovat cu 11-2 la general.

  Mapamond

  Premierul francez Borne susţine consfinţirea dreptului la avort în Constituţie
  Prim-ministrul francez Elisabeth Borne a declarat sâmbătă că susţine un proiect de lege parlamentar pentru a adăuga dreptul la avort în Constituţia ţării.

  Mapamond

  Beijingul redeschide şcolile iar Shanghaiul declară victoria asupra Covid
  Beijingul a anunţat sâmbătă că va permite şcolilor primare şi secundare să reia cursurile cu prezenţă fizică, iar şeful partidului din Shanghai a declarat victoria asupra COVID-19, după ce oraşul a raportat zero cazuri noi pentru prima dată în ultimele două luni, informează Reuters.

  Mapamond

  Mâna dreaptă a lui Putin aruncă mărul otrăvit spre România
  Aderarea Republicii Moldova la UE este posibilă, nu direct, ci prin crearea „noii Românii Mari”, susţine vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev într-un interviu pentru agenţia rusă TASS. 4

  Local

  Avertizare Nowcasting: Cod Portocaliu pentru mai multe localități din județ
  1

  Local

  Polițiștii locali fac razii în zonele rău famate ale municipiului
  Au fost evacute 12 persoane care ocupau ilegal două imobile părăsite. Proprietarii clădirilor abandonate vor avea și ei de-a face cu polițiștii locali, dacă nu iau măsuri. 4

  Local

  Lecția de istorie. Crucea familiei Desseanu a fost adusă la lumină și sfințită
  Crucea funerară a fost reabilitată de pictorul de biserici Ștefan Pavel Cosma și sfințită de părintele Petru Ursulescu, paroh al Parohiei Ortodoxe Arad-Pasaj. 4

  Mapamond

  Detalii despre atacul armat din Norvegia: Este investigat ca un posibil atac terorist. A fost arestat un cetăţean norvegian de origine iraniană
  Atacul armat din capitala norvegiană, Oslo, în care au fost ucise două persoane şi au fost rănite 14 persoane, este investigat ca un posibil atac terorist, a declarat sâmbătă poliţia norvegiană. 4

  UT Arad

  Virgiliu Postolachi a impresionat la UTA în primul amical
  Clubul lucrează la transferul atacantului care a fost crescut de Paris Saint Germain. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.