aradon.ro Web analytics20 din 25 de mașini furate în Arad, recuperate

De Ioana Costas

20 din 25 de mașini furate în Arad, recuperate

Furate și recuperate Foto: FAN
Din cele 25 de autoturisme sustrase anul trecut în Arad, s-a reușit recuperarea și restituirea către proprietari a 20 dintre acestea.
Scris de Ioana Costas - Din cele 25 de autoturisme sustrase anul trecut în Arad, s-a reușit recuperarea și restituirea către proprietari a 20 dintre acestea.

ARAD. Încă se fură mașini în Arad. Cel puțin asta ne arată statisticile puse la dispoziție de Inspectoratul de Poliție Județean Arad. Vestea bună e că, deși se fură autoturisme, marea majoritate sunt recuperate și restituite proprietarilor de drept. Anul trecut, în raza de competență a Poliției Municipiului Arad și a secțiilor arondate au fost furate nu mai puțin de 25 de autoturisme, 20 dintre acestea fiind găsite de polițiști. Zonele de unde au fost sustrase mașinile sunt Calea Aurel Vlaicu, Micălaca, Centru, Vinga, Șiria, Vladimirescu și Variașul Mare. În ceea ce privește principalele mărci de autoturisme furate, acestea sunt Opel, Dacia, Renault, Audi, BMW, Volkswagen, Daewoo, Alfa Romeo și Iveco. Valoarea celor 25 de mașini sustrase este cuprinsă între 300 și 4.000 de euro. Față de anul 2018 – când au fost furate 16 mașini, polițiștii reușind recuperarea a 14 autoturisme – în 2019, numărul autoturismelor sustrase a crescut cu 9. La fel ca în 2019 și în 2018, zonele de unde au fost furate cele 16 mașini sunt: Calea Aurel Vlaicu, Micălaca și zona centrală a municipiului Arad.

În județ, anul trecut, dintre toate mașinile furate, doar una singură nu a fost recuperată. S-a întâmplat la Olari. Cel mai mult s-a furat la Ineu – opt mașini, toate recuperate – și la Sebiș – cinci furturi, și aici autoturismele fiind recuperate toate. Potrivit statisticii IPJ Arad, de pe raza de competență a Poliției Orașului Ineu, în anul 2019, au fost sustrase și recuperate opt autoturisme: din Ineu, șase (în valoare totală de 34.000 de lei) dintre care două autoutilitare Ford, și câte un autoturism VW, Daewoo, Peugeot și Dacia; din Târnova a fost sustras un VW, în valoare de 12.000 de lei; din Beliu un autoturism Skoda, în valoare de 8.000 de lei. La Poliția Orașului Sebiș, în anul 2019, au fost înregistrate cinci cazuri de furturi auto, toate recuperate. Astfel, din Sebiș a fost sustrasă o mașină Opel Astra de 800 de euro și un Mercedes Benz, în valoare 1.200 de euro. Din Buteni, Ignești și Susani au fost furate un Opel Astra G de 500 de euro, un VW Golf 4 în valoare de 600 de euro și o autoutilitară Renault Kangoo de 700 de euro.

Recuperate toate

Pe raza de competență a Poliției Orașului Chișineu – Criș, au fost sustrase și recuperate tot atâtea autoturisme: un Audi Q3 din Chișineu – Criș, un BMW din Șimand și un Opel Astra din Pilu, iar în anul anterior, a fost sustras un autoturism VW Passat din Cintei și o autoutilitară Ford din Mișca, ambele recuperate. Din orașul Curtici au fost furate, în 2019, trei autoturisme, toate recuperate: Mercedes, Volkswagen și Opel, iar în anul 2018, patru autoturisme: Dacia, Renault, VW, Seat, recuperate. Totodată, anul trecut, din Sântana a fost sustras și recuperat un autoturism Dacia Logan, în valoare de 4.000 de lei.

În urmă cu un an

În anul 2018, de pe raza de competență a Poliției Municipiului Arad și a secțiilor rurale arondate au fost sustrase 16 autoturisme, 14 dintre acestea fiind găsite de polițiști și predate proprietarilor, principalele mărci de autoturisme sustrase fiind Mercedes, Opel, Dacia, Renault, Audi, BMW și Volkswagen, a căror valoare a fost cuprinsă între 1.000 – 5.000 de euro. Tot în 2018, din Ineu a fost sustras și recuperat un autoturism VW, în valoare de 5.000 de lei, iar din Bocsig au fost furate și recuperate două autoturisme în valoare totală de 9.500 de lei, o Dacia și un Audi. La Sebiș au fost sustrase un Opel Astra de 2.500 de lei, găsit și un Peugeot aflat în stare de nefuncționare, a cărui valoare este de 625 de lei, nerecuperat.

Nerecuperate

Polițiștii nu au recuperat toate mașinile sustrase. În 2019, din Olari a fost sustras un VW Golf în valoare de 2.900 de lei, nereușindu-se găsirea lui până acum. De asemenea, în 2018, o autoutilitară marca Fiat Ducato, în valoare de 40.000 de euro, furată din Șagu, nu a fost găsită, nerecuperat rămânând și un VW Golf – în stare de nefuncționare – de 500 de lei, sustras din Sebiș.

4 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. VP1010 says:

  Cu ceva ani în urma mi a fost furat autoturismul pe care am plătit 32.000 euro, negăsit!

 2. aropsaid says:

  am gasit o masina de 32000 euro.
  abandonata pe strada.
  am duso aks.
  si nu a revendicato nime.

 3. Jiji says:

  De 10 ani mi-a disparut masina….n-am mai avzut-o veci !!! Ba mai mult, cand am fost la politie sa o declar furata asa vorbeau cu mine de zici ca eu am furat-o !!!

 4. Local

  Interviu aradon.ro cu Inspector principal de poliție Livia Pescar: „Munca de teren oferă mai multe satisfacții”
  Pe Livia Pescar o știți din presa locală. Cu siguranță, i-ați văzut numele în ziar sau pe site-urile de știri arădene sau la tv. Ea este cea care oferă declarații presei atunci când în Arad au loc evenimente care ajung să fie anchetate de Poliție. Este purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad din anul 2021. Recent, inspectorul principal de poliție Livia Pescar s-a întors dintr-o misiune internațională ce a avut loc la Sevilla, Spania, organizată de Biroul Atașatului de Afaceri Interne la Madrid.

  Local

  Curtea, grădinile și parcurile mănăstirii Feredeu, acoperite de o viitură puternică
  Curtea, grădinile și parcurile cunoscutei mănăstiri Feredeu din județul Arad au fost acoperite de o puternică viitură, marți spre seară, venită de pe dealurile din jurul lăcașului de cult.

  Oameni

  Amber Heard este acuzată că a falsificat pozele cu rănile provocate de Johnny Depp
  Avocatul lui Johnny Depp a acuzat-o pe Amber Heard că a falsificat imaginile cu rănile provocate de fostul ei soţ.

  România

  Meditațiile cu profesorii de la clasă vor fi interzise. Sancțiuni prin lege pentru cadrele didactice
  Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat marți că profesorilor le va fi interzis prin lege să mai facă meditații cu elevii din clasele la care predau. Regula ar putea fi aplicată din anul școlar 2022-2023. Vor exista sancțiuni pentru cadrele didactice care nu o respectă. 2

  Local

  Vrea să afle of-urile locuitorilor din „6 Vânători”
  Viceprimarul municipiului Arad, Ilie Cheşa, ţine să se informeze direct de la cetăţeni în legătură cu problemele din cartier. 

  Local

  „Sanitarii pricepuţi” de la „Moise” vor reprezenta Aradul la faza naţională

  Local

  Expoziţie documentară: Bicentenarul teologiei arădene

  Local

  „Prietenii pompierilor”, calificaţi la faza naţională

  Local

  Un bărbat din Barațca a murit după ce s-a răsturnat cu tractorul
  Tragedia a avut loc marți, 17 mai, în satul Cuveșdia, comuna Șiștarovăț. Victima efectua lucrări agricole cu tractorul când a avut loc incidentul. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.