aradon.ro Web analytics23 de copii au fost adoptați

De Andreea Pintea

23 de copii au fost adoptați

Adopțiile sunt în creștere, tot mai multe familii arădene arătându-și interesul pentru a adopta copiii abandonați.
Scris de Andreea Pintea - Adopțiile sunt în creștere, tot mai multe familii arădene arătându-și interesul pentru a adopta copiii abandonați.

ARAD. Un an în care procedurile adopțiilor s-au desfășurat în online, dar un an care arată interesul tot mai crescut al arădenilor pentru a adopta. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad a anunțat că în 2020 a fost înregistrată deschiderea procedurii de adopție pentru 34 de copii, au fost atestate 35 de familii, 14 copii au fost încredințați în vederea adopției, iar pentru 23 de copii a fost încheiată procedura adopției, aceasta fiind încuviințată din punct de vedere legal, printr-o hotărâre judecătorească. Totodată, 63 de copii și familii aflate în etapa de monitorizare postadopție au fost consiliate și îndrumate de specialiștii Serviciului Adopții din cadrul DGASPC Arad.

„Adopția este o procedură legală complexă și o soluție pentru persoanele care își doresc să devină părinți, asumându-și responsabilitatea pentru unul sau mai mulți copii, pentru tot restul vieții. În cazul în care, din diverse motive, un copil nu poate fi îngrijit de părinţii sau rudele sale biologice, atunci adopţia poate fi o soluţie pentru acesta, pentru a i se oferi mediul stabil de care are nevoie în dezvoltarea sa. Cu ajutorul consilierii psihologice și psihoterapiei de familie, asigurate de specialiștii DGASPC Arad, atât părinții adoptatori, cât și copiii adoptați, pot depăși orice dificultate și pot găsi soluții la toate problemele, precum unele traume emoționale, cauzate de experiențele anterioare ale copiilor ce urmează să fie adoptați”, declară Aurora Lupaș, șef Serviciul Adopții din cadrul DGASPC Arad.

Legislația în vigoare prevede că persoana/familia care doreşte să adopte trebuie să fie atestată ca persoană/familie adoptatoare, atestatul se obţine la cerere, în urma parcurgerii unui proces de evaluare de către solicitant. Atestatul de persoană/familie adoptatoare certifică îndeplinirea condițiilor materiale și a garanțiilor morale necesare creșterii, educării și dezvoltării armonioase a copilului precum și existența abilităților parentale formate și dezvoltate pe parcursul procesului de evaluare.

Arădenii care doresc să adopte un copil sau să primească informații despre procedura adopției se pot adresa DGASPC Arad, de pe strada 1 Decembrie 1918, nr.14 – Serviciul Adopții sau la telefonul 0257/210055, de luni până joi, între orele 8-16.30, iar vineri între orele 8-14.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Talibanu says:

  Îs curios câți dintre ei o sa fie abuzați

 2. România

  Vaccinații vor putea circula liber indiferent de gradul de infectare din localitate
  ARAD. Guvernul a aprobat la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență o serie de măsuri menite să reglementeze inadvertențele apărute la depășirea pragului de patru cazuri la mia de locuitori și introducerea activităților în baza certificatului verde între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori.

  Local

  Podurile de pe Arad-Oradea, la reparat
  ARAD. Va urma cel puţin o lună de zile de lucrări şi trafic aglomerat pe DN 79 Arad-Oradea. Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara anunţă faptul că pe această şosea vor începe lucrările de reparaţii ale podurilor, respectiv la dispozitivele de acoperire a rosturilor de dilataţie.

  Local

  Afgani ascunși printre anvelope, descoperiți la frontiera Nădlac II
  Zece cetățeni afgani, cu vârste cuprinse între 14 și 41 de ani, au fost găsiți de polițiștii de frontieră de la Nădlac II, ascunși în remorca unui camion care transporta anvelope în Germania.

  Local

  Fostul primar din Zăbrani îşi caută libertatea
  Dosarul în care Marian Toader a fost condamnat pentru fapte de corupţie se reia la Înalta Curte. 1

  Local

  Două pistoale și zeci de cartușe letale deținute ilegal de un bărbat, la Pecica
  Un bărbat din Pecica a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiști, după ce aceștia au găsit la domiciliul pecicanului două arme și zeci de cartușe letale.

  Local

  11 spectacole, la teatru, în octombrie
  Teatrul Clasic „Ioan Slavici” își va da întâlnire cu publicul în zilele de joi, sâmbătă și duminică.

  Local

  Arad: Numărul cazurilor de Covid din școli a „explodat” într-o săptămână
  De la un total de 24 de cazuri de Covid-19 înregistrate în școli pe 16 septembrie, s-a ajuns la 74, pe 23 septembrie. 11

  România

  Primarul Timișoarei cere ca vaccinații să fie scutiți de carantina din weekend: Acest val este al nevaccinaților
  Dominic Fritz susține că nu este de acord cu ultimele măsuri luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, referitoare la carantina de noapte, așa că cere imperativ Guvernului României să reconsidere legislația. Vrea, de fapt, ca restricțiile să nu se aplice persoanelor vaccinate, pentru că „acest val este un val al nevaccinaților”. Reacția edilului. 14

  Local

  Cursuri de Surori de Cruce Roşie
  ARAD. Filiala judeţeană de Cruce Roşie începe înscrierile pentru „şcolarizare Surori de Cruce Roşie prin curs cu durata de un an”. Cursul se desfăşoara pe 2 module: teorie/ predare (4 luni) şi practică (3 luni). 2

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.