aradon.ro Web analytics63 de unităţi de învăţământ, în reţeaua şcolară din municipiu

De Diana Duțu
Reactualizat la:

63 de unităţi de învăţământ, în reţeaua şcolară din municipiu

Aleşii USR s-au abţinut de la votarea proiectului de hotărâre privind reţeaua şcolară/Foto: Emanuel Cotuna
Reactualizat la:
CLM a aprobat rețeaua școlară a unităților de învățământ de stat și particular preuniversitar pentru anul școlar 2022-2023.
Scris de Diana Duțu - CLM a aprobat rețeaua școlară a unităților de învățământ de stat și particular preuniversitar pentru anul școlar 2022-2023.

ARAD. Consilierii locali municipali au aprobat, în ultima şedinţă ordinară, rețeaua școlară a unităților de învățământ de stat și particular preuniversitar din Municipiul Arad pentru anul școlar 2022-2023. 45 de unități de învățământ preuniversitar de stat acreditate, 16 unități de învățământ preuniversitar particular acreditate/ autorizate şi 2 unități de învățământ pentru activități extrașcolare și cluburi sportive fac parte din reţeaua şcolară.

Preuniversitar de stat

Din prima categorie – cea a unităților de învățământ preuniversitar de stat acreditate – fac parte următoarele unităţi cu personalitate juridică: Colegiul Naţional “Moise Nicoară”, Colegiul Naţional “Elena Ghiba Birta”, Colegiul Naţional “Vasile Goldiş”, Colegiul de Arte “Sabin Drăgoi”, Colegiul Național “Preparandia-Dimitrie Țichindeal”, Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu”, Liceul Tehnologic de Construcţii şi Protecţia Mediului, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară, Colegiul “Csiky Gergely”, Colegiul Economic, Liceul Teologic Baptist “Alexa Popovici”, Liceul Teologic Penticostal, Seminarul Teologic Ortodox, Liceul Teoretic “Adam Muller Guttenbrunn”, Liceul Naţional de Informatică, Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări “Caius Iacob”, Liceul Tehnologic “Francisc Neuman”, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto “Henri Coandă”, Liceul cu Program Sportiv, Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu”, Şcoala Gimnazială “Iosif Moldovan”, Şcoala Gimnazială “Regina Maria”, Şcoala Gimnazială “Aron Cotruş”, Şcoala Gimnazială “Adam Nicolae”, Şcoala Gimnazială “Ilarion Felea”, Şcoala Gimnazială “Nicolae Bălcescu”, Şcoala Gimnazială “Avram Iancu”, Şcoala Gimnazială “Aurel Vlaicu”, Şcoala Gimnazială “Caius Iacob”, Şcoala Postliceală Sanitară, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr.14, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr.1, Grădiniţa cu Program Prelungit “Elefănţelul Alfa”, Grădiniţa cu Program Prelungit “Piticot”, Grădiniţa cu Program Prelungit “Furnicuța”, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr.11, Grădiniţa cu Program Prelungit “Curcubeul Copiilor”, Grădiniţa cu Program Prelungit “Grădiniţa Prieteniei”, Grădiniţa cu Program Prelungit “Palatul Fermecat”, Grădiniţa cu Program Prelungit “Căsuţa Piticilor”, Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna, Universitatea “Aurel Vlaicu”, Centrul Județean de Excelență.

Particular şi extraşcolar

Din reţeaua școlară a unităţilor de învăţământ preuniversitar particular acreditate/ autorizate pentru anul şcolar 2022–2023 fac parte următoarele unități cu personalitate juridică: Grădiniţa Gosen, Grădiniţa cu program prelungit “Bambi”, Grădiniţa cu program prelungit “Little Star”, Şcoala Specială “Rază de Soare”, Colegiul Particular “Vasile Goldiş”, Liceul Tehnologic UCECOM “Spiru Haret”, Şcoala Posticeală FEG, Şcoala Postliceală “Theos Speranţa”, Şcoala Profesională “Astra”, Grădiniţa cu Program Prelungit “Licurici”, Grădiniţa cu Program Prelungit “Toys Story”, Şcoala “Sfântul Ierarh Nicolae”, Grădiniţa Creștin Ortodoxă “Efremia”, Grădinița cu program prelungit “Căsuța Copilăriei”, Asociația “Ringabell”, Asociația “Grădina Speranței”.

Reţeaua şcolară din municipiu mai cuprinde 2 unităţi de învăţământ pentru activităţi extraşcolare şi cluburi sportive: Clubul Sportiv Şcolar “Gloria” şi Palatul Copiilor.

 

Codrin Vlad: „O situaţie incredibilă”

Hotărârea privind aprobarea rețelei școlare a unităților de învățământ de stat și particular preuniversitar din Municipiul Arad pentru anul școlar 2022-2023 a fost adoptată cu 16 voturi „pentru” şi 6 abţineri (USR). Asta după ce aleşii au respins amendamentul consilierului Codrin Vlad care a propus introducerea Liceului Tehnologic „Iuliu Moldovan” în reţeaua şcolară, la adresa Calea Timişorii 29-31, şi eliminarea adresei respective de la Liceul Tehnologic „Francisc Neuman” (care are sediul pe strada Sava Tekelia)

La finalul şedinţei CLM, Codrin Vlad ne-a declarat:

„Liceul Tehnologic <Iuliu Moldovan> nu există în actuala reţea şcolară, cum nu a existat nici în reţeaua şcolară precedentă. Anul trecut, reţeaua şcolară s-a făcut fără Liceul Tehnologic <Iuliu Moldovan>, dar ARACIP şi Ministerul nu au luat act de unirea acestui liceu cu Liceul <Francisc Neuman>. Nu am înţeles de ce şi anul acesta s-a revenit cu aceeaşi numire cu toate că nu s-au schimbat deloc datele problemei. Vom ajunge în situaţia ciudată de a avea în reţeaua şcolară o şcoală – Liceul Tehnologic <Francisc Neuman> cu adresa pe Calea Timişorii 29-31, unde este actualmente personalitatea juridică, şcoala, Liceul Tehnologic <Iuliu Moldovan>; iar Liceul Tehnologic <Iuliu Moldovan> nu are prevăzute în reţeaua şcolară poziţie şi adresă. Nu pot să înţeleg ce se întâmplă, e o situaţie incredibilă, nu înţeleg ce se doreşte cu această comasare…”

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  tombola lunii

  ARADON Sport local

  ACB Ineu promovează în Liga 3, câștigând și returul
  Elevii lui Cristian Sculici au câștigat la scor și returul și au promovat cu 11-2 la general.

  Mapamond

  Premierul francez Borne susţine consfinţirea dreptului la avort în Constituţie
  Prim-ministrul francez Elisabeth Borne a declarat sâmbătă că susţine un proiect de lege parlamentar pentru a adăuga dreptul la avort în Constituţia ţării.

  Mapamond

  Beijingul redeschide şcolile iar Shanghaiul declară victoria asupra Covid
  Beijingul a anunţat sâmbătă că va permite şcolilor primare şi secundare să reia cursurile cu prezenţă fizică, iar şeful partidului din Shanghai a declarat victoria asupra COVID-19, după ce oraşul a raportat zero cazuri noi pentru prima dată în ultimele două luni, informează Reuters.

  Mapamond

  Mâna dreaptă a lui Putin aruncă mărul otrăvit spre România
  Aderarea Republicii Moldova la UE este posibilă, nu direct, ci prin crearea „noii Românii Mari”, susţine vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev într-un interviu pentru agenţia rusă TASS. 4

  Local

  Avertizare Nowcasting: Cod Portocaliu pentru mai multe localități din județ
  1

  Local

  Polițiștii locali fac razii în zonele rău famate ale municipiului
  Au fost evacute 12 persoane care ocupau ilegal două imobile părăsite. Proprietarii clădirilor abandonate vor avea și ei de-a face cu polițiștii locali, dacă nu iau măsuri. 4

  Local

  Lecția de istorie. Crucea familiei Desseanu a fost adusă la lumină și sfințită
  Crucea funerară a fost reabilitată de pictorul de biserici Ștefan Pavel Cosma și sfințită de părintele Petru Ursulescu, paroh al Parohiei Ortodoxe Arad-Pasaj. 4

  Mapamond

  Detalii despre atacul armat din Norvegia: Este investigat ca un posibil atac terorist. A fost arestat un cetăţean norvegian de origine iraniană
  Atacul armat din capitala norvegiană, Oslo, în care au fost ucise două persoane şi au fost rănite 14 persoane, este investigat ca un posibil atac terorist, a declarat sâmbătă poliţia norvegiană. 4

  UT Arad

  Virgiliu Postolachi a impresionat la UTA în primul amical
  Clubul lucrează la transferul atacantului care a fost crescut de Paris Saint Germain. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.