aradon.ro Web analyticsA intrat în Spitalul Municipal Arad cu rezultat negativ pentru Sars-CoV-2 și a ieșit pozitiv

De Ioana Costaș

A intrat în Spitalul Municipal Arad cu rezultat negativ pentru Sars-CoV-2 și a ieșit pozitiv

Foto: V.G.
O poveste teribilă despre cum intri în Spitalul Municipal Arad cu rezultat negativ pentru SARS-CoV-2, ca la externare să ieși pozitiv.
Scris de Ioana Costaș - O poveste teribilă despre cum intri în Spitalul Municipal Arad cu rezultat negativ pentru SARS-CoV-2, ca la externare să ieși pozitiv.

Incredibila pățanie este a femeii care a împărțit salonul cu doamna Emilia, a cărei poveste ați putut să o aflați tocmai datorită colegei sale de salon. Doamna Elena, în vârstă de 54 de ani, a fost internată la Spitalul Municipal în 2 aprilie, când i s-a făcut și testul pentru SARS-CoV-2. În 3 aprilie împărțea salonul cu doamna Emilia, confirmată pozitiv încă de când a intrat în spital. A doua zi, doamna Emilia, confirmată cu boala COVID-19, deceda.

Doamna Elena a fost externată în 7 aprilie, însă între data internării și cea a externării i-a venit rezultatul testului: negativ. La externare, doamna Elena a solicitat să i se mai facă un test, convinsă că ar fi putut luat virusul de la colega ei de salon care decedase. Doctorul i-a spus însă că nu se mai face încă un test, că așa zice protocolul. După ce povestea doamnei Emilia a apărut în mass media, odată cu aceasta apărând și informația că doamna Elena nu a fost testată după ce intrase în contact cu colega de salon diagnosticată cu Covid-19 şi decedată, femeii i s-a făcut încă un test. Medicii au venit la ea acasă în 9 aprilie și au testat-o. Rezultatul a venit luni, 13 aprilie: pozitiv.
Cum este posibil să intri în spital negativ la SARS-CoV-2, să fii internat în salon cu un pacient diagnosticat cu boala COVID-19, acesta să moară, iar la externare să nu fi supus unei noi testări? Ce e de făcut acum? Femeia spune că vrea să-i dea în judecată pe cei vinovați de infectarea ei. Până atunci, însă, doamna Elena ne-a spus că trăiește clipe cumplite, soțul ei este diabetic și se teme că l-ar fi putut infecta. Dragi cititori, uitați protocoalele mega-elaborate prezentate, în teorie, de autorități și citiți realitatea de la Spitalul Municipal Arad.

Începem povestea doamnei Elena în dimineața de 2 aprilie, când „a chemat soţul meu ambulanţa pentru că m-am simțit rău, cu stare de leșin. Ambulanța m-a luat, m-a dus la cort, acolo la Județean, mi-au făcut analize, film. După-masa, în jurul orei 16:00, mi-au făcut testul pentru Sars-CoV-2 și după aceea m-au trimis la Spitalul Municipal, tot în data de 2 aprilie. Cu toate că pe hârtia de externare scrie că am fost internată pe data de 3 aprilie. În prima noapte de internare am dormit singură, iar dimineața au venit două doamne: doamna Emilia și încă o doamnă. Doamna Emilia s-a simțit foarte rău. Din start ne-a spus că este pozitivă la boala COVID-19, că la internare i-au făcut un test care a ieșit pozitiv. Mie și celeilalte doamne nu ne veniseră rezultatele testelor. Cum ne-au băgat pe toate la un loc, în salon? Nu se poate așa ceva. Am spus că luăm virusul de la ea. Doamna Emilia s-a simțit foarte rău toată noaptea, tușea. Dimineața tușea cu sânge. Asistentele nu au făcut nimic. Nu a venit nimeni. A trecut ziua, tot tușea. Seara a spus că se simte foarte rău. Avea 400 glicemia, i-a făcut insulina și a plecat. Am încercat să ne punem în pat, însă doamna Emilia a căzut. Am chemat asistenta. S-a uitat la ea. S-a dus afară, au mai venit două asistente. Nu au resuscitat-o. Au lăsat-o acolo. Ne-au spus să ne întoarcem cu spatele. A trecut o oră și jumătate. Colega mea mi-a spus că e pus cearșaful peste ea. Deci au lăsat-o jos. Am decis să ieșim afară, că nu o să stam cu ea în salon. O asistentă ne-a dus într-un alt salon, în care era un bătrân”, ne-a povestit doamna Elena.

După decesul doamnei Emilia, a venit şi rezultatul testului doamnei Elena: negativ. Însă teama că s-ar fi putut infecta de la colega de salon cu care intrase în contact după testare și care decedase, era tot mai mare. Așa că la externarea din spital, doamna Elena a solicitat să i se mai facă un test, înainte de a se duce acasă la soțul diabetic.

Externată fără testare

„În data de 7 mi-au făcut externarea. A venit doamna doctor, cred că era stagiară, și m-a întrebat dacă vreau să vorbesc cu doctorul care e aici, pe secție. A venit domnul doctor, am întrebat cum mă lasă acasă chiar dacă mi-a ieșit primul test negativ și am solicitat să mi se facă încă o dată testul înainte de a mă duce acasă la soțul meu care e diabetic. Doctorul mi-a spus că nu se face niciun test fiindcă așa e protocolul. Eu i-am spus că știam că testul se face la cinci zile după și la șapte zile. Mi-a spus că nu, că ăsta e protocolul. Am venit acasă, iar după ce am apărut în presă, în 9 aprilie au venit acasă și mi-au făcut testul. Al doilea test. Luni, 13 aprilie, am sunat la DSP pentru rezultatul celui de-al doilea test. Mi-a răspuns un domn și mi-a spus că ar trebui să primesc rezultatul de la spital, nu de la DSP, însă când au venit să mă testeze acasă mi-au spus să sun la DSP pentru rezultat. În fine. Dânsul a spus că se intersează pentru mine. Am așteptat cinci minute și m-a sunat înapoi și a spus că a sunat la spital și că sunt pozitivă. Am anunțat apoi medicul de familie, i-am spus care e situația. Medicul meu de familie a sunat și el la DSP, i s-a confirmat telefonic că sunt pozitivă, dar încă nu i-au trimis nicio hârtie. Când va primi rezultatul scris o să-mi spună și ce medicamente să iau. Întrebarea mea este: de ce la mine, la externare, la diagnostic, scrie pneumonie nespecificată? Asta nu trebuie să scrie la internare? Dacă am fost internată cu așa ceva. Mi-a dat tratament doar pentru fibrilație atrială și pentru nivelul ridicat al glucozei în sânge. Mi-au dat Concor, să iau una dimineața, iar seara să iau Sintrom. Atât, în rest nu mi-au dat niciun medicament. Să înțeleg că m-au externat cu pneumonie și nu mi-au dat niciun medicament?”, întreabă doamna Elena, întrebări la care nu a primit niciun răspuns.

În ceea ce priveşte stare ei de sănătate, acum că rezultatul testului pentru Sars-CoV-2 este pozitiv, doamna Elena povestește: „Mă doare sus în dreapta, la spate. Mai tușesc, nu tare, mai mă doare capul. Medicul de familie mi-a spus că nu știe ce să facă până nu primește de la ei (n.r. DSP)”.

Printre lacrimi, femeia spune că nu era infectată când s-a internat la Spitalul Municipal, că nici nu încape în discuție să se reîntoarcă în unitatea medicală şi că se va adresa instanţei pentru a i se face dreptate: „Eu m-am infectat în spital. Am fost negativă! Am hârtia aici! Din cauza neglijenței lor, m-am infectat, la ei. Să plătească cine e vinovat. Ți-e teamă să mai mergi la spital. E de groază! Eu trăiesc niște clipe… La spital nu mă mai duc. Vreau să-i dau în judecată, nu vreau publicitate, vreau să plătească cine-i vinovat”.

34 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. ioani says:

  puscaria sa va manance pe toti care decideti asa si pe toti dezinteresatii din sistemul medical!!
  te internezi negativ si te externezi pozitiv ca nu vrea nimeni sa-ti faca testul. noaptea mintii, tara p*&i!!

  • Aaaas says:

   P….as pe acei medici care sant inconștient si indiferenti si pe managementul spitalului care fac angajari prin pile

 2. Someru says:

  Mai sunt din astia, stati linistiti. Noi avem grupuri de comunicare strategica, nu avem timp pentru bolnavi. prime, sporuri, cine sa se mai ocupe si de oameni? va recomand un singur lucru: Mergeti la spital doar daca nu mai aveti alta alternativa…

 3. Daria Ianu says:

  Mari infecti voi cei din sistem.Cum ati putut interna decedata,dna Emilia(din neglijenta voastra a murit nesimtitilor) daca era asa grav si inca si cu Covid la Municipal?De ce nu la TBC sau Judetea,sau tineti locurile acolo pt pile? Acolo trebuie internate cazurile grave! De ce ati bagat laolalta in salon persoana cu Covid(Dna Emilia,cea decedata) cu altii care nu aveau??Sa fie dati afara cei ce au dispus internarea comasata in saloane.Si mai ales cei ce au lasat pe dna Emilia(decedata) in stare grava,fara sa ii faca nimic si fara sa o transfere de urgenta la ATi(acolo unde trebuia din start internata.Cand se vor lua masuri?Fara legatura cu acest COVD dar un dezinteres ca in spitalele aradene mai rar!

 4. Vendetta says:

  La spitalul Municipal asa este. Mergi pt o afectiune si iesi cu 5 in plus! Nu exista profesionalism.

 5. klaus says:

  Acestia sant medicii ce ne-au ramas ,ceilati s-au dus sa le poarte de grija vechilor capitalisti si asta pentru ca atunci cand plecau si se inchideu spitale ziceam noi ca nu ne pasa !! Acum platim ,unii cu viata, asta in timp ce alesii nostrii se trateaza prin strainataturi !!Tare mi se pare ca am ajuns in situatia ca nici -mintea romanului de la urma – nu ne mai salveaza !!

 6. Ion says:

  Sint multe lucruri neclare, dar si multe speculatii. De ce nu apare si pozitia oficiala a spitalului ? Se spune : “Eu i-am spus că știam că testul se face la cinci zile după și la șapte zile. . ” …La 5 zile dupa ce ? La 7 zile de cind ?. Apoi “pneumonie nespecificată” nu inseamna nici pozitiv , nici negativ, Afirmatiile Dne Elena sint pe un fond emotiv, de stres, discutabile pe alocuri. Nu pot crede ca nu a primit tratament pentru “pneumonie nespecificata”. Ii inteleg supararea, chiar disperarea, insa in pandemie asta sint multe surprize, lucruri neclare, in plus o frica a tuturor, inclusiv a personalul;ui medical, neinstruit din timp. Fie ca nu au fost teste suficiente, fie ca cei ce le-au facut nu au fost toti la acelasi nivel de pregatire, fie ca protocolul de testare a fost facut aiurea ( ca erau putine teste)i , e adevar si ca medicii nu au primit de la “omul providential” Dr Raed Arafat protocoale si proceduri, luate de la altii trecuti prin asta,si obligatorii de aplicat. S-a lasat totul pe manageri, care unii …nici nu sint medici. Cit despre “dotari” , zile la rand doar masca era…dotare. De aia asa multe cadre sanutare s-au inbolnavit la Arad.„ Se spune : “..Eu m-am infectat în spital. Am fost negativă! Se spune : “…Am hârtia aici! Din cauza neglijenței lor, m-am infectat, la ei. Să plătească cine e vinovat. ..” Asta e un exemplu de neintelegere a testarii si a bolii. Testul poate fi negativ, dar sa fii in incubatie, si el iese nrgativ, cind apare perioada de stare a bolii se pozitiveaza. Dna Elena avea pneumonie i nespecificata, deci avea semnele infectiei, de aia era pusa intr-un salon cu cineva boala,la fel Desigur exista si multe nereguli in activitatea spitalului, e reala afirmatia. dar frica poate fi , la fel de mare si la cadrul medical si la pacient. Cred ca aceasta ancheta, aparuta in mai multe medii de presa, si in mai multe “editii”, trebuie reluata cu toti factorii implicati, nu doar luind 100% adevarate afirmatiile unei parti implicate. Cu calm , cu corectitudine si fara idei preconcepute. Dar, in modul in care a aparut da ocazia multora sa injure poate cu motiv, poate fara motiv personalul medical, sa profereze acuze si injurii grele.Sa ne gandim si la acest aspect.

  • Someru says:

   ioane, vorbesti mult si prost. Zilele trecute era scandal pentru ca femeie asta care reclama acuma si inca o femeie au fost in salon cu persoana infectata. persoana respectiva a fost intr o stare grava, tusea cu sange si la un moment dat povesteau ca a cazut din pat. Au chemat asistenta si singurul lucru care l-a facut asistenta a fost ca le-a spus sa se intoarca cu spatele iar pe pers infectata au lasat o jos sa moara? despre ce discutam? Puii mei, esti cadru medical, lasi un om jos sa moara ca un caine? daca vezi pe strada pe cineva cazut il ajuti atunci in spital?? Nu mai cauta scuze patetice, comisii la comisii si comunicare strategica. Adevaru-i, asa pe romaneste, ca-i doare fix in (nu pot sa scriu)…Pricepi? Pana nu se aplica sanctiuni pentru toti, tot asa o tinem. Da nu se poate ca eu daca merg sa cumpar paine si am gresit o litera in fisa de prizonier sa iau pana in 20000 de ron amenda si altii omoara oameni si scapa. Acuma nu ma refer numai la asistente, si cei care nu au dotat spitalul, au furat din bani publici si cate si mai cate, ar trebui sa plateasca. Spaga si furt. Doar cu legi bine aplicate o sa dispara. Si mai si la drumuri cu cei vinovati, nu arest la domiciliu si 50 de m cubi de aer ca se sufoca. La munca cu ei.

  • joska says:

   Oare cine ia apararea acestui sistem bolnav?In timp ce la televizor aratau cum se ia cu izoleta bolnavii cu Covid, la municipal nici urma de protectie?Absolut inuman…..

 7. Chris says:

  Stati voi linistiti ca si pana acum era la fel…doar ca nu te infectai cu virusul chinezesc ci luai alte boli din spital…de ce credeti voi ca oamenii cu ceva bani plecau in Ungaria,Austria sau Italia la tratament?
  Se stie de ani de zile ca in spitalele romanesti totul e pe spaga,de la diplomele medicilor,angajari,dotari….pana acum nimeni nu a urlat ca nu au echilamente,proceduri….
  Cretinul de Caly unde este acum,sa ne spuna de patriotism,glie strabuna si tradatori de neam?

  • Adelin Stoianov says:

   Sobolănașul comunist este la psihiatrie unde se reculege și ascultă cu satisfacție televiziunile curate ca să își ia porția de cultură și să prindă puteri ptr a ne spama din nou mâine cu 30+ de nume 😀
   Dacă l-ai invocat…

   • herdeut says:

    Observ că voi îl fugăriți cu toate puterile, îl vânați și în gaură de șarpe, dați cu hate in el din plin cu orice ocazie. Poate mai bine îl ignorați. Se da el mare patriot pe aici dar nu vedeți că toți restul îl ignorăm? nu ne punem mintea cu idioți spălați pe creier, nu-l bagă lumea in seamă, câteodată mai râdem de el. Părerea mea este că n-are sens să îl tot certați. am aflat toți că este sărit de pe fix, nu are toate țiglele de pe casă… îl lăsăm în pace. Cred că ar fi mai bine să îl lăsați în pace, cu tot cu aerele lui de grandomanie. Zic și eu, nu dau cu parul

 8. Zonescu says:

  V-a ascundeti dupa proceduri,v-a veni si randul vostru si cu ce masura ati masurat vi se v-a masura, din pacate……..

 9. cetatean says:

  Trebuie sa intelegem ca astea sunt conditiile, nu putem da vina pe medici, asistenti sau personal medical. Spitalul are conditii bune din puncr de vedere legal, este autorizat asa ca nu trebuie sa ne facem probleme. Ca orice sistem nici acest spital nu este perfect mai sunt scapari care se vor remedia. Trebuie sa avem incredere in peronalul medical si in sistemul administrativ pentru ca in actuala situatie e peste puterilor lor de multe ori sa multumeasca pe toti. Perosnalul medical si administratia de stat central si locala sunt cei care duc greul situatiei asa ca trebuie sa fim mai intelegatori.

  • Stefan51 says:

   Perosnalul medical si administratia de stat central si locala sunt cei care duc greul situatiei sa mori tu ,pe ce lume traiesti domle?

  • unu says:

   Vedea-te-as vanzatoare la alimentara ocosule. Sa vezi ce fain este in vremurile astea… Daca se poate pe undeva prin checheci 😉 Sa vezi cum iti mai schimbi optica…

  • Clau says:

   Aici nu e vorba de conditii ci de incompetenta crasa, lipsa de profesionalism, cautare de scuze si ascunderea dupa protocoale si proceduri.

  • anonim says:

   Fugi ca ca ti miroase gura a rahat …. auzi acolo afirmatie de om idiot !!! nu putem da vina pe medici , asistenti … serios ?????? mai idiotule !!! pe doamna care a murit cine a repartizat o intr un salon cu alte persoane chiar stiinduse ca era infectata ??? cine a lasat acea femeie pe jos sa moara ca ultimul caine comunitar ??? tu realizezi cat esti de absurd sau esti prea limitat pentru asta ? … dupa ce sa medicului i sa cerut sa repete testarea in urma decesului acelei femei ,medicul vezi doamne spune ca nu ! ca sa isi ascunda tampenia ce a facut o sau cum ??? ca exista anumite protocoale ? ok ! dar in acele protocoale nu e specificat ca o persoana infectata sa nu fie internata in salon cu persoane neinfectate ? …plm de razan ce esti

  • concetatean says:

   Domnule ”cetățean” – toate sunt roz la acest spital până intri înăuntru și vezi că pute a căcaat. Aici este vorba despre cum își fac unii medici și personal medical datoria. Acum când șpaga de rigoare cu care au fost obișnuiți nu prea se mai dă, că nu se mai poate din cauza Covid-ului, lăsăm oamenii să moară precum câinii. Dacă era cineva să-i îndese 100-200 de lei în buzunarele doamenlor asistente, probabil acea femeie nu ar fi fost lăsată să moară pe jos ca un câine.

  • Ionascu says:

   Seriooos? Deci tu te ai interna pe tine, familia sau parintii tai super linistita? Pt ca stii tu ca e ok. De aia mergem care cum putem in ungaria la dr. Ca sa vorbeasca cu noi omeneste, sa fie curat si decent si la pret de 10 ori ma mici. Rezultatele se cunosc prea bine

 10. Werder says:

  Asa ii la municipal, fără plic ești mort. Acolo trebuie curățenie totala printre medici

 11. Anita says:

  Degeaba ati fost negativa la internare,ca dupa cateva ore puteati sa fiti deja pozitiva. Nu pot nici ei sa faca testul in fiecare ora!

  • Daria Ianu says:

   …si uite asa Anita arunca in aer ce stie si ce face tot globul.testarile sunt egale cu zero pt ca la cateva ore nu mai sunt valabile ,ca asa zice Anita.In cazul de fata, dna a fost depistata pozitiva pt ca s a infectat in spital,devreme ce a fost pusa in salon cu dna ce avea Covid !!

 12. Nesimțire nemaintalnita says:

  Baga statul bani cu nemiluita la ei în buzunar și lasă oamenii sa moara pe jos chinuindu se rușine sa va fie dezbrăcați halatele albe.

 13. Brutus says:

  Mafie mare in spitale.. acl numai intra ANAFUL?? Iau bulangii aia spaga mii de euro pe sapt si nu-i controleaza nimeni Medici sunt cei mai infectati sunt purtatori de virusi.. combinezoanele cu care umbla toata ziua contin milioane de microbi si virusi.. merg de la un pacient la altul cu aceleasi protecti.. Multi și-au dat demisia ca numai se facea bani acl e mafia mare in spitale.. sa ia politia masuri sau si ei sunt pe felie cu medici.. Cand ajungi pe mana medicilor 80 la suta sti mort . Nu toti sunt la fel..dsr 70 la suta sunt spagari.. se comporta urat cu toata lumea parca nu din banii nostri sunt platiti muisti…

  • Cezar says:

   Mă papagalule Brutus, ce ai vrea să facă poliția în acest caz ? Să stea cu pistolul la curul fiecărui medic sau asistent medical pentru ca aceștia să nu ia șpagă ? Sau să stea cu pistolul la curul lor pentru ca aceștia să schimbe combinezoanele și măștile la fiecare pacient ? Te-ai trezit și tu din beție și ai căzut în sevraj. Ia-ți pastilele și treci la hibernare

  • Remus says:

   Lasa ca multora le place sa dea atentii: o ciocolata, o sticla de vin, tuica de la tara, un plic, un pachet de cafea, in special cei in varsta. De fapt, ii inteleg intr-un fel dupa ce jumatate de viata doar asa au razbit cu ‘atentia’, dar de ce se plang…

 14. Rodica Oprea says:

  Rusine mare tuturor medicilor de acolo,Nu e de mirare caci cumnatul meu Necsa Cornel a fost internat in acelasi spital si dupa 3 zile a murit
  (Aprilie 29 la 61 de ani)
  Cred ca nu a primit nici un ajutor corespunzator la aprindetea de plamini care avea,l-au tinut cu masca de oxigen pe fata dupa 3 zile a cerut apa ca nu a mai putut de sete iar intre 11 si 1 noaptea a decedar,sora mea a fost anumtata dimineata la care a fost un soc mare pentru ea si pentru noi toti.
  Ea a fost izolata la domiciliu doar copiii au fost acei care s-au dus cu el la cimitir (chiar e si greu sa gindesti ca mergi la cimitir si nici nu stii daca el a fost in sicriu,nu l-au vazut nimeni mort)Apoi dupa ce a murit li sau spus ca a venit rezultatul pozitiv la Covit
  Un alt lucru care este strigator la cer,astazi cind sora mea a mers sa ia certificatul de deces au spus ca a decedat de Diabet tip 2 si inca altceva ca sa nu fie adaugat la persoanele care au murit de covit.
  Totusi parerea noastra e ca ei l-au omotit in spital m-ai ales vazind tot ce se intimpla acolo.

 15. Gigi says:

  Si spitalul ce zice? Ca doamna Emilia povesteste horrorul asta, dar ce spun autoritatile? Spitalul? Domnul ziarista nu trebuie sa intrebati si partea cealalta?

 16. livia says:

  Dupa cate vad unele cadre medicale din Arad nu au pic de umanitate fata de suferinta,oare dece au ales aceasta meserie?Pacat ca faceti de rusine sistemul sanitar ,Cat despre conducere nu am nici un comentariu ,fara cuvinte ,avind in vedere cata incompetenta da dovada,II place ce SALARIU MARE INCASEAZA???SE POATE BUCURA???Cred ca da!Da-i inainte doamna si vom fi ingropati toti care ne imbolnavim.Sunt si medici care ne ajuta ,sunt empatici cu cei suferinzi,dar ce folos ca mai sunt si nesimtiti la cei suferinzi..

 17. livia says:

  Gigi ,D=na manager a fost sunata in direct de la Tv de ziaristi dar a avut nesimtirea sa inchida telefonul spunind ca este la volan,A fost sunata mult timp ulterior,dar ce zici? n-a raspuns A raspuns doar directorul medical atat.Raspunde0ti singur atunci…..

 18. Emil says:

  Printre oameni deosebiți, dedicați, cu empatie și profesionalism în sistemul sanitar 0- doctori, asistente, infirmiere, există, din păcate și multe jigodii pentru care numai banul contează. Atât timp cât nu a fost Covid-ul a fost tare bine – salariu chiar foarte bun, muncă – așa și așa, mai mult âțâială prin spital, stat la taclale, cafele, mai câte o mică atenție strecurată prin buzunare de către pacienți sau rudele acestora și totul era perfect. Acum când cu Covid-ul nu prea mai are ciine să le strecoare bacșișul în buzunare și acum că e un pic mai mult de muncă, acum nu le mai place. Strâmbă din nas. Unii și-au dat demisia, alții, precum aceste țațe de la Municipal, te lasă să crăpi pur și simplu fără să le pese de tine. Tratamente aiurea, doar așa, ca să scape de tine, orice doar să nu prea muncească. Acesta este sisteml sanitar adevărat din țara asta. Profesioniștii și cei dedicați care își fac profesia cu dăruire, empatie și suflet, sunt destul de puțini, din păcate.

 19. Adi says:

  Da. Acum se vede la greu ceea ce stiam toti. Niste invompetenti plini de emfaza care acum se ascund prin colturi si asteapta vremurile bune cand plecau acasa full si plini de sfaturi savante. Si noi muream in spitala infecte in care ei stateau pana la 11-12 apoi dispareau in locuri cu aer rarefiat.

 20. muie romania says:

  Spitalul Judetean si Municipal, cat si personalul, sunt de toate jena, din toate punctele de vedere

 21. Mapamond

  Austria a decretat „pandemia nevaccinaţilor”. Noul cancelar se gândeşte să introducă lockdown
  Numărul în creşte al infecţiilor l-a determinat pe cancelarul austriac Alexander Schallenberg să declare „pandemia nevaccinaţilor”. Guvernul studiază varianta unei noi perioade de izolare doar pentru cei care refuză imunizarea cu ajutorul serurilor. 20

  Local

  Peste 100 mii de persoane vaccinate în Arad: 2.644 în ultimele 24 de ore!
  Campania de vaccinare s-a relansat în ultimele zile, după ce situația pandemică a escaladat, numărul infectărilor fiind tot mai mare, cazurile medii și grave ajungând să „sufoce” spitalele, iar ambulanțele cu greu mai fac față solicitărilor. 5

  România

  Traficul online de droguri ilegale împotriva Covid
  42 de site-uri au fost blocate în Italia, după ce au făcut publicitate sau au vândut ilegal diferite tipuri de medicamente, inclusiv împotriva Covid-19. 1

  România

  Studiu CNCAV: Vaccinarea a redus de peste 20 de ori riscul de deces în urma COVID-19!
  CNCAV a realizat studiul de eficienţă a vaccinării împotriva COVID-19 în rândul persoanelor vaccinate, comparativ cu evoluţia persoanelor nevaccinate. Concluzia este că vaccinurile protejează în proporţie covârşitoare împotriva infectărilor, a spitalizărilor şi a deceselor. 10

  Local

  17 decese în 24 de ore! Peste patru mii de arădeni se tratează la domiciliu
  Cu peste 500 de cazuri depistate în ultimele 24 de ore, Aradul a ajuns la un total de infectări de 33.944 de cazuri. Din păcate tot în ultimele 24 de ore, 17 arădeni și-au pierdut viața fiind infectați cu COVID, astfel că numărul total al deceselor de la începutul pandemiei ajunge la 1.226. 4

  Local

  Apel către medicii de familie să își deschidă telefoanele
  ARAD. Presiunea e extrem de mare pe sistemul medical arădean, iar medicii de familie sunt primii în relația cu pacienții. 12

  Local

  Certificatul verde e obligatoriu! Lista completă a locurilor unde trebuie prezentat documentul
  Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a propus noi restricţii. Una dintre principalele măsuri este obligativitatea de a prezenta certificatul verde la intrarea în m instituţiile publice. 29

  Local

  Aradul în colaps? Peste 500 de cazuri într-o zi și un sistem medical pe punctul de a ceda
  Cât mai poate rezista Aradul valului COVID? Cât mai pot continua în acest ritm cadrele medicale? Cât va mai dura până când ventilatoarele și stațiile de oxigen vor claca? 81

  Local

  Primarul din Ineu, mesaj din fața spitalului: Fiți responsabili, măcar acum!
  INEU. „Fiți responsabili în ceea ce privește sănătatea voastră și a celor din jur, sănătatea mea și a familiei mele”, este mesajul pe care primarul din Ineu, Călin Abrudan l-a transmis chiar din fața spitalului din Ineu, spital suport-COVID. 16

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.