aradon.ro Web analytics


Angajat al Penitenciarului Arad, pozitiv la virusul SARS-Cov-2. Alți doi colegi, în izolare

De Ioana Costas
Reactualizat la:

Angajat al Penitenciarului Arad, pozitiv la virusul SARS-Cov-2. Alți doi colegi, în izolare

Reactualizat la:
Un polițist de penitenciare a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-Cov-2, alți doi angajați ai Penitenciarului Arad, contacți direcți, au fost izolați la domiciliu sub îndrumarea DSP.
Scris de Ioana Costas - Un polițist de penitenciare a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-Cov-2, alți doi angajați ai Penitenciarului Arad, contacți direcți, au fost izolați la domiciliu sub îndrumarea DSP.

ARAD. Reprezentanții Peniteciarului Arad precizează, prin intermediul unui comunicat de presă că „pe parcursul exercitării atribuțiilor de serviciu, polițistul de penitenciare a purtat permanent echipament de protecție, ultima prezență la serviciu fiind în data de 23 iulie. La nivelul unității a fost desfășurată ancheta epidemiologică, alți doi angajați fiind identificați contacţi direcți. Cei doi polițiști de penitenciare au rămas izolați la domiciliu sub îndrumarea DSP Arad și a medicului de familie. Pe tot parcursul serviciului, atât cel confirmat pozitiv, cât și contacții acestuia au purtat echipamentul de protecție. Facem precizarea că, în Penitenciarul Arad, portul măștii de protecție este obligatoriu din 7 iulie, în toate situațiile, atât în spațiile închise, cât și cele deschise, de către toate persoanele – deținuți, cadre, colaboratori”. Până în acest moment, în Penitenciarului Arad nu s-a înregistrat niciun caz de infectare cu virului SARS-CoV-2 în ceea ce privește deținuții.

Potrivit instituției, de la declanșarea epidemiei, atât pe perioada stării de urgență, cât și a stării de alertă, Penitenciarul Arad a implementat o serie de măsuri pentru a preveni infectarea cu virusul SARS-CoV-2. La nivelul unității s-a dispus ca accesul în unitate a cadrelor să se realizeze numai cu mănuși și mască de unică folosință, triajul epidemiologic (la venirea și la plecarea din serviciu) fiind realizat într-un cort de tip ISU, amplasat în exteriorul unității. “După ce accesul a fost validat din acest punct de vedere, persoanele care își desfășoară activitatea în instituție poartă permanent echipamentul de protecție menționat anterior; prezentarea la program a polițiștilor de penitenciare se realizează secvențial, în intervalul 06.00 – 08.30; schimbul turei operative se realizează între orele 18.35 – 19.15, pe 3 segmente de persona; părăsirea localității de domiciliu de către polițiștii de penitenciare s-a realizat numai în cazuri temeinic justificate; orice deținut depus de organele poliției naționale intră obligatoriu într-o perioadă de carantinare-observare de 21 de zile; dezinfectarea suprafețelor comune și a încăperilor se realizează în mod constant; alte măsuri specifice activităților din interiorul penitenciarului”, au punctat reprezentanții Penitenciarului Arad.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  874 de polițiști, pompieri, reprezentanți ai ISU și polițiști de frontieră, pază la cele 437 de secții de votare din Arad
  În ziua procesului electoral, IPJ Arad are în responsabilitate 264 de secţii de votare, constituite în 258 de locaţii, unde vor fi prezenţi 264 de poliţişti, în timp ce Jandarmeria Arad are în responsabilitate 82 de secții de votare dispuse în 82 de locații, unde vor fi prezenți 82 de jandarmi, iar alte structuri ale MAI vor avea în responsabilitate 8 secții de votare constituite în 8 locații. 102 pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale.

  Local

  PREZENȚA: 4,04% dintre arădeni au votat până la ora 9
  În continuare, județul stă mai bine decât în urmă cu patru ani când vine vorba despre prezența la urne. 4,04% dintre arădeni au votat până la ora 9.

  Local

  UPDATE. ARADUL ALEGE. Candidații Fifor și Wiener au ieșit la vot!
  Candidatul Platformei Social Liberale Creștine la Primăria Municipiului Arad, Mihai Fifor, și candidatul alianței USR PLUS, Adrian Wiener au ieșit deja la vot, îndemnând arădenii să iasă la urne.

  Local

  ALEGERI LOCALE. Unde punem ștampila? Votul valabil și votul nul
  Ștampila cu menţiunea „VOTAT” trebuie aplicată în patrulaterul care cuprinde lista de candidaţi sau numele candidatului pentru care îşi exprimă opţiunea.

  Local

  PREZENȚA: Șapte mii de voturi în Arad, la ora 8
  Peste șapte mii de persoane au votat în județul Arad în prima oră de la deschiderea secțiilor de votare. Comparativ cu alegerile locale din 2016, prezența este mai mare cu 0,49%, la ora opt.

  Local

  Arădenii își aleg primarii
  387.809 alegători arădeni sunt așteptați la urne, duminică, 27 septembrie, pentru a-și alege primarii și consilierii județeni.

  Mapamond

  Britanicii bogaţi îşi cumpără cetăţenia în alte state pentru a evita efectele Brexit
  Numărul antreprenorilor britanici care doresc să „cumpere” cetăţenia din ţările care oferă acces fără viză în Uniunea Europeană a crescut brusc. 1

  România

  Spitalul Județean de Urgență din Timișoara, desemnat Spitalul Anului în România
  Cel mai mare spital din Timișoara a primit titlul de Spitalul Anului în România. Spitalul Județean de Urgență „Pius Brînzeu” a câștigat cea mai mare competiție dedicată unităților sanitare, iar o echipă de la Spitalul Municipal a fost desemnată „echipa medicală a anului”.

  Local

  Mijloace fixe de 1,5 milioane de lei, casate de CET Hidrocarburi
  Decizia privind scoaterea din funcţiune şi valorificarea prin procedura de casare aparţine Adunării Generale a Acţionarilor companiei. 3

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.