aradon.ro Web analyticsANŢ Arad, în dialog deschis cu ministrul Tătaru

De Andreea Pintea

ANŢ Arad, în dialog deschis cu ministrul Tătaru

Reactualizat la:
Două scrisori deschide au fost transmise către Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, de către Alianţa Naţională a Ţărăniştilor Arad.
Scris de Andreea Pintea - Două scrisori deschide au fost transmise către Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, de către Alianţa Naţională a Ţărăniştilor Arad.

Ţărăniştii arădeni sunt în dialog direct cu Ministerul Sănătăţii. În dimineaţa zilei de vineri, 3 aprilie, ANŢ Arad a transmis o scrisoare deschisă Ministerului, solicitând intervenţia de urgenţă în cazul Aradului.

„Ați preluat o situație dificilă, aveți de păstrat o imagine care se deteriorează și trebuie să remediați

acolo unde s-a greșit. Nu doriți repetarea unui nou caz ca și în Suceava. Înțelegem asta. Ce nu înțelegem noi însă, cei de la Alianța Național Țărănistă, este că veniți în Arad, un Arad

administrat de mulți ani de colegii dvs. de partid […] Cu ce rămânem noi, cei care suportăm zi de zi neajunsurile acestui sistem de pe urma vizitei dvs. ? Ne așteptam să veniți și să ne ajutați, nu doar să «vedeți». Ați «văzut» ca personalul medical are un «moral scăzut». Oare ați văzut și de ce? Ne întrebăm dacă de exemplu ați văzut modul în care un director de la DSP se adresează medicilor? […]

Noi, cei de la Alianța Național Țărănistă și majoritatea arădenilor am fi dorit să vedem măsuri concrete ca urmare a vizitei dvs. la noi. Nu doar declarații de presă”, transmiteau, pe scurt, țărăniștii arădeni în dimineața zilei de vineri. La câteva ore distanță, ministrul Nelu Tătaru anunța într-o conferință de presă națională că ia în calcul posibila schimabre a managerului de la DSP Arad, iar mai apoi directorul DSP Arad, Constantin Cătană și-a anunțat demisia.

A doua scrisoare

În atare condiții, ANȚ Arad a transmis o nouă scrisoare către ministrul Tătaru. „Considerăm că dispozițiile anunțate de Dumneavoastră în cadrul conferinței de presă de astăzi, 3 aprilie 2020, conform cărora intenționați să eliberați din funcție acele persoane considerate responsabile pentru colapsul sistemului medical din județul Arad, începând cu directorul DSP Arad, și să efectuați o evaluare instituțională de anvergură, constituie doar primii pași dintr-o serie de măsuri menite să remedieze problemele pre-existente, recent acutizate, din cadrul instituțiilor arădene de sănătate. Inițiativa dumneavoastră reprezintă o dovadă de profesionalism și de verticalitate în aceste momente în care este nevoie, mai mult ca oricând, de o conlucrare eficientă între instituțiile centrale, organismele locale de conducere și personalul medical, acesta din urmă confruntându-se cu nenumărate lipsuri și blocaje, plecând de la sincopele în aprovizionarea cu materiale necesare șiajungând până la acutizarea disensiunilor între medicii aflați în prima linie și responsabilii administrativi sau politici. […] Ne așteptăm, de asemenea, ca evaluarea anunțată să fie efectuată cu aceeași celeritate și să se soldeze cu măsuri concrete, în sensul celor menționate în scrisoarea noastră deschisă”, transmite Silviu Dascăl – secretar județean ANȚ Arad.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  360 de persoane vaccinate în a doua zi a Maratonului! Printre ei, o femeie din Spania
  360 de persoane au ales să se vaccineze sâmbătă în holul Palatului Administrativ, acolo unde se desfășoară, în acest weeekend, Maratonul Vaccinării. Printre cei 360 de oameni s-a aflat și o femeie, cetățean spaniol, în prezent în vizită în orașul nostru.

  ARADON Sport local

  CSUAV Arad joacă al doilea meci acasă în DNS
  Adversarii vin la Arad după o primă victorie în actuala ediție a ligii secunde.

  ARADON Sport local

  „Leoaicele”, la a patra partidă cu Fortuna
  Piroș Security Arad s-a impus în cele trei dueluri stagionale cu timișencele.

  ARADON Sport local

  Un arbitru cu probleme la Chișineu Criș
  Crișul a avut, din nou, de suferit de pe urma lui Sorin Vădana, care și-a mai bătut joc de elevii lui Adi Abrudean și în trecut.

  Local

  De la nuntă, la vaccinare. Un bărbat care a participat la o cununie civilă, la Primărie, a decis să se vaccineze
  Un bărbat care a participat sâmbătă la o cununie civilă în incinta Palatului Administrativ a decis să se vaccineze. Nu a știu nimic despre Maratonul Vaccinării, însă când a aflat că se poate vaccina pe loc, doar cu buletinul, bărbatul nu a stat pe gânduri. Și-a dat jos sacoul și cămașa și și-a pus brațul “la bătaie”. 6

  Local

  A doua zi a Maratonului Vaccinării, la Arad
  Este a doua zi a Maratonului Vaccinării, iar până la această oră au fost vaccinate peste 180 de persoane. 2

  Local

  Cadavrul bărbatului căzut în râul Mureș, la Secusigiu, găsit în județul Timiș
  Bărbatul, în vârstă de aproximativ 40 de ani, a căzut în urmă cu șase zile, din barcă, în râul Mureș, în dreptul localității Secusigiu. Trupul neînsuflețit a fost observat sâmbătă după masa, plutind în râu, în dreptul satului Igriș, județul Timiș, fiind alertate autoritățile. Acestea au stabilit identitatea cadavrului. 

  ARADON Sport local

  Frontiera Curtici, campioana Ligii a IV-a!

  România

  Georgiana, adolescenta de 13 ani din Oradea, diagnosticată cu o tumoare canceroasă, a murit!
  Eforturile au fost în zadar, pentru Georgiana Cordea, eleva din Oradea, diagnosticată cu o tumoare canceroasă agresivă. Adolescenta a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă. 7

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.