aradon.ro Web analyticsAproape 100.000 de lei pentru mobilierul din centrele de vaccinare

De Diana Duțu

Aproape 100.000 de lei pentru mobilierul din centrele de vaccinare

Alesul USR PLUS Florin Stana a cerut explicaţii/Foto: E.C.
Deşi a fost achiziţionat şi e folosit deja de câteva luni în centre, doar acum se vor putea primi bani pentru mobilier.
Scris de Diana Duțu - Deşi a fost achiziţionat şi e folosit deja de câteva luni în centre, doar acum se vor putea primi bani pentru mobilier.

ARAD. Aleşii locali au aprobat, în ultima şedinţa extraordinară, încheierea cu SC Recons SA a unui acord-cadru (pe durata de 1 an) de furnizare obiecte de mobilier pentru dotarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19. E vorba de dulapuri, mese şi scaune în valoare totală de maximum 99.517,32 lei.

Clarificări pe subiect

Iniţial, Florin Stana, a anunţat că grupul USR PLUS se abţine de la votarea proiectului de hotărâre, detaliind:

„Suntem într-o etapă a vaccinării în care direcţia este de a se muta interesul dinspre centrele de vaccinare către echipele mobile. Noi avem deja o serie de centre de vaccinare care au deja dotările minime necesare, aşa cum s-au făcut ele prin mutarea unor piese de mobilier şi a dotărilor. Considerăm că nu este necesar să mai cumpărăm alte obiecte de mobilier pentru care să plătim bani, în contextul acesta.”

Viceprimarul Lazăr Faur a replicat:

„Centrele de vaccinare au fost organizate în condiţii destul de complicate, când nu exista nici măcar o reglementare legală, cu atât mai puţin buget şi bani ca să le organizezi. Noi am luat, practic, cu împrumut de la diferite instituţii anumite părţi din mobilier care au trebuit returnate celor care ni le-au împrumutat. În condiţiile în care putem presupune că centrele de vaccinare – este drept, acum în condiţii de activitate mai restrânsă – va trebui să funcţioneze din nou din plin în toamnă – Doamne, fereşte! – acest mobilier este în continuare necesar. Mai mult decât atât, noi am primit acest mobilier şi va trebui să-l plătim pentru că el funcţionează la faţa locului deja de câteva luni.”

„Dacă plătim acest mobilier, cumpărăm încă o dată acest mobilier?” – a întrebat Florin Stana.

„Nu. Este vorba de acelaşi mobilier” – a răspuns viceprimarul.

Lazăr Faur a mai precizat că banii pentru achiziţionarea mobilierului nu vin din bugetul local, ci de la Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică.

„Noi a trebuit să facem nişte lucruri în avans şi acum trebuie să ne recuperăm banii, de fapt” – a conchis vicele.

După prezentarea acestor detalii, grupul USR PLUS a anunţat că votează „pentru” proiectul de hotărâre. La fel au făcut toţi consilierii locali municipali care au participat la vot.

Preţurile de achiziţie

Potrivit documentului aprobat de CLM, prețurile unitare la obiectele de mobilier pentru centrele de vaccinare sunt următoarele: *dulap pal melaminat cu uşi în partea de jos şi vitrină în partea de sus (2,00×0,80×0,40) – 1.073,38 lei; *dulap pal melaminat cu două uşi (2,00×0,80×0,50) – 1.028,16 lei; *masă interior din pal melaminat (0,90×0,90×0,75) – 570,25 lei; *scaun fix piele ecologică – 143,99 lei. Deşi USR PLUS a recomandat executivului Primăriei „să mai apropie preţurile din contractul cadru de ceea ce se practică pe piaţă pentru că sunt substanţial mai mari decât ceea ce există pentru acelaşi tip de mobilier pe piaţă”, viceprimarul Lazăr Faur a spus că „preţurile se fac de către cei care întocmesc documentaţia tehnică, deci dacă dumnealor au luat ofertele de pe piaţă care spun că există un preţ, acela este preţul”.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. MLADIN says:

  VOI USERISTI DE LA ARAD DE CE NU DATI MICI SI BERE SA NE VACCINAM

 2. UT Arad

  Laszlo Balint: „Sunt trei puncte extrem de importante”

  Mapamond

  Aeroportul din Amsterdam, păzit de o patrulă de porci
  O patrulă de porci a fost recrutată de unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa pentru a ține gâștele departe de terenurile agricole dintre piste, relatează BBC.

  UT Arad

  UTA, victorie după o secetă de patru etape
  Roger a marcat unicul gol al meciului, după o fază în care Negru a vrut să degajeze. Mingea s-a dus peste portarul Mogoșanu. 4

  ARADON Sport local

  Dragomir și Coman, pe patru la „naționalele” de cros
  Trei atleți legitimați la CSU Arad au luat startul la Campionatele Naționale de cros

  Local

  MA(R)FA de la Muzeul de Artă Arad
  Ediția cu numărul 8 a Media Art Festival, vernisată vineri la muzeu, te invită până pe 1 noiembrie să suprapui lumile. Pe verde. 1

  Local

  Restricții prelungite cu încă 14 zile, în municipiu și la Vladimirescu
  Alte două orașe și opt comune au parte de măsuri noi, în conformitate cu noua hotărâre a CJSU. 17

  Local

  Covid Arad: 11 decese și 274 de cazuri noi
  În municipiu, incidența de infectare cu noul coronavirus se apropie de 12 cazuri la mia de locuitori. 19

  Local

  Note între 4.40 și 9, la examenul pentru directori, în Arad. Peste 60 de respinși
  192 de candidați s-au înscris la examen, 191 fiind admiși la proba scrisă. Doi dintre candidați au fost amânați, fiind izolați din cauza Covid-19. Aceștia vor susține proba scrisă pe 28 octombrie. 2

  ARADON Sport local

  Campioană mondială de sambo!
  5

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.