aradon.ro Web analyticsAradul prezent la cel mai mare târg de vinuri?

Aradul prezent la cel mai mare târg de vinuri?

Unul dintre cei mai mari organizatorii de târguri din Italia – Veronafiere, dezvoltă un parteneriat cu Aradul, prin Camera de Comerț, iar viticultorii arădeni ar putea fi prezenți la cel mai mare târg de profil.
Scris de Andreea Pintea - Unul dintre cei mai mari organizatorii de târguri din Italia – Veronafiere, dezvoltă un parteneriat cu Aradul, prin Camera de Comerț, iar viticultorii arădeni ar putea fi prezenți la cel mai mare târg de profil.

Deschiderea europeană de care dă dovadă Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad începe să dea roade. Delegațiile europene vin la Arad să discute cu reprezentanții mediului economic pentru dezvoltarea afacerilor, iar perspectivele sunt îmbucurătoare. În contextul Târgului Economiei Arădene, orașul nostru a primit vizita Janinei Mathiasz, responsabil serviciu extern Veronafiere, Italia. Reprezentanta unuia dintre cele mai mari complexe expoziționale din Italia, a vorbit despre importanța semnării unui protocol cu măsuri concrete între Verona și Arad și punerea lor în aplicare în cel mai scurt timp.

„Relaționarea între Verona și Arad există încă de acum 20 de ani, dar din păcate a rămas mai mult la un stadiu formal și nu s-au dezvoltat proiecte comune. Ne dorim foarte mult să dezvoltăm o cooperare stabilă și durabilă. Există această posibilitate, cu atât mai mult cu cât târgurile noastre cele mai importante pot atrage producători și societăți arădene”, a punctat Janina Mathiasz.

Concret, sectoarele ce pot fi dezvoltate prin această colaborare vizează: viticultura – VinItalia, fiind cel mai mare târg mondial dedicat vinului și industriei viticole; agricultura – Târgul de cai din Verona având o vechime de 120 de ani și fiind un eveniment complex în sectorul agricol; construcțiile și altele.

„Am fost și am vizitat în Arad societăți producătoare de vin. Cred cu tărie că există posibilitatea ca ele să facă parte din cei aproximativ 4.300 de expozanți din cadrul Târgului VinItalia. Calitatea produselor pe care le oferă Aradul este comparabilă cu ceea ce avem în prezent în cadrul acestui eveniment mondial”, a mai punctat Janina Mathiasz.

Paolo Lorenzi, consilier al președintelui Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, a subliniat importanța întâlnirilor și discuțiilor purtate cu reprezentanta Veronafiere și faptul că „de acum trebuie să semnăm un protocol de colaborare în care să prevedem măsuri concrete și acțiuni pe care le putem pune în aplicare în cel mai scurt timp”.

download-4

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Interviu aradon.ro cu Inspector principal de poliție Livia Pescar: „Munca de teren oferă mai multe satisfacții”
  Pe Livia Pescar o știți din presa locală. Cu siguranță, i-ați văzut numele în ziar sau pe site-urile de știri arădene sau la tv. Ea este cea care oferă declarații presei atunci când în Arad au loc evenimente care ajung să fie anchetate de Poliție. Este purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad din anul 2021. Recent, inspectorul principal de poliție Livia Pescar s-a întors dintr-o misiune internațională ce a avut loc la Sevilla, Spania, organizată de Biroul Atașatului de Afaceri Interne la Madrid.

  Local

  Curtea, grădinile și parcurile mănăstirii Feredeu, acoperite de o viitură puternică
  Curtea, grădinile și parcurile cunoscutei mănăstiri Feredeu din județul Arad au fost acoperite de o puternică viitură, marți spre seară, venită de pe dealurile din jurul lăcașului de cult.

  Oameni

  Amber Heard este acuzată că a falsificat pozele cu rănile provocate de Johnny Depp
  Avocatul lui Johnny Depp a acuzat-o pe Amber Heard că a falsificat imaginile cu rănile provocate de fostul ei soţ.

  România

  Meditațiile cu profesorii de la clasă vor fi interzise. Sancțiuni prin lege pentru cadrele didactice
  Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat marți că profesorilor le va fi interzis prin lege să mai facă meditații cu elevii din clasele la care predau. Regula ar putea fi aplicată din anul școlar 2022-2023. Vor exista sancțiuni pentru cadrele didactice care nu o respectă. 2

  Local

  Vrea să afle of-urile locuitorilor din „6 Vânători”
  Viceprimarul municipiului Arad, Ilie Cheşa, ţine să se informeze direct de la cetăţeni în legătură cu problemele din cartier. 

  Local

  „Sanitarii pricepuţi” de la „Moise” vor reprezenta Aradul la faza naţională

  Local

  Expoziţie documentară: Bicentenarul teologiei arădene

  Local

  „Prietenii pompierilor”, calificaţi la faza naţională

  Local

  Un bărbat din Barațca a murit după ce s-a răsturnat cu tractorul
  Tragedia a avut loc marți, 17 mai, în satul Cuveșdia, comuna Șiștarovăț. Victima efectua lucrări agricole cu tractorul când a avut loc incidentul. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.