aradon.ro Web analytics

Aradul, sub amenințarea concedierilor colective

De Andreea Pintea
Reactualizat la:

Aradul, sub amenințarea concedierilor colective

Reactualizat la:
Criza sanitară se continuă cu o criză economică, astfel că angajatorii aleg să concedieze colectiv sute de angajați.
Scris de Andreea Pintea - Criza sanitară se continuă cu o criză economică, astfel că angajatorii aleg să concedieze colectiv sute de angajați.

ARAD. Economia este încă sub șocul crizei sanitare globale din această primăvară, iar angajatorii caută soluții pentru a putea face față noilor provocări de ordin financiar. Concedierile colective, o metodă comună de reducere a cheltuielilor salariale, a fost folosită și în perioada ultimei crize economice. Acum, se pare, angajatorii arădeni se văd nevoiți din nou să apeleze la acest tip de concedieri, iar numărul arădenilor care ar putea să fie lăsați fără un loc de muncă nu este deloc mic.

Potrivit Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Arad, pentru perioada următoare, iulie 2020 – ianuarie 2021, au fost anunțate peste 2.000 de disponibilizări colective. Aceste concedieri vin pe fondul altor câteva sute făcute în perioada martie – iunie 2020. AJOFM Arad ne-a informat că disponibilizările preconizate sunt împărțite pe următoarele sectoare de activitate: fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor și semiremorcilor – 1.423 persoane, industria construcțiilor metalice și a produselor din metal, exclusiv mașini, utilaje și instalații – 366, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte – 156, hoteluri și alte facilități de cazare – 62, fabricarea de mașini, utilaje și echipamente – 14, activități de arhitecturăși inginerie; activitati de testări și analiză tehnică – 10, activități ale agențiilor turistice și a tur-operatorilor; alte servicii de rezervare și asistență – 3. În total, este vorba de 2.034 de concedieri colective ce ar urma să fie aplicate în acest an.

Dacă e să ne referim la disponibilizările efectiv realizate în perioada martie – iunie, acestea au fost împărțite după cum urmează: fabricarea articolelor de îmbrăcăminte – 410, fabricarea altor produse din minerale nemetalice – 16, fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor și semiremorcilor – 16, comerț cu ridicata cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete – 32; totalizând 474 de disponibilizări.

Despre concedierea colectivă

Potrivit Codului Muncii, prin concediere colectivă se înţelege concedierea, într-o perioadă de 30 de zile calendaristice, din unul sau mai multe motive care nu ţin de persoana salariatului, a unui număr de:a) cel puţin 10 salariaţi, dacă angajatorul care disponibilizează are încadraţi mai mult de 20 de salariaţi şi mai puţin de 100 de salariaţi; b) cel puţin 10% din salariaţi, dacă angajatorul care disponibilizează are încadraţi cel puţin 100 de salariaţi, dar mai puţin de 300 de salariaţi; c) cel puţin 30 de salariaţi, dacă angajatorul care disponibilizează are încadraţi cel puţin 300 de salariaţi. În cazul concedierilor colective angajatorului îi revin următoarele obligații: a) să întocmească un plan de măsuri sociale sau de alt tip prevăzut de lege ori de contractele colective de muncă aplicabile, cu consultarea sindicatului sau a reprezentanților salariaților; b) să propună salariaților programe de formare profesională; c) să pună la dispoziție sindicatului care are membri în unitate sau, după caz, reprezentanților salariaților toate informațiile relevante în legătură cu concedierea colectivă, în vederea formulării propunerilor din partea acestora; d) să inițieze în timp util, în scopul punerii de acord, consultări cu sindicatul sau, după caz, cu reprezentanții salariaților, referitoare la metodele și mijloacele de evitare a concedierilor colective sau de reducere a numărului de salariați afectați și de atenuare a consecințelor.

De asemnea, trebuie precizat că un angajator care a dispus concedieri colective nu poate face noi angajări pe locurile de muncă ale salariaților concediați pe o perioadă de 12 luni de la data concedierii acestora.

98 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Eu says:

  Sunt firme care se vor inchide-Voestalpine au anuntat angajatii.

  • domsa says:

   austriecii de la voestalpine nu sunt oameni. lucram de ani de zile la ei, ne-au taiat salariile si ne dau si afara. sa nu va angajati la straini in veci.

   • Pascu says:

    Incepe foamea. Bai rezistentilor ati votat europa si ati bagat toti romanii in cacao. Redusi mintali ce sunteti.

    • Eu says:

     Explica-mi te rog ce legatura are Europa cu criza economica de acum? Bruxel e de vina pt criza asta?
     Economiile s-au oprit din cauza Covid19, punct.
     Ce diferenta era cu PSD la guvernare sau oricare altii? Nici una. Toate firmele astea care dau afara oameni nu mai au comenzi. Politicul n-are nici o legatura. Nu mai dati vina sau asteptai dupa clasa politica oameni buni. Guvernul e nevoit sa faca investitii care sa stimuleze economia, vor fi locuri de munca probabil in diferite sectoare. Asta se intampla peste tot.

    • vasica says:

     dragnea la puscarie cind a marit salariile pentru tot prostu de la corporatie. de acolo i s-a tras ca a i-a pus pe straini sa dea bani la romani si l-au rezolvat aia.

     • murariu says:

      Asteptati sa vedeti cand vine si diasporimea aia analfabeta inapoi, deja au inceput. Ca ei sunt primii pe care-i zboara strainii afar.
      Foame si pe aia ceva groaznic si nimic de mancat la romanika………..

     • socol says:

      Romania a incetat sa mai existe de cand s-a ‘europenizat’.

     • dock says:

      In maxim un an ii gasesti pe rezistenti prin intersectii. Intreband unde li s-a mutat corporatia …

     • maftei says:

      Sa plece sandramaua liberala. Si ieuropeana. Acum !

     • sebin says:

      Pentru fabrici romanesti de ce nu da guvernul bani ? De ce le da ajutoare de stat de milioane de euro la strainii care se instapanesc aici ????
      De ce fac nenorocirile astea ????

    • Sven says:

     plua jegoasa si nesapalata. Pana acum ai injurat si dat vina pe diaspora, acuma dai vina si injuri cetatenii din orasul tau. Ba sa n-ai noroc in viata de jegos imputit. Nici sa mori nu meriti jegule.

    • f.b. says:

     Mai Pascule,
     Daca pica meteoritu’ voi micii dinozauri o sa supravietuiti, va fi lumea voastra.

   • Coste says:

    La Curtici nemtii de la hanes au inchis. Sunteme peste 1000 de someri si vrem sa stim de ce statul roman ne lasa la mina veneticilor de afara ????? Sa zica de ce nu face fabrici asa cum au facut ungurii pentru a lor ?

    • Bardas says:

     Stai blind ca n-o sa zica iohanis nimic. E cu ei si e bogat.

    • Salazar says:

     Pentru ca tu nenea Coste nu te-ai fi angajat la nici un roman (deh strainul te plateste mai bine). Acuma te descurci tu. Statul nu e obligat sa aiba grija de tine si familia ta. Fiti barbati nu va tot plangeti si cersiti mereu grija statului. Uite la ei. Cum dau de greu cum vor gratis. Ce plua mea il intereseaza si mai ales…de ce ar trebui sa te intereseze pe TINE ca nu am job? Nu te intereseaza…la fel nici pe stat. Nu vrei cumva sa stai acasa si sa-ti dam noi bani? Asa si cu agricultura…numai in Ro exista asa ceva. Statul da bani sa insamantati…ca porcii nu o faceti…ziceti ca a fost seceta si cereti despagubiri…si statul prost va da. Lenesi si comozi is romanii.

   • Silve says:

    La fel si noi la leoni. 25 la suta urmeaza sa fie dati afara si unele sectii mai multi.
    Pin la urma pleaca astia de unde au venit si raminem cu prafu de pe noi. Cica sintem acas in romania da nu ne apara nimeni.

   • Teiusan says:

    Elcoteq prima care a aruncat sute de aradeni pe drumuri anul trecut. Mari mizerii si finlandezii aia. Daca ati fi lucrat pentru ei sa vedeti cum se purtau..

    • Dervis says:

     Ma nesimtit ordinar ce esti. Minti cum respiri. 1. Nu te-a obligat nimeni sa te duci la ei. 2. Cat ai primit bani a fost bine si nici macar nu te-ai spetit muncind. 3. Nu da vina pe finlsndezi, ca nu ai avut nici un contact cu ei. Sefii tai au fost toti romani. 4. Daca ai avea o fabrica cu mii de angajati…ce ai face martalogule? Ai muncit 25 de ani sa faci banii aia, sa faci afacerea…ca sa ce? Sa platesti pana ramai cu zero in buzunar gunoaie nemultumite si ordinare ca tine? Niciodata. Descurca-te ca nu esti copil sa te tot plangi. Acuma era buna cartea hai? Gunoaie care ati criticat mereu intelectualii. Na poftim ei su joburi voi lenesilor ati ramas cu comentatul. Ai vazut ca se intoarce roata si exista karma? Ati dorit altora raul…acum vi se intoarce.

    • Coco says:

     Elcoteq anul trecut? Fabrica ii inchisa din 2009

    • bla,bla says:

     Uaaaaa! Din 2008 pana acum ce ti s-a intamplat? Unde ai fost? Ai fost criogenat si acum te-a readus cineva la viata?

   • vali says:

    Sa nu ne angajam la straini??? Dar unde vrei sa ne angajam??? Ai idee???In Romania, 99 la suta sunt straini care au venit sa deschida fel si fel de afaceri si sa ne dea salarii de mizerie neplatind multe dari la statul roman pt ca statul roman ia scutit de multe, dar pe patronul roman l-a jupuit ca sa nu poata plati nici angajatii si nici darile ce ai revin la stat(asa il ajuta statul pe roman)….Caut de munca !!!!

    • sandor says:

     o sa cauti mult si bine. degeaba cauti c-au plecat europenii cu ele.

    • Abc says:

     Angajează te la patroni români, nu vezi că sunt cu duiumul aici. Te așteaptă cu brațele deschise și îți dau salariu mai mare decât străinii. O să o duci ca-n povești la patronii autohtoni miorlăiti de aici de pe Aradon

  • doni says:

   Doamne ajuta !
   Problema e ca multi hastagi sunt dreptaci, sa vedem cum ii departajează.O fi in baza de poze de la 10 august sau de adunaturi anti oug 13 ?!

 2. Lucian says:

  Takata/ Joyson 1150 de persoane in curand !

  • Bretoescu says:

   22% din personal trimit chinezii in somaj de la noi de la Takata. Si astia au ajuns sa isi bata joc de noi si familiile noastre. Vai si amar de noi.

   • cristici says:

    Ii concediaza corporatile pe romani, Super ! Suntem fani. Ma bucura si cand Guwernerul “lui “ia cele mai “bune” masuri pt romani 🙂 La cat de babalau si manipulat e poporul asta ignorant, merita din plin sa ii se intample toate nasoalele si sa fie jupuit de tot ce are si sa sclavageasca. Europa ati vrut ? europa aveti !
    PS # Prostiaseplateste
    # Totulptmultinationale

  • soria says:

   Acum nu in curind. S-au facut deja listele. Cine le permite la straini sa fie sefi la noi ??

   • dancu says:

    proasta esti ma soria. daca am firma eu decid cine sta si cine pleaca nu statul. esti obisnuita tot cu comunismul, prapdito. dobitoaca comunista daca firma este a strainului este si normal ca el sa decida daca o mai tine deschisa sau o inchide.
    Fa-ti firma si angajeaza pe cei ramasi pe drumuri!

   • sima says:

    la noi e colonie. jefuie europa in romania de rupe tot.

    • Saxon says:

     Apai la cata carte stii si la cum scrii…se vede ca faci parte fin colonie. Stai linistit, romanii care au invatat carte nu sunt in colonie cu tine…acolo sunt doar repetentii si cei care in loc sa invete bateau mingea pe maidan. Mai stii vorba “Domnia si prostia se platesc”. Na, acum incepi sa platesti neica.

 3. Nick says:

  Rasul curcilor liberale: si” Guvernul Meu” de iohanisi concediaza angajatii de la stat … adica ii dam afara „pe-ai lor” si-i angajam „pe-ai nostri”! Asa procedeaza folosind parodii ca si menestrelul catu si interlopul grinda, ajuns ministru.
  Votati liberali in continuare sa vedeti distrugeri …

 4. anonim says:

  Odata ce ce se ajunge la somaj toate serviicile vor avea de suferit daca nu se iau masuri urgente romania va ajunge in iad si bine nu va fi pt toata lumea din cauza guvernului actual,asteptati-va la ce este mai rau,este doar inceputul si nimeni nu va scapa de un posibil dezastru economic stiu ce veti zice ca nimica nu este adevarat si ca este un fake news,oare ? Este un avertisment pt ca unele firme se confrunta cu eliminare lor din piata romaneasca.

 5. Gina says:

  Psdul lui Dragnea a marit salariile si pensiile. aua obligat corporatiile sa creasca mizeria aia de salar minim cu care plateau romanii.
  Rasplata?
  Romania au votat brucselul, adica hotii care-i rup in doua acum. Bravos natiune.

  • hahaha says:

   PSD-ul lu dragnea a marit salariile dar a mutat contributiile de la angajator la angajat . Suma nula in final. Clar nu stii ce vorbesti. Prea Multi cretini au drept sa scrie si de vot

  • proasto says:

   Sa vezi si sa nu crezi… PSD ul lui Dragnea ghici pentru cine a vrut sa dea amnistia fiscala? pentru Gina, nu pentru dragnea, ah el era doar un mic si umil beneficiar, grosul erau votantii lui in frunte cu aceasta hoata Gina care nu stie cum sa doseasca ‘legal’ banii.

 6. Barbu says:

  ‘Garantat’ europa- Salarii si pensii taiate si concedieri. Asadar, control total si global pentru omul modern, spalat pe creier cu “valori” occidentale, dezradacinat, fara identitate, fara cultura, fara traditie, fara familie, fara omenie…fara suflet…
  Iar pentru cei mai indaratnici, pentru “fanatici religiosi”, pentru patrioti si nationalisti : reeducare ! Da ! Reeducare ca la Pitesti ! Nu este nici o exagerare ! Asa se va intampla ! Asta se intampla deja de 30 de ani !

  • yesss says:

   Stii cum este cu astia de care spoui “fanatici religiosi”, patrioti si nationalisti, astia te injura de numa numa daca nu esti de acord cu ei. Am mai postat din candd in cand si ma injurau. Poate iti mai amintesti, daca nu uita-te peste articolele din martie aprilie sa vezi cum vorbeau patriotii tai de diaspora, alte partide, politicieni…
   Asa ca , lasa-ne. Nu va mai crede nimeni.

   Iar Reeducare ca la Pitesti ati facut voi comunistii cu fanatici religiosi din alte culte. Vi se intoarce roata.

  • Gustirom says:

   Singurul comentariu care reflecta tristul adevar !

 7. dragos says:

  Concedierea sclavilor de la multinationalele si corporatiile occidentale ??? Bravos bai europenilor. Ardeti-i pe spalatii pe creier sa vedem daca mai #rezista 🙂

  • io says:

   Bai comunisti infecti, injurati corporatiile straine dar daca pleaca astea unde vreti sa lucreze aradenii? La firmele romanesti “privatizate” de Iliescu? Sau la patronii romani scmehceri care te platesc cu salariul minim si te obliga la ore suplimentare?
   Injurati Europa cat vreti, dar nimeni nu fura mai mult roamanii decat alti romani.

 8. bratu says:

  Guvernarea PNL si stapanii lor de la bruxel produce șomeri în masă în loc să mențină locurile de muncă. Lista companiilor care se închid ori fac concedieri masive este din ce în ce mai lungă. Peste 820.000 de contracte de muncă au fost reziliate definitiv în ultimele 3 luni. Șomajul a ajuns la nivelul din perioada neagră a guvernării Boc-Băsescu…

  • Gosan says:

   totuna mi-e matelotul betiv sau sasul 6 case. numai saracie si taieri de salarii si pensii ii lasa pe oameni saraci lipiti.

 9. Duican says:

  România este “condusă” de Lu-covid Orban către cea mai mare prăpastie economică din istorie, Orban și PNL au evaporat 20% din PIB-ul României, curând vom avea 2 milioane de șomeri. Ce-o sa manance oamenii aia nu se stie.

 10. vdcd says:

  Perfect. De-abia astept sa vad cum urla dobitocii de foame si de frig. Ca marea majoritate au fost si sunt de acord cu masurile luate.

 11. Cosmin says:

  sa-i multumim domnului Traian Basescu care ne-a vandut in anul 2007 Uniunii Europene. Noi din 2007 nu mai avem autonomia ca stat. suntem slugile Uniunii Europene. suntem vanduti demult. https://youtu.be/XnegAjK8KZI. incepand cu anul 1990. Iar toate acestea se intampla din cauza noastra, care nu stim sa fim uniti si sa ne iubim unii pe altii. nu mai stim sa train crestineste. suntem crestini ortodocsi doar cu numele. de aceea multi au ratacit pe la alte confesiuni, pentru ca preotii nostrii nu mai traiesc viata in Hristos, iau preotia ca pe o meserie, + ca majoritatea traim viata doar pentru placerile trupesti, s.a.m.d.

  • pt cosmin says:

   Cosmin, nu mai fi IPOCRIT !!! (termenul crestinesc echivalent ptr tine, fariseu)
   la articolul cu maele minore si tentativele mascate de a introduce agenda LGBT si gender idology nu ai avut nimic de comentat, acum hop ca ti-ai amintit de credinta si cultura noastra crestineasca. A fost o petitie prin care s-a cerut lui iohanis sa promulge legea ce limiteaza propaganda educatiei sexuale in scoli, dar nu a promovat-o nimeni aici, cu atat mai putin tu, ipocritule!

   Integrarea in UE am vrut-o majoritatea romanilor nu doar Basescu. Si apropo, Iliescu a dat startul in 1994. PSD inca se lauda ca ei au meritele ca Romania este in UE. Deci baiete cine ne-a bagat in UE aia pe care o urasti cu patos???

  • anonimus says:

   Daca nu era UE astazi eram ca Republica Moldova.Problema mare este ca guvernul actual parca incearca intentionat sa ingroape economia cu starile lor de alerta. Trebuiau de mult ridicate restrictiile ca sa poata oamenii sa mearga la munca, acuma cam prea tarziu…. din pacate ne asteapta vremuri grele.

 12. livia says:

  Daca luam lumina de la UE bruxel ,asa ne trebuie,Nici o tara nu-si distruge economia sau mai rau sa-si sacrifice poporul ,(ma refer la cei nevoiasi)Dar noi ne comforrmam,Bravo guvernantilor,voi aveti un trai bun restul sa se aleaga praful…..Iohanis n-ai nici o remuscare???poti dormi linistit cu guvernul tau???Eu cred ca DA! Totusii au o grija (i asta in ghilimele) ,ne avertizeaza sa vada cum reactionam ,…O spun eu ,ne complacem sa suportam orice (mamaliga nu rabufnesteNe meritam soarta….)

 13. testeru says:

  Armata de postaci PSD instruita cum se cuvine de antena 3 si Romania tv s-a pus la treaba :)))

  Me-ti ma la lucru nu la smiorcait pe aici. Creati firme pentru cei ramasi pe drumuri, oferiti-le o alternativa mai buna. M-am saturat de plangaciosi. Vreau un job mai bun, tester software cu 4 ani experienta, vreau minim 6000 net, bonuri, al 13-lea salar, asigurare medicala privata. Comunistilor, care dintre voi imi oferiti? Nu accpet ore suplimentare.
  Voi abia minimul pe economie mi-ati da, sunt sigur.

  • Chris says:

   Sugi pula de jeg, erai cu #statiacasa…acuma stai in mortii matii pana crapi!

   • Testeru says:

    Prostane, lucrez in continuare de acasă, firma merge bine, banii de pe contractele din Irlanda vin la timp. Era o tentativă de a agita proștii ăștia mari patrioți dar care nu oferă un job mai bun. Da mă, #stauacasa #banulvine #relaxat
    Colegii programatori o duc și mai bine peste 10.000 de lei. Lucrăm de acasă și susținem bugetul să dea la retardații ăștia pensii și ajutoare sociale.
    Comuniști proști, statul nu este tătucul ce trebuie să aibă grijă de voi.
    Prost ești mă, bou ce ești.

    • Chris says:

     Ce vorbesti jegule? 6000 net e salariu de tamplar ba ratatule…vai de viata ta de sluga…
     Contractele din Irlanda? Ma pula moarta,acolo e 1500€ salariul minim, isi bat aia joc de tine handicapatule…

     • Testeru says:

      Asta o crezi numai tu. Ieși din bula ta și vorbește cu oameni. Sau, lucrează la negru. Dar nici așa nu încasează atât. In plus spune câtă experiență are tâmplarul. La 4 ani eu zic că este super ok.
      Că angajat mi se plătește tot ce se cuvine la stat nu fac smenuri ca tâmplarul tău ipotetic.

 14. antin says:

  Romania e o colonie nenorocita condusa de niste vatafi mizrabili. Adica, lacheii brucslesului. Pe deasupra infometeaza propriul popor ca ajung oamenii sa lucreze doar pentru toti strainii de aiurea pe nimic. Care acum isi iau catrafusele si pleaca.

 15. Deseanu says:

  Guvernul “meu” va „reglementa oficial sclavagismul în România” prin implementarea mecanismului de tip kurzarbeit se arată într-un comunicat al CNS „Cartel Alfa”.
  Si prostii de romani, unu mai “european” ca altu ……..

  „Guvernul intenționează să forțeze adoptarea unei ordonanțe care dă puteri nelimitate angajatorilor de a reduce discreționar programul de lucru, fără a fi responsabili pentru plata lucrătorilor. Conform proiectului de act normativ, angajatorii pot schimba oricând și oricum programul de lucru, de pe-o zi pe alta, fără acordul sindicatului sau salariaților”, transmite Confederația.

  • dominic says:

   si care-i problema ..?? ati ales ” febra galbena ” prostilor..?? va place europa sclavagista ??sa va fie de bine ..!

  • dora says:

   Pentru corporatii nu exista lege. Si acum taie timpul de munca si nu platesc. Ii doare in cot.

   • Vânătorul says:

    Postacule nu ești convingător. Schimbă numele data viitoare, nu toate cu D, Mai răsfiră, nu la 10 minute că bate la ochi.

 16. Nanu says:

  Aceste lucruri se intampla cand iti pui tara si cetatenii ei la cheremul alogenilor. Pur si simplu o distrugi.
  S-a intamplat la fel in toate coloniile.

 17. basti says:

  claus orban, cel mai nenorocit guvern de 30 de ani incoace.

 18. stig says:

  O sa plingeti pe burta goala. Hai cu multa UE 🙂

  • f.b. says:

   stig,
   Chestia e ca voi sinteti primii concediati. Ar trebui sa te pui bine cu cei mai inteligenti si mai harnici ca tine, poate mai primesti o vodca, o tigara…

 19. Teo says:

  In sfarsit straini inchide frabici lor in Romania….sa va bucurati ca acum nu mai sunteti sclavi in tara Vostra. Patroni Romani va asteapta cu portile deschise!!

 20. Chris says:

  Pai nu ziceau leprele liberale si rezistente #stamacasa? Stati dracului acasa pana o sa va mancati intre voi, acum aveti ocazia!

 21. Daminescu says:

  Ce-a facut bruxelul din tara romaneasca………..sua Romania in epoca sclavagista……..

 22. gligor says:

  europa aduce foamea. varianta romaneasca de nenorocit oamenii.

 23. Abc says:

  Postaci PSD dar la știrea cu agenții dey care au stâlcit în bătaie un tânăr nu scrieți??? Sau aia nu contează? Că români omoară în bătaie alți români nu contează?

  Dacă sunt protejații lui fifor și ai PSD, nu contează, pot sa omoare și să bată cat vor, să facă infracțiuni câte vor, sa falsifice probe cât vor… Important este că sunt în frăție cu PSD!!!
  IPOCRIȚILOR

 24. Cristi says:

  Lăsați nu vă plângeți romanul are buget destul în toată Europa chiriile și prețurile imobiliare au scăzut dar în schimb in Romania au crescut atunci ce explicație să credem e că în România sunt bani

 25. Cristian says:

  Nu sunt un economist cu diploma dar de ani buni ma invirt in anumite domenii care dau un puls. Sincer cred ca toti stim ca vor urma perioade foarte grele. O criza este inevitabila. Populatia este indatorata mult peste puteri sau indatirata la o anumita stare de bine, insa nici un om nu este putin realist ca pit veni si adtfel de momente. Este abia inceputul. Timisoara o resimte si este o piata foarte puternica. Aradul va fi cu mult mai rsu. Fiti chibzoiti. Nu investiti in lucruri de care nu aveti nevoie si nici nu achizitionati locuinte acum. Se vor ieftini mult..

 26. andreias says:

  Ca strainii talhari isi bat joc de raamni la munca se stie.
  Da sa-i dea afara chiar in propria lor tara mai rabda mult romanu ?????

  • andrei says:

   Romanule, angajeaza-i tu pe toti ramasi pe drumuri.
   Strainu face ce vrea cu firma lui, daca vrea o inchide. Nu te nedreptateste cu nimic! Asa cum poti si tu daca iti deschizi firma.

 27. scimi says:

  Totul pentru straini. Nimic pentru romani. Traiasca iohannis si gasca pedenelista.

 28. Dumitras Mx says:

  Remember ‘ 89 decembrie – bis –

 29. luci says:

  Daca astia sunt postaci PSD ,va doresc sa va conduca PNL,pina la adinci batrineti,atunci o sa curga numai mierre si fericirea n-o sa va paraseasca niciodata,…Orban chitaristul impreuna cu gealatii lui or aduce raiul pe pamint,Atita timp cat ministrul finantelor catu si ministreasa muncii or sa va imbogateasca stind acasa in concediu indelungat………Bunastarea o sa va copleseasca..:))))))))))) Sincer nici un partide nu a facut bine ,toti au falimentat tara ,imbogatindu-se si furind pe spinarea noastra,noi ca prostii ii votam sperind in mai bine, ei se imbogatesc schimbid locul la conducere Asa vad ca sunt oameni care ii lauda ii ridica in slavi,Bucurati-va si dati=le girul sa se poata imbogati ,astfel o sa va dispretuiasca tot mai mult concediindu-va …asta ii recompensa lor,SARACIA!!!!Tara se duce la vale…dar suntem in UE..cine-i ca noi

  • Abc says:

   Anti psd nu te face automat fan pnl. Cand vad atati prosti ce vin si ridica in slavi psd, ma revolta. jeguri sunt toti, sa nu vina careva cu texte ca psd este bun si restul rai. iar postaci de acest gen sunt cu zecile pe aici.
   daca nu eram in UE, azi eram mai rau ca Republica Moldova. Noroc cu americanii si UE care ne-au tras de par din mocirla ca politicienii nostri ne-ar fi tinut prosti si saraci.
   Electoratul psd este caz de scoala.

   • #cugetdecinumairezist says:

    Exact cum nici anti pnl nu te face fan psd dar cum ai deschis gura contra lor sau a prezidentului cum esti facut pesedist sau comunist deci teoria ta e valabila doar intr-un sens se pare. Cat despre UE, nu ne prea scoate din nimic, mai nou ne impinge de cap in jos cand deja suntem in mocirla pana la nas si de bagat acolo ne-a bagat “comunistul” Nastase.

    • Abc says:

     Asemanator fac si fanii psd cu cei care nu-i aproba. Chiar mult mai rau. Reciteste ultimele articole sa vezi ce limbaj ghretos au.
     Pune stop propagandei ruse si vei vedea ca MCV-ul si actiunile ambasadorilor au ajutat la mentinerea unei linii de corectitudine cat de cat.

 30. Koba says:

  Ia trantiti si voi o Revolutie(sau oricum o clasificati) Generatia mea ,s-a lasat manipulata’ sa legitimeze caderea comunismului.Este randul vostru sa implementati o societate mai buna.

 31. ioan says:

  o miciuna ca sa va sperie sa acceptati salarii mai mici…

 32. Maradona says:

  La Prima Trans patronul este roman si isi bate joc de angajați trecând salariul minim pe cartea de munca. In șomajul tehnic să luat 800 de lei într-o lună, plătește ratele si traieste din acei bani. Dacă te îmbolnăvește și ai nevoie de bani de medicamente, primesti 75%din salariul minim pe economie. Dacă vrei să îți iei concediu legal nu are cine să te înlocuiască, iar daca chiar il primesti îți este platit cu 1250 de lei pe lună. Românii sunt mai hoti decât străini. Pe străini tot romanul ia invatat sa spargă normele si să fie sclavi pe bani putini

 33. Local

  Impact fatal la Felnac, între un autoturism și o motocicletă
  Accident rutier, duminică după masa, în localitatea Felnac. În urma impactului dintre motocicletă și mașină, aceasta din urma a luat foc.

  Local

  Aradul sub invazia „tigrilor”. Insectele îi terorizează pe arădeni
  Invazia insectelor denumite „tigrul platanului” devine o teroare pentru tot mai mulți arădeni. Indiferent de cartier, micile insecte s-au înmulțit extrem de rapid și au devenit un pericol. 1

  Local

  O echipă de arădeni au inițiat o platformă de cursuri online
  În colaborare cu organizații din Italia, Spania și Marea Britanie, o echipă din Arad a inițiat o platformă de cursuri online.

  Local

  PMP l-a lansat pe Cristian Galea în lupta pentru Primăria Arad
  În prezența europarlamentarului Eugen Tomac, PMP Arad l-a lansat oficial pe Cristian Galea în lupta pentru Primăria Arad. 5

  Local

  Schimbări la Chișineu Criș: Cherecheși pleacă din PRO România și merge la ALDE
  Mișcări pe scena politică de la Chișineu Criș, după ce Dan Cherecheși a anunțat că pleacă din PRO România pentru a se alătura ALDE. 1

  Local

  50 de cazuri noi la Arad, de vineri până duminică
  50 de cazuri de infecție cu noul coronavirus au fost depistate în județul Arad de vineri, 7 august, până duminică, 9 august.

  Local

  COVID-19. Weekend cu 2.500 de cazuri noi
  De vineri până duminică, România a înregistrat 2.495 de cazuri noi, conform Grupului de Comunicare Strategică. 1

  UT Arad

  UTA se desparte de șase jucători
  Pușcaș, Jebari, Stancu, Crișan, A. Rus și Ciucur sunt out! Nu e nicio surpriză! 2

  Mapamond

  Continuă restricțiile pentru România: Italia extinde perioada de izolare!
  Italia extinde obligaţia de izolare la domiciliu pentru persoanele care vin din România şi Bulgaria până la 7 septembrie. 3

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.