aradon.ro Web analytics


Aradul, un oraș cu...nevoi publice!

De Adriana Barbu

Aradul, un oraș cu...nevoi publice!

Foto: V.G.
Reactualizat la:
Aradul, cu nevoile și...neamul. Nicio toaletă publică pe centru orașului, nici măcar o toaletă ecologică de la Podgoria până la teatru.
Scris de Adriana Barbu - Aradul, cu nevoile și...neamul. Nicio toaletă publică pe centru orașului, nici măcar o toaletă ecologică de la Podgoria până la teatru.
O arădeancă venită cu treburi la Arad din Cuvin a trăit o experiență de coșmar în oraș. Femeia ne-a scris pe adresa redacției iar mai apoi ne-a sunat, nu înainte de a-și spune oful vinovaților de situația cu care s-a confruntat. Care e aceasta? Poate minoră în ochii unora, iar aici includem și parte din conducerea administrației locale, care ignoră problema de ani buni, poate nesemnificativă pentru alții, dar supărătoare când te confrunți cu ea și e posibil ca oricine trece prin Arad să se lovească de acest neajuns. E vorba de lipsa toaletelor publice din oraș. Într-o perioadă în care barurile, restaurantele, locurile de joacă etc. sunt închise, nevoile personale devin o reală problemă pentru că în Arad există o singură toaletă publică! Și aceea într-un cartier!
Iată ce ne-a scris inițial arădeanca: „Bună ziua…aș dori să fac o sesizare: în orașul Arad, cel puțin din Podgoria și până în Piața Avram Iancu nu există nici o toaletă; cum terasele sunt închise și nu ai permisiunea să intri într-un local, să cumperi o cafea și să mergi la toaletă, trebuie să-ți faci nevoile fiziologice lângă un tei pe Bulevardul Revoluției! Așa ceva nu poate să fie într-un oraș unde sunt oameni bolnavi care nu pot aștepta ore să ajungă acasă”
Ulterior, după ce a sunat la Primăria Arad pentru a semnala acest neajuns și pentru a afla dacă nu cumva s-a înșelat și undeva ar sta ascunsă pe tot acest traseu o toaletă publică, femeia din Cuvin a revenit la noi cu un telefon, de această dată pentru a ne prezenta pe larg situația. Răspunsul Primăriei a nemulțumit-o total, așa că a decis să se îndrepte spre noi, în speranța că vocea noastră va fi auzită. Situația prezentată am înțeles-o de îndată, pentru că unde ai putea să-și facă nevoile când cea mai mare parte a funcțiunilor din Arad sunt închise? Cele câteva baruri și restaurante care servesc „to go”, la geam, mâncare și băutură pentru acasă, nu permit să le calci pragul și să mergi la toaletele lor, așa că singura variantă este să cauți o toaletă ecologică în care să și poți intra fără să te asfixiezi din prima. O astfel de toaletă ecologică nu există însă pe tot Bulevardul Revoluției, mândrul centru al Aradului, de la Podgoria și până la teatru!
Pe spațiul verde
Am decis să revenim pe acest subiect sensibil, pe care l-am abordat în câteva rânduri chiar și în acest an, cu speranța că ceva s-a schimbat de atunci până acum în viziunea Primăriei pe acest subiect, dar mai ales în privința faptelor instituției pe această temă. Am revenit cu încrâncenare la el, pentru că nu de puține ori am văzut pe centrul Aradului părinți încercând să-și convingă copiii să facă pipi în zona verde mediană dintre liniile de tramvai de pe centru, pentru că nu au găsit o toaletă publică pe tot bulevardul! Am văzut copii care urinau lângă copăceii plantați pe același bulevard, lângă parcările la 45 de grade, în văzul tuturor celor care treceau atunci prin zonă. Iar aceste imagini le-am surprins pe când trăiam vremuri normale, când cei care își permiteau o cafea sau aveau mai mult tupeu intrau în restaurante pentru a se scăpa de presiunea nevoilor fiziologice. Cât de dezumanizat te poți simți însă în Aradul stării de urgență și cel al stării de alertă când varianta de a-ți face nevoile fiziologice în locuri ferite de ochiul publicului ți-a fost refuzată, iar Aradul nu-ți oferă nicio toaletă publică pe tot bulevardul?
Ce oraș și ce veleități poate să aibă acel oraș și conducătorii săi dacă o problemă de acest fel, veche de când lumea deja, nu și-a găsit încă rezolvarea? Și când își va găsi?
24 de toalete ecologice, zeci de planuri
Nu se știe exact când, ar fi răspunsul administrației locale care, după umila noastră părere, nici nu vede o problemă pe această temă. De ce? Pentru că la dispoziția arădenilor sunt 24 de toalete ecologice, amplasate pe centru, prin cartiere și parcuri. Sau mai de grabă erau 24 până la starea de urgență. Acum, pe stare de alertă sunt 17, pentru că trei dintre ele, ridicate din centru și Parcul Eminescu, au fost duse la aeroport, în condițiile în care parcurile au fost închise prin dispoziții legate direct de răspândirea coronavirusului și nu mai își serveau scopul, se spune, iar alte 4 au fost mutate la Spitalul Județean Arad.
Pornind tocmai de la cele 17 toalete, ar fi interesant de făcut un experiment: de pildă ar fi captivant de mers cu reprezentanții de vârf ai administrației locale, servit cu ei o cafea, niște ceaiuri, alte lichide, iar mai apoi invitați să micționeze în una din acele toalete ecologice. Noi nu ne-am supune cu bună voie acestui experiment, pentru că și să treci pe lângă unele din aceste toalete pare o probă de îndemânare, de genul: cât timp poți să-ți ții răsuflarea? Până mai ieri când să scriem acest articol, nu mai trecusem de câteva luni prin vecinătatea lor, dar nu credeam că pe vreme de pandemie situația s-ar îndreptat, chiar dacă se presupune că mai toți am stat pe acasă, în izolare.
Primăria Arad, prin reprezentanții ei, ne asigură însă că cele 17 toalete ecologice sunt curățate zi de zi. Unde sunt amplasate acestea exact? Două sunt la Boul Roșu, în vecinătatea supermarketului, una, singura modernă, cu totul diferită de cele de mai sus, sau ca să fim exacți singura toaletă publică din Arad este situată în Parcul Regina Maria, din Micălaca, o toaletă publică este amplasată în stația de taxi din Micălaca, zona Miorița, șase toalete sunt puse în Parcul Pădurice, patru în Parcul Aventura Voinicilor și una în stația de taxi din Grădiște. „Toaletele publice sunt golite și igienizate zilnic. Avem 24 amplasate în tot orașul. Dintre acestea, zece sunt ale noastre, cele din Aventura Voinicilor și Parcul Pădurice, restul fiind închiriate de la operatorul cu care avem contract:
SC Euro Ecologic. La solicitarea noastră, operatorul poate veni și muta toaletele în locațiile pe care le indică”, a punctat Ralu Cotrău, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.
Viitorul, tot pe hârtie
Primăria Arad are, ce-i drept, niscaiva planuri la acest capitol, planuri despre care am mai scris și care au rămas tot pe hârtie. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, se are în vedere amplasarea a încă cinci grupuri sanitare asemănătoare cu cel din Parcul Regina Maria. Au fost identificate până acum trei din cele cinci zone în care vor fi amplasate aceste toalete, dar acțiunea a fost întreruptă pentru că a venit criza sanitară generată de pandemia de COVID-19. Alte trei toalete noi vor fi și ele ridicate, fiind cuprinse în proiectul de amenajare a stațiilor de autobuz.
Avem însă serviciu pentru toalete!
Chiar dacă în Arad nu avem decât o toaletă publică, avem serviciu de întreținere toalete. Un studiu de fundamentare și un caiet de sarcini pentru înființarea și atribuirea serviciului care se va ocupa de întreținerea și igienizarea singurei toalete publice, cea din Micălaca, a fost supus transparenței decizionale încă din octombrie 2019 și a trecut de toată lumea. Semn că în teorie stăm bine și când vine vorba de nevoile fiziologice și… cine să le gestioneze.
Probabil așa a început totul în privința acestui proiect: cei din administrație s-au întrebat „avem o toaletă publică automată în oraş, cin’ s-o întreţină?” și au venit de îndată cu un răspuns sub forma unui studiu de fezabilitate pe tema unui serviciu de întreţinere şi igienizare a toaletelor automate din municipiul Arad. Că n-avem decât una nu pare a fi nici acum vreun bai, pentru că vom avea noi şi altele. Studiul de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea înfiinţării Serviciului, Regulamentul Serviciului, Caiet de sarcini pentru atribuirea serviciului… s-a dovedit a fi o documentație mai mult decât stufoasă pentru o problemă mai mult decât complexă. Cert este că aici se arăta că „Municipiul Arad a achiziţionat şi instalat o toaletă publică automată în Parcul Sfânta Maria, iar pe viitor are în vedere achiziţionarea şi a altor asemenea toalete care vor necesita de asemenea servicii de întreţinere şi igienizare”. Situația e tot aceeași și acum, deși studiu avem și au trecut mai bine de șase luni de atunci.
Primăria intenţiona să încredințeze direct serviciului de întreţinere şi igienizare a toaletelor automate din municipiul Arad către SC Recons SA, ceea ce s-a și întâmplat credem noi, dar Recons nu are prea mult de muncă bănuim, chiar dacă, potrivit aceluiași caiet de sarcini, „prestatorul va verifica şi completa după caz, de două ori pe săptămână, materialele consumabile: săpun lichid antibacterian, dezinfectant, hârtie igienică, pungi de gunoi. De asemenea, zilnic va colecta în saci de plastic deşeurile rămase pe podeaua camerei tehnice şi va verifica funcţionarea instalaţiilor ce deservesc toaleta. Prestatorul îşi asumă toate responsabilităţile privind igienizarea interiorului toaletei precum şi asigurarea evacuării până în căminul care deserveşte această utilitate publică.”
Dar ne costă mult
De costat ne-ar costa însă destul de mult, căci potrivit estimărilor Primăriei, costurile lunare cu întreţinerea şi igienizarea unei toalete automate se ridică la 2.837,88 de lei. Manopera are cea mai mare pondere – 1.172,68 lei –, în timp ce preţul materialelor este de 331 de lei. Valoarea profitului este estimată la 69,46 de lei.
În atare condiții, când în teorie stăm atât de bine, nu ne rămâne decât să așteptăm momentul în care se va trece și la amplasarea de toalete publice în oraș, căci până atunci, așa cum ne-a scris de curând un alt cititor de al nostru, „Aradul arată ca o toaletă publică, deși nu are niciuna”.
Toaletele publice, situația pe teren
Am purces în căutarea toaletelor ecologice de pe centru. Am ales ca „vizite” cele două toalete de la Boul Roșu, cele șase de la Pădurice și cele patru din Parcul Aventura Voinicilor. Surpinzător față de așteptările noastre, cele de la Boul Roșu erau cele mai curate și aveau chiar și dezinfectant, semn că poate cele spuse de Primăria Arad se aplică iar curățenia lor se face în fiecare zi (sperăm ca nu interesul nostru pentru aceste toalete să fi contribuit la conturarea realității de ieri). În Parcul Aventura Voinicilor, dezinfectantul lipsea iar broaștele ușilor, cel puțin într-un caz, nu permiteau închiderea lor. La Pădurice am găsit cele mai murdare toalete ecologice. Dar acolo, doar ca să le putem poza pe dinăuntru a trebuit să așteptăm nu mai puțin de 10 minute, la coadă. Mirosul e cel deja cunoscut, în zona tuturor acestor toalete. Când vine vorba de acestea, însă, gradul de civilizație al celor care le folosesc își pune amprenta pe ele. În timp ce, când vine vorba de toaletele publice, amprenta pare pusă de gradul de civilizație și viziunea celor care ne conduc.
Am decis ca pe acest subiect să nu facem comparații nici cu Timișoara, nici cu Oradea și nici cu Clujul, pentru că am fi scris prea multe rânduri pentru a ajunge la aceeași simplă concluzie: și la capitolul toalete suntem pe ultimul loc în Alianța Vestului.
FOTO: V.G.

 

42 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. eu says:

  asa este, te costa ceva sa fi civilizat, dar cu totii ne dorim asa ceva. intr-adevar, i-am vazut pe cei de la intretinerea toaletelor ecologice cum le spala in fiecare dimineata, dar aici tine si de gradul de civilizatie al celor care le folosesc si sunt convins ca acasa la ei, chiar daca au toaleta in fundul curtii, nu directioneaza jetul pe langa gaura.

 2. Hahaha says:

  Datorita tuturor administrațiilor ce sau perindat la Arad ,orașul a ajuns,în unele zone ca o toaleta în general.Dar și toaletele publice existente demonstrează lipsa mare de educație civica.

  • anonim says:

   Se pare ca administratia aradului nu a auzit despre Imperatorul Vespasian, care exact datorita ideii de a infiinta toalete publice cu plata, cu apa curenta pt spalat si canalizare, a redresat bugetul in dificultate al Romei si a reusit sa mentina curatenia in orase.

   • f.b. says:

    PRIVATIZAREA a inceput in Arad cu WC-urile publice.
    Eu credeam ciumele isi bat joc de noi: privatizare ati poftit, iaca privatizare!

  • Dan says:

   Exact!
   Si, as zice ca, un titlu mai potrivit, ar fi:
   Aradul-un oras cu “nevoi… speciale” , la nivelul Administratiei locale, dar si a multor concetateni…!

 3. anonim says:

  Le dorim tuturor domnuilor si cuconitelor din primarie si de la CJ sa mearga pentru necesitati fiziologice numai in acele mizerii-adevarate focare de infectie numite toalete ecologice al caror miros pestilential se simte de la o suta de metri. Oricat spun ei ca le curata tot imputite si neigienice sunt ! A cui e ,,afacerea ,, de nu se renunta in ruptul capului ? Budele alea de plastic sun facute pentru manifestari de cel mult 36 de ore cu participarea a mii de oameni, in spatii deschise.
  Sa dea careva o explicatie logica privind desfiintarea toaletelor din statia de tramvai de la Libelula a celei din Piata Avram Iancu, a celei din Parcul Copiiilor. Toate puteau oferi conditii de minima civilizatie, inclusiv pentru spalat mainile,,In Parcul europa frecventat de mii de copii si adolescenti de ce nu se poate ridica o cladire-grupo sanitar civilizat ? de ce artezienele nu sunt functionale sa poata avea apa copiii ? De ce in Timisoara si Oradea pot exista toalete situate in constructii ridicate in mod expres pentru aceasta, inclusiv cu loc de schimbat scutece si de spalat mainile copiiilor , administrare si tinute permanent curate de niste angajati ? De ce la Arad si ce era, asa cum era, a fost inchis ? Asa mult va pasa de sanatatea aradenilor ?

 4. anonim says:

  Renuntati la mizeriile alea numite toalete ecologice si construiti in parcurile mari si in punctele noadale toalete civilizate,cu taxa in care sa aveti in serviciu persoane care sa le intretina la standard european , Marea masa a romanlor nu are gradul de constiinta care sa-i impuna mentinerea curateniei si a civilitatii in orice loc fara supraveghere si amenzi. a se vedea cati isi scuipa flegma pe strazi, acum, in vreme de pandemie . Politia locala e inerta, ca si inexistenta, si chiar de apare vreunul, se face ca nu vede ce e in neregula in oras.

  • Cetățean says:

   Sunt într-u totul de acord cu dumneavoastră! Se pot reabilita (renova) toaletele publice din zona piața A.Iancu și a străzii Crișan,și construite altele noi în alte zone aglomerate.Nu cred că nu s-ar găsi bani pentru ele.Toalete cu taxă,cu personal de serviciu.Noi arădenii ne dorim asta.

   • Civica says:

    toaletele de care ai amintit ,exista de cel putin 50 -60 de ani si de vreo 30 de ani.daca nu mai mult, au ramas nefunctionale,in centrul orasului,pe langa faptul ca ar fi fost absolut necesare si au fost bine amplasate ,sunt o ruina care strica aspectul centrului orasului.Propun reconstruirea lor ,la cerintele actuale si sa renuntati la cutiile “ecologice”

 5. coman sava says:

  Asta demonstrează încă odată, deși nu era nevoie, că Aradul a ajuns un oraș de tot Kăkatul, administrat de o gașcă de gunoaie, numită pdl – pnl,, sub conducerea țiganului cărămidar din Strehaia, aciuit la Brad, unde tat-su si chivuța au venit să facă chirpici și căramidă. Nu mai denigrați Bradul , gogu , nu-i din Brad, e țigan din Oltenia, șă vă fie clar !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. cucu says:

  unui popor care isi miroase sosetele inainte sa le puna la spalat nu ii poti cere sa mentina curatenia in toalete publice…sau oriunde altundeva…
  #Romaniiceamaiuratanatie

 7. poseidon says:

  Au mai fost doua si in parcul Reconcilierii aduse de Ungaria pentru turistii lor,dar cu pandemia le-au retras asa ca soferii de taxi sunt pedepsiti.Ce face BOGNAR LEVENTE ,ca el partoneaza parcul.

  • anonim says:

   Si dumneata ,,poseidon-taximetristul,, iti doresti cabinele alea infecte in loc de o cladire curata, unde sa ai apa curenta sa-ti speli mainile dupa ?In incinta pietei mari era un wc intretinut de o femeie, la fel in Mihai Viteazul; nu mai sunt ?

  • io micalaceanu says:

   pe vremuri bognar era ing. chimist la ceasuri era sa arunce galvanizarea in aer, vai de noi…

 8. Michael says:

  Analiză interesantă.
  De acord cu părerea postacilor.
  Înainte de 90-a fost o acțiune a administrației de atunci
  de a rezolva această problemă.Astfel
  1.Modernizarea toaletelor existente ,respectiv cea
  din zona Teatrului,Burza ,Piaț Mică,Piața Catedralei.
  2.A fost construită și funcțională cea de langă Hotel Parc.
  3.A fost îi execuție cea de la lacul Pădurice (actualul spațiu
  de alimentație publică )
  3.Au fost efectuate săpăturile la o noua toaleta publica în zona Polivalentă.
  4.Sistemul de exploatare ,întreținere,curățenie,taxare,etc era gandit pe principiul
  locației de gestiune-care a fucționat foarte bine în anii 60 -mai ales în alimentație publică.

 9. Cetățean says:

  Felicitări pentru abordarea acestui subiect,tratat de autoritățile locale prea puțin,ca să nu zic deloc! Sunt multe persoane în vârstă, unele suferind de afecțiuni,care le impun frecventarea mai des a toaletei.Ce facem cu ele?Aceste persoane nu sunt ca ceilalți,cetățeni ai Aradului,plătitoare de felurite taxe și impozite? Eu cred că se impune tratarea cu seriozitate și rezolvarea rapidă a acestei situații.De ce consilierii locali,primarul nu vin cu soluții? Se apropie data alegerilor.Așteptăm ca partidele să-și includă în programe,rezolvarea toaletelor publice în orașul Arad!

 10. George1000 says:

  Da de toaletele benzinariilor nu ati auzit stimati Aradeni? sau voi traiti inca in pesteri?

  • cucu says:

   spune-mi tu o benzinarie pe centru…sau daca te scapa mergi de la teatru pana in aradul nou?

  • Kata says:

   De când benzinăriile sunt wc public?!? Cu asemenea oameni și mentalități nici nu o sa avem curând toalete publice. Plina tara de retardați și înapoiați mintal Doamne ferește!!!!

  • Mari says:

   #George 1000 – Dă-mi adresa ta mai bine ca vin sa ma cac la tine acasă dacă ești asa de deștept……

  • mike says:

   george cel mai idiot coment vaxut in ultimii 100 de ani..esti degeaba pe pamant!asa are promaria arad toalete ar trebui sa mergem in primarie sa ne cacam in fond primaria e a tuturor ardenilor …la bibart in gura ar trebui sa ne golim!

 11. Kata says:

  Ar fi trebuit amenajate toalete publice contra cost….. Sume modice astfel nu se mai caca în ele toți bischetarii…. Aceasta fiind o practica întâlnită în tarile civilizate.,in lipsa lor dacă te scapă faci normal și logic unde poti…… Doar nu o sa faci pe tine.
  Și bineînțeles ar fi necesar curățarea lor zilnica din banii primariei(tot banii noștri sunt și aia…)

 12. Aurel says:

  Bine ca avem stadion de milioane si nici măcar o toaleta publica în care sa nu vomiți dacă ai curajul sa o folosești…. Oare la primărie și la consiliu tot asa toalete?!? Nu v-ar fi rușine mizeriilor!!!

 13. mike says:

  nu inteleg de ce sunt numite toalete ecologice acele bicati de plastic cum poate fi ceva ecologic cand intri in contact vizual si aerian cu cea ce a facut altul ?ar trebui renuntat la bucatile alea de plastic sunt total insalubre nu se pot spala igienic dupa ce a folosit o primul e ca si contaminata!in rest ce sa spun binbart inainte de pandemie vroia sa dea 15 mil euro pe niste camere video asa primar asa toalete…la acelasi nivel. caga!sa le fie rusine la toti aradenii ca au votat niste nemernici veniti de la tara in arad gen brad oltenia falca sau bibart halmagiu pistru ineu in mod sigur asa au crescut cu buda in fundul curtii au ajuns la oras dar tot aia au ramas fura bani si se caca in fundul vilelor!

 14. aradean says:

  bun dar de ce in centrul orasului Arad nu gasesti cismele sa poti sa bei o gură de apă mai ales pe caniculă ?? De cartiere nici nu mai vorbesc.
  ?

 15. gikkussoarelui says:

  SA NE ^$%^$ pe voi !!!!!

 16. on day oltean in tenisi says:

  asta e orasul lasat mostenire de falca fara o toaleta publica in2020,cu un teren de fotbal pentru o comuna mai mare(10000 locuri-cotet) fara aeroport, cu venitul minim pe cap de locuitor(locul 24 inromania) pentru cheltuieli si o pizza,fara o zona pietonala,cu fabrici low-cost,cu impozitele mari, cu o opera de arta la dacia ce-l caracterizeaza,omul care cerea “rupeti lanturile moldoveni” in campanie electorala bine ca nu la-u ascultat oare cu ce au gresit aradeni de s-au oropsit(merita soarta) cu jita cotetaru

 17. anonim says:

  Poza de la titlu e de pe malul curat si bine intretinul al Begai, in Timisoara . Celelalte, ce iti urca brusc in gat continutul stomacului, din Arad. Faceti comparatie .

 18. f.b. says:

  Contributia romîna la toaletele mobile (cele din parcu’ E’ropa) consta in acele masti care fac ca IN INTERIOR SA FIE INTUNERIC COMPLET. Degeaba. au facut imperialistii acele acoperisuri transparente!

  • Pop says:

   Administratori 0(zero) barat!Nu sustin ca eu sunt bun….dar măcar stau in banca mea….pe când ei, se cred foarte foarte capabili,dar sunt praf!

 19. mh says:

  FACETI CU PLATA TOALETE PUBLICE, NU GRATIS SI VOM FI DE ACORD SA LE VEDEM PE BULEVARD ALTFEL NU !

  CA DEVIN ADEVARATE FOCARE DE INFECTIE DESTEPTILOR DE AUTORITATI!

  Asa poate ca ne civilizam daca platim toaleta publica!!

  Daca e gratis atunci e doar pentru boschetarii Aradului care se inmultesc pe zi ce trece! Poate vreti sa le mirositi fecalele peste tot pe strazi din toaletele publice?

  Si in parcul Avram Iancu este o toaleta gretos de murdara, daca treci pe acolo te intoxici de miros. Unde e amplasata in prezent trece foarta multa lume ca sa traverseze strada si care nu doreste sa miroase urina boschetarilor aciuti in parc!

 20. SATTAN 666 says:

  Aradul cu nevoiile si neamul prost , venit de peste Carpati!

 21. Nealcosu says:

  Voi vedeti numai partea goala a paharalui! S-au facut atatea! Tot mai multi l-au votat pe merituosul edil, promovat europarlamentar al judetului nostru! Oare ce urmeaza!? Drum luminos!

 22. Radu says:

  Aceste toalete ecologice trebuie interzise complet, ele reprezinta cel mai de jos grad de civilizatie, trebuie acceptate maxim în zona șantierelor pentru muncitori.
  Trebuie toalete, normale, cu taxă, cu îngrijitori permanenți.

 23. Gustirom says:

  Wc pt opincari ??

 24. omaha says:

  Asta o sa fie punctul FORTE la viitoarele alegeri locale . BUDELE PUBLICE. Fiecare candidat la Primarie o sa faca tan-tam la ce buda faina cu marmura gresie si ceva swarovski are in vedere (studii de fezabilitate ….proiecte faraonice ) sa construiasca in viitorul mandat. Primaria o sa aiba un serviciu special cu un nume pompos …SERVICIUL DE NECESITATI ….FILOZOFICE . o sa fie concurs mare la sefia acestui serviciu, puturos dar …banos.
  Ce basme frumoase …..piramida in Piata Avram iancu ….parcare subterana …..gondole pe Muresel …masute cu umbrelute ….bla bla bla …..vai vai vai !!! “Reactivati ” fostele bude ca rad si salbaticii din mijlocul junglei de noi !!! Asta-i Aradul de secol XXI ???
  Ati daramat garaje ….ca erau inestetice ,dar cu budele ce ati avut ? V-ati batut joc de tot ce a fost traditie arhitecturala in acest minunat oras , ne-ati aburit cu niste fantani arteziene ,ati distrus strandul….ce mai aveti de gand????? sa inventati taxarea pentru pisarea la tufa ???

 25. Local

  COVID-19 a închis şi clădirea gimnaziului de la "Aron Cotruş"
  Aici a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus un profesor care a intrat în contact direct cu alţi dascăli din şcoală.

  Local

  Cinci cazuri noi de Covid la Arad
  Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că de duminică până luni s-au înregistrat la nivelul județului Arad cinci cazuri noi de infecție cu SARS-CoV2.

  Local

  Incendiu într-un bloc situat pe Calea Aurel Vlaicu
  Pompierii arădeni au fost solicitați, luni după masa, să stingă un incendiu izbucnit la etajul opt al blocului C2, situat  Calea Aurel Vlaicu. În apartamentul cuprins de flăcări, echipajul ISU Arad a găsit un bărbat de aproximativ 35-40 de ani. Victima este conștientă și a fost predată echipajului SMURD.

  Local

  UVVG continuă înscrierile până în 23 septembrie!
  Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad are infrastructura necesară desfăşurării cursurilor online.

  Local

  Transport agabaritic pe autostradă
  Lățimea vehiculului care intră în țară pe la Vama Nădlac este de 5,25 metri și transportă o confecție metalică.

  Local

  52 de sirieni și palestinieni ascunși în două autovehicule, descoperiți la vama Nădlac II
  1

  România

  COVID-19. 808 cazuri din 6.348 de teste
  Doar 808 cazuri de infecție cu noul coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore, de duminică până luni. 

  Local

  Prima tranşă de vaccin gripal a ajuns la Arad
  Cantitatea primită, de 4.320 de doze, este puţin peste 10% din cea solicitată de judeţul Arad pentru acest sezon rece. 4

  ARADON Sport local

  Bogdan Bulj revine la FCC Baschet Arad
  Sârbul va fi pentru a 3-a oară antrenorul „galben-albastrelor”.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.