aradon.ro Web analyticsArsenie Boca, liber la vânzare

Arsenie Boca, liber la vânzare

Curtea de Apel Bucureşti a decis că suvenirurile cu Arsenie Boca pot fi comercializate, asta chiar dacă un arădean a cerut interzicerea comerţului.
Scris de Alin Gherasim - Curtea de Apel Bucureşti a decis că suvenirurile cu Arsenie Boca pot fi comercializate, asta chiar dacă un arădean a cerut interzicerea comerţului.

Curtea de Apel Bucureşti a decis că obiectele de cult cu imaginea Părintelui Arsenie Boca pot fi comercializate. Dar asta numai de către Mănăstirea Prislop şi Episcopia Devei şi Hunedoarei. Arădeanul care susţine că deţine drepturile asupra mărcii înregistrate „Părintele Arsenie Boca” a deschis un proces la Tribunalul Bucureşti, proces în care a cerut ca orice act de comerţ cu obiecte inscripţionate cu chipul lui Arsenie Boca să fie interzis. Asta, dacă societatea din Arad care susţine că deţine marca înregistrată nu îşi dă acordul. Procesul pe fond nu s-a judecat încă, doar că Episcopia Devei şi Hunedoarei a solicitat instanţei să poată vinde în continuare acele obiecte de cult. În primă fază, Tribunalul Bucureşti a decis să respingă această cerere, însă Curtea de Apel Bucureşti a judecat cu altă măsură: „Constată că reclamantele (n.r. Episcopia şi Mănăstirea Prislop) sunt îndreptăţite la folosirea numelui părintelui Arsenie Boca şi a imaginii acestuia, exclusiv ca atribut de identificare a persoanei menţionate, în cadrul savârşirii actelor comerciale cu produse, cărţi, pandantive, amulete, suveniruri, obiecte de cult, icoane, ce poarta numele şi imaginea în discuţie. Vremelnică, până la soluţionarea cauzei ce face obiectul dosarului aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti – Secţia a V a Civilă. Definitivă”, se arată în decizia instanţei. Chiar dacă, pe moment, această sentinţă este definitivă, ea ar putea fi anulată de sentinţa procesului pe fond care se judecă în prezent.

Continuă lupta

Reprezentanţii societăţii care susţin că deţin toate drepturile în ceea ce priveşte imaginea şi numele „Sfântului Ardealului” sunt nemulţumiţi de sentinţa Curţii de Apel Bucureşti. „Este o decizie mai mult decât aberantă. Nici noi şi nici avocatul nostru nu putem identifica acţiunea juridică, prin care s-a ajuns la o astfel de soluţie, hotărâre. Practic nu există, cel puţin în opinia noastră nu există acţiunea juridică. Nu am văzut motivarea. De această soluţie profită doar reclamantele, adică Mănăstirea Prislop şi Episcopia Devei şi a Hunedoarei, nu şi comercianţii din jur sau alte entităţi. Este o hotărâre provizorie, deoarece noi avem un dosar de fond, la acel dosar noi încă nu avem un termen fixat. Episcopia Devei şi Mănăstirea Prislop se bucură de ceva provizoriu, să vedem ce va fi la soluţionarea fondului”, a declarat, pentru Mediafax, Diana Talpoş, una dintre persoanele care susţin că sunt „şefii” lui Arsenie Boca.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  tombola lunii

  România

  7 persoane cercetate într-un dosar de organizare de lupte între animale
  7 persoane, dintre care doi cetăţeni străini, sunt cercetate într-un dosar de organizare de lupte între animale şi operaţiuni financiare în mod fraudulos, în urma unor percheziţii făcute de poliţiştii braşoveni în judeţele Braşov, Cluj şi Sălaj.

  Mapamond

  Marea Britanie şi Franţa sunt de acord să acorde mai mult sprijin Ucrainei
  Premierul britanic Boris Johnson şi preşedintele francez Emmanuel Macron au convenit să ofere mai mult sprijin Ucrainei.

  Local

  Festivalul Berii a adus mii de arădeni pe Ștrandul Neptun
  În primele două seri de festival, zona comercială a Ștrandului Neptun s-a umplut de lume, amintind de vremurile de altădată. 6

  Mapamond

  Generalul rus Alexander Dvornikov ar fi fost înlocuit de Vladimir Putin
  Cel mai important general rus din Ucraina pare să fi fost demis din cauza ritmului lent al progreselor din Donbas. Dacă se confirmă, demiterea generalului Alexander Dvornikov, supranumit „Măcelarul din Alep” pentru distrugerea oraşului sirian în 2015, ar marca încă o remaniere majoră a comandamentului militar rus, sugerând că Putin este nemulţumit de modul în care se desfăşoară războiul. 2

  Local

  Cod galben de instabilitate atmosferică pentru o parte a județului Arad

  Local

  Ziua Drapelului Național al României, marcată la Arad
  Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. 4

  Local

  Femeie de 71 de ani, lovită pe trecerea de pietoni în timp ce traversa strada pe roșu
  4

  România

  România şi alte patru ţări încearcă să amâne planurile UE de a interzice vânzarea maşinilor pe benzină şi diesel
  România, Italia, Portugalia, Slovacia şi Bulgaria vor să amâne cu cinci ani un plan al Uniunii Europene de interzicere efectivă a vânzării de maşini noi pe benzină şi diesel începând cu 2035, potrivit unui document consultat de Reuters. 9

  Mapamond

  Unitatea grupului G7 este în pericol pe măsură ce costul războiului din Ucraina creşte
  Problema războiului din Ucraina va domina în mod inevitabil summitul naţiunilor G7 din Bavaria. Ultimele luni au însemnat un efort financiar considerabil pentru statele occidentale care susţin înarmarea Ucrainei.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.