aradon.ro Web analytics

„Artiști pentru artiști”

Reactualizat la:

„Artiști pentru artiști”

<p>Gaițele, în campania UNITER</p>
Reactualizat la:
Este proiectul UNITER, ediţia a 17-a, la care participă şi Teatrul Clasic „Ioan Slavici”.
Scris de Eugen Rogojan - Este proiectul UNITER, ediţia a 17-a, la care participă şi Teatrul Clasic „Ioan Slavici”.

Sâmbătă, 17 martie, pe scena Sălii Mari a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, actorii arădeni vor da viață personajelor spectacolului „Gaițele”, de Alexandru Kirițescu. În regia lui Laurian Oniga, spectacolul de sâmbătă face parte din proiectul „Artiști pentru artiști”, lansat de Uniunea Teatrală din România în anul 2002.

Gaițele… arădene

Spectacolul îi are în distribuție pe actorii Liliana Balica, Carmen Butariu, Oana Kun, Mariana Tofan, Angela Petrean-Varjasi, Dorina Darie Peter, Adriana Ghiniță, Roxana Sabău, Ștefan Statnic, Constantin Florea și Ilko Gradev. Cu premiera pe 27 iunie 2015, „Gaițele” are acțiunea petrecută în casa Anetei Duduleanu, văduva marelui moșier Tase Duduleanu, casă înc are bătrâna locuiește împreună cu fiica cea mică, Margareta, soțul acesteia Mircea Aldrea, o guvernantă și o servitoare. Într-o casă în care domină urletele, meschinăriile, egoismul și ironia dusă la extrem, Mircea Aldea este un intrus, intrat forțat, prin căsătoria cu Margareta Duduleanu, care se macină încet, încet până ajunge la disperare. În toată acestă monstruozitate, apare Wanda Serafim, o femeie ușoară, venită de la Paris, nepoata marelui moșier Tase Duduleanu și, implicit, verișoară a Margaretei. Aceasta îl seduce pe Mircea, care se aruncă fără tăgadă în brațele ei, într-un moment total nepotrivit (când soția sa era însărcinată).

Campania UNITER

Beneficiarii sunt artişti membri UNITER din toata ţara, cu mari probleme de sănătate şi existenţă, care au venituri mici şi o sănătate precară. Selecţia persoanelor ajutate se face pe baza unei cereri fundamentate printr-un dosar medical care conţine actele medicale doveditoare ale stării de sănătate, talonul de pensie, recomandarea teatrului de provenienţă. Dosarele sunt analizate de o comisie socială din care face parte şi un doctor de medicină generală. Artiştii beneficiari ai acestor ajutoare financiare sunt pensionari cu vârste cuprinse între 60 şi 80 de ani şi care depind, practic, de fondurile colectate de UNITER în cadrul Campaniei Naţionale „Artiştii pentru artişti”, mulţi neavând familie sau alt sprijin.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Programare pentru a merge la terase. Ce reguli trebuie respectate de la 1 iunie la terase
  De luni, românii vor putea merge din nou la terase. Noile reguli, publicate în Monitorul Oficial, spun că limita este de 4 persoane, cu excepţia membrilor aceleiaşi familii care locuiesc împreună. Clienţii teraselor nu au voie să transfere meniurile ori solniţa cu sare. Angajaţii trebuie să asigure dezinfectarea acestora după fiecare utilizare.

  Local

  Ignoraţi şi batjocoriţi pe banii lor!
  Compania de Transport Public Arad, cu acordul Primăriei, sfidează doleanţele arădenilor, impunând un program de circulaţie al tramvaielor şi autobuzelor care poate fi încadrat, fără probleme, la articolul 352 Cod Penal: zădărnicirea combaterii bolilor! 8

  Mapamond

  VIDEO LIVE: SpaceX in colaborare cu NASA se pregătesc de o nouă lansare a navei Crew Dragon către Staţia Spaţială Internaţională, la ora 22
  SpaceX şi NASA incearcă o a doua tentaivă de lansare a navei Crew Dragon. Miercuri, lansarea misiunii Demo-2 a fost amânată din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Urmăriți aici transmisiunea LIVE.

  Local

  Curtea de Apel Timișoara a amânat apelul lui Mârza pentru sfârșitul lunii iunie
  1

  Local

  Doar 41 de persoane au mai rămas în centrele de carantină din județul Arad
  1.349 de persoane au încheiat astăzi perioada de carantină de 14 zile, în județul Arad. Astfel, în centrele din carantină din județul nostru au mai rămas doar 41 de persoane. 2

  ARADON Sport local

  Performanțe ale sportului arădean în luna mai (II)
  Sportul arădean este momentan blocat din cauza pandemiei de coronavirus. Vă propunem continuarea materialului despre o parte din performanțele sportului arădean din luna mai, cele realizate în perioada 2006-2020, după ce săptămâna trecută am făcut o incursiune în perioada 1990-2005.

  Local

  Inspectoratul Școlar a împărțit măști școlilor 
  De la sediul Inspectoratului Școlar Județean Arad au fost distribuite măști de protecție tuturor unităților de învățământ în care se organizează, începând din 2 iunie, pregătire în vederea examenelor de bacalaureat și evaluare națională. 1

  Local

  Un singur nou caz de infectare cu SARS-CoV-2 la Arad
  Un singur caz de infectare cu SARS-CoV-2 a fost înregistrat la Arad de la ultima informare a Grupului de Comunicare Strategică, de vineri.

  Local

  Faleza Mureşului din Alfa, curăţată de voluntari
  Câţiva tineri s-au mobilizat după ce au găsit sute de sticle din plastic, doze de bere, ambalaje şi alte gunoaie abandonate de-a lungul malului. 13

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.