aradon.ro Web analyticsAtenţie la încălzirea pe curent!

De Alin Gherasim

Atenţie la încălzirea pe curent!

Atenţie la aparatele de încălzire pe curent/Foto: FAN
Instalaţiile electrice improvizate sau subdimensionate pot provoca adevărate tragedii.
Scris de Alin Gherasim - Instalaţiile electrice improvizate sau subdimensionate pot provoca adevărate tragedii.

ARAD. Vine iarna, iar oamenii sunt tentaţi să încălzească suplimentar casele cu diferite surse de încălzire electrică, cum ar fi reşouri, radiatoare electrice, panouri, pături electrice sau decorative. Însă aceiaşi oameni trebuie să fie atenţi la aceste dispozitive şi să respecte câteva reguli minime de siguranţă, pentru a evita adevărate tragedii. Reprezentanţii E.ON ne spun că, printre cele mai periculoase lucruri pe care le fac oamenii care se încălzesc pe curent sunt: neverificarea instalaţiei electrice, necunoaşterea instrucţiunilor de utilizare a aparatelor, utilizarea surselor de încălzire cu electricitate în spaţii umede, cum ar fi băile, folosirea aparatelor de încălzire lângă cărţi, perdele sau alte materiale textile care se pot aprinde uşor.

„Toate acestea, alături de o priză defectă, o siguranță necalibrată, un contact imperfect și lipsa supravegherii sunt elementele care pot genera evenimente tragice”, spun cei de la E.ON.

Recomandări

Reprezentanţii companiei de furnizare a gazelor naturale şi a energiei electrice vin cu o serie de recomandări pentru cei care se încălzesc cu aparate electrice:

„Utilizați instalaţii electrice fără improvizații; evitați alimentarea mai multor receptoare electrocasnice de putere mare din aceeaşi priză (circuit); utilizaţi doar siguranţe calibrate la tabloul electric din locuinţă; verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate; la suplimentarea aparatelor electrice sau creșterea puterii acestora, asiguraţi-vă, prin personal autorizat, că instalaţia existentă poate prelua consumul; amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile cu umiditate crescută; instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului; utilizaţi aparate electrice omologate”.

Aceştia explică şi de ce un mare pericol ne paşte de la propriile noastre instalaţii electrice.

„Dimensionarea instalaţiilor pentru majoritatea locuinţelor construite înainte de 1989 nu a avut în vedere utilizarea intensivă a unor aparate electrice mari consumatoare de energie. În plus, la casele vechi, mai ales din mediul rural, instalațiile au fost dimensionate pentru un consum redus, corespunzător pentru un minim de iluminat și receptoare electrice de mică putere, disponibile în acea vreme (radio, TV, frigider)”, spun cei de la E.ON.

Incendii

Statisticile pompierilor indică faptul că majoritatea incendiilor la locuințe sunt generate de instalațiile electrice defecte sau cu improvizații, de coșuri de fum defecte sau necurățate și de mijloacele de încălzire. Aşadar, instalaţiile electrice pot ceda şi pot provoca pagube uriaşe. Drept urmare, suntem sfătuiţi să verificăm atât aparatele de încălzit, cât şi instalaţia electrică înainte de a decide să ne încălzim cu curent.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  tombola lunii

  România

  7 persoane cercetate într-un dosar de organizare de lupte între animale
  7 persoane, dintre care doi cetăţeni străini, sunt cercetate într-un dosar de organizare de lupte între animale şi operaţiuni financiare în mod fraudulos, în urma unor percheziţii făcute de poliţiştii braşoveni în judeţele Braşov, Cluj şi Sălaj.

  Mapamond

  Marea Britanie şi Franţa sunt de acord să acorde mai mult sprijin Ucrainei
  Premierul britanic Boris Johnson şi preşedintele francez Emmanuel Macron au convenit să ofere mai mult sprijin Ucrainei.

  Local

  Festivalul Berii a adus mii de arădeni pe Ștrandul Neptun
  În primele două seri de festival, zona comercială a Ștrandului Neptun s-a umplut de lume, amintind de vremurile de altădată. 7

  Mapamond

  Generalul rus Alexander Dvornikov ar fi fost înlocuit de Vladimir Putin
  Cel mai important general rus din Ucraina pare să fi fost demis din cauza ritmului lent al progreselor din Donbas. Dacă se confirmă, demiterea generalului Alexander Dvornikov, supranumit „Măcelarul din Alep” pentru distrugerea oraşului sirian în 2015, ar marca încă o remaniere majoră a comandamentului militar rus, sugerând că Putin este nemulţumit de modul în care se desfăşoară războiul. 2

  Local

  Cod galben de instabilitate atmosferică pentru o parte a județului Arad

  Local

  Ziua Drapelului Național al României, marcată la Arad
  Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. 4

  Local

  Femeie de 71 de ani, lovită pe trecerea de pietoni în timp ce traversa strada pe roșu
  4

  România

  România şi alte patru ţări încearcă să amâne planurile UE de a interzice vânzarea maşinilor pe benzină şi diesel
  România, Italia, Portugalia, Slovacia şi Bulgaria vor să amâne cu cinci ani un plan al Uniunii Europene de interzicere efectivă a vânzării de maşini noi pe benzină şi diesel începând cu 2035, potrivit unui document consultat de Reuters. 9

  Mapamond

  Unitatea grupului G7 este în pericol pe măsură ce costul războiului din Ucraina creşte
  Problema războiului din Ucraina va domina în mod inevitabil summitul naţiunilor G7 din Bavaria. Ultimele luni au însemnat un efort financiar considerabil pentru statele occidentale care susţin înarmarea Ucrainei.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.