aradon.ro Web analyticsAu „închis” strada pietonală

De Eugen Rogojan

Au „închis” strada pietonală

Reactualizat la:
După ce mai bine de un an a stat cu gardurile Poliției Locale la ambele capete, strada 1 Decembrie 1918 a „primit” bolarzi metalici.
Scris de Eugen Rogojan - După ce mai bine de un an a stat cu gardurile Poliției Locale la ambele capete, strada 1 Decembrie 1918 a „primit” bolarzi metalici.

Strada 1 Decembrie 1918, situată în centrul municipiului Arad, a „primit” luni, 22 februarie, bolarzi metalici care să împiedice autoturismele să intre pe stradă. Transformată în zonă pietonală doar pe perioada verii, anul trecut în iulie scriam despre această stradă că este „aproape pietonală”. Circulau atunci mașinile nestingherite, de la un capăt la altul, în apropierea teraselor amplasate pe asfalt. Am cerut atunci un punct de vedere din partea Primăriei Municipiului Arad şi, la doar câteva minute după acest lucru, un echipaj al Poliției Locale s-a deplasat pe stradă și a împărțit avertismente riveranilor care își parcaseră mașinile acolo, respectiv amenzi celor care nu locuiesc pe strada respectivă, însă și-au parcat mașinile acolo. „Cei care trec pe acolo și sunt prinși riscă o amendă în valoare de 290 lei”, transmiteau, atunci, reprezentanții Primăriei Municipiului Arad.

Intrarea pe stradă dinspre bulevardul Decebal și ieșirea spre bulevardul Revoluției erau „închise” cu garduri ale Poliției Locale Arad, însă șoferii care voiau să treacă pe stradă coborau din mașini și mutau gardurile, apoi își continuau liniștiți drumul.

În decembrie 2020, aleșii locali au votat transformarea permanentă în zone pietonale a tronsonului din piața Avram Iancu, a străzii 1 Decembrie 1918 și a pieței Luther, de lângă Biserica Roșie. Pe baza acestei hotărâri s-au montat, acum, bolarzi permanenți, care să împiedice șoferii să intre cu mașinile pe strada pietonală. Astfel de bolarzi au fost montați și la intrările și ieșirile din piața Luther, de lângă Biserica Roșie, iar conform reprezentanților Primăriei Municipiului Arad, au fost montați bolarzi, tot luni, și în Piața Avram Iancu, tronsonul dintre străzile Grigore Alexandrescu și Tribunul Dobra.

36 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Molnar says:

  Cei care locuim in cladirea de pe colt?, si parcam in curte imobilului cum vom intra si iesi???
  Masina de la salubritste cum va intra si iesi???

 2. Dorin says:

  Pentru ceva mare mahar, interesant cum se iau deciziile din consiliu, si se aplica repede cand vine vorba de unele interese.

 3. nowhereman says:

  S-a dat pretul corect! (se citeste SPAGA).

 4. gigel says:

  VAI SI AMAR DE GANDIREA ASTORA DE LA BUTOANE ! BAI, PARCA SUNTEM BLESTEMATI !

 5. Mda says:

  Am impresia ca interesul e montarea acelor “bolarzi” sa ia cineva bani frumosi apoi dupa mai multe reclamatii se vor scoate exact cum au montat la pasajul de la Maranata, banii au fost dati apoi demontati si poate montati altundeva platiti din nou … cineva face ”afaceri” necurate cu bolarzii astia

  • Teretean says:

   In Alfa la bloc 59 peste drum se condtruiete un rahat de parcare iar linga sint citeva sute de metri de oaraoet metalic care a fost in perfecta stare puna la sapatura de fundatie. Acum sa dat ordin din centrul de comanda pnl Arad sa fie distrus in totalitate incat sa fie dus la fier vechi. Daca primaria trebuie sal cumpere costa peste 50000euro, asa prefera sal dustruga decat sal deminteze su sal refoliseasca unde este nevoie. Si acum te intrebi de ce se fura capacele de canal 😆…. Pentru ca firmele pnl trebuie sa castige licitatii.

 6. Aradean says:

  Hai sa inchidem tot orasul si sa circulam numai pe centura!

  • Someru says:

   Pe care centura aradene? A Oradiei? :))) Sau are cumva aradul centura si nu stiu eu? mira-m-as… Nici in dex nu gasesti definitie dapai in Arad :))) impotentii nostrii au avut grija doar de buzunarul lor, de unde centura???

 7. ascendis says:

  Arata absolut oribil, penibil, suburban, cum vreti voi. Asta e ce intelege Primaria Arad prin strada/zona pietonala in 2021, arata exact ca in Timisoara, Oradea, Cluj, Brasov, Sibiu, etc etc, nu?

 8. ion says:

  usca-le-ar dracu mintea

 9. Patrascu says:

  Falnici stalpi speram sa-i fixeze in dibluri 6X6 maxim 8X6 😂bani sifonati degeaba. Sa-l iau in p.. a pe menejerul uoarasului 😜 Aici trebuia niste jardiniere cu flori o intrare in strada cu o arcada de fliru ceva sa simti o creatie cu bun gust. Asa este cind firma lui 😁Lindic intra pe piata fortat.

 10. Valentin Avram says:

  Pompieri ??? Salvare ???

  • jack says:

   e pietonal se da lege de la bibi si acolo focul nu ia foc si bolnavul e vesnic sanatos..vezi de treaba astia sunt liberali cu aripi ..adica papagali

 11. ARADEAN says:

  si asa traficul rutier e destul de ”inghesuit ” in centru de ce a trebuit inchisa aceasta strada ( si de altfel si cea din pta A Iancu)? ha? ca cineva sa isi puna acolo terasa?

 12. Tuluz-Lotrec says:

  Si comisionu’ pentru stalpi cat este? Ca-mi fac si eu o fabricuta de stalpisori de astia, ca vad ca nu mai prididesc cu montatul si demontatul lor.

 13. Dan says:

  Hai sa fim realisti: nu trebuie sa fi mare geniu, ca să ințelegi, “printre rånduri” , MESAJUL tuturor acestor inițiative și decizii aiuritoare și , multe, chiar nesimțite: “Múe arădeni!”
  “Noi suntem la Putere și facem ce vor mușchii nostri, fie că vă place, fie că nu….!!!” 😠

  Cam asta ne transmite Primarul și camarilla lui… 😡

 14. Pompiliu says:

  As pune niste stalpisori din astea in spate la P-ta Avram iancu unde este tot zona pietonala

 15. aradean says:

  ce atatea lamentari? asta ati votat asta aveti ! punct !

 16. Inna says:

  Domnule ai o idee geniala ! Daca nu am rîs astăzi,am reușit acum! Da că suntem de risu plinsu!!

  • Pompiliu says:

   Nu rade INNA asta a fost numai o idee de a mea , dar mai am si mai bune , ce zici separarea pistelor de biciclete cu asemenea stalpisori ? intrebarea mea este daca eu le produc sau le import am sanse sa ies cu ele la lumina ???

 17. Cerberus says:

  Multi locuitori ai municipiului au parerea ca orasul asta parca ” sufera” de un blestem etern. Nu vezi niciunde sa se faca ceva constructiv si in folosul oamenilor. Cred ca e singurul oras-comuna care are capacele de la camine sau mai jos sau mai sus decat nivelul asfaltului = 2 exemple simple : pe calea Radnei sensul spre Deva in fata benzinariei cu floare** pe banda 2 este un crater asfaltat. Pe Iuliu Maniu in apropierea liceului ,sensul spre Podgoria, este un crater asfaltat pe ambele benzi. De fiecare data cand se asfaltau acele strazi asa au lasat tot. Cand treci cu masina pe acolo si la 55km/h zici ca decolezi . Tremura pivotii de la roti cand te vad ca vrei sa treci pe acolo. Un drum plan / neted nu sunteti.in stare sa faceti. Ce sa zicem de pasaje pietonale subterane, giratorii, turbogiratii , semafoare in sincron. Astea sunt pt lumea a 2-a. Noi suntem inca in lumea noastra …a 3-a. Altii se mira ca vad porci, vaci sau cai pe faleza Muresului. Ce va mirati ??!! Chiar aveti impresia ca locuiti intr-un oraș ??

  • jack says:

   asa e iar majoritatea strazilor arata ca berlinul in 44 bombardament cu petece de asfalt iar un idiot cica face un rond si nu observa nimic e prea idiot sa inteleaga ceva agem primar padurar e obisnuit cu cucul si ursul..nu cu oameni

 18. Prenume says:

  Mi se pare mie sa nici macar stâlpii aia nu sunt drepți?

 19. Andrei says:

  Foarte bine au făcut! Sper sa o paveze cu piatră cubică! Dar la țăranii de arădeni nu le place când se face ceva util pentru Arad! Sper sa se amenajeze cat mai repede piața Catedralei! Când era caravana filmelor ne înghesuiau în parcul Eminescu pe spațiul verde, nu avem in Arad un spațiu mai mare care sa fie folosit pentru proiecția de filme sau diferite evenimente culturale! Falca a dus orașul la stadiul de comună și acum dacă se face ceva nu e bine! Cine sa va înțeleagă și pe voi.

 20. Upham says:

  În vara anului 2020,la radio Reșița un pîrlit de politician spunea : pîna la finalul anului 2021 pasajul de cale ferată de pe strada Șiriei va fi finalizat.Anulu 2020a trecut,din 2021sau dus aproape două luni și nu am văzut nici un muncitor acolo,în cîteva zile a fost cineva de vindea pomi fructiferi și niște curve.Pe acolo mi-e drumul spre serviciu.

 21. Burebista says:

  ” zi-aristule”, ia uite aici: ” BOLARD substantiv masculin stâlp scurt de metal, lemn sau beton, montat pe chei, la ancorarea navelor”??. Si inca ceva:” RIVERAN, -Ă, riverani, -e, adjectiv (Despre țări, locuri etcetera) Situat pe malul unei ape sau străbătut de o apă curgătoare. ♦ Proprietar riveran = proprietar al unui loc situat pe malul unui râu. “. Concluzie; “Am cerut atunci un punct de vedere din partea Primăriei Municipiului Arad şi, la doar câteva minute după acest lucru, un echipaj al Poliției Locale s-a deplasat pe stradă și a împărțit avertismente riveranilor care își parcaseră mașinile acolo, respectiv amenzi celor care nu locuiesc pe strada respectivă, însă și-au parcat mașinile acolo.”. EȘTI VARZĂ, rogo-jine.

 22. Anonim says:

  Sunt curios dacă doamne ferește se întâmplă o nenorocire un incendiu cum vor interveni pompieri sunt sigur ca nu vor zbura ci vor zmulge acele fiare… Nu se gândește nimeni sau

 23. localnic says:

  salvarea sau pompierii cum vor intra pe aceasta strada inchisa?? ALOOOOO!!!!!!!!!!!!!!! primaria draga mult te-ai gandit pana sa faci asa ceva?

 24. Bibi says:

  Vai de capul nostru. Silvio cultorul e limitat rau. nu poate saracul.nu il duce mintea. E penibil rau. se comporta ca un primar de comuna cu 15 locuitori. nu stiu cum am putea schimba ceva!

 25. NICU says:

  Oare cu ce am pacatuit noi aradenii pentru ca avem asa conducatori mediocrii?

 26. România

  Virgil Musta: Relaxarea și noile tulpini cresc numărul de cazuri. Internările în spitalele Covid din Timișoara
  Aproximativ 400 de cazuri noi de coronavirus sunt raportate zilnic în Timiș, de o săptămână încoace. Noile tulpini și relaxarea sunt de vină, atrage atenția medicul Virgil Musta, care spune că tot mai mulți tineri ajung la spital cu forme mai grave de Covid-19. 1

  Mapamond

  Un teatru din Japonia propune o modalitate inedită de vizionare, printr-o deschizătură asemănătoare fantelor cutiilor poştale
  Un teatru din Japonia propune o modalitate inovatoare de vizionare a reprezentaţiilor sale de dans, printr-o fantă asemănătoare celei cu care sunt prevăzute cutiile poştale, iniţiativă prin care compania niponă speră să aducă din nou publicul la spectacole avangardiste, respectând în acelaşi timp distanţarea socială, informează Reuters.

  Lifestyle

  Piesa ''Amnesia'', interpretată de Roxen, va reprezenta România la Eurovision Song Contest
  Piesa "Amnesia" interpretată de Roxen, va reprezenta România la cea de-a 65-a ediţie a Eurovision Song Contest, în urma deciziei membrilor juriului, informează un comunicat TVR transmis AGERPRES.

  Local

  Se vizează carnetele de rentă viageră
  În perioada 1 martie – 31 august APIA va viza toate carnetele de rentă viageră. 1

  Local

  Ioan Cristina: „Un miliard de lei pentru fermieri, prin AGRO IMM INVEST”
  Senatorul liberal Ioan Cristina susţine că Guvernul Cîţu alocă un miliard de lei pentru fermieri, prin intermediul subprogramului AGRO IMM INVEST.

  Local

  Primăria Lipova, în luptă cu patrupedele fără stăpân
  Câinii vagabonzi au fost adunați de pe străzile din Lipova în cadrul unei ample acțiuni demarate de primărie.

  România

  Elevii claselor a VIII-a şi a XII-a şi a XIII-a de liceu vor merge în continuare la şcoală
  Elevii din clasa a VIII-a şi clasele a XII-a şi a XIII-a de liceu vor putea merge în continuare luni la şcoală, a declarat vineri pentru AGERPRES ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. 5

  România

  Lista ţărilor în care se impune carantină la întoarcerea în România. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic
  Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista statelor şi zonelor considerate ca fiind cu risc crescut epidemiologic,. În listă a reintrat Bulgaria şi au ieşit Elveţia şi Portugalia. Pentru persoanele care sosesc în România din aceste ţări, zone sau teritorii cu risc epidemiologic ridicat se instituie la domiciliu/ în locaţia declarată timp de 14 zile. 1

  România

  Fetiță din Timișoara, abuzată sexual de ambii părinți. Mama și tatăl, reținuți
  Caz șocant la Timișoara, unde o fetiță de 13 ani a fost abuzata sexual de ambii părinți, timp de mai multi ani. Victima a ajuns la reprezentanții Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, unde a povestit cele intamplate. Politia a intrat pe fir. Potrivit Tion.ro, copila face deja ședințe de consiliere psihologică. 4

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.