Bani pentru afaceri: conturile sunt golite și finanțările ajung în conturile personale

De Andreea Pintea

Bani pentru afaceri: conturile sunt golite și finanțările ajung în conturile personale

Reactualizat la:
Atenție la banii încasați prin solicitarea microgranturilor. Banii mutați în conturile personale ar putea fi imputați solicitanților!
Scris de Andreea Pintea - Atenție la banii încasați prin solicitarea microgranturilor. Banii mutați în conturile personale ar putea fi imputați solicitanților!

ARAD. Micii întreprinzători au solicitat microgranturi pentru finanțarea cheltuielilor incluse în măsura 1 din programul Guvernului privind susținerea antreprenorilor. Acum, banii au început să intre în conturile solicitanților, doar că unii i-au și mutat în conturile personale.

„Băncile partenere au sesizat faptul că un număr de beneficiari ai măsurii 1 – microgranturi – au transferat, în scurt timp de la primire, sumele nerambursabile în conturile personale”, anunță Ministerul Economiei. Doar că în această situație, Ministerul atrage atenția că „în termen de maxim 90 de zile din momentul plății ajutorului financiar către beneficiar, acesta are obligația efectuării cheltuielilor, din contul distinct deschis la una din băncile partenere în program, numai prin transfer bancar și urmărind să se încadreze în una sau mai multe din următoarele categorii de cheltuieli eligibile: a) cheltuieli privind stocurile de materii prime, materiale, mărfuri, precum și alte categorii de stocuri necesare activității curente/operaționale desfășurate de beneficiari; b) datorii curente și restante față de furnizorii curenți, inclusiv față de furnizorii de utilități potrivit contractelor încheiate; c) cheltuieli privind chiria pe bază de contract încheiat, pentru sediul social/punctul de lucru unde se desfășoară activitatea pentru care se solicită finanțare; d) cheltuieli privind achiziția de servicii și reparații necesare activității curente de bază, cu excepția serviciilor de consultanță, studii și alte categorii de servicii indirecte cu activitatea curentă; e) cheltuieli privind echipamentele de protecție medicală, inclusiv materiale de dezinfecție pentru protecția împotriva răspândirii virusului SARS-CoV- 2; f) cheltuieli privind achiziția de obiecte de inventar, inclusiv obiecte de inventar de natura mijloacelor fixe necesare pentru reluarea activității curente; g) cheltuieli privind achiziția de echipamente, utilaje, instalații, tehnologii, dotări independente necesare pentru reluarea activității; h) cheltuieli privind plata datoriilor către bugetul statului.

Mai mult, contractul de finanțare va fi reziliat şi ajutorul de stat acordat va fi recuperat, împreună cu dobânzile accesorii aferente, şi în cazul în care beneficiarul a plătit, din contul proiectului, cheltuieli care nu se încadrează în categoria cheltuielilor eligibile. De asemenea, în același termen de maxim 90 de zile din momentul încasării ajutorului financiar de către beneficiar, acesta are obligația încărcării în aplicație a facturilor, documentelor de plată și raportului de progres (Anexa 8), sub sancțiunea recuperării ajutorului acordat.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. guga says:

  Si, din nou, se dovedesc urmatoarele
  1) Politia este corupta pana in maduva oaselor;
  2) cetatenii patriei noastre dragi sunt niste “descurcareti” care contribuie la propria mizerie;
  3) Statul Roman e parazitat doar de astfel de specimene numite politic ori sprijinite politic;
  4) sistemul de tip fanariot n-a incetat sa existe in ultimii 300 de ani;
  5) perpetuarea acestor situatii nu se poate intampla fara acoperire politica;

 2. Local

  Arad: 56 de cazuri noi, 95 de vindecări
  ARAD. Datele adunate de către Direcţia de Sănătate Publică Arad pentru ziua de 19 ianuarie arată faptul că, în 24 de ore, au fost depistate 56 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV 2. 1

  România

  3.000 de cazuri noi şi 116 decese
  BUCUREȘTI. Testele pentru depistarea coronavirusului, realizate în ultimele 24 de ore, scot la iveală faptul că, la nivel naţional, au fost înregistrate 3.000 de cazuri noi de marţi până miercuri.

  ARADON Sport local

  Revine fotbalul judeţean?
  13 martie este data avansată pentru începerea unui sezon hibrid de Liga 4.

  Local

  Lansarea platformei StudentErasmus.uvvg.ro
  Universitatea de Vest „Vasile Goldiş" din Arad lansează platforma digitală prin care studenţii UVVG pot aplica online pentru mobilităţile Erasmus+ de studiu şi practică.

  Local

  Caută salvarea de la retrogradare
  CERMEI. Cu doar 7 puncte strânse din 30 posibile, Lunca Teuz Cermei ocupă locul 8 din 10 echipe, având emoţii cu menţinerea în eşalonul trei al fotbalului românesc.

  Mapamond

  Germania, în lockdown sever până pe 14 februarie
  Măsuri tot mai aspre în Germania, unde s-a extins lockdown-ul până pe 14 februarie. 8

  România

  Un polițist din Vaslui s-a fotografiat în lenjerie intimă și cu un morcov în anus, apoi a distribuit pozele
  Scandal în toată regula la IPJ Vaslui, acolo unde – teoretic – la șefia instituției a fost împuternicit fostul șef al Poliției Arad, comisar șef Ioan Tamaș. Un poliţist din cadrul inspectoratului s-a fotografiat – cu ajutorul unui selfie stick - în timpul unui joc erotic, îmbrăcat în lenjerie de damă şi cu un morcov în anus și a distribuit pozele unor apropiați – conform adevărul.ro. Fotografiile au fost distribuite mai departe. 9

  UT Arad

  UTA, altă față la meciul cu Voluntari
  Elevii lui Laszlo Balint au jucat mult mai avântat față de ce știam noi. Au arătat că știe să atace! Mai laborioși la mijlocul terenului. 2

  Local

  Alfa, sub copitele porcilor
  De ani de zile, locuitorii cartierului nu reuşesc să scape de animalele de casă lăsate libere de locuitori de pe strada Mărului. 19

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.