aradon.ro Web analytics

Banii de pe autostradă, furaţi cu ajutorul băncilor

De Alin Gherasim

Banii de pe autostradă, furaţi cu ajutorul băncilor

Judecătorii care l-au condamnat pe Nelu Iordache pentru delapidarea de pe Nădlac-Arad spun că acesta a fost ajutat de bănci.
Scris de Alin Gherasim - Judecătorii care l-au condamnat pe Nelu Iordache pentru delapidarea de pe Nădlac-Arad spun că acesta a fost ajutat de bănci.

ARAD. Motivarea Curţii de Apel Bucureşti, care l-a condamnat pe Nelu Iordache, patronul Romstrade, la 11 ani şi 9 luni de închisoare pentru delapidarea fondurilor destinate realizării autostrăzii Nădlac-Arad scoate la iveală faptul că omul de afaceri a stabilit încă de la început că banii destinaţi lucrării vor fi folosiţi în alt scop. „Instanţa a constatat că, din modul coerent şi structurat în care a acționat, rezultă că, în hotărârea sa infracţională de a obţine banii din finanţarea proiectului şi de a-i utiliza în alte scopuri decât pentru proiectarea şi executarea autostrăzii, (Nelu Iordache – n.r.) a stabilit, încă de la început, că se va folosi de înscrisuri sub semnătură privată falsificate, ca unică modalitate de a putea transfera banii prin conturile bancare, cu care să efectueze o serie de alte plăţi, fără legătură cu proiectul, ori pe care să-i retragă, în numerar”, se arată în sentinţă.

Un alt aspect important semnalat de către judecătorii Curţii de Apel Bucureşti se referă la faptul că infracţiunile comise de Iordache nu ar fi fost posibile fără ajutorul unor bănci comerciale. Doar că, dacă procurorii nu au anchetat unităţile respective, judecătorii nu le-au pedepsit. „Este cert că activitatea infracțională a inculpatului nu se putea desfășura fără suportul băncilor, care nu i-au solicitat documentele necesare, al angajaților servili ai societății comerciale pe care o administra, care au invocat teama de a nu-și pierde locul de muncă ori privilegiile, precum și al societăților comerciale, unele aflate doar în relații contractuale cu societățile comerciale controlate de inculpat. Curtea mai observă că instituțiile bancare au acceptat, pentru retragerile din conturile bancare ori pentru retragerile în numerar, documentație justificativă insuficientă și improprie, iar persoana vătămată beneficiar al lucrării a avut un comportament nu tocmai riguros și tolerant față de modul în care erau executate obligațiile contractuale, în parametrii impuși, astfel că, profitând inclusiv de această atitudine a instituțiilor, inculpatul și-a putut desfășura, în mod nestingherit, activitatea infracțională. Cu toate acestea, instanța de judecată nu a fost învestită cu actele de complicitate, care i-au facilitat inculpatului traseul infracțional fulminant şi de lungă durată”, mai spun magistraţii.
Reamintim faptul că, săptămâna trecută, omul de afaceri Nelu Iordache a fost condamnat definitiv la 11 ani şi 9 luni de închisoare pentru că a fraudat fondurile europene care trebuiau folosite la construirea autostrăzii Nădlac-Arad, lotul Nădlac-Pecica.

21 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. sica says:

  Traiau in lux si huzur functionarii bancii respective in acea “per’oada ” !! Iar pwlymea le platea la dobanzi si comisioane..

  • piuir says:

   Functionarii bancilor sunt doar niste sclavi pe plantatie. Prost instruiti si lingusitori dupa ce vad un sold de milioane de euro. Daca venea asta la ghiseu sa intrebe daca a intrat alocatia nu ar fi fost nici serviabili nici lingusitori. Asta e rezultatul anilor de coruptie traiti de toti: haina il face pe om in continuare. Sa speram ca haina dungata pusa pe umerii acestui fraier sa ii faca mai mai multi oameni sa isi indrepte coloana vertebrala.

  • horea says:

   Comentarii rautacioase ca “pwlymea” platea dobanzi si comisioane la banci, nu isi au rostul. pai asta e normal, ASTA ESTE ACTIVITATEA BANCILOR. De nu doreai sa platesti nimic nu iti faceai de lucru cu ei. Gresesc?

   • petre says:

    DA,gresesti domnule”horea”!!! ”pwlymea”plateste taxe si impozite functionarilor statului pentru a fi protejat ,nu JEFUIT!!! Dezvoltarea societatii omenesti a adus si diversificare in domeniul preocupational…La noi FANARIOTISMUL rogojinar este adevaratul cancer si cea mai puternica FRANA a prosperitatii societatii RO.!!!!!! ADEVARAT SI DUREROS!!!!

  • Dd says:

   👍

   … și încă trăiesc ÎN ACELAȘI HUZUR și AROGANȚĂ !!! 😠

   Că… deh, doar sunt răsfățatele sistemului actual, iar pulimea, care de fapt, prin munca lor brută și prost plătită, ȚIN ÎN SPATE ÎNTREG SISTEMUL ECONOMIC.

   Uite ce au pățit englezii cu aroganța lor față de emigranții care făceau “munca de jos” …!
   Sper să pătească toți la fel, cei care-răsfață pe nababii in Rolls-Royce-uri, dar se cacă pe cei DIRECT PRODUCTIVI.

   Și nu, NU vorbesc de comunism, ci de CORECTITUDINEA SOCIALĂ: in anii ’80, în Occident nu era comunism, dar cei care produceau ERAU MULT MAI RESPECTAȚI și aveau infinit mai multe drepturi.
   Din pacate acele vremuri au trecut, noi ca români, nu le-am prins, iar ce este acum, nu este economie de piață, ci , doar JUNGLĂ “DE PIAȚĂ, unde NU CEL CORECT supravițuieste, ci CEL MAI TARE și CU MAI MULT TUPEU ! ☹

 2. horea says:

  Serios, ne povestesti tu in scris: banii DE PE autostrada? Nu stiu eu daca el facea lucrari proaste. Cat despre ce si cum isi muta el banii din diverse proiecte dintr-un buzunar in altul eu as opina ca este doar treaba ADMINISTRATORULUI, sa faca sa mearga treaba.

 3. Teretean says:

  Un vechi prieten remarca odata😜Nimic nu se face fără știrea prim procurorului, președintele tribunalului și șefi politiei și finanțelor. Și avea oarecum dreptate😎

 4. Luci says:

  Cămătaria poarta denumirea de banca dacă jaful e impartit cu statul.

 5. Stefan says:

  Sa retinem ca procurorii nu au fost interesat!

 6. Kata says:

  Cata lume înjura băncile, dar se duc la ei la ușa cu căciulă în mana du pa 1 leu doi……
  Dacă ești isteț și faci bani nu împrumuți, iar banca nu te obliga sa iei împrumut, te duci singur și cerșești apoi ii blamezi.
  Tipic prostiei românești, și sărac și prost cu pretenții.

 7. Zabrani says:

  Deci cu atâtea detalii încât la modul cel mai posibil de făcut nu nu aveau altă cale de ieșire cu aceste fonduri pentru că trebuiau justificate prin ce prin felul în care se cheltuiesc da dar mai important cum se distribuie cinci bani pentru că trebuiau justificate plățile oamenilor da tot era acte dicționar se făcea prin notar da notarul ăla de unde să știe ăla ăla trebuia să aibă pe cineva în spate ca să ca să poată justifica niște cum să zic eu niște contracte nu să aibă totul legătură încât toată lumea să se câștige cel puțin la proiect fără ceva incont eu ca om simplu dacă nu am un cont bancar nu mi se dă un salar dar faptul căFaptul că din salariul acela eu trebuie să justific că nu vreau să plătesc de unde deducem treaba asta de unde îți spun eu de unde pentru că trebuie să lucri pentru altcineva care are altceva sau ceva pentru o persoană în speță legat de cheltuieli vă dați seama în ce conjunctură suntem noi care murim de pe zi pe alta deci nici nu mă mir că nele uri dacă n-avea rost să-l amendeze că n-avea poate să facă procuror de azi înainte

 8. Zabrani prof says:

  Primarul zebra nu are același conflict deci nu poate fi decât la modul cel mai general un conflict de interese dar nici măcar a lui personal și conflict de interese în felul în care fondurile să se justifică prin ce prin ce că n-ai prin ce nu mai de la om la om nu de unde până unde trăiește lasă că justifică ceva mâncare grijă de justifică salariile din ce pentru că nu se pot face nicio deducere dacă statul ar interveni și ar înțelege deducerile ar fi o cu totul și cu altă situație în sensul că angajații unei primării ar fi mult mai Profeni mult mai profesional în sensul de a implementa niște oameni care se poate să lucreze în proiectele respective deci dacă tot intri la pușcărie pentru treaba astaNu văd nicio justificare de ce firmele care au contracte se poate facilita niște câștiguri cat decât infime nu nu nu ceva nu-i în regulă nu-i în regulă deci intră toți în pușcărie pentru chestia asta chiar și eu îs cu chiar și nu se poate așa ceva deci unde să justifici toți banii ăștia pentru că oamenii trebuie plătiți

 9. Fratele primarului zabrani says:

  Dar acuma care e trendul să facă firmele această fraudă nu prin faptul că dau niște bonusuri la salar în care justifică încadrarea păi despre ce căcat vorbim a și încă o chestie toate astea se impozitează la la nivel de cuantum întreg păi de unde până unde justifice treaba asta și hai să vedem dacă cineva va recunoaște la un nivel de conducere treaba asta uitați-vă ce va ajunge Primăria Arad va ajunge un dezastru adică situl ca primărie birou privat sau de unde oricât ai externaliza aceste servicii nu poți să le faci decât într-un cadruÎntru cazul profesional legat de ce înseamnă procuror și ce înseamnă să ajuți ca procuror sunt sus se poate susține firmele astea și să poată să se țină și angajații știți că odată ce ai Visto zi de la lucru ești dat afară de unde până unde ceva nu este în regulă ăsta o fi viitorul my no asta e fraudă care se face

 10. Zabrani says:

  Propun ca de acum înainte bonurile să nu mai fie un minus la salar asta înseamnă să fie impozitate dar să nu fie șterse la cel care lipsește trei zile de la lucru și bonusul in bani sa fie o încadrare de situație a locurilor de munca. Folositoare deduceri la salar ca si deducere la plata cheltuielilor a familiei să fie o încadrare în care să justifice situația angajatului deci nu pot să dai un bonus de prezență când vine ăla și slugă doișpe ore cinci ce înseamnă asta deci trebuie schimbate repede cat de repede legislația pentru că altfel vom murii de foame deci copiii noștri gândiți Yvor în ziua de azi sunt atâtea școli cu program prelungit da nimeni nu mai are parte de ele de s-a investit atâta încât se poate dezvolta

 11. Cititica says:

  Băi ziariatorule Gherasim. Mai termină cu articolele despre furturi. Vezi dacă găsești în Romània o instituție unde nu se fură. Dacă găsești zi-ne și nouă.

 12. Zabrani says:

  Nu știu ce să furi că mor de foame da ce să justifici ce să știi niște bani care au fost furați prin ce că tu n-ai nimic adică este de ne audă procurorii ăia ce fac în statul român delapidează niște oameni care trebuie să trăiască pe baza unor contracte da și ei că angajații nu au nimic nu despre ce contracte vorbim despre ce primării vorbim despre ce oameni vorbim de unde până unde ăla judecat într-un caz privat că statul odată un contract de ceva inimaginabil da ce să zic de noi care vai și amar trei depozit pe alta cu aceeași gândire deci banca ne ne sfătuiește să ne luăm bani ca să aibă de unde

 13. Anonim says:

  In Romania se mai tot fura din fonduri

 14. petre says:

  DA,gresesti domnule”horea”!!! ”pwlymea”plateste taxe si impozite functionarilor statului pentru a fi protejat ,nu JEFUIT!!! Dezvoltarea societatii omenesti a adus si diversificare in domeniul preocupational…La noi FANARIOTISMUL rogojinar este adevaratul cancer si cea mai puternica FRANA a prosperitatii societatii RO.!!!!!! ADEVARAT SI DUREROS!!!!

 15. ROMANIA says:

  #PLACUTASUEDEZA

 16. România

  1 din 4 vârstinici din România sunt afectați de singurătate
  1 din 4 persoane de peste 65 de ani din mediul urban resimte un grad ridicat de singurătate şi peste 50% se simt singuri deseori. 3 din 10 vârstnici nu au cu cine socializa sau pe cine să se poată baza în situaţii de necesitate. 28% nu interacţionează cu mai mult de 4 persoane într-o lună întreagă. 1 din 4 vârstnici declară că are o stare proastă de sănătate fizică şi mentală, iar singurătatea le accentuează acestora problemele medicale. În luna decembrie, Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor lansează o campanie menită să atragă atenţia asupra izolării sociale şi a singurătăţii persoanelor vârstnice.

  Ştiri sportive

  Ana-Maria Popescu și-a anunțat retragerea
  Ana-Maria Popescu își încheie după 20 de ani cariera de sportivă pentru că nu mai are motivație.

  Local

  Un arădean a fost amendat de jandarmi cu 1.000 de lei pentru injurii aduse pe o rețea de socializare
  Marți după-amiază, un echipaj de Jandarmerie s-a sesizat din oficiu după ce un bărbat a adus injurii și expresii jignitoare, printr-un comentariu, la o postare făcută de către o persoană juridică pe o rețea de socializare. Injuriile erau adresate atât autorului postării respective, cât și subiecților prezentați în text. 3

  Local

  Se deschid ofertele pentru pasajul din Micălaca
  CNAIR va deschide în data de 13 decembrie ofertele primite de la firme pentru finalizarea pasajului din Micălaca. 1

  Local

  Masa pe roți pentru bunicii comunității
  Un proiect pentru sufletul comunității, demarat de Cantina Sfântul Nicolae, pentru 170 de bunici din comunitatea arădeană.

  Local

  13 centre din județ – pregătite pentru vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani
  În municipiu, lista nu a fost încă definitivată. Vaccinarea ar putea începe la mijlocul lunii decembrie. 3

  România

  Noile măsuri restrictive aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă persoanelor care sosesc în România
  Guvernul a transmis, marţi, măsurile stabilite de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru persoanele care sosesc în România în perioada sărbătorilor de iarnă.

  Mapamond

  Elveția a autorizat folosirea capsulelor SARCO pentru sinucidere asistată
  Capsulele „Sarco” induc moartea prin sufocare, fără senzația de panică. Capsulele pentru sinuciderea asistată sunt controlate de către pacient. Doar în 2020, 1300 de oameni au ales sinuciderea asistată, în Elveția. 2

  Mapamond

  Schimbare majoră în Emiratele Arabe Unite: țara își mută weekendul
  Emiratele Arabe Unite devin singurul stat din Golf care nu va mai avea un weekend de vineri până sâmbătă. UAE îşi reduc săptămâna de lucru la patru zile şi jumătate şi îşi mută weekendul care tradiţional era de vineri până sâmbătă. Schimbările vor intra în vigoare de la 1 ianuarie şi vor fi obligatorii pentru tot sectorul public. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.