aradon.ro Web analyticsBaza lunară a contractelor de asigurare socială: minimum 2.550 de lei

De Diana Duțu

Baza lunară a contractelor de asigurare socială: minimum 2.550 de lei

Asigurarea socială, raportată la venituri de minimum 2.550 de lei/Foto: FAN
Începând de la 1 ianuarie 2022, pentru contractele încheiate în baza Legii nr. 263/2010 şi a OUG 163/2020.
Scris de Diana Duțu - Începând de la 1 ianuarie 2022, pentru contractele încheiate în baza Legii nr. 263/2010 şi a OUG 163/2020.

ARAD. Începând cu data de 1 ianuarie 2022, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată este de 2.550 de lei, potrivit HG 1071/2021 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

„În cazul asiguraților care au încheiat contracte de asigurare socială conform Legii nr. 263/2010, cu modificările și completările ulterioare, baza lunară de calcul a contribuției de asigurări sociale o constituie venitul lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socială, dar nu mai puțin decât valoarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată. În consecință, începând cu data de 1 ianuarie 2022, nivelul minim al venitului lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socialǎ încheiat în baza Legii nr. 263/2010, cu modificările și completările ulterioare, este de 2.550 de lei” – Casa de Pensii.

De asemenea, toate veniturile asigurate înscrise în contractele de asigurare socială al căror nivel se situează sub nivelul minim de 2.550 de lei se vor modifica, prin notificarea asiguratului.

Totodată, salariul minim brut pe țară garantat în plată de 2.550 lei se va utiliza și în cazul contractelor de asigurare socială încheiate în baza OUG 163/2020 începând cu data de 1 ianuarie 2022.

„Noua valoare de 2.550 de lei nu are implicații în ceea ce privește contractele de asigurare socială ce au fost încheiate în temeiul OUG 163/2020 până la data de 1 ianuarie 2022” – precizează reprezentanţii Casei de Pensii.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  UT Arad

  Utiştii Isac şi Miculescu, sub tricolor!
  ARAD. Vacanţă de vară mai scurtă pentru cei doi juniori Under 21 ai „Bătrânei Doamne” care au bifat cele mai multe minute în sezonul de Liga 1 recent încheiat. Mijlocaşul Damian Isac şi atacantul David Miculescu au fost convocaţi sub tricolor de selecţionerul reprezentativei de tineret, Florin Bratu.

  Mapamond

  Ucraina: 200 de cadavre găsite în subsolul unui bloc din Mariupol
  Muncitorii care săpau printre dărâmături au găsit 200 de cadavre în Mariupol, au anunţat marţi autorităţile ucrainene, o altă descoperire sumbră în oraşul portuar în ruină, care a cunoscut unele dintre cele mai mari suferinţe din cele trei luni de război. Cadavrele găsite în subsolul unei clădiri de apartamente prăbuşite erau în stare de descompunere, a declarat Petro Andryushchenko, consilier al primarului oraşului.

  Local

  Kirchweih la Vladimirescu, sâmbătă
  Sâmbătă, pe 28 mai 2022, la Glogowatz – Vladimirescu, se va sărbători hramul bisericii romano-catolice din localitate.

  Local

  Încep Zilele Academice Arădene
  Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad organizează ediţia cu numărul 32 a manifestărilor academice.

  ARADON opinii

  STIL DE VIAŢĂ. Adela Alexa, nutriţionist, dietetician: Recomandări dietetice în colita ulcerativă
  Colita ulcerativă este o boală cronică, în care membrana mucoasei colonului se inflamează și dezvoltă ulcere, cauzând diaree cu sânge, durere, gaze, balonare și, câteodată, scaune tari.

  ARADON Sport local

  „Suntem mulțumiți de evoluția copiilor”
  CRAIOVA. Atletico Arad a ratat, în dimineața zilei de astăzi, „la mustață” șansa de a juca marea finală a Ligii Elitelor Under 15.

  Local

  Sub presiunea presei, cei de la Bucureşti vorbesc de explozia de la Arad!
  La un an de la explozia bombei în Arad, explozie soldată cu moartea omului de afaceri Ioan Crișan, nu a fost arestată nicio persoană, nu s-a găsit motivul pentru care arădeanul a fost “condamnat” la  asemenea moarte, nu se știe proveniența bombei, însă s-a stabilit că Ioan Crișan nu se ocupa cu activități de crimă organizată. Cel puțin asta reiese din informarea de presă trimisă de Parchetul de pe lângă Înalte Curte de Casație și Justiție la presiunea mass-media. 2

  România

  Peste 16% dintre tineri au consumat droguri cel puțin odată. Cifra consumatorilor ocazionali de droguri în România
  Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a transmis cifrele îngrijorătoare ale consumului de droguri printre tineri.

  ARADON Sport local

  Sebişul se distanţează în Liga 6

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.