aradon.ro Web analytics
Bivoli, bataie si judecata

O zi care trebuia să se desfăşoare ca oricare alta pentru un bătrân din satul Revetiş, a luat o întorsătură neaşteptată care a dus la un dosar penal.
Scris de Ioana Costas - O zi care trebuia să se desfăşoare ca oricare alta pentru un bătrân din satul Revetiş, a luat o întorsătură neaşteptată care a dus la un dosar penal.

REVETIŞ. Ştefan Jurcău este un bătrân din Revetiş a cărui preocupare principală o constituie agricultura şi animalele. Din vizita pe care ne-a făcut-o la redacţie pentru a-şi spune povestea, dar şi din plângerea depusă de acesta la Postul de Poliţie Dieci reiese faptul că a fost atacat, fără motiv, de către un vecin. În încercarea de a se apăra, bătrânul a ripostat. Primul atac a avut loc dimineaţa. Al doilea, în după masa aceleaşi zile.

„În 9 iunie 2013, am fost atacat de către numitul Buzdugan, la ora 08,30, când mergeam cu bivolii la păşunat. M-am apărat de el ca de un câine rău. Tot în aceeaşi zi, pe la ora 18,00, tot acelaşi Buzdugan, m-a atacat, când mergeam cu bivolii la păşunat, ameninţându-mă că îmi taie capul şi mă aruncă pe Criş şi mă dă la peşti. Tot în aceeaşi zi, a venit la mine Buzdugan, la ora 19,30, cu o secure în mână şi a vrut să-mi dea în cap. Eu stăteam şi îmi supravegheam bivolii. După o luptă corp la corp, l-am imobilizat şi i-am luat securea”, a povestit bătrânul.

Acesta a mai precizat că au fost martori la bătaie mai mulţi oameni din sat care au intervenit să-i despartă. Bătrânul a depus o plângere pe numele „atacatorului” său la Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ. Procurorii de aici au decis scoaterea de sub urmărirea penală şi aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ agresorului motivând că „ avându-se în vedere şi faptul că învinuitul a avut o comportare sinceră, regretând săvârşirea faptelor şi motivând recurgerea la asemenea gesturi urmare a consumului de băuturi alcoolice şi a agresiunii exercitate de către partea vătămată asupra sa; învinuitul are vârstă de 66 de ani şi nu este cunoscut cu antecedente penale; se constată că fapta săvârşită de acesta nu reprezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni, urmând a se dispune scoaterea sa de sub urmărire penală şi aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ, potrivit art. 18 din C. pen.” Învinuitul a primit o amendă de 500 de lei.

“Agresorul” este victimă

Rezoluţia prin care s-a dispus încetarea urmăririi penale a fost înregistrată cu data de 22 iulie. În 10 septembrie, însă, Ştefan Jurcău a primit un rechizitoriu de 5 pagini, prin care era anunţat că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ îl trimit în judecată pentru infracţiunea de vătămare corporală, victima fiind chiar agresorul său scos de sub urmărire! În rechizitoriu se arată că „audiat fiind, Buzdugan I. A relatat că altercaţiile cu învinuitul Jurcău Ştefan au început încă din dimineaţa zilei respective, ora 09,00, când, aflându-se în faţa locuinţei consătenilor B.V. şi B.F.C., l-a văzut pe învinuit trecând cu turma de bivoli spre păşune. Reproşându-i faptul că, anterior trecuse cu turma de bivoli şi prin faţa casei sale, împrejurări în care animalele i-au distrus nişte pomi fructiferi (pruni), învinuitul l-a lovit peste corp de mai multe ori cu o bâtă de care s-a sevit la conducerea turmei, de faţă la cele întâmplate fiind şi martorii B.F.I. şi D.T. În jurul orei 18,00, învinuitul Ştefan Jurcău a condus turma de bivoli prin faţa casei sale, lăsând, ostentativ, animalele să îi distrugă prunii. Din nou, l-a abordat, şi, din nou, învinuitul Ştefan Jurcău l-a lovit cu aceeaşi bâtă, evenimentul fiind văzut de către martorul M.P. În seara zilei respective, deplasându-se la terenul pe care-l deţinea în marginea satului pentru a-şi construit un gard din spini şi având asupra sa o secure l-a reîntâlnit pe învinuit, între cei doi iscându-se aceleaşi certuri. În contextul îmbrâncelilor reciproce, învinuitul i-a smuls toporul din mâini după care l-a lovit cu coada din lemn a acestuia de mai multe ori peste tot corpul şi peste mâini, fracturându-i un deget la mâna stângă.”

3.000 lei pentru spital şi daune morale

Potrivit procurorilor, „actele de agresiune au încetat la intervenţia matorului ocular D.C. care s-a sesizat de strigătele de ajutor ale victimei şi a intervenit în ajutorul acesteia. Partea vătămată Buzdugan I. s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 3.000 de lei, reprezentând cheltuielile de spitalizare, îngrijirea la domiciliu şi daunele morale”. Buzdugan I. a necesitat 21-23 de zile de îngrijiri medicale.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Sergiu Bîlcea: „Obiectivul echipei PNL este să nu ratăm nicio finanțare europeană”
  „Echipa politică liberală vine cu direcții pentru dezvoltarea Aradului”, a punctat deputatul Sergiu Bîlcea. 3

  Local

  Apel pentru lifturile de la ORL și Reumatologie
  Licitația pentru lifturile de la spitalul ORL se va relua, după ce nicio firmă nu a răspuns solicitării făcute de administrația locală. 2

  Local

  Aradul – lider național la testarea Covid în cabinetele medicilor de familie (vezi lista)
  138 de medici de familie s-au înscris în acest program de testare. Testarea este gratuită și se realizează cu teste rapide. 6

  Local

  40.935 de dosare pentru 82 de judecători
  Pe rolul Tribunalului și al judecătoriilor din județul Arad au fost înregistrate în cursul anului 2021, 40.935 de cauze nou intrate, a căror soluționare a fost asigurată de 82 de judecători și 152 de grefieri, asistenți judiciari, agenți procedurali, aprozi, funcționari publici, şi personalul contractual angajat al instanțelor, se arată în bilanțul instituției. 1

  Local

  14,4 milioane pentru plata în avans a gazului pe martie
  Alocarea acestei sume către CET Hidrocarburi ar urma să fie votată în şedinţa CLM de joi, 27 ianuarie. 1

  Local

  Aradul vrea un nou Spital Municipal
  Un milion de lei pentru Studiul de Fezabilitate al viitorului Spital Municipal. Suma ar urma să fie bugetată în 2022. 3

  Local

  200 de ani de teologie ortodoxă arădeană
  Bicentenarul va fi marcat printr-o serie de evenimente publice, care se vor desfășura pe parcursul acestui an. 1

  Local

  1.600 de pozitivi și 4.000 de contacți își așteaptă deciziile de carantinare
  DSP spune că volumul de muncă este foarte mare, motiv pentru care a apelat, din nou la voluntari. Deciziile sunt importante pentru generarea concediilor medicale. 3

  Local

  Autoturism pe contrasens pe autostrada Arad-Nădlac. Șoferița, o tânără din Arad, amendată și lăsată fără permis
  Polițiștii Biroului de Poliție Autostradă au lăsat o tânără de 22 de ani, din Arad, fără permisul auto pentru 60 de zile și i-au aplicat, totodată, o amendă de 870 de lei. Totul, după ce șoferița a fost filmată rulând cu mașina pe autostrada Arad-Nădlac, pe contrasens. 28

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.