aradon.ro Web analytics

Cartierul Grădişte se extinde: zonă de locuinţe la capătul străzii Rândunicii

De Diana Dutu

Cartierul Grădişte se extinde: zonă de locuinţe la capătul străzii Rândunicii

Reactualizat la:
Proiectul e în fază incipientă, investitorii anunţând administraţia în legătură cu intenţia întocmirii PUZ.
Scris de Diana Dutu - Proiectul e în fază incipientă, investitorii anunţând administraţia în legătură cu intenţia întocmirii PUZ.

 

ARAD. O „zonă de locuire şi funcţiuni complementare” ar urma să prindă contur pe o parcelă de 4.572 de metri pătraţi situată în cartierul Grădişte, pe strada Rândunicii nr.102 (la intersecţie cu strada Someşului). Proiectul este în fază incipientă, investitorii – Bogdan Sorin Valicsek şi Emanuela Claudia Valicsek – anunţând administraţia în legătură cu intenţia lor de a întocmi Planul Urbanistic Zonal pentru acest obiectiv.

Iniţiatorii proiectului „solicită schimbarea funcțiunii zonei propuse spre reglementare, din zonă cu destinație agricolă în zonă cu destinație locuire și funcțiuni complementare. Se dorește parcelarea în aproximativ 6 loturi pentru locuințe individuale (izolate sau cuplate) și modernizarea drumului de exploatare existent pentru a se asigura accesul la parcelele pentru care nu se poate asigura accesul direct din strada Rândunicii” – se arată în Memoriul de prezentare a investiţiei.

Detalii

Construcţiile pentru funcţiunile propuse vor fi pe structura beton și zidărie, lemn sau metal, având regimul de înălţime de maximum D+P+1E sau P+1E+Er.

Se vor asigura dotări tehnico-edilitare prin extinderea și branșarea la rețele publice de apă, canalizare menajeră, electricitate, gaze naturale sau se vor găsi soluții locale în cazul în care extinderea rețelelor existente se va dovedi a fi nefezabilă sau la costuri neproproționale cu investiția propusă. Terenul va fi amenajat cu racorduri carosabile pentru acces pe fiecare lot, alei pietonale şi zone verzi. Accesul carosabil înspre incintă se va realiza direct, din strada Rândunicii pentru parcelele cu front stradal pe această stradă, iar pentru restul parcelelor dinspre drumul de exploatare De1797/105, propus spre modernizare și extindere. Drumul existent (cu o lățime de 5 etrim în prezent) se va lărgi si se va moderniza, va avea un prospect stradal de 9 metri, cu un carosabil de 6 metri, sens dublu. Parcajele se vor realiza pe lot propriu. Se va asigura minimum 1 loc de parcare/ locuinţă” – indică documentul citat.

În completarea zonei

Funcţiunea propusă se integrează în zonă fără să afecteze negativ arealul studiat. Situarea incintei reglementate în cartierul Grădiște, pe strada Rândunicii asigură un acces facil la zona reglementată. Amenajările propuse vor completa zona, unde tot mai multe terenuri agricole sunt reglementate și devin zone de locuit” – se mai arată în Memoriul de prezentare a investiţiei.

Consultare

Documentația privind proiectul de faţă poate fi consultată la sediul Primăriei Municipiului Arad, Serviciul Dezvoltare Urbană și Protejare Monumente, camera 49, până la 1 iunie 2020, în zilele lucrătoare, între orele 8-11. Observațiile pot fi transmise în scris la sediul Primăriei Municipiului Arad, B-dul Revoluției, nr.75, Serviciul Relații cu Publicul până la aceeaşi dată.

8 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. aradean says:

  f bine . la ce ne si trebuie atata zona agricola, nu? Pe locul fostelor sere din gradiste distruse si alea nu se pot face niscaiva blocuri. ?Ca tot nu aveam nevoie de sere care au fost distruse ca cica erau comuniste si apoi vedem in magazine petrunjel morcovi rosii ardei etc din import. Este ? este !

  • Stefan51 says:

   sere care au fost distruse-de cine?cine a distrus economia aradului?nu o sa-ti placa ce-ti spun,aradenii,da angajatii acelor fabrici,sere etc,au pus umarul virtos la demolarea fabricilor unde se faceau ca lucreaza,nu incerca sa ma contrazici,am fost acolo,am plecat in iarna lui 92 cind am vazut ca fabrica e pe butuci-vorbesc de strungul-si la fel s-a intimplat peste tot,mai putin vagoanele o parte

 2. Sutu says:

  Copilariind in aceasta zona , dupa cite imi aduc aminte in partea de west(Daca nu gresesc) a strazi rindunicii tranverseaza niste conducte cu apa pe sub pamint (in ani 70 in timpul constructieii a sapaturilor niste copii sau jucat la acele vremuri si malul surpinduse facid victime) intrebarea este cine ar vrea sa isi construiasca casa peste niste conducte….

  • Sutu says:

   Imi aduc aminte dupa ani 90 sa avariat coloana de apa ce trebe prin cimp sa facut un lac in zona (bucuria noastra fiind copii)intre rindunicii si somesului sint niste conducte mari peste un metru grosimea merg paralel cu rindunicii

  • gradistean says:

   cine nu cunoaște își cumpara lot….eu sunt născut in 90, am copilărit doar in gradiste dar nu știam de problema asta. bine ca ai anunțat,poate sunt alții interesați.

 3. gikkkkufortzza says:

  care comenteaza aurea va fi sustras la rspundere

 4. Xxxx says:

  S-or trezit peste noapte investitorii acum ca vine criza:)))). Toți vor sa se îmbogățească peste noapte.

 5. România

  Al doilea val de relaxare în România, de la 1 iunie
  Preşedintele Klaus Iohannis va avea joi, de la ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovc Orban.

  România

  Creşele şi grădiniţele s-ar putea redeschide pe 15 iunie
  Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii lucrează la un pachet de măsuri care vor fi luate pentru redeschiderea creşelor şi grădiniţelor. Astfel, cei de la INSP au făcut câteva recomandări.

  Local

  Controale în construcții și la plasatorii forței de muncă
  ITM a desfășurat acțiuni de informare și control, având ca obiect companii din sectorul construcțiilor și din domeniul plasării forței de muncă în străinătate. 1

  Local

  Căsătorii în pandemie? Doar 52 de cupluri și-au unit destinele
  Starea de urgență s-a resimțit și în formarea de noi familii, cu acte în regulă. Doar puțin peste 50 de căsătorii au fost oficiate timp de două luni.

  Local

  Ambulanța, cu 1.300 de cazuri mai puțin, în stare de urgență
  Cum a afectat starea de urgență numărul de solicitări primite de Serviciul de Ambulanță Arad. O comparație între lunile martie - aprilie 2019 vs 2020?

  Local

  Ionel Ciupe: „Jumătățile de măsură nu ne vor duce nicăieri”
  Consilierul municipal critică modul în care Primăria Arad vrea să corecteze hotărârea privind racordurile la rețelele edilitare, dar complică și mai mult lucrările. 1

  ARADON opinii

  Religia derogărilor și habotnicilor pe rit nou

  Local

  Aradul, un oraș cu...nevoi publice!
  Aradul, cu nevoile și...neamul. Nicio toaletă publică pe centru orașului, nici măcar o toaletă ecologică de la Podgoria până la teatru. 9

  ARADON opinii

  DE-ALE SUFLETULUI. Gabriella Gujdár, psiholog clinician: Atacul de panică (II)

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.