aradon.ro Web analytics

Câţi bani lua dr. Delia Podea pentru un pacient pe care făcea experimente

Câţi bani lua dr. Delia Podea pentru un pacient pe care făcea experimente

<p>Foto: Arhivă</p>
Vezi discuţiile purtate de medicul psihiatru cu reprezentanţii firmelor de monitorizare despre pacienţii incluşi în studiu, despre efectele adverse grave şi despre... decontarea biletelor de avion ale Deliei Podea.
Scris de Ioana Costas - Vezi discuţiile purtate de medicul psihiatru cu reprezentanţii firmelor de monitorizare despre pacienţii incluşi în studiu, despre efectele adverse grave şi despre... decontarea biletelor de avion ale Deliei Podea.

Rechizitoriul întocmit de procurori în cazul medicului psihiatru Delia Podea a scos la iveală – potrivit DIGI 24 – faptul că pacienţii erau incluşi în diferite tratamente experimentale fără măcar să aibă nevoie de ele. Totul, susţin procurorii, pentru ca în buzunarul medicului arădean să intre cât mai mulţi bani de la firmele producătoare de medicamente. Iar efectele adverse erau dintre cele mai urâte, aşa cum reiese din discuţia de mai jos, interceptată de procurori şi dată publicităţii de DIGI 24, discuție purtată de medicul Delia Podea cu reprezentantul unei firme de monitorizare:
Delia Podea: Deci, asta chiar… în două cazuri mi s-a părut că…
Reprezentat firmă: Da.
Delia Podea: Na, una dintre ele, m-am bucurat că a scăpat.
Reprezentat firmă: Da.
Delia Podea: Deci, cu viaţă, în sensu ăsta. Da! Deci, au fost nişte efecte adverse foarte accentuate.
Reprezentat firmă: Îhm! Da!
Delia Podea: Deci, nu ştiu să spun acuma altceva. Cu spitalizări foarte lungi…
Reprezentat firmă: Da!
Pentru fiecare pacient inclus într-un studiu experimental, medicii primesc între 350 şi 400 de euro. Delia Podea a luat aproape 200.000 de euro de la firmele de monitorizare, cele care reprezintă companiile producătoare de medicamente.

Revenind la beneficiile de care se bucura medicul psihiatru, printre acestea se găseau şi decontări ale biletelor de avion.
Reprezentat firmă: Am primit de la tine chitanţa aia pentru zborul de la Veneţia…
Delia Podea: Da! (…)
Reprezentat firmă: Este… Este pe plată, ai să primeşti… banii următori…
Delia Podea: Bine! Ok! Bine!
Reprezentat firmă: Dacă mai poţi să bagi în “MINERVA” (n.r. studiul clinic) încă doi pacienţi până la sfârşitul anului. (…)
Delia Podea: Bine! Bine! Bine!
Reprezentat firmă: Te interesează să fii coautor şi în alte articole?
Delia Podea: Da, sigur! Ştii că mă interesează asta.

Reprezentanţii firmelor de monitorizare erau puşi la curent de către medicul psihiatru cu privire la includerea unor pacienţi noi în studiile clinice. Pe de altă parte, şi reprezentanţii firmelor de monitorizare doreau includerea a cât mai multor pacienţi în studiu, aşa cum reiese din conversaţie.
Reprezentat firmă: Cum merge cu studiul asta de la…
Delia Podea: Bine! Merge bine. Luni mai punem unul (n.r.-pacient), săptămâna următoare încă unul (…)
Reprezentat firmă: … și te roagă să bagi cât mai mulți.
Delia Podea: Bun!
Reprezentat firmă: A zis că poate să te bage și coautor în publicații.
Delia Podea: Bun, bine … bine, bine, bine.
Reprezentat firmă: El vrea … Tu ai nevoie, nu?
Delia Podea: Da, sigur ca am nevoie, da.

Potrivit DIGI 24, din cauza neregulilor constatate, toate studiile clinice de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad au fost suspendate.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Vrea tren gratuit până în Odessa
  Europarlamentarul Gheorghe Falcă susţine extinderea programului Discover EU pe relaţia Iaşi-Chişinău-Odessa. 6

  Local

  O scrisoare spre fericirea copiilor din centrele de plasament din Arad!
  Două tinere și-au propus să transforme în daruri cererile din scrisorile adresate lui Moș Cărciun de către 40 de copii din centrele de plasament din Arad.

  Local

  FALCĂ: „Europa are în față cea mai mare provocare: redresarea între o criză sanitară și cea energetică”
  Europarlamentarul Gheorghe Falcă detaliază, într-un interviu, direcțiile care vor fi susținute prin bugetul Uniunii Europene și în ce vor consta planurile de reziliență și redresare. 12

  Local

  „Priveghi” pentru stațiunea Moneasa
  Perla Munților Apuseni, stațiunea balneoclimaterică Moneasa, pare să-și trăiască de ani întregi, în lipsa oricărei oferte, ultimele zile de viață.   12

  Mapamond

  Slovenia supendă temporar vaccinarea cu serul Johnson & Johnson, în urma decesului unei tinere
  Tânăra de 20 de ani a decedat din cauza unei complicaţii rare. Slovenia vrea să oprească permanent vaccinarea cu Johnson & Johnson şi AstraZeneca. 13

  Mapamond

  Germania a înregistrat miercuri cel mai mare număr zilnic de decese cauzate de COVID-19 din ultimele 9 luni
  Germania a raportat miercuri cel mai mare număr de decese cauzate de coronavirus de la jumătatea lunii februarie, în timp ce spitalele au avertizat că ţara ar putea avea 6.000 de persoane la terapie intensivă până la Crăciun, peste vârful înregistrat iarna trecută, anunţă Reuters. 31

  ARADON Sport local

  Bronz pe tatami la Cupa Spartan din Serbia
  SUBOTICA. Ultima competiţie a anului la care au luat startul judoka de la CS Municipal Arad (sensei Dorin Drimbe) a fost Cupa Spartan, competiţie cu caracter internaţional rezervată categoriilor U11,13 şi 15.

  România

  Bancnota de 20 de lei a intrat în circulație de astăzi
  Bancnota de 20 lei a intrat oficial în circulaţie. Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu. Noua bancnotă intră în circulaţie de astăzi prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României, cu ocazia efectuării plăţilor în numerar către instituţiile de credit/Trezoreria Statului. 8

  Local

  Covid Arad: 64 de cazuri, în 24 de ore
  Datele Direcției de Sănătate Publică Arad arată că în 24 de ore, de marți până miercuri, au fost înregistrate în județ 64 de cazuri noi de Covid-19.  33

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.