aradon.ro Web analyticsCea mai mare medie de admitere la liceu, din județ: 9.99. Cea mai mică: 2.14

De Eugen Rogojan

Cea mai mare medie de admitere la liceu, din județ: 9.99. Cea mai mică: 2.14

Ministerul Educației a publicat ierarhia județeană a absolvenților de gimnaziu, ce urmează să fie repartizați la licee.
Scris de Eugen Rogojan - Ministerul Educației a publicat ierarhia județeană a absolvenților de gimnaziu, ce urmează să fie repartizați la licee.

Până pe data de 22 iulie, absolvenții de gimnaziu împreună cu părinții lor pot completa opțiunile pentru liceu în fișele de înscriere, asistați fiind de diriginții claselor a VIII-a. Completarea se va face fie la unitatea de învățământ, fie prin formular transmis electronic. Pe data de 22 iulie va fi transmisă baza de date de la centrele de admitere județene către Centrul național de admitere, urmând ca pe data de 23 iulie să fie verificată și corectate eventualele erori din baza de date.

Revenind la ierarhia județeană, pentru Arad, cea mai mare medie de admitere va fi a unui absolvent al Școlii Gimnaziale „Regina Maria” din Arad, care a obținut media 10 la Evaluarea Națională – media de admitere la liceu fiind 9.99. Acesta este urmat de un absolvent al Școlii Gimnaziale „Sfânta Ana” Sântana – 9.89, unul al Școlii Gimnaziale „Aurel Vlaicu” Arad – 9.86, patru absolvenți ai Colegiului Național „Moise Nicoară” Arad – cu mediile 9.81, 9.80, 9.78 și 9.75, un absolvent al Colegiului Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal” – media 9.79, unul al Liceului Național de Informatică Arad – media 9.77 și unul al Școlii Gimnaziale „Gheorghe Popovici” Apateu – media 9.75.

Alți 185 de absolvenți de gimnaziu din județul Arad au media de admitere la liceu peste 9, în timp ce peste 380 de absolvenți au media de admitere la liceu mai mare de 8.

La polul opus se află un absolvent al Școlii Gimnaziale Vladimirescu – media de admitere 2.14, unul al Școlii Gimnaziale „Lazăr Tâmpa” Almaș – 2.40, unul al Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica – 2.62, unul al Liceului cu Program Sportiv Arad – 2.75 și unul al Școlii Gimnaziale Vânători – cu media de admitere 2.88. Peste 380 de absolvenți din județ au media de admitere sub 5. În total, în ierarhia județeană sunt cuprinși 2.363 de absolvenți de gimnaziu care au susținut toate probele scrise ale examenului de Evaluare Națională.

Conform calendarului Admiterii la liceu, repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a se va face pe data de 24 iulie.

5 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Stefan51 says:

  La polul opus se află un absolvent al Școlii Gimnaziale Vladimirescu – media de admitere 2.14, unul al Școlii Gimnaziale „Lazăr Tâmpa” Almaș – 2.40, unul al Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica – 2.62, unul al Liceului cu Program Sportiv Arad – 2.75 și unul al Școlii Gimnaziale Vânători – cu media de admitere 2.88. Peste 380 de absolvenți din județ au media de admitere sub 5
  aveti impresia ca astia vor lua bacul?profesorii care i-au pregatit pina acum si-au luat salariile? ce mai cauta in invatamint?

 2. petre says:

  eu daca luam 9.99 faceam contestatie. 10 or gtfo.

 3. teddy-eddy says:

  Aiureală ???????????
  Cum să intri la Liceu cu medie sub 5 ???????????????
  S-au tâmpit cei din Ministerul Educației, Inspectoratele Județene, Directorii liceelor… De fapt, cei din urmă sunt gata să admită orice analfabet, pentru a avea elevi, clase, bani …
  Dumnezeu cu Mare Mila Lui

 4. Cosmin says:

  Felicitări celor cu note bune.
  Un decrețel tâmpit … asta sunt … ca bu înțeleg cum poți intra la liceu cu 2 …

 5. ***** says:

  … peste 4 ani (si) cei sub 5 vor fi studenți silitori la renumitele universități din Arad ! Viitori șefuți cu aere de entelectuali !!!

 6. Local

  Falcă, despre alegerile din PNL
  Europarlamentarul arădean ocupă funcţia de vicepreşedinte pentru Fonduri Europene şi Dezvoltare Regională în cadrul Partidului Naţional Liberal. 4

  România

  PNRR a fost aprobat. Aprobarea PNRR - moment de o mare importanţă pentru viitorul României
  Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că aprobarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă reprezintă un moment simbolic de o mare importanţă pentru România.

  Local

  COVID a umplut deja spitalul
  Doi bolnavi în stare gravă așteaptă la UPU să se elibereze un loc la ATI. Pentru bolnavii COVID cu forme medii mai sunt doar 2 locuri la spitalul județean. 1

  România

  Proiect: Certificatul verde va fi obligatoriu pentru personalul medical. Cei care refuză pot fi concediaţi
  Certificatul digital al UE privind COVID-19 va fi obligatoriu pentru personalul medical, potrivit unui proiect al Ministerului Sănătăţii. Cei care nu au certificat vor fi suspendaţi şi chiar concediaţi, iar costurile cu testarea vor fi suportate de angajaţi. 6

  Local

  A început testarea personalului medical din Spitalul Judeţean Arad
  Peste 1.400 de angajaţi ai unităţii medical din cel 2.200 sunt nevaccinaţi. Aceştia sunt testaţi o dată al trei zile, pe tura lor, pe banii statului, până la momentul la care incidenţa COVID va scădea sub 1.5 la mie. 4

  Local

  Garantare modificată în asigurări
  Măsuri de protecție suplimentare au fost impuse prin Ordonanță de Guvern după ce compania City Insurance a intrat în faliment.

  Local

  A „sărit” peste liniile de tramvai și a blocat circulația pe Renașterii
  Un cap tractor a „sărit” peste liniile de tramvai din Micălaca și a „aterizat” exact în mijlocul lor, luni după-masa. 3

  Advertorial

  STIHL demarează un amplu program de reduceri pentru motoferăstraie și alte utilaje de sezon
  STIHL vine din această toamnă în sprijinul tuturor categoriilor de utilizatori de motoferăstraie, fie că vorbim de persoane care folosesc aceste utilaje ocazional, în zona casnică sau frecvent, în construcții, agricultură, peisagistică, dar și în sectorul forestier.

  Mapamond

  Norvegia a reclasificat Covid-19 ca gripă obișnuită
  Covid-19 este tratată în mass-media drept o boală foarte periculoasă, în faţa căreia vaccinarea în masă şi restricţiile severe sunt aplaudate, în ciuda numărului redus al deceselor, cu excepţia celor survenite în grupurile de risc. Norvegia decide însă că trebuie tratată ca şi alte boli respiratorii, precum gripa sau răceala, deoarece, potrivit Institutului Norvegian de Sănătate Publică, nu este mai periculoasă decât cele menţionate. 13

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.