aradon.ro Web analyticsChestorul Ioan Dascălu, directorul provizoriu al Zonei Libere Arad-Curtici

De Alin Gherasim

Chestorul Ioan Dascălu, directorul provizoriu al Zonei Libere Arad-Curtici

Fostul secretar de stat de la Interne va prelua poziţia de director general al Zonei Libere.
Scris de Alin Gherasim - Fostul secretar de stat de la Interne va prelua poziţia de director general al Zonei Libere.

ARAD. Piesă de circ ieftin pusă în scenă de către Cristina Bibarţ, cea care timp de 15 ani a fost directorul general al Regiei Autonome Administraţia Zona Liberă Arad-Curtici. În data de 23 septembrie, mandatul ei de conducere s-a încheiat, la fel şi mandatul Consiliului de Administraţie. Noul Consiliu de Administraţie a primit girul Consiliului Judeţean Arad, iar noii membri urmau să îşi preia mandatele şi situaţia la zi a Zonei Libere. Numai că aceştia s-au lovit de refuzul directoarei Cristina Bibarţ, care nu i-a lăsat să intre în incinta clădirii administrative a regiei. Nici în 23 septembrie, nici în 27 septembrie.

În primă fază, potrivit informaţiilor noastre, cea care a fost directoare a Zonei Libere le-a transmis membrilor Consiliului de Administraţie faptul că este pandemie şi nu îi poate primi. Ulterior, în 27 septembrie, Cristina Bibarţ le-a transmis aceloraşi membri faptul că ea nu îi recunoaşte drept noi administratori. În acest sens, după cum ziarul nostru a scris deja, soţia primarului din Arad a deschis şi o acţiune în instanţă, prin care contestă numirea noului Consiliu de Administraţie.

Membrii CA au sunat la 112 şi au solicitat prezenţa forţelor de ordine, la intrarea în Zona Liberă făcându-şi apariţia jandarmi şi poliţişti, care să sesizeze faptul că cei din Consiliul de Administraţie nu sunt lăsaţi să îşi desfăşoare activitatea. În disperare de cauză, Cristina Bibarţ a simulat un… atac cerebral, tăvălindu-se pe jos şi solicitând echipaje de prim ajutor. Două ambulanţe au ajuns la poarta de intrare a Zonei Libere, pentru a-i acorda îngrijiri medicale fostei directoare.

Nici aşa, cei de la Consiliul de Administraţie nu au fost lăsaţi să intre în clădirea administrativă şi să preia documentele regiei.

S-a făcut singură director

Pe surse, am aflat că Cristina Bibarţ trage cu dinţii de fotoliul directorial al Zonei Libere Arad-Curtici. Imediat ce mandatul acesteia a încetat, fosta directoare şi-a încheiat ea singură un contract individual de muncă, contract ce a fost înregistrat în programul Revisal, program naţional destinat evidenţei angajaţilor. Acest contract este pe lângă lege, spun sursele noastre, ţinând cont de faptul că postul de director al Zonei Libere se ocupă prin concurs. Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, Cristina Bibarţ a călcat, efectiv, legea în picioare doar pentru a rămâne director. Acest document ar putea fi, însă, desfiinţat în instanţă. Pentru că cei din Consiliul de Administraţie al Zonei Libere Arad-Curtici au decis să îşi angajeze servicii juridice de consultanţă, de asistenţă şi de reprezentare în războiul pe care îl au cu fosta directoare. „În zilele de 23.09.2021 și 27.09.2021, membrii consiliului de administrație s-au întâlnit la sediul R.A. Administrația Zonei Libere Curtici-Arad cu scopul de a desfășura o ședință în vederea începerii mandatului încredințat de autoritatea publică tutelară, dar nu au fost lăsați să intre în sediul regiei de către angajații acesteia. S-a deschis astfel o situație conflictuală între consiliul de administrație al regiei și angajați, fapt care duce la imposibilitatea îndeplinirii de către consiliul de administrație a atribuțiilor conferite prin O.U.G. nr. 109/20211, Regulamentul de Organizare și Funcționare al R.A. Administrația Zonei Libere Curtici-Arad și contractul de mandat. În aceste condiții, consiliul de administrație al R.A. Administrația Zonei Libere Curtici-Arad a solicitat Consiliului Județean Arad aprobarea achiziționării de servicii de consultanță, de asistență și de reprezentare pentru soluționarea aspectelor juridice identificate în administrarea regiei”, se arată într-un proiect de hotărâre al Consiliului Judeţean Arad, care va fi supus votului aleşilor judeţeni. Practic, prin această asistenţă juridică, se încearcă intrarea în normalitate a Zonei Libere, precum şi preluarea mandatelor de către noul Consiliu de Administraţie şi de către viitorul director.

Un nume greu

Şi că tot vorbim de viitorul director, trebuie precizat faptul că, pe surse, am aflat identitatea acestuia. Mai mult decât atât, el a fost deja numit director general interimar, până la organizarea concursului. Aşadar, viitorul director al Zonei Libere Arad-Curtici va fi chestorul de poliţie Ioan Dascălu. Acesta şi-a clădit o carieră în Poliţie, ajungând chiar şi în postura de secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor. Potrivit surselor noastre, Dascălu s-a pensionat şi a revenit cu familia în oraşul nostru, arătându-şi disponibilitatea de a continua activitatea în folosul arădenilor. Iar postul de director general la Zona Liberă i s-ar potrivi mănuşă. Mai ales că, în ultimii ani de zile, nici măcar CJA, care este proprietarul regiei, nu a mai avut vreun control asupra situaţiei de acolo, toate deciziile fiind luate strict de către fosta directoare Cristina Bibarţ.

Continuă circul

Circul din Zona Liberă este, însă, departe de a se încheia. Cum fosta directoare nu vrea sub nicio formă să renunţe la postul ei, aceasta face tot posibilul să împiedice noul Consiliu de Administraţie, ales legitim, să intre în posesia documentelor regiei. Totodată, noul director este în stand-by, aşteptând clarificarea situaţiei. Clarificare care, cel mai probabil, va fi tranşată de instanţă.

40 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Zabrani says:

  Bun va veni omul acesta interimar și care va fi consecința acestei persoane pentru că fondurile nu mai sunt dezvoltarea care va fi în orice caz prima și cea mai elementară lucru care trebuie făcut este aceea de a face ca și oamenii prezenți la locul de muncă să nu ajungă să fie constrânși de situația în care nu pot veni la lucru pe probleme de sănătate sau cel mai grav pe problemele sociale care sunt cronice în care să mergi la medic este ceva imposibil Să poți să ai niște așteptări de la angajați rămâne mult mult în urmă în sensul că cei care vin acum vor avea niște chinuri fizice extraordinar de mare deci nu văd o situație nu știu nu e ceva ce nu se poate imagina de acum încolo că situația ar fi roz vedem

  • Chicago Bull says:

   Plin orasul de gunoi-crulingai politici, gata de orice pentru o functie in fruntea talharilor. Bine zicea un coleg-Deosebirea principala intre oameni si lupi este ca lupii nu – l pun niciodata pe cel mai ididot dintre ei ca sef de haita.

 2. Colonel zabrani says:

  Eu zic că omul acesta care intra la pensie e departe de multe adevăruri care sunt ascunse păi care se mai angajează în ziua de azi arătați mie cu ce evaluare poate să vină omul ăla și să-ți ceară un salar sau cel puțin să-i dai un salar care se poate susține la opt ore de lucru despre ce vorbim pentru că este nevoie și de mai mult lucru de unde până unde cu ce situații deci clar zona Curtici trebuie reorganizată sub o altă formă și anume firmele să aibă cel puțin un distribuitor de mentenanță neapărat adică se poate

 3. andrei says:

  Ooo, cum iar vine unul din Marea Britanie si ocupa postul de directorul! Sau aceste functii sunt facute doar pentru cei care tot timpul au fost directori (respectiv sefi in POLITIA ROMANA).

 4. Zizi top says:

  Pai ce sa cauta chiar ala dupa ce e pensionat saracul.Nu-i ajunge pensia ?
  Parca nu se mai doreste cumulare pensie cu salar pentru cei care au lucrat la stat .Sau a fost doar o vrajea;a.
  Nu se gasesc oameni competenti in orasul asta?Foarte interesant.

 5. Chris. says:

  ca ea e nebuna inteleg…..dar din toti oamenii din Arad doar pe pensionatul asta din bani publici s-au gasit sa il puna interimar? adica pe langa ca primeste o pensie babana acum ii mai da si un salar baban in timp ce prostii cu scoala se lupta sa prinda un post pe care probabil il merita, post pe care il ia pesionarul asta doar pt ca este afiliat politic.

 6. sandokan says:

  Super ! si salar greu si pensie la fel de la stat o tara de pensionari tineri platiti boiereste care au frecato la stat ne miram ca sintem saracii Europei ..

 7. PDL-IST VECHI says:

  NU-I MAI COLDEA SA O SUSTINA PE MADAM BIBART!

 8. badeagheorghe says:

  In tara aceasta cei mai competenti angajati de la stat sint numai si numai fostii ,, lucratori ,, din diverse institutii de ,, forta ,, pensionati la o virsta la
  care oamenii de rind mai au o viata inainte pina la pensionare,care doar viseaza la pensionare,vreo 20 de ani cel putin,in cazul fericit cind ajung la pensie.
  Este si cazul domnului din poza , sa se inscrie la concurs si daca iese primul sa ajunga director.
  Ma intreb cum de este asa de mare concurenta la scolile de politie jandarmi etc fiind cunoscut faptul ca aceste meserii sint istovitoare,stresante rau,consumatoare de energie , de aici si necesitatea obiectiva a pensionarii la virste relativ tinere.
  Asteptam de la guvernul liberal de vreo 2 ani legea interzicerii cumulului pensiei cu salariul la stat,speranta moare ultima.

  Cum se spune , care este adevarul,munca la ,, stat ,, sau statul la munca.
  Intradevar o mare dilema.

  • Soni says:

   Dar de cristinuta , de foamea acesteia dupa “fonctie” nu ai nimic a ne spune?? Ti se pare normal cum procedeaza aceasta, cum “lesina” ,doar, doar, se indura de ea sa pe o fonctie pe care si- a dat-o singura>??? Zi-i “campionule al dreptatii”???

   Dl comisar Dascal, s-a pensionat CONFORM LEGII, si nu vad de ce un om capabil sa nu fie lasat sa-si dovedeasca competentele si in civil, IN SLUJBA SOCIETATII DESIGUR!! sAU MAI BINE ANGAJEZI UN POLITRUC INCAPABIL ??? Dar pe tine te roade invidia…si prostia desigur!!

   • Dd says:

    Dar, oare, în țara asta, singurii capabili au ramas securiștii pensionați și politrucii?

    Și, apropo, pensionat conform căror legi, cele IMPUSE DE EI? La fel ca judecătorii CCR Pensiile Speciale?

    Al dracului “lege”, numai cu favoruri pt “elite”…, dar pt “pulime” nimic…, nimic…? Doar muncă și dreptul de …a tăcea?!
    Mișto logică…

    • ptDd says:

     Lumea se conduce dupa reguli si dupa legi votate de forurile in drept, nicidecum dupa parerile voastre veninoase de postaci invidiosi !! Domnul comisar este fost politist( si nu securist sau politruc) care ,aidoma altora, si-a dedicat o mare parte din viata , muncii de Politie, adica a prins infractori, poate chiar si pe unii dintre acesti postaci! De aia se explica injuraturile..
     Veninul si invidia vi se trage de la prostie si de la faptul ca voi, NICIODATA, nici daca va mai nasteti de 7 ori in sapte vieti si tot nu o sa puteti ajunge ,acolo unde a ajuns acest om si altii ca el !

     Daca nu v-a dus capul, mergeti si lucrati la munca de jos, atat cat v-a dus capul! Ca la toti vi-i greu…

     • Mocofan-club says:

      ptDv, matale precis că, ești unul dintre patrioții se-curiști care a consumat vreo câteva încărcătoare de cartușe + câteva iegi de whisky la Revoluție, de îi lingi în cor și amu’ după 31 de ani!

   • radu botas says:

    este competent si un om de caracter cand a zis a zis

 9. Tumele says:

  Scapi de dracu si vine frate-so ….asa e la romania.

 10. baba goanga says:

  ati facut ca toapa de ela falca sa para o lady fata de rapandula asta! in rest toate bune, politrucul a fost mufat la bani publici daca a fost ascultator si a lins mana care trebuie. asa isi recompenseaza mafia de stat romaneasca slugile fidele fara scrupule!

  • Cosmin says:

   Iar expiratul asta?! L a scos falconetti de la naftalina și pac direct lupul paznic la oi. Un rahat de inginer ajuns șef datorita prieteniei cu Falca, 2 parveniți,2 jeguri umane.

 11. Le are cu..... says:

  Dascalu sa stea dracului la pensia MI si fara salar si pensie de la stat mai Iohanis si Catule,ca ii ajunge pensia….!!!!!Unde-s reformele promise mai IOHANIS ce ai fi condus spun unii de Pahontu si d-soara spp Dinu….!!!!D-le Bibart trage deoparte pe d-na ta ca a castigat destul si fara comcurenti….Covidule veZi de hapsani !

 12. FOST ANGAJAT says:

  MADAM BIBART
  VORBA TA, POATE ITI MAI AMINTESTI:AM AUZIT PRIN ORAS:, TI-A VENIT VREMEA SA DAI SOCOTEALA CE MOBILA TI-AI ADUS PRIN FIRMA TARRA APAVISTA DIN CHINA SI LUATA PRIN MAGAZINUL TAU, SI MULTE, MULTE ALTELE PE CARE LE-AI FACUT IN DECURSUL ANILOR.
  CAND AI VENIT LA ZONA LIBERA NU STIAI NICI UNDE SE SEMNEAZA ORDINUL DE PLATA, DAR IMPREUNA CU LINGAII CARE AU TRECUT DE PARTEA TA A FACUT DENUNT LA DNA PENTRU FOSTUL DIRECTOR, SI ATUNCI JUCAI TEATRU CA VINE DNA.
  ATNUCI NU AU GASIT NIMIC CEI DE DNA,ACUMA DACA VOR SA VERIFICE AU CE DESCOPERI.
  ITI DORESC SA TRAIESTI CLIPELE DE COSMAR PE CARE LE-AU TRAIT TOTI ANGAJATI DE-A LUNGUL VREMII LA ZONA LIBERA.
  O INCOMPETENTA TINUTA IN FUCTIE DE PNL

  • Victima AZL says:

   Subscriu….Nu ii vor ajunge anii de viata să dea socoteala de cate a facut, dacă se v-a vrea, bineinteles….ca blesteme are suficiente de la toti angajatii. Sper ca bumerangul sa lovească triplu înapoi.Doresc ca piciorul in fund să nu fie un pas înainte, nici o trambulină pentru altceva ce trebuie distrus.Mahalagioaico a venit și vremea ta….

 13. FOST ANGAJAT says:

  DE CE STERGETI POSTARILE

 14. radu botas says:

  un profesionist si om integru

 15. anonimus says:

  Buna afacere administratia locala, pleaca familia Bibart si vine familia Dascalu, el tanar pensionar si proaspat director sotia tot directoare, la consiliul judetean, ce ti-e si cu pnl-u asta, o mare familie de competenti :))

 16. SoldatD says:

  Dascălu s-a pensionat şi a revenit cu familia în oraşul nostru, arătându-şi disponibilitatea de a continua activitatea în folosul arădenilor.
  Ce glumă bună 😅
  Adică și-a aranjat un scăunel călduț bine plătit și mai nimic de făcut.

 17. Observator says:

  Frumoasă moldoveanca!

 18. anonim says:

  Amandoi sunt penibili

 19. Videanu says:

  Trebuie s a o calmeze cumva pe madam…….. Se v a gasi un loc pufos si caldutz pentru dansa…..
  Romania tara bananiera…….

 20. Chicago Bull says:

  Plin orasul de gunoi-crulingai politici, gata de orice pentru o functie in fruntea talharilor. Bine zicea un coleg-Deosebirea principala intre oameni si lupi este ca lupii nu – l pun niciodata pe cel mai ididot dintre ei ca sef de haita.

 21. Ileana says:

  Fam bibart ( cu b mic asa cum sunt si ei ) sunt niste ……jenanti !!! si vb in cunostinta de cauza !!!!

 22. NICU says:

  CE DARCU VREA MAIMUTOIUL ASTA DE PENSIONAR MAI ??? NU II AJUNGE PENSIA??? II MOR COPII DE FOAME ??? UNDE DRACU ESTE MORALITATEA DIN TINE??? NU ITI ESTE RUSINE SA MANANCI PAINEA UNUI OM??? PLIMBA-TI NEPOTII ! AJUTA OAMENII PRO-BONO!!! NU VA SATURA DUMNEZEU DE GUNOAIE , COVIDUL SA VA MANANCE DE HAPSANI, JEGURI DE OAMENI,TOMBEROANE ALE SOCIETATII!!! LATRINA SOCIETATII SUNTETI SI IMBOLNAVITI SOCIETATEA CU LACOMIE VOASTRA , CARE NU ARE NIMIC DE-A FACE CU JURAMANTUL DEPUS FATA DE PATRIE SI POPOR!!!!!!!

 23. tombola lunii

  UT Arad

  Yacoub Aly Abeid, ultimul transfer în defensivă la UTA
  Fundașul stânga vine din liga a doua franceză și are 42 de meciuri cu naționala Mauritaniei.

  România

  Florin Cîțu a demisionat din funcția de președinte a Senatului
  În mai puțin de un an, Florin Cîțu a pierdut funcțiile de premier, președinte a partidului (PNL) și acum cea de președinte a Senatului.

  Local

  Erasmus - UVVG în Republica Moldova
  ARAD. În perioada 18-22 iunie 2022, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, din Cahul, Republica Moldova, a fost gazda unei delegații a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, în cadrul unui program Erasmus+.

  ARADON Sport local

  Cupa Satelor a ajuns la borna 4!
  ARAD. După o pauză de trei ani, Cupa Satelor la fotbal, competiţie adresată cluburilor afiliate sau neafiliate din mediul rural, revine în actualitate, cu ediţia cu numărul 4.

  ARADON Sport local

  Argint la Junior Summer Cup
  CONSTANŢA. În formula: Adrian Boicu, Gabriel Creciun, David Gorea, Zian Rozniciuc, David Imanadii, Yonathan Stan, Mario Neamț și Hunor Cserneczky, galben-negrii de la CS Atletico Arad, grupa de vârstă 2015, au ocupat locul doi la Junior Summer Cup.

  Mapamond

  Benzinariile Mol din Ungaria introduc noi restricții privind realimentarea
  Noi restricţii au fost introduse la benzinăriile MOL din Ungaria, scrie Hungary Today. 1

  Mapamond

  Airbnb interzice petrecerile în spaţiile oferite pentru cazare, în întreaga lume
  Airbnb a interzis definitiv petrecerile şi evenimentele în locuinţele de pe platforma sa, după ce o măsură temporară din timpul pandemiei s-a dovedit populară printre gazde.

  Local

  Tentativa de omor, amânată pentru luna septembrie
  Tribunalul Arad a amânat pentru luna septembrie procesul în care un tânăr este judecat pentru presupusa tentativă de omor comisă în 29 decembrie 2019, asupra unui agent de pază. 4

  Local

  A ieşit fum alb la Şeitin
  După nenumărate încercări, consilierii locali din Şeitin au reuşit să adopte bugetul pentru anul în curs. 2

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.