aradon.ro Web analytics

CLM a dat bani pentru spital şi CET Hidrocarburi

De Diana Dutu
Reactualizat la:

CLM a dat bani pentru spital şi CET Hidrocarburi

FOTO: EMANUEL COTUNA
Reactualizat la:
Se vor executa de urgenţă reparaţii la instalaţia de oxigen de la fostul Municipal. La CET se plătesc subvenţiile pentru căldură.
Scris de Diana Dutu - Se vor executa de urgenţă reparaţii la instalaţia de oxigen de la fostul Municipal. La CET se plătesc subvenţiile pentru căldură.

ARAD. Consiliul Local Municipal a fost convocat, joi, în şedinţă extraordinară de îndată, cu două proiecte de hotărâre pe ordinea de zi. Primul dintre ele viza aprobarea unui act adiţional la contractul de administrare încheiat între Municipiul Arad şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Prin acest document, Primăria se obligă „să finanţeze reparaţii curente la instalaţiile de fluide medicale din clădirile fostului Spital Clinic Municipal Arad în care îşi desfăşoara activitatea Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Piaţa Mihai Viteazul nr.5-8, pentru corpurile de clădiri C2, C5,C6,C7 şi împrejurul acestor clădiri, în regim de urgenţă, în contextul epidemiologic actual”.

Celălalt proiect de hotărâre a vizat rectificarea Bugetului General de venituri si cheltuieli al municipiului Arad pe anul 2021, indicând valoarea investiţiei de la spital şi sursa finanţării. „Se suplimentează cu suma de 603 mii lei creditele bugetare aprobate la Capitolul 66 <Sănătate>, pentru transferuri către Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, în vederea asigurării fondurilor pentru reparații curente aferente instalației de oxigen (570 mii lei) și finanțarea obiectivului de investiții <Proiect avizare ISU Pavilion B – Piața Mihai Viteazul nr.5-8> (43 mii lei). Se diminuează cu aceeași sumă creditele bugetare aprobate în anul 2021 pentru obiectivul de investiții <Accesibilizare clădiri ale Secțiilor Clinica Reumatologie și Interne (Pavilionul A) ORL-Oftalmologie, P-ța Mihai Viteazul nr.7-8 și nr.10>.”

La fostul Spital Municipal funcţionează cea mai mare secţie de terapie intensivă în regim COVID-19 din judeţul Arad, toate paturile dotate cu prize de oxigen funcţionând non-stop. Executarea lucrărilor de reparaţii la instalaţiile de fluide medicale este extrem de urgenţă, cu impact major asupra sănătăţii şi vieţii pacienţilor internaţi. Neintervenţia imediată asupra instalaţiilor presupune un pericol deosebit, în contextul în care, la nivel naţional, s-au înregistrat evenimente foarte grave, incendii, cu victime omeneşti, cauzate şi de deficienţele instalaţiilor de fluide medicale – explică reprezentanţii Primăriei.

601 mii lei pentru CET Hidrocarburi

Nicio lună fără bani pentru CET Hidrocarburi! Tradiţia este respectată în continuare. Proiectul de hotărâre vizând rectificarea bugetară i-a adus centralei de termoficare peste 600.000 de lei.

La capitolul 81.02 <Combustibili și energie>, se propune alocarea sumei 601,11 mii lei pentru achitarea subvențiilor pentru diferență de preț și tarif la energia termică livrată populației în sistem centralizat și neacceptate în preț/tarif, înregistrate de operatorul economic SC CET Hidrocarburi SA, sume solicitate în baza OUG nr.97/2021 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2021 și repartizate de către Administrația Județeană a Finanțelor Publice Arad” – detaliază documentul aprobat în CLM.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Conservatorul says:

  Florin Ilioni cât vă mai plec banii . . .

 2. Hfjj says:

  Cet si spitalele, gaura neagra de unde se finanțează partidul….
  Ciminali sunteti toti politicienii…..sper sa va fugareasca oamenii si sa va spanzure cu tot cu progeni tu ri le voastre, viitorii inlocuitori si criminali finantati de taticu si mamica

 3. Mapamond

  Un român a fost prima persoană amendată la Roma pentru lipsa certificatului verde obligatoriu
  Prima amendă dată la Roma pentru lipsa certificatului verde obligatoriu în mijloacele de transport a fost dată unui român. Bărbatul de 50 de ani a fost prins într-un autobuz fără permisul verde şi a spus că intenţiona să se vaccineze.

  Local

  Spitalul Județean are un nou director medical, după demisia Lenuței Timiș
  Cătălin Hreniuc, șeful secției de neurologie, îi urmează acesteia în funcție. Numirea s-a făcut pentru șase luni.

  Local

  Control pe colectarea deșeurilor nepericuloase în Arad. Au fost găsite 86 kg de baterii uzate ce conțin plumb
  De asemenea, la societatea comercială la care a fost efectuat controlul în urma căruia au fost găsite 86 kg de baterii uzate, se ardeau cabluri electrice. 

  ARADON Sport local

  Haţegan, delegare de top în Champions League!

  ARADON Sport local

  Fotbal – Liga 3, etapa 15
  Rezultate: CSC Dumbrăviţa – Lunca Teuz Cermei 1-0, Progresul Pecica – CSC Ghiroda 0-3, Avântul Periam – Şoimii Lipova 1-2, Frontiera Curtici – Pobeda Star Bîşnov 1-2, Crişul Chişineu Criş – a stat.

  ARADON Sport local

  Șoimii Șimand și-a consolidat locul secund după turneul doi
  Formația arădeană a câștigat două meciuri și a pierdut la două goluri cu liderul neînvins.

  Local

  Cel de-al doilea tânăr bănuit de comiterea crimei de la Șagu, prins de polițiști
  Inspectoratul de Poliție Județean Arad anunță că duminică seara, polițiștii l-au depistat pe raza localității Gelu, județul Timiș, pe bărbatul de 29 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de omor. 1

  ARADON Sport local

  Dan Cuedan: „Eu îmi doresc să câștig play-out-ul”
  Antrenorul lui Piroș așteaptă întăriri în toate compartimentele pentru partea a doua a sezonului.

  UT Arad

  Haz de necaz după furăciunea cu FCSB
  Fostul mare arbitru român Adrian Porumboiu explică hoția de pe Arena Națională. 10

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.