aradon.ro Web analyticsCopiii unei familii din Arad, răpiţi de norvegieni!

Reactualizat la:

Copiii unei familii din Arad, răpiţi de norvegieni!

Reactualizat la:
„Au intrat în casă, m-au bruscat, au dat cu mine de perete și au furat copiii. Îi trăgeau ca pe sacii de gunoi. Copiii se zbăteau și urlau...” - rememorează cu groază părinții.
Scris de C.C. - „Au intrat în casă, m-au bruscat, au dat cu mine de perete și au furat copiii. Îi trăgeau ca pe sacii de gunoi. Copiii se zbăteau și urlau...” - rememorează cu groază părinții.

Doi soţi din Arad acuză autorităţile norvegiene că le-au agresat și răpit copiii. Abuzul s-ar fi petrecut în urmă cu câțiva ani, după ce polițiștii din Norvegia i-au acuzat pe părinţi că ar avea probleme cu legea și că nu își îngrijesc copiii așa cum trebuie. Mai grav este că acțiunea a fost justificată de o declarație a unor oficiali norvegieni, în care tatăl copiilor a fost acuzat că ar fi un criminal, deși omul nu a fost niciodată condamnat de vreo instanță.

Își strigă durerea

Jurnal arădean/ Aradon v-a prezentat încă de acum aproape patru ani drama pe care o trăiesc cei doi soți cărora le-au fost răpiți copiii de autoritățile norvegiene. Din păcate, nimic nu s-a schimbat în bine în familia lor.

Marius Rădulescu și soția sa, Claudia, au împreună șapte copii. Pe cinci dintre ei nu i-au mai văzut de aproape patru ani. „Marius are acum 11 ani. În 3 iunie face 12 ani. L-au luat în 2012. 31 mai 2012. De atunci nu îmi mai văd copiii. Sincer, știu că au fost luați de statul norvegian în Suedia și duși în Norvegia. Nu știu dacă mai trăiește vreun copil, nu știu dacă trăiesc, dat fiind șocul și violența la care au fost expuși copiii” – spune tatăl, Marius Rădulescu.

Cu inima strânsă, arădenii își strigă durerea mai mult în van, pentru că autoritățile nu își dau interesul să îi ajute. Copiii lor au fost furați de norvegieni, cu complicitatea autorităților din Suedia, în baza unor acte false, întocmite de către cei de la Protecția copilului.

Acuze și abuzuri

Marius Radulescu ne prezintă un document în care „scrie că sunt un criminal și că am făcut 18 jafuri armate – asta declara Helge Anne, din Norvegia, de la Protecția Copilului. Asta înseamnă jaf, violență, copii. Spun că am facut trafic cu mașina… că am tras cu pistolul după poliție… E incredibil!” – spune, năucit de acuzele ce i s-au adus, Marius Rădulescu.

În baza acestor acuzaţii, demontate de o instanţă norvegiană, care a și dispus plata unor despăgubiri reprezentând cheltuieli de judecată și daune morale față de tatăl copiilor, autoritățile norvegiene au acționat abuziv, răpindu-le, practic, copiii acestor oameni.

Răpirea copiilor

„Au intrat în casă, m-au bruscat, au dat cu mine de perete și au bruscat foarte mult copiii… Au furat copiii, să îi dea altor familii…” – rememorează, răvășită de durere, mama, Claudia Stancu. Tatăl copiilor adaugă: „i-au smuls pur și simplu de la ea din mâini. Vecinii povestesc, e îngrozitor, mi-au spus martorii că pruncii au făcut pe ei. Îi trăgeau ca pe sacii de gunoi, copiii se zbăteau, urlau…”
Acuzațiile par greu de crezut, însă părinții și le susțin prin dovezile strânse de-a lungul timpului – de la decizii judecătorești, la mărturii ale vecinilor din Suedia și chiar din Norvegia.

Autoritățile române, neimplicate

Dezarmant este, însă, faptul că autoritățile române nu au făcut nimic pentru a-i ajuta, deși au trecut aproape patru ani de când au început demersurile legale pentru a-și recupera copiii furați. Au depus zeci de sesizări, până acum, dar fără niciun rezultat.
Directorul DGASPC Arad, Erika Stark susține că „în momentul în care am aflat de caz, noi am informat autoritățile române, respectiv ANPC din cadrul Ministerului Muncii și Familiei, care, la rândul ei, ar trebui să fi informat MAE pentru a se purta negocierile și discuțiile privind acest caz. Competența DGASPC se limiteaza doar în interiorul județului Arad.

Numai că de la București, funcționarii i-au amânat mereu. Au trecut, astfel, trei ani și jumătate, iar autoritățile române nu au făcut absolut nimic. „Nici nu știu dacă mai îmi trăiesc copiii! Ni se închid ușile… Nu se poate ca noi să fim mereu oaia neagra! Ei ne lovesc, ne bat, mi-au bătut soția și tot ei sunt victime… Își bat joc de noi pentru că este lipsă de bun simț lipsă de implicare la autoritățile române” – își varsă năduful Marius Rădulescu.

Parcurs sinuos prin legile norvegiene

Marius Rădulescu are 40 de ani și a plecat din România imediat după revoluție, sperând într-un trai mai bun, pentru el și familia sa. Arădeanul s-a stabilit în Norvegia, unde a muncit, cu contract, ca șofer la diferite firme. Din 2004 însă, au început problemle, după ce autorităţile din ţara sa adoptivă l-au acuzat pe nedrept de două jafuri armate.

„Când m-au acuzat, eu chiar am sunat la poliție și le-am spus că mă întorc și m-au așteptat la aeroport și m-au târât prin aeroport ca pe un câine. M-au încătușat din avion, se uita lumea… E foarte greu să treci prin lucrurile astea. Aici am hotărârea prin care am câștigat cazul, procesul, dar după foarte mulți ani!” – povestește Marius Rădulescu.

Șocat de ceea ce i se întâmpla, bărbatul a făcut muncă de detectiv și, după patru ani de procese, ajutat şi de câţiva prieteni, a reușit să își demonstreze nevinovăția, aşa că avocatul său a cerut despăgubiri de 80.000 de euro, însă instanţa i-a admis doar puţin peste 12.000. Arădeanul a refuzat banii. „Nu mă interesează banii, mă interesează copiii!” – spune Marius Rădulescu. Din păcate, perspectivele nu sunt deloc optimiste.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  ARADON Sport local

  Victorie pentru „galben-albastre” la revenirea fanilor 
  FCC Baschet UAV Arad s-a impus la o diferență de 22 de puncte cu KSE Târgu Secuiesc, la revenirea fanilor în tribune.

  Local

  Selecție de elevi pentru Centrul Județean de Excelență
  Între 27 septembrie și 1 noiembrie se va desfășura selecția elevilor „capabili de performanță”, pentru constituirea grupelor din cadrul Centrului Județean de Excelență Arad. 1

  Local

  58% dintre profesorii arădeni sunt vaccinați
  Din totalul cadrelor didactice angajate în instituțiile de învățământ preuniversitar din județul Arad, peste jumătate sunt vaccinate cu schemă completă. 4

  Local

  Aradul, peste media națională la numărul profesorilor tineri
  Procentul profesorilor tineri din totalul celor care predau în școlile din județul Arad este mai mare decât media națională. 1

  UT Arad

  Sancțiuni financiare și o excludere la UTA
  Antrenorul Laszlo Balint a anunțat care au fost măsurile propuse conducerii după rușinea de la Filiași. 10

  Local

  194 de cazuri de Covid în Arad, de vineri până sâmbătă
  De vineri până sâmbătă s-au înregistrat în județul Arad 194 de cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2. 34

  Local

  Invitație la atelierul de gravură al lui Adrian Sandu
  Asociația Grupul pentru Management şi Mediere Culturală, în parteneriat cu APA / Asociația producătorilor de Artă şi Muzeul de Artă Arad, organizează în Arad un workshop de gravură coordonat de artistul vizual Adrian Sandu.

  România

  Timiș, pe locul 4 în topul vaccinărilor pe județe, sub Cluj și Sibiu. Peste 80% din vârstnicii din România nu sunt imunizați
  Conform unor date oficiale ale autorităților, Timișul ocupă locul 4 în topul vaccinărilor anti-Covid pe județe, cu doar 32,1% din populație imunizată la mijlocul lunii septembrie. Suntem sub Cluj și Sibiu. În plus, peste 80% din persoanele din România care au trecut de 80 de ani nu au fost vaccinate. 12

  Local

  Cele mai multe focare noi de pestă porcină, în Arad
  Județul Arad conduce în topul județelor în care s-au înregistrat focare noi de pestă porcină africană (PPA), în perioada 16-22 septembrie. 2

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.