aradon.ro Web analyticsCotizaţii la diverse organizaţii, reţele, asociaţii

De Diana Duțu

Cotizaţii la diverse organizaţii, reţele, asociaţii

Cotizaţiile de membru ce revin municipiului Arad pe anul 2021 au fost aprobate în CLM.
Scris de Diana Duțu - Cotizaţiile de membru ce revin municipiului Arad pe anul 2021 au fost aprobate în CLM.

ARAD. 88.032 de lei pentru Asociația Municipiilor din România (AMR). 1.650 de lei pentru Asociația „AutomotiVest”. 5.000 de lei pentru Asociația „Cluster Regional Tehnologia Informației și a Comunicațiilor (TIC) – Regiunea Vest România”. 5.775 de euro pentru Rețeaua POLIS – Rețeaua Orașelor și Regiunilor Europene pentru Soluții Inovatoare în Transport. Fiecare din aceste sume reprezintă cotizaţia de membru al acestor structuri ce îi revine Municipiului Arad pentru anul 2021. Plata cotizaţiilor a fost aprobată prin decizia Consiliului Local Municipal, banii venind din bugetul local.

„În decursul anilor, Municipiul Arad a aderat la diferite organizații, rețele, asociații în scopul de a colabora, de a dezvolta parteneriate și de a avea schimburi de experiență cu alte orașe europene, precum și pentru a obține o vizibilitate internațională. Calitatea de membru al Municipiului Arad în aceste organisme este condiționată însă de plata cotizației anuale, plată care trebuie aprobată printr-o nouă hotărâre a Consiliului Local la începutul fiecărui an” – explică reprezentanţii Primăriei.

Reprezentare prin AMR

Asociaţia Municipiilor din România (AMR), a fost înfiinţată în anul 1990. Aderarea Municipiului Arad la AMR a fost aprobată prin HCLM nr.36 din 31 mai 1993. AMR este o organizație neguvernamentală, apolitică, înființată pentru sprijinirea și reprezentarea intereselor autorităților locale, la nivel național și internațional.

În 24 august 2016, în Arad, s-a înființat sucursala AMR Vest. În 17 februarie 2017, Primăria Municipiului Arad a fost gazda primei întâlniri organizate de Asociaţia Municipiilor din România cu administrațiile municipiilor din zona de Vest și reprezentanții Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice. În prezent, președintele sucursalei AMR Vest este Călin Bibarț, primarul municipiului Arad.

Suport de la „AutomotiVest”

Asociaţia „AutomotiVest” are ca obiectiv general creşterea competitivităţii întreprinderilor din reţea prin organizarea unui cadru profesional de realizare şi furnizare de servicii suport. Asociaţia colaborează cu autorităţi ale administraţiei publice centrale şi locale, instituţii, organisme, societăţi comerciale, institute de cercetare, universităţi şi alte persoane juridice şi fizice din ţară şi străinătate interesate în dezvoltarea economică, socială şi culturală.

Asocierea ca membru a Municipiului Arad în Asociaţia „AutomotiVest” – persoană juridică română, asociaţie nonguvernamentală, apolitică, non-profit – a fost aprobată prin HCLM nr. 66 din 31 martie 2008.

Dezvoltare în sectorul TIC

Asocierea, ca membru fondator a Municipiului Arad în Asociația „Cluster Regional Tehnologia Informației și a Comunicațiilor (TIC) – Regiunea Vest Romania” , persoană juridică română, asociație nonguvernamentală, apolitică, non-profit, a fost aprobată prin Hotărârea nr.86 din 28 aprilie 2011.

Scopul principal al asociației îl reprezintă derularea de servicii și activități care vizează promovarea și susținerea întreprinderilor regionale TIC drept actori pe piața globală, generatori de produse proprii, sub un brand regional puternic. Asociația va acționa în vederea atingerii unor obiective de dezvoltare ale sectorului TIC în Regiunea de Vest. Președintele asociației este Sorin Maxim, Director General ADR Vest.

Acces la informaţii prin reţeaua POLIS

Municipiul Arad este membru al Rețelei POLIS – Rețeaua Orașelor și Regiunilor Europene pentru Soluții Inovatoare în Transport, din ianuarie 2017. Astfel, Aradul beneficiază de acces la informații cu privire la ultimele evoluții ale politicilor și legislației privind transportul local și regional și mediul înconjurător, schimburi de experiență, posibilitatea de a colabora cu parteneri din alte țări la implementarea unor proiecte europene.

Obiectivele rețelei POLIS răspund priorităților locale privind mobilitatea, în strânsă corelație cu obiectivelor legate de calitatea mediului, eficiență energetică, sănătate și bunăstare, stabilite în documentele strategice ale Municipiului, unele aflate în curs de actualizare: Strategia de dezvoltare a Municipiului Arad pentru perioada 2014-2030 (SIDU), Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2025 (PMUD), Strategia privind Transformarea în Oraș Verde a municipiului Arad – 2016 – 2025, Planul de Acțiune privind Energia Durabilă pentru Arad (PAED) 2012 – 2020 ș.a.

Raportat la populaţie

Cuantumul contribuțiilor Municipiului Arad pentru anul 2021 către aceste organisme este calculat pe baza datelor furnizate de Institutul Național de Statistică referitoare la numărul populației din municipiul Arad și a statutului/hotărârii fiecărei structuri în parte.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. petre says:

  Un ORAS superb, ruinat de alesii urbei, ARADUL a ajuns rusinea VESTULUI!!! 15 ANI DE FALCISM/PDL-ism ,ani de ruinare,catastrofici pentru ARAD!!! Fara pic de rusine Falca Gh. ,primarul DEZERTOR,are tupeu sa mai dea sfaturi!!!! Mai mult acest dinu paturica -falca , are invitatii la diferite cocini mediatice …Cata umilinta pentru aradeni!!!!

 2. Tuluz-Lotrec says:

  Toate acestea se vad in comuna cu tramvai…

 3. România

  Certificatul verde, obligatoriu pentru angajaţii de la stat. A trecut de comisiile Senatului, urmează plenul
  Comisiile Senatului au aprobat marţi seara introducerea certificatului verde pentru angajaţii de la stat. Documentul va fi obligatoriu în toate instituţiile din România. 2

  ARADON Sport local

  Alexandra Ghiță, convocată pentru calificările la Women's EuroBasket
  Pivotul de la FCC Baschet UAV Arad se numără printre convocate și sub comanda noului selecționer.

  Local

  Arădenii, informați de polițiști și jandarmi cu privire la noile restricții
  Polițiștii și jandarmii, împreună cu polițiștii locali arădeni, au demarat, marți dimineața, ample acțiuni de informare a cetățenilor din municipiu și județ, cu privire la noile măsuri de protecție împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2. 1

  Local

  Certificat verde și la IPJ Arad. Care sunt excepțiile
  Având în vedere noile reglementări în ceea ce privește accesul persoanelor în instituțiile publice, Inspectoratul de Poliție Județean Arad informează cine, în ce condiții poate intra în sediul instituției, dar și care sunt excepțiile. 5

  România

  Cum vor recupera elevii orele din vacanța prelungită? Ministrul Educației vine cu explicații
  Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit, marţi, la Aleph News, despre modul în care se va modifica structura anului. El afirmă că cele două săptămâni de vacanţă suplimentară vor fi recuperate între 3 şi 14 ianuarie, pentru elevii de gimnaziu şi liceu, respectiv între 10 şi 14 ianuarie, pentru ciclul primar.

  România

  VIDEO | Un şofer inconştient spulberă cu autobuzul o barieră la calea ferată
  Șoferul unui autobuz a fost surprins marți când a forțat barierele de la o trecere de cale ferată, între stațiile Crivina - Brazi din județul Prahova. 9

  Local

  Pacientă cu Covid, transferată în Ungaria, decedată la Szeged
  Alți opt pacienți arădeni se află încă în spitalele din Ungaria, unde sunt internați pe secțiile de terapie intensivă. 4

  UT Arad

  UTA are doi jucători în echipa etapei
  Victoria cu Academica Clinceni i-a propulsat pe Hora și Passaglia în echipa ideală a rundei cu numărul 13.

  Local

  Dau bani pe consultanță pentru „Anghel Saligny”
  Câteva primării din județ au început să semneze contracte pentru consultanță în vederea accesării de fonduri prin programul „Anghel Saligny”. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.